ROLADA BEZOWA Z KREMEM CAPPUCCINO I PORZECZKAMI

ROLADA BEZOWA Z KREMEM CAPPUCCINO I PORZECZKAMI

ROLADA BEZOWA Z KREMEM CAPPUCCINO I PORZECZKAMI

Rolada bezowa nadziewana kremem z serka mascarpone i mleka zagęszczonego o smaku cappuccino oraz konfiturą z czarnych porzeczek. Rolada ta nie należy to chrupiących bez jakie znamy, lecz jest ona mięciutka i delikatna - dosłownie rozpływa się w ustach! Wbrew pozorom nie jest trudna w wykonaniu i nie trzeba jej także suszyć godzinami w piekarniku jak tradycyjnej bezy, wystarczy tylko 20 minut, aby była upieczona. Jet to ciasto z kategorii tych bardzo słodkich, ale tę słodycz lekko przełamuje goryczka z masy cappucc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cappuccino, czarna porzeczka, porzeczki, roladki, mascarpone, ciasto, krem mascarpone, walentynki, boże narodzenie, wielkanoc, ciasto cappuccino, bez pieczenia, ciasto na boże narodzenie, ciasto z porzeczką, ciasta z masa, ciasto z kremem, ciasta z kremami, jajka nadziewane, ciasto cappuccino bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.