krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:110/352)

KREM Z MASŁEM ORZECHOWYM I KAJMAKIEM 139

orzechowego. Krem do lekkich nie należy. Warto i polecam dodać owocową i lekko kwaśną frużelinę lub konfiturę, jak to zrobiłam w Torcie bananowym. Składniki na krem z masłem orzechowym i kajmakiem: 400 g serka mascarpone, schłodzonego 245 g masła orzechowego, niesolonego, schłodzonego 120-160 g kajmaku w puszce, do smaku, schłodzonego W misce umieszczamy wszystkie składniki i za pomocą miksera

Słodki Pomysł
Taretelettki z truskawkami i serkiem mascarpone. 114

piekarnika na 10 -12 minut. Potem odczekujemy aż wystygną. Mieszamy serek mascarpone z cukrem waniliowym (i jak nie możecie obejść się bez słodkości z cukrem). Rozprowadzamy tak przygotowany krem à la mascarpone po cieście francuskim. Z wierzchu układamy truskawki. Możemy jeszcze skropić kilkoma kroplami syropu z agawy dla posłodzenia. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata Podobne desery: Tartelettki truskawkowe Deser truskawkowy Tartelettki

MODA NA BIO
Tera Misiu 327

Czyli Misia zrobiła tiramisu :) W tym tradycyjnym włoskim deserze, na nasączony kawą i Amaretto biszkopt kładzie się krem z serka mascarpone, cukru i jajek. Poniższy przepis dostaliśmy od koleżanki mojej małej żonki. Zainteresował mnie głównie dlatego, że krem nie jest za słodki i nie zawiera jajek. Mimo tego, że na deser najbardziej lubię śledzie, ta wersja tiramisu bardzo mi posmakowała

Gotuj z Misiem
Torcik ,,Celebracja chwil” 171

Genialny torcik bez pieczenia! Boki tortu zrobione są z maślanych herbatników. Środek torcika to krem na bazie śmietanki i mascarpone z dodatkiem czekolady i wiórków kokosowych. Na wierzchu słodziutkie sezonowe truskawki, starta biała czekolada i kulki kokosowe. Do tego aromatyczna filiżanka kawy, powiew świeżego powietrza, zapach kwiatów i świeżo koszonej trawy, śpiew ptaków… Mieszkam na wsi i takie piękne atrakcje(...)czasie rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę. Zdejmujemy z nad pary, odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę wraz z cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone i wlewamy czekoladę. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Krem wykładamy do środka tortownicy. Wierzch obsypujemy wiórkami kokosowymi. Na górze torcika po zewnętrznej stronie układamy truskawki w całości, w środku wysypujemy resztę pokrojoną w kosteczkę. Całość

VioletoweKucharzenie
Ciasto z kremem i malinami 107

Czekoladowe ciasto przełożone kremem z bitej śmietany i mascarpone. Ciasto jest wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu. Na wierzch najlepsze są maliny. Ciasto: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 190 g jogurtu naturalnego 40 g kakao + 1/2 szklanki ciepłej wody 2 jajka 120 g masła 275 g cukru Krem: 250 g zimnej śmietany 36% 250 g sera mascarpone 2 łyżki(...)środku i w razie potrzeby wydłużyć czas pieczenia. Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem na sztywną masę. Na koniec dodać ser mascarpone i mieszać do czasu uzyskania jednolitej masy. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż na dwie części. Środek przełożyć większością kremu. Na wierzchu rozprowadzić pozostałą część kremu oraz ułożyć maliny

Bullio
Ciasto z kremem i malinami 388

Czekoladowe ciasto przełożone kremem z bitej śmietany i mascarpone. Ciasto jest wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu. Na wierzch najlepsze są maliny. Ciasto: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 190 g jogurtu naturalnego 40 g kakao + 1/2 szklanki ciepłej wody 2 jajka 120 g masła 275 g cukru Krem: 250 g zimnej śmietany 36% 250 g sera mascarpone 2 łyżki(...)środku i w razie potrzeby wydłużyć czas pieczenia. Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem na sztywną masę. Na koniec dodać ser mascarpone i mieszać do czasu uzyskania jednolitej masy. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż na dwie części. Środek przełożyć większością kremu. Na wierzchu rozprowadzić pozostałą część kremu oraz ułożyć maliny

Bullio
Orzechowa tarta z truskawkami i mascarpone 122

chcieć czegoś więcej. Ciacho idealne na leniwe popołudnie! Ciasto: 150 g mąki pszennej 75 g orzechów włoskich 70 g cukru 160 g masła 2 żółtka Krem: 300 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 śmietan fix 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 300 g truskawek 80 g orzechów arachidowych w karmelu SKWORCU  (tu kupisz) 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka(...)przez 15 minut. Następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 10 minut. Śmietanę miksujemy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i śmietan fixu. Następnie dodajemy serek mascarpone i miksujemy tylko do połączenia składników. Kremem smarujemy wystudzoną tartę. Na wierzchu układamy pokrojone w plasterki truskawki i orzechy arachidowe w karmelu. Całość zalewamy rozpuszczoną w szklance wrzątku i tężejąca galaretką

VioletoweKucharzenie
Malinowa chmurka 424

zimnego) Galaretka z malinami: -600 g malin (świeżych lub mrożonych) -3 malinowe galaretki (każda na 500 ml wody) -3,5 szklanki wrzącej wody Krem śmietankowy: -500 ml śmietany kremówki 30 lub 36 % schłodzonej -250 g serka mascarpone, schłodzonego -3 łyżki cukru pudru Beza z migdałami: -3 białka, w temperaturze pokojowej -150 g cukru -2 łyżeczki mąki (skrobi) ziemniaczanej(...)rozmrażamy). Odkładamy do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Tężejącą galaretkę wylewamy na kruche ciasto, wyrównujemy, chłodzimy w lodówce. --> Krem śmietankowy: --> Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywny krem (w połowie ubijania dodajemy serek mascarpone). Pod koniec dodajemy cukier puder i miksujemy do połączenia. Kremy nie ubijamy zbyt długo, żeby nie dopuścić do zważenia. Przygotowany krem wykładamy na galaretkę z malinami. --> Beza

Marta Gotuje
PĄCZKI Z KREMEM WANILIOWYM 111

ciast drożdżowych mała szczypta soli 1 małe jajko 2 żółtka 30 g roztopionego masła 20 ml spirytusu na krem:  1/2 laski wanilii 250 ml mleka 1/2 budyniu waniliowego (2 łyżki, około 19 g) 3 - 4 łyżki cukru 100 g serka mascarpone dodatkowo: 2 kostki smalcu cukier puder Podgrzewamy mleko, wlewamy do kubka, dodajemy pokruszone drożdże, 1 łyżkę mąki(...)rondelka z wanilią i razem zagotowujemy. Wlewamy rozpuszczony budyń, dokładnie mieszamy i zagotowujemy mieszając. Wykładamy do miseczki, przykrywamy folią spożywczą i studzimy.. Wyjmujemy laskę wanilii, a krem miksujemy z mascarpone. Przekładamy do rękawa cukierniczego zaopatrzonego w ostrą i długą końcówkę. Stolnicę lub blat kuchenny lekko podsypujemy mąką, wykładamy ciasto i wygniatamy pozbywając się pęcherzy powietrza. Ciasto rozpłaszczamy na niezbyt

KuchcikoweLove
Muffinki choinki 103

mąki 125g cukru pudru 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml mleka 50 ml oleju 1 jajko 2 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej krem: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru zielony barwnik spożywczy cukrowe posypki Przygotowanie: muffiny: W misce łączymy składniki suche:mąkę, cukier, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia(...)razem, a następnie dodajemy skórkę pomarańczową. Masę przekładamy do foremek na muffiny i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut. krem: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem. Partiami dodajemy do miksowanego serka mascarpone. Na końcu dodajemy odrobinę barwnika i dokładnie mieszamy łyżką, aby dokładnie rozpuścić barwnik. Na ostudzone muffiny za pomocą worka cukierniczego i tylki nakładamy krem

Bon appetit mon amie
Tort czekoladowy z konfiturą z czarnej porzeczki 155

jajka 3/4 szkl cukru 1/2 szkl maki ziemniaczanej 1/4 szkl maki pszennej luksusowej Młynomag 1/4 szkl ciemnego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 700 ml zimnej śmietanki 30 % 500 g zimnego serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy  2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 tabliczki białej czekolady Dodatkowo: słoiczek konfitury z czarnej porzeczki czekoladowe płatki(...)osobno rozpuścić nad kąpielą wodną, lekko przestudzić (ma być lekko ciepła ale nie gorąca) Ubijać śmietankę. Gdy będzie prawie ubita dodać cukier puder, śmietan fixy i mascarpone, ubić na sztywny krem. Krem podzielić na 2 części. Do jednej dodać rozpuszczoną gorzką czekoladę, szybko ubić mikserem. Do drugiej części wlać białą czekoladę, zmiksować. Przełożenie: Krążki biszkopta nasączyć wodą (1/2 szkl

Smakołyki Asi
To tłuste mascarpone… 137

albo pół opakowania – to zależy tylko od nas, naszego smaku. Ja dodaję płaską łyżkę. Dodanie dużej ilości serka może powodować konieczność dosłodzenia, gdyż sam w sobie mascarpone jest mdły w smaku. Krem Jeśli owoce nie będą mrożone, to zamiast lodów uzyskamy krem do ciasta. Można dodać do chudego twarogu, dodać do tego banana i uzyskać smaczne nadzienie(...)naleśników. Kremowa kasza Dowolną kaszę ugotowaną bez soli można połączyć z dowolnymi owcami i 1-2 łyżkami mascarpone i jogurtem uzyskując w ten sposób krem o zależnej od nas konsystencji – może to być zwarta masa budyniowa, krem lub polewa, np. do ciasta lub lodów. Najlepiej wybierać owoce miękkie, bez skórki, np. truskawki, maliny lub banany. Pomarańcze też się sprawdzą

Kucharzyca
Torcik bezowy z kremem śmietanowym i lemon curd 115

bezowe blaty o śr 21-22 cm 5 białek dużych jaj 25 dag   drobnego cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 pełna łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem śmietanowy: ½ litra śmietany kremówki 25 dag mascarpone 2 łyżki lemon curd 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 2 łyżki lemon curd 2 łyżki prażonych migdałów lub wiórek kokosowych Plasterki cytryny do dekoracji Sposób przygotowania(...)wkładamy   bezę i temperaturę natychmiast zmniejszamy do 115*c i suszymy   bezę 2 godziny. Studzimy   w piekarniku . Można zostawić na całą noc. Krem śmietanowy: Śmietankę kremówkę  i serek mascarpone- prosto z lodówki a więc solidnie schłodzone    łączymy w misce,   ubijamy na sztywny krem wsypując pod koniec cukier puder oraz dodajemy lemon curd, całość

Wanilia i Kardamon
Ciasto marchewkowe 56

mąki 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 4 średnie jajka pół aromatu waniliowego 2 szklanki drobno startej, dobrze wyciśniętej z soku marchwi 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na krem: 500g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru opakowanie cukru wanilinowego 100g miękkiego masła orzechy włoskie do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Do miski wsypać wszystkie suche składniki. Powoli dodawać olej(...)minut w 180 st.C. Ciasto zostawić do przestudzenia. 2. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodawać po łyżce mascarpone cały czas ucierając. Ucierać mikserem na jednolitą masę. 3. Przestudzone ciasto przeciąć na pół i przełożyć połową kremu. Resztą kremu posmarować wierzch ciasta. Udekorować orzechami włoskimi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania