ROLADA BEZOWA Z KREMEM CAPPUCCINO I PORZECZKAMI
ROLADA BEZOWA Z KREMEM CAPPUCCINO I PORZECZKAMI
Rolada bezowa nadziewana kremem z serka mascarpone i mleka zagęszczonego o smaku cappuccino oraz konfiturą z czarnych porzeczek. Rolada ta nie należy to chrupiących bez jakie znamy, lecz jest ona mięciutka i delikatna - dosłownie rozpływa się w ustach! Wbrew pozorom nie jest trudna w wykonaniu i nie trzeba jej także suszyć godzinami w piekarniku jak tradycyjnej bezy, wystarczy tylko 20 minut, aby była upieczona. Jet to ciasto z kategorii tych bardzo słodkich, ale tę słodycz lekko przełamuje goryczka z masy cappucc... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny
Warto przeczytać

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko
Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Autor
Kuchnia MagdaLeny
Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
cappuccino, czarna porzeczka, porzeczki, roladki, mascarpone, ciasto, krem mascarpone, walentynki, boże narodzenie, wielkanoc, ciasto cappuccino, bez pieczenia, ciasto na boże narodzenie, ciasto z porzeczką, ciasta z masa, ciasto z kremem, ciasta z kremami, jajka nadziewane, ciasto cappuccino bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia
Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję