krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:104/352)

Najprostszy tort z truskawkami 192

Składniki: ( tort wielkości 24 cm) Biszkopt: * 5 jajek * 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej * 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru Krem: * 500 g mascarpone * 400 ml śmietanki 30 % * 4 łyżki cukru pudru * 350 g truskawek Poncz: * 150 g truskawek * 1/3 szklanki wody ok. 10 łyżek Dekoracja * ażurki z czekolady * 500 g truskawek Białka ubić na sztywną pianę.  Dodawać partiami(...)przekroić na trzy równe placki. ( biszkopt najlepiej kroi się na drugi dzień lub po kilku godzinach) Do miski przekładamy mascarpone, śmietanę oraz puder. ( mascarpone oraz śmietanka musi być dobrze schłodzona) Miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji kremu. Tryskawki do kremu kroimy w kostkę nie łączymy z kremem. Truskawki na poncz blendujemy a następnie dodajemy wodę i mieszamy. Dolny placek biszkopta nasączyć

Kulinarne przygody
Ciasto owocowe z galaretką i kremem czekoladowym 195

Delikatne i bardzo smaczne ciasto owocowe przekładane kremem czekoladowym na bazie nutelli i mascarpone. Następną warstwą jest krem śmietankowy o delikatnym posmaku malinowym, a całość zwieńczona jest galaretką z owocami. Bardzo proste w przygotowaniu, każdy sobie z nim poradzi. 🙂 Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli

AleTorcik
Marchewkowe z lekkim kremem 448

trio"- żurawina, rodzynki, miechunka 2 łyżki kawy zbożowej 400g mąki tortowej 100g mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem: 330ml śmietanki 30% 1 serek mascarpone 140g dżemu z owoców leśnych Sposób przygotowania: 1. Jajka miksujemy z cukrami oraz dżemem. Powoli dolewamy olej. Do przygotowanej tak masy dodajemy startą na drobnych oczkach marchewkę(...)Studzimy. Placek przekrawamy na dwa blaty, dodatkowo z góry ścinamy cieniutką warstwę upieczonego ciasta, która posłuży za kruszonkę. 2. Śmietankę ubijamy, dodajemy serek mascarpone oraz dżem. Przygotowanym kremem smarujemy jeden blat, przykładamy drugim, smarujemy resztą kremu i posypujemy pokruszonym drobniutko ciastem, które ścięliśmy z wierzchu. Wkładamy do lodówki, by masa dobrze stężała

Kuchnia w czekoladzie
TORT BEZOWY Z KREMEM KAWOWYM I MALINAMI 134

wcale nie było trudno, mimo,że to mój pierwszy tort ... Składniki: Blaty bezowe 5 białek 250 g cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Krem 250g serka mascarpone 250g śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki kawy rozpuszczone w łyżce wody 1 opakowanie 9g śmietan-fix Do przybrania maliny gorzka czekolada / kakao Białka ubiłam(...)dekorować. Ja nie wytrzymałam i odczekałam 4 godziny. W czasie gdy blaty bezowe stygły i się suszyły schłodziłam  śmietanę kremówkę i serek mascarpone. W mikserze ubiłam śmietanę wsypałam cukier puder i dla pewności,żeby krem nie był za rzadki i utrzymał właściwą konsystencję opakowanie śmietan-fix. i dodawałam stopniowo serek. Następnie p odzieliłam masę na dwie części

potrawyregionalne
Tort Barbie 189

biszkopt: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Na krem owocowy: 300ml soku Kubuś z marchewką 1 budyń śmietankowy Na krem śmietankowy: 300ml śmietanki kremówki 300g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Do nasączenia: pół szklanki przegotowanej wody, wystudzonej sok z połowy cytryny 2 łyżeczki cukru Do dekoracji: czerwony(...)soku wlewamy budyń, mieszamy do powstania gęstej masy i zdejmujemy z ognia. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia mieszając co jakiś czas. Masa śmietankowa: kremówkę (nie ubitą) miksujemy z mascarpone do otrzymania gęstego kremu, dodajemy cukier i esencję i miksujemy krótko. Masę dzielimy na 3 części. Nasączenie: wszystkie składniki mieszamy. Na paterze lub podkładce pod tort układamy największy biszkopt. Nasączamy go lekko

Smak mojej kuchni
Deser jogurtowy z marakują i mango - fit 170

Zapraszam na egzotyczny deser z marakują i mango. Połączenie obu owoców smakuje fenomenalnie! Jogurt - podstawa dzisiejszego deseru usztywniony, czy raczej uszlachetniony  został dodatkiem mascarpone. Jogurt nie tylko zyskał konsystencję wyrafinowanego kremu, ale jak smakuje! Deser zniknął w oka mgnieniu! Marakuja, znana pod nazwą passiflory lub męcznnicy jadalnej nie kojarzy się może  z przyjemnością, ale nie męczmy się(...)łyżeczką zawartość. Połowę owocu mango zblendować na gładki krem, resztę pokroić w drobną kosteczkę. Miąższ marakui wymieszać z przygotowanym mango jogurt ubć mikserem z dwoma łyżkami mascarpone i cukrem pudrem na gładki krem. Dodać do kremu wanilię masę jogurtową owocową układać naprzemiennie w szklanych pucharkach. Deser ozdobiłam maleńkimi bezikami meringue. Można użyć dodolnych ciasteczek lub orzeszków. Przed podanie schłodzić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mleczne ciasto z czekoladą i biszkoptami 7322

CZEKOLADOWY: 125 g serka mascarpone 1 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1/2 szklanki mleka w proszku 100 g czekolady mlecznej 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody JASNY KREM CZEKOLADOWY: 125 g serka mascarpone 1 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1/2 szklanki mleka w proszku 100 g czekolady białej 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody POLEWA: 50 g czekolady gorzkiej(...)się rozpuści i ostudzić. Gdyby pojawiły się grudki, to na tym etapie mieszankę mleczną można przelać przez sitko. Zimne mascarpone ubić z pozostałą kremówką (1/2 szklanki) i dodawać porcjami przestudzoną mieszankę czekoladową. Delikatnie wymieszać trzepaczką, ale nie ubijać. Krem wyłożyć na pierwszy blat biszkoptu. Okrągłe biszkopty zamaczać w soku porzeczkowym i układać jeden przy drugim na kremie. Na biszkoptach rozsmarować

https:KKuchniaMniam
KARPATKA 872

ciasto 250 ml wody 125 ml masła 200 g mąki 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem krem budyniowy tradycyjny w proszku do gotowania 1 łyżka miodu rzepakowego 1 opakowanie 250 g serka mascarpone Przygotowanie ciasta. Szklankę wody zagotować z dodatkiem masła.Do wrzącej wody wsypać mąkę i dokładnie wymieszać,najlepiej użyć miksera.Gotować na małym ogniu(...)proszku. Kiedy krem będzie gorący dodać do niego miód, rozpuścić ciągle miksując i odstawić do wystudzenia. Do zmiksowanego z masłem kremu dodawać powoli, stopniowo- ciągle ubijając – serek mascarpone. Wystudzone blaty ciasta przełożyć kremem i wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Podałam na  PORCELANIE BOGUCICE Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Tort Bezowy z Malinami i Kawą 256

łyżki octu winnego białego lub jabłkowego (może być inny w jasnym kolorze) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kawy rozpuszczalnej (użyłam kawy bez granulek) Krem: 300ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% lub 30% 250g schłodzonego serka mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku, ja kremu już nie słodziłam) 2 łyżeczki cukru wanilinowego lub cukru z prawdziwą wanilią(...)piekarniku do całkowitego ostygnięcia. Ostygniętą bezę z wgłębieniem położyć na paterze. Krem: 6. Śmietankę kremówkę ubić z fixem, wanilią i cukrem pudrem. Dodać do niej serek mascarpone, kawę, likier i wymieszać mikserem. Krem wymieszać jeszcze szpatułką, żeby wszystkie składniki dobrze się połączyły. 7. Krem podzielić na dwie części, jedną trochę większą od drugiej. Do większej ilości kremu dodać około

Mała Cukierenka
Wiśniowe brownie z musem malinowym 116

malinowy: 200 g malin 2 łyżki wody 110 g cukru 1,5 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki gorącej wody 1,5 szklanki śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Krem śmietanowy z białą czekoladą: 200 g śmietany 36% 100 g białej czekolady 250 g serka mascarpone Dodatkowo: 2 galaretki wiśniowe lub malinowe 3 szklanki wrzątku 200 g malin(...)się rozpadną. W gorącej wodzie rozpuszczamy dokładnie żelatynę, przelewamy do malin, dokładnie mieszamy i studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i przestudzone maliny. Całość dokładnie miksujemy do połączenia się składników. Krem śmietanowy z białą czekoladą: W garnku podgrzewamy śmietankę z białą czekoladą do momentu jej rozpuszczenia. Śmietankę najlepiej podgrzać wieczorem i na całą nos chłodzimy

VioletoweKucharzenie
Tarta z truskawkami i kremem cytrynowym 318

Postanowiłam więc przygotować tartę. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kruchy spód: 200 g mąki 2 łyżki cukru pudru 100 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli Krem z serka mascarpone i bitej śmietany: 250 gram sera mascarpone  (schłodzonego) 4   łyżki cukru pudru 1 łyżeczka glukozy sok z 1 cytryny 300 ml śmietanki kremowej 30% (schłodzonej) Dodatkowo(...)minuty. Dodajemy cukier puder i glukozę i ubijamy na najwyższych obrotach do uzyskania właściwej konsystencji. Następnie dodajemy serek mascarpone i mieszamy, aż składniki się połączą. Na koniec dodajemy sok z cytryny Ina niskich obrotach chwilkę ubijamy. Krem wykładamy na ciasto i wyrównujemy. Na wierzchu układamy truskawki (w całości lub pokrojone). Posypujemy orzechami. Smacznego

tojestpyszne.blogspot.com
Wielkanocne Babeczki z Jajeczkami 199

Delikatne, rozpływające się w ustach, klasyczne babeczki z delikatnym, aksamitnym kremem na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone to idealna kombinacja smaków, którą warto wypróbować.  Babeczki ozdobione uroczymi jajeczkami idealnie wpasowują się Wielkanocny klimat w prosty sposób tworząc piękne, świąteczne mini wypieki. Wielkanocne Babeczki z Jajeczkami - Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej tortowej czubata łyżeczka proszku do pieczenia(...)łyżeczki sody oczyszczonej 225 g masła w temperaturze pokojowej 225 g cukru cukier waniliowy 3 jajka 130 ml mleka odrobina soli Krem: 300 ml śmietanki kremówki 300 g mascarpone fix do ubijania śmietany ok. 3 łyżki cukru pudru cukrowe jajeczka cukier per l isty lub posypka (opcjonalnie) Wielkanocne Babeczki z Jajeczkami - Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową

Słodka Strona
Pâte Choux au craquelin z kremem miętowym 258

Lizbonie... ale to będzie świetna przygoda! :) Pozdrawiam i do usłyszenia! Składniki: (na ok. 12 sztuk) Krem miętowy: 350 ml śmietanki kremówki 30% 8 g świeżej mięty 6 łyżek cukru 3 łyżki zimnego mleka 1 płaska łyżeczka żelatyny w proszku  250 g serka mascarpone Craquelin: 30 g masła 30 g cukru trzcinowego 40 g mąki pszennej(...)przestudzić na kratce. Schłodzoną mieszankę ze śmietanki kremówki, cukru, mięty i żelatyny przygotowanej dzień wcześniej ubić mikserem do puszystości i sztywności. W innym naczyniu zmiksować serek mascarpone, stopniowo dodać krem miętowy, dokładnie zmiksować, aż krem zacznie "chlupać" po ściankach naczynia. Powinien być gęsty, a po spróbowaniu słodki i orzeźwiająco miętowy. Ostudzone ptysie ostrożnie przekroić wzdłuż na dwie części, uważając

Nastoletnie Wypiekanie

Proponowane wyszukiwania