muffiny wyłożonych papierowymi papilotkami (ok. 6 szt). Pieczemy w 160 st. C przez ok. 20 min., do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu studzimy na kratce. składniki na krem: 150 g serka mascarpone 100 ml śmietanki kremówki 30-36% 1 i 1/2 łyżki cukru pudru czerwony barwnik spożywczy wykonanie: Mascarpone miksujemy. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. Dodajemy(...)mascarpone i miksujemy na sztywny krem. Do ok. 2/3 części kremu dodajemy barwnik spożywczy w takiej ilości jak intensywny kolor chcemy uzyskać i mieszamy. Pozostałą część zostawiamy białą. Przekładamy np. do woreczków cukierniczych i dekorujemy
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: Biszkopt idealny • 6 jajek • 113 g mąki pszennej • 85 g cukru Krem serowy • 100 g mascarpone • 4 łyzki cukru pudru • 100 g śmietany 30% Sos wiśniowy • 100 g wiśni mrożonych • 3 łyżki cukru • kieliszek wódki cherry • 1/2 puszki gotowej masy makowej • 2 czubate łyżki marmolady z różą • 200 g orzechów ziemnych Wykonanie: • Białka ubić na sztywno, dodać(...)dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. • Piec w temp. 180 st.C przez 10 minut. • Ubić śmietanę z cukrem na sztywno, dodać ser mascarpone i wymieszać na gładki krem. • Na suchą patelnię wsypać cukier i skarmelizować go, dodać wiśnie i przesmażyć. • Wlać wódkę i podpalić. Flambirować do wyparowania alkoholu
To co kochamdwóch form, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnia. Pieczemy około 40 minut. Wyjmujemy i s tudzimy początkowo w formie a następnie na kratce kuchennej. Krem: 250 g serka mascarpone 3-4 łyżki syropu klonowego Serek mascarpone ucieramy z syropem klonowym. Krem przekładamy ciasto. Posypujemy cukrem pudrem tuż przed podaniem. Ciasto wkładamy do lodówki lub w chłodne miejsce
Made By Mom And Sonprzekroić na 4 równe części. Masa: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijanie dodając wymieszany cukier puder z usztywniaczem. Serek mascarpone zmiksować z kremem Nutella. Dodać ubitą śmietanę i delikatnie pomieszać całość za pomocą łyżki. Odłożyć do lodówki 1/3 masy, będzie ona potrzebna do dekoracji tortu. Do pozostałej(...)pieczenia i kakao 7. Dodać orzechy 8. Delikatnie wymieszać 9. Przelać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia 10. Upiec ciasto 11. Ubić śmietankę kremówkę 12. Zmiksować serek mascarpone z nutellą 13. Dodać do masy ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać 14. Odłożyć część masy do dekoracji 15. Do reszty masy dodać ciastka oraz orzechy 16. Biszkopt przeciać na 4 częsci
KuchniaWeDwoje.plwreszcie i tydzień po imprezie urodzinowej Oli dodaję wpis z torem, który właśnie dla Niej zrobiłam. Może ktoś się pokusi zrobić podobny na jutrzejszy Dzień Dziecka. Pyszny krem na bazie śmietanki, mascarpone oraz malin plus biszkopt z przepisu od mojej mamy. Nam smakowało! Składniki : Ciasto : Składniki : * 6 jajek * 2 szklanki mąki * 1,5 szklanki cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)blatów. Do tortu użyłam 4 oraz jeden do ozdoby. Każdy blat trzeba nasączyć syropem z szklanki wrzątku, łyżki cukru oraz soku wyciśniętego z połowy cytryny. Krem : * 2 małe śmietanki * opakowanie serka mascarpone * 500 g świeżych malin * łyżka cukru pudru Przygotowanie : Maliny myję, przesypuję cukrem pudrem i miksuję na dość gładką masę. Kremówki ubijam na sztywno, gdy jest
Magiczne Życie Martyciasto – jego kawałek świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie lub jako zdrowe „coś słodkiego”. Do kawy jest po prostu idealne Do ciasta możecie zrobić też krem na bazie mascarpone – tu już trochę pogrzeszymy, bo oprócz białka, serek zawiera sporo tłuszczu – 13 g w 100 g Wykonanie CIASTO Pomidory oczyść z części przy ogonkach. Umyj(...)Ciasto po wystudzeniu przekrój na pół. Połowę masy rozsmaruj na połowie ciasta, przykryj je ciastem, lekko dociśnij i rozsmaruj pozostałą masę. Całość oprósz kakao. Składniki KREM 100 g serka śmietankowego typu Philadelhia 250 g mascarpone 50 g cukru pudru Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz mnie
Eat me! Fit me!jest tego wart. Cudownie wygląda i tak samo smakuje. To wymarzony wypiek dla wielbicieli napoleonek i innych warstwowych kremowych ciast. Spody: 1 arkusz ciasta francuskiego świeżego Krem czekoladowy: 25 dag mascarpone 25 dag śmietany kremówki 30% 3 czubate łyżki cukru pudru 10 dag czekolady deserowej Lukier: 10 dag cukru pudru 1-2 łyżki mleka orzechowy krokant do posypania Wykonanie(...)lekko zrumienią. Uważać aby za bardzo się nie spiekły. Wyjąć delikatnie z piekarnika i wystudzić. Są kruche, wiec nalezy obchodzić się z nimi ostrożnie. Krem czekoladowy: Kremówkę umieścić w misie miksera razem z serkiem mascarpone, wsypać cukier puder, zmiksować do momentu aż powstanie niezbyt gęsty krem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej do płynnej masy, wlać do masy śmietanowej, delikatnie
Wanilia i Kardamonszklanki cukru pudru 1 banan 30 g masła 2 łyżki oleju 1 jajko 1/2 szklanki mleka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 150 g serka mascarpone 100 g śmietany 30% 1 opakowanie fixu do śmietany sok z 1 limonki skórka otarta z 1 limonki 1/2 szklanki cukru pudru Przygotowanie: Banana rozgniatamy widelcem(...)stopniach. W tym czasie robimy krem. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem i fiksem, a kiedy będzie już ubita dodajemy po łyżce mascarpone. Na końcu dodajemy powoli sok z limonki. Kremem dekorujemy upieczone wystudzone muffiny posypujemy startą skórką z limonki
Bon appetit mon amiecukru kokosowego 50 g cukru Składniki mokre: 250 g ugotowanych buraczków 200 ml oleju rzepakowego 3 duże jajka 100 g posiekanej czekolady mlecznej lub gorzkiej Krem: 250 ml zimnej kremówki 30% 125 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru wiórki czekoladowe Przygotowanie: W jednym naczyniu wymieszać wszystkie suche składniki. Do drugiego naczynia zetrzeć na drobnych oczkach lub zmiksować blenderem ugotowane buraczki(...)pieczenia o średnicy max 25 centymetrów. Włożyć do nagrzanego piekarnika góra-dół na 180 stopni. Piec około 60 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić. Krem: Zimną kremówkę razem z mascarpone zmiksować na sztywno. Pod koniec dodać cukier puder. Krem rozsmarować na wierzchu ciasta, brzegi posypać czekoladowymi wiórkami. Ja piekłam ciasto w tortownicy silikonowej z ceramicznym dnem więc
Ala piecze i gotujezaparzyć espresso lub przygotować kawę rozpuszczalną. Kawowe biszkopty, słodki krem i warstwa kwaskowatego rabarbaru wspaniale się skomponowały i deser bardzo nam smakował. Polecam serdecznie :) Składniki: Karmelizowany rabarbar: 400 g rabarbaru, pociętego na małe kawałki (ja nie obierałam) 100 g cukru z wanilią 2 łyżki wody Krem: 1 opakowanie serka mascarpone 250 g 200 ml kremówki 3 łyżki cukru pudru(...)ostudzenia. Do szklanki wsypać kawę zbożową, zalać wrzącą wodą, wymieszać. Zamiast naparu z kawy zbożowej można użyć zaparzone espresso lub przygotowaną kawę rozpuszczalną. Przygotować krem: do misy miksera przełożyć dobrze schłodzony serek mascarpone, schłodzoną śmietanę kremówkę, cukier puder i cukier waniliowy. Zacząć ubijać aż do otrzymania gładkiego, gęstego kremu. Na dno szklaneczek lub pucharków ułożyć po 3 pokruszone biszkopty, nasączyć
Kocham..lubię..gotuję..alkoholu Sernik kawowy: 500g sera białego (użyłam wiaderkowego) ¾ szklanki cukru pudru 100ml mleka 100ml espresso lub mocnej kawy 15g agartyny lub ok 25g żelatyny Krem chałwowy: 250ml słodkiej śmietanki 30% 200g chałwy waniliowej 250g mascarpone Dodatkowo: ⅓ tabliczki czekolady deserowej 24 małe, okrągłe biszkopty 1 filiżanka espresso Sposób przygotowania Spód: Herbatniki pokruszyć a następnie połączyć z roztopionym masłem, masą kajmakową oraz(...)małym ogniu i ciągle mieszając, rozpuszczamy. Nie gotujemy! Studzimy, a następnie pokrywamy folią spożywczą i odkładamy na kilkanaście godzin do lodówki. Nazajutrz wyciągamy i schłodzoną ubijamy. Do sztywnego kremu dodajemy powoli mascarpone. Krótko miksujemy i przekładamy na tężejący sernik z biszkoptami. Całość od razu posypujemy startą czekoladą. Ponownie chłodzimy kilka godzin przed podaniem i rozkrojeniem
Kuchnia w czekoladziesmakują z puszystym, delikatnym kremem. Do ozdoby ciasta możemy użyć dowolnych owoców. Bardzo polecam! (trochę zmodyfikowany przepis ze strony Quiero Cupcakes ) Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Proste Ciasto Torcik Kremowa Uczta Bez Pieczenia Składniki: Krem: 500g serka mascarpone 120ml schłodzonej śmietanki kremówki(...)mieszać, aż kakao się rozpuści i nie będzie grudek, odstawić do całkowitego ostygnięcia (od czasu do czasu można wymieszać, aby nie było kożucha). Krem: 2. Do czystej miski wlać śmietankę i ubić mikserem. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach. Dodać słodkie mleko, ekstrakt waniliowy i znów wymieszać mikserem, aż składniki się połączą. 3. Blaszkę o wymiarach 25cm
Mała CukierenkaNaleśniki a’la raffaello przepis na 2 porcje 250 g mąki pszennej 150 ml wody gazowanej 150 ml mleka kokosowego z kartonu 2 jajka szczypta soli KREM KOKOSOWY 250 g mascarpone 200 ml śmietany 30% 70 g wiórków kokosowych 2 łyżki cukru pudru Mąkę przesiej do miski, dodaj jajka, szczyptę soli, wodę oraz mleko. Całość zmiksuj na gładkie ciasto(...)minut. W tym czasie przygotuj krem kokosowy. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Następnie dodawaj delikatnie mascarpone, najlepiej po jednej łyżce. Na koniec ubijania do kremu wsyp wiórki kokosowe, dokładnie i delikatnie wymieszaj. Na dobrze rozgrzanej patelni smaż cienkie naleśniki. Mniej więcej ok. 2 minut jeden. Przestudzone naleśniki posmaruj kremem kokosowym, zwiń w rulon
365 dni dookoła kuchnipełna szklanka mąki pszennej 10 dag masła 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego Krem straciatella: 400 ml śmietanki 30%-36% 25 dag serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 listki /łyżeczki żelatyny 50 g gorzkiej czekolady Galaretka z wiśniami: 1/2kg świeżych wiśni 3 łyżki cukru 50 ml likieru(...)Tężejącą masę wylać na zimny kruchy spód. Wstawić do lodówki na czas robienia kremu. Krem straciatella: Dobrze schłodzoną kremówkę wlać do miski,połączyć z serkiem mascarpone, ubić na gęsty krem dodając pod koniec cukier puder, żelatynę w listkach namoczyć w zimnej wodzie jak w przepisie na opakowaniu a następnie odcisnąć i rozpuścić
Wanilia i Kardamondorobiłyśmy. Składniki: biszkopciki (my użyłyśmy resztek ciasta), nasączamy je kawą Masa malinowa: 300 g malin 1 galaretka malinowa 2 łyżki cukru Krem: 500 ml śmietany 36 % 3 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone + 200 g malin dodatkowo Przygotowanie: Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku. Maliny zmiksować z cukrem i dodać do nich galaretkę. Śmietanę(...)cukrem pudrem i mascarpone ubić na sztywną masę. Do szklanki włożyć biszkopt, wylać masę malinową, nałożyć na nią kremówkę z mascarpone, ułożyć kilka malin i znowu nałożyć krem z bitej śmietany i mascarpone. Zdobić maliną i miętą. Chłodzić 2 godziny. SMACZNEGO
Lili w kuchni