krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:90/352)

Bezy Tiramisu MINI PAVLOVA 160

Zdjęcia Monika Szeffler Przez Ogródek . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bezy Tiramisu MINI PAVLOVA Składniki: Beza: 6 białek 330g cukru Krem: 250g serka mascarpone 320ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Sos karmelowo – kawowy: 250ml mocnej kawy 200ml likieru Kahlúa + 2 łyżki 160g cukru Dodatkowo: kakao do posypania Beza(...)ostygnięcia na około 15-20 minut i dodać 1-2 łyżki likieru, wymieszać. Sos karmelowo – kawowy jak ostygnie to trochę zgęstnieje. Krem: 6. Śmietankę kremówkę ubić (można z fixem). 7. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone, ekstrakt waniliowy i wymieszać mikserem do połączenia składników. 8. Bezy poukładać na talerzykach. Na każdą bezę wyłożyć 2 spore łyżki kremu, następnie polać sosem

Mała Cukierenka
Rolada bezowa z kremem śmietanowym i malinami 183

kawy - rolada bezowa z kremem śmietanowym i malinami ♥ C iasto, które musicie wypróbować :)  Beza przygotowana w poniższy sposób będzie miękka i puszysta. Perfekcyjnie pasuje do kremu na bazie śmietany kremówki i mascarpone oraz kwaśnych malin.  Składniki*: "biszkopt" bezowy 4 białka jaj 1 i 1/5 szklanki zwykłego cukru (250 g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego(...)soku z cytryny) krem 1 opakowanie śmietany 30% (200 g) 200 g serka mascarpone 1,5 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego do przełożenia i dekoracji 250 g świeżych malin cukier puder *blacha o wymiarach 20 x 40 cm Na samym początku przygotować "biszkopt" bezowy: białka ubić na sztywną pianę. Następnie do ubitych białek dodawać partiami zwykły cukier. Cały

Ugotować
Ciasto czekoladowe z burakiem 277

grona warzyw, które doskonale sprawdzają się w ciastach. To dzięki niemu ciasto ma idealnie wilgotną konsystencję i fantastycznie podkręca jego głęboko czekoladowy smak. Ciasto pokryłam delikatnym kremem przygotowanym z bitej śmietany i serka mascarpone. Niebo w gębie, nic dodać nic ująć. Tylko dieta musi poczekać:/ Składniki: 300 g puree z buraka* 3 duże jajka 200 g oleju rzepakowego(...)temperaturze 170 stopni C przez około 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, następnie dodajemy mascarpone i miksujemy aż się połączą. Kremem smarujemy wierzch ciasta

Smakowity Blog Kulinarny
Tort kokosowy 392

jaki tort przygotować na pierwsze urodziny mojego młodszego syna. Ostatecznie wybór padł na tort kokosowy. Pyszny, delikatny (wielokrotnie przeze mnie wypróbowany) biszkopt rzucany, do tego koksowy krem na mleczku kokosowym i serku mascarpone, a całość zwieńczona płatkami migdałów i wiórkami kokosowymi.  W efekcie mamy lekki, rozpływający się w ustach tort. Wierzcie mi, trudno poprzestać na jednym kawałku! Potrawa przygotowana(...)Gorące ciasto wyciągamy z piekarnika i upuszczamy na ziemie z wysokości około 50 cm. Następnie odstawiamy do piekarnika z uchylonymi drzwiami do ostygnięcia. Przygotowanie kremu: Krem wyciągamy z lodówki, dodajemy do niego serek mascarpone i całość miksujemy. Kiedy nie będzie już grudek serka mascarpone dorzucamy odmierzone wiórki kokosowe i miksujemy do momentu połączenia składników. Wykonanie tortu: Płatki migdałów prażymy

Kolizje Smaków
Tort z kremem kokosowym i truskawkami 191

kremem kokosowym i truskawkami. Tort ten efektownie się prezentuje, a wcale nie wymaga wielu składników i pracy. Będzie idealny np. na urodziny, ale i bez okazji również warto go zrobić. Bardzo polecam. Składniki ( tortownica o średnicy 22 cm) : Biszkopt: 6 jajek 8 łyżek ksylitolu 12 łyżek mąki ryżowej 6 łyżek mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone śmietanka(...)formy i piec przez ok. 20 minut do suchego patyczka. Wyciągnąć i odłożyć do wystudzenia. Po tym czasie wyjąć z formy, przekroić na 2 blaty*. Krem:  Śmietankę kokosową wraz z mascarpone i ksyliotem umieścić w naczyniu i ubijać mikserem aż masa zwiększy swą objętość i będzie puszysta (ok. 3-5 minut). Na koniec dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Dolny

Healthy food explorer
Czekoladowa Rozkosz z Jagodami 188

mąki pszennej 25 g kakao 40 g masła, roztopionego i wystudzonego Krem porzeczkowy: 250 ml śmietanki kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru 250 g serka mascarpone 3 łyżki musu z czarnej porzeczki Krem śmietankowy: 250 ml śmietanki kremówki 36% 125 g serka mascarpone cukier puder do smaku Dodatkowo: konfitura Owoce Leśne ETERNO garść jagód kilka listków melisy Wykonanie: BISZKOPT: Biszkopt(...)tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w temperaturze ok.180 stopni przez ok. 30 minut. Po upieczeniu ciasto odłożyłam do całkowitego wystudzenia. KREM PORZECZKOWY: Kremówkę ubiłam na sztywno, pod koniec ubijania dodałam cukier puder. Następnie serek mascarpone i mus z czarnej porzeczki, zmiksowałam szybko do połączenia się składników. Masę wstawiłam do lodówki. KREM ŚMIETANKOWY: Wykonanie identyczne jak w kremie porzeczkowym

Blondynka Gotuje
Zwinięty tort truskawkowo - czekoladowy 169

Składniki: BISZKOPT 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao sól  (należy upiec dwa takie biszkopty) KREM  500 ml kremówki 250g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 śmietan - fixy + 3 łyżki kakao do wersji czekoladowej + 3 łyżki galaretki (dżemu) truskawkowej do wersji truskawkowej PONCZ 3/4 szklanki gorącej wody 4 łyżki(...)drugi na blaszce piekarnikowej przez 15 minut w 180'C. Oba wystudzić. Zimne biszkopty przekroić: okrągły na dwa blaty, prostokątny na 4 równe paski. Oba naponczować. KREM: Śmietankę ubić z cukrem, mascarpone i fixami. Podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao, do drugiej galaretkę truskawkową.  SKŁADANIE: Na pocięte paski wyłożyć krem truskawkowy, ale nie cały - odłożyć

Cakes By Kejt
Mini Jogurtowy "Serniczek" z Leśnymi Owocami 198

wersja mini  Jogurtowego "Sernika" z Jagodami , z malutką modyfikacją. Nie smarowałam wierzchy mascarpone z jagodami, tylko zrobiłam krem z kremówką i serkiem, żeby nie było za słodko i ciężko postawiłam na listki. Efekt - to naprawdę jest PYCHA! Użyłam małej tortownicy 18 cm średnicy i resztek owoców jakie pozostały mi w lodówce. Składniki: 375 g jogurtu greckiego, w temperaturze pokojowej(...)mascarpone 90 g śmietanki kremówki cukier puder do smaku odrobinka zielonego barwnika w żelu  Wilton Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy partiami serek mascarpone zmiksowany z barwnikiem. Krem przekładamy do s=worka cukierniczego i wyciskamy listki obok malin:) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Naleśniki z kremem orzechowym 181

ogromną miłośniczką naleśników, tak jak i masła orzechowego. Tym razem postanowiłam połączyć te 2 ulubione produkty i powstało coś niezwykłego! Proste i pyszne naleśniki z kremem orzechowym - mniam! Gdy w domu zostało mi opakowanie mascarpone po świątecznych wypiekach postanowiłam zrobić z niego pyszny, gęsty krem do naleśników. W połączeniu z masłem orzechowym stworzył niezwykły orzechowy krem, który świetnie nada się(...)przełożony na drugą stronę. Smażcie do czasu, gdy nie będzie już ciasta. Układajcie na talerzu jeden na drugim. Z podanej porcji wychodzi ok. 13 naleśników.     Krem orzechowy: 1 opakowanie serka mascarpone (250g) 2 łyżki cukru pudru 3 kopiaste łyżeczki masła orzechowego (gładkie lub z orzechami, wg uznania)   Serek przekładamy do miseczki, dodajemy cukier i mieszamy dokładnie. Następnie

Cooking Monster
Muffinki podwójnie czekoladowe 180

cukru 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka tłustego 150 g czekolady gorzkiej lub mlecznej wg gustu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem: 200ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 250g serka mascarpone Sposób przygotowania: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Białka ubijamy na sztywno, nie przerywając ubijania dodajemy po kolei żółtka. Przesiewamy mąki z proszkiem do pieczenia(...)wypełniamy ciastem do 2/3 i pieczemy 18-20 minut w temperaturze 180ºC. Studzimy. Dobrze schłodzona kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru. Gdy zaczną powstawać delikatne fale dodajemy stopniowo mascarpone ciągle ubijając. Krem nałożyć do szpryce cukierniczej i ozdobić nim wierzch babeczek

Pyry na Gaz
Śmietankowy tort z owocami lata 733

biszkoptu będziemy potrzebować: 7 jajek 1 szklankę cukru 1 szklankę mąki pszennej tortowej 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej szczyptę soli Do kremu cytrynowego: 250 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 4 do 6 łyżek cukru pudru 1,5 łyżeczki żelatyny skórkę otartą z 1 cytryny 30 ml soku z cytryny Do nasączenia: 90 ml wódki 60 ml soku(...)cytryny cukier puder do smaku (2-3 łyżki powinny wystarczyć) Do kremu śmietankowego: 500 ml śmietanki kremówki 500 g serka mascarpone 6-8  łyżek cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: ok. 1-1,5 kg oczyszczonych i odszypułkowanych truskawek (najlepiej nie za dużych i podobnej wielkości) 200 g borówek amerykańskich 50 g gorzkiej czekolady 50 g białej czekolady Zaczynamy

Ratunku obiad
Rolada cytrynowa z granatem 216

tego przepisu zawiera gluten. Ilość porcji: około 10-12 Składniki: Ciasto: 60g cukru 40g mąki tortowej 40g mąki ziemniaczanej 4 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Krem: 250g serka mascarpone 100g cukru 60g masła 40g cukru pudru 2,5 cytryny 2 jajka 1 łyżeczka żelatyny Ponadto: Garść cukru waniliowego Granat Przygotowanie kremu: W misce umieszczamy cukier oraz skórkę(...)ogień. Dorzucamy masło wraz z rozkłóconymi jajkami i mieszamy, aż krem zacznie gęstnieć. Uważamy by woda się nie zagotowała, bo wówczas białka zaczną się ścinać. Zdejmujemy miskę i odstawiamy do wystygnięcia. Z połówki cytryny wyciskamy sok, podgrzewamy i dodajemy do niego żelatynę, również odstawiamy do przestudzenia. Ubijamy serek mascarpone wraz z cukrem pudrem, dodajemy cytrynową masę oraz żelatynę. Miksujemy

Kolizje Smaków
Bezowy tort mokka 199

mnie dużo cukru, dużo kremu czyli megaaaaaaaa pyszny bezowy tort :) Składniki: - 6 białek - 250 g cukru pudru - 1 łyżeczka soku z cytryny - 1 łyżka mąki ziemniaczanej krem - 250 g serka mascarpone - 250 ml śmietany 36 % - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej - 1 łyżka gorącej wody - 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier puder, sok z cytryny(...)pieczemy blaty około 1 godziny. Po tym czasie piekarnik wyłączamy i studzimy je przy uchylonych drzwiczkach. Gdy beza schnie możemy zabrać się za przygotowanie kremu. Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Mascarpone, śmietanę, cukier i rozpuszczoną kawę przekładamy do miski i ubijamy aż masa będzie puszysta. Krem dzielimy na dwie części i przekładamy nim upieczone i wystudzone

Zainspirowana w kuchni
Beza z owocami 172

jeden i warto się go trzymać. Składniki na bezę: 6 białek, 1,5 szklanki cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka soku z cytryny, Składniki na krem: 500ml śmietanki 30%, 250g serka mascarpone, 1 łyżka cukru, Ponadto: 1 granat, 2 kiwi, 250g borówek amerykańskich. Beza : Białka ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy małymi porcjami cukier. Ubijamy tak długo, aż cukier(...)zmniejszamy temperaturę na 100 o C i tak pieczemy przez ok 90 minut, aż beza będzie całkowicie wysuszona. Beza powinna wystygnąć w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Krem : Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę nakładamy na bezę, posypujemy 1/3 części owoców. Przykrywamy drugim blatem bezowym, na to masa oraz owoce. Smacznego

Słodki Zakątek
Beza Pavlova z mascarpone i owocami 131

kwaskowate owoce do tego kawa <3 i jest idealnie <3 SKŁADNIKI NA BEZE: 6 białek 300g cukru szczypta soli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej SKŁADNIKI NA KREM: 250g śmietany 30% 250g mascarpone DODATKOWO: Owoce wedle uznania - u mnie truskawki, maliny, borówki amerykańskie WYKONANIE: 1. Ubijamy białka z solą, stopniowo dodajemy po łyżce cukru, ubijamy do uzyskania gładkiej jednolitej konsystencji(...)2godziny. Polecam upiec ją dzień wcześniej przed przełożeniem i po zakończeniu pieczenia pozostawić w piekarniku aż do całkowitego wystygnięcia przy otwartych drzwiczkach. 4. Kolejnego dnia ubijamy krem - w misce umieszczamy śmietanę i mascarpone, miksujemy do idealnego połączenia się składników, pod koniec dodajemy cukier puder. 5. Przygotowany krem przekładamy na bezę, górę wykładamy owocami, całość przekładamy do lodówki na około

Dziś Ja gotuje