Tarta z truskawkami /składniki na dwie tarty o szerokości 25 cm/ Kruche 3 szklanki mąki tortowej 1 łyżka cukru pudru 1 margaryna 5 żółtek szczypta soli Krem 500 g serka mascarpone 400 ml śmietany kremówki 30-36% 5 łyżek cukru pudru truskawki Margarynę (wyjąć wcześniej z lodówki) posiekać z mąką, dodać resztę składników i zagnieść. Formę do tarty wyłożyć(...)ciastem i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni, aż ciasto się zarumieni. Śmietanę ubić, następnie dodać cukier i serek mascarpone i wymieszać mikserem. Na dno ciasta wyłożyć krem i poukładać ćwiartki truskawek. Smacznego
Biały fartuszekwymiarach 24 cm Biszkopt: 6 jajek, 1 szkl. mąki, 1 szkl. cukru, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 330 ml kremówki, 1 gorzka czekolada, 2 łyżki cukru pudru Krem oreo: 250 g mascarpone, 250 ml śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, kilka ciasteczek oreo Polewa: 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao, 3 łyżki cukru, 3 łyżki(...)stopniach. Po wystudzeniu przekrawamy na 4 krążki. Krem czekoladowy: Śmietankę podgrzewamy, dodajemy drobno posiekaną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie wkładamy do lodówki a najlepiej na całą noc. Ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder. Krem oreo: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i mascarpone. Masę dzielimy na 2 części. Do 1 dodajemy pokruszone ciastka. Polewa: Masło
słodki bratekzaszaleć. Poza tym, jak mawia moja serdeczna koleżanka, przyjemności należy sobie dozować. Mały słodki trójkącik specjalnie nie wpłynie na odczyt naszego nielubianego łazienkowego lokatora ;) Ciasto to krem z bitej śmietany i serka mascarpone na kruchym spodzie, z brzoskwiniami i prażonymi migdałami. Smaczne, słodkie, latem świetnie pasowałyby maliny lub truskawki. Polecam. Składniki: Spód: 225 g mąki pszennej krupczatki(...)masła 75 g drobnego cukru 1 jajko 2 łyżki zimnej wody Krem: 250 g śmietany 36 % 125 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru Na wierzch: brzoskwinie z puszki płatki migdałów Wykonanie: Składniki na ciasto szybko zagnieść. Wyrobione ciasto owinąć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej
zadanie-gotowanietortowej (szklanka 250ml) -0,5 szkl cukru -1 łyżeczka proszku do pieczenia -0,5 łyżeczki sody oczyszczonej -sok z jednej cytryny lub łyżeczka ekstraktu cytrynowego KREM -250ml śmietany 30% -250g serka mascarpone -1 łyżka kakao -3/4 szkl cukru pudru DODATKOWO -1 andrut -cukrowe ozdoby Oddzielamy składniki mokre od suchych. Do składników mokrych dajemy suche i delikatnie mieszamy(...)stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut-do suchego patyczka. Wyciągamy z formy i studzimy. KREM Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy do niej cukier, mascarpone oraz kakao. Całość miksujemy na gładki krem. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego lub szprycy i dekorujemy babeczki. Dodatkowo dekorujemy je dowolnymi ozdobami wedle własnego uznania. Z wafla wycinamy serduszko foremką i wtykamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokutortowej (szklanka 20ml) -0,5 szkl cukru -1 łyżeczka proszku do pieczenia -0,5 łyżeczki sody oczyszczonej -sok z jednej cytryny lub łyżeczka ekstraktu cytrynowego KREM -250ml śmietany 30% -250g serka mascarpone -1 łyżka kakao -3/4 szkl cukru pudru DODATKOWO -1 andrut -cukrowe ozdoby Oddzielamy składniki mokre od suchych. Do składników mokrych dajemy suche i delikatnie mieszamy(...)stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut-do suchego patyczka. Wyciągamy z formy i studzimy. KREM Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy do niej cukier, mascarpone oraz kakao. Całość miksujemy na gładki krem. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego lub szprycy i dekorujemy babeczki. Dodatkowo dekorujemy je dowolnymi ozdobami wedle własnego uznania. Z wafla wycinamy serduszko foremką i wtykamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokupół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 70g masła 30g gorzkiej czekolady 1/4 szklanki kakao 1 jajko 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki kwaśnej śmietany 18% Krem Oreo: 250g serka mascarpone 330ml śmietanki 30 lub 36% 40g ciasteczek Oreo 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 4-5 bananów 4-5 łyżek dżemu lub konfitury z wiśni lub malin(...)Banany przecinamy wzdłuż na połówki i układamy na cieście. Z wierzchu banany smarujemy sokiem z cytryny *** *** Przygotowujemy krem. Ciasteczka Oreo mielimy w malakserze lub blenderze (w całości, razem z kremem). Możemy również włożyć je d woreczka i pokruszyć uderzając wałkiem *** *** Serek mascarpone wraz ze śmietaną i cukrem pudrem umieszczamy w misie miksera i ubijamy do momentu, aż powstanie gęsty krem
Blog z Apetytempołączenie :) Serdecznie polecam. Składniki na kruche ciasto: 130 g masła pół łyżeczki soli 35 ml mleka 175 g mąki pszennej pół łyżeczki cukru pudru 1 żółtko Krem z białej czekolady: 250 g serka mascarpone 125 ml śmietany kremówki 36% 4 łyżki likieru z białej czekolady 100 g białej czekolady Dodatkowo: 4 łyżki dżemu jagodowego 300 ml śmietany kremówki(...)piec dodatkowe 10 - 15 minut, do zrumienienia spodu. Wyjąć z piekarnika. Wystudzić, a następnie usunąć formę wykładając spód na paterę lub tacę. Teraz czas na przygotowanie kremu z białej czekolady. Serek mascarpone i śmietana kremówka powinny być schłodzone (prosto z lodówki). Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie lekko przestudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno (nie ubijać jednak zbyt
Świat Ciastasoli Biszkopt różowy: 2 jajka 70g drobnego cukru 40g mąki tortowej 15g mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Szczypta różowego barwnika spożywczego w proszku Krem: 3000ml śmietanki 30% 500g serka mascarpone 1 szklanka cukru pudru 200g zmiksowanych jagód leśnych 1 galaretka jagodowa Krem maślany: 1 kostka masła 82% 1 jajko ½ szklanki cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny(...)przygotowaną wcześniej blaszkę, wyłożoną na spodzie papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 180ºC piekarnika na 15-20 minut (do suchego patyczka). Studzimy. Krem: Galaretkę jagodową rozpuszczamy w 200ml wody, studzimy. Śmietankę , cukier puder i ser mascarpone ubijamy kilka minut, partiami dodajemy zmiksowane jagody, a na końcu gęstniejącą, ale lejącą galaretkę. Krem mieszamy tylko do połączenia z galaretką. Przełożenie: Biszkopt
Kuchnia w czekoladziekwaśnym musem z jagód kamczackich, a jeśli nie macie jagód można użyć borówek. Z przepisu wychodzą 4 takie porcje jak na zdjęciu. Polecam na podwieczorek. Zapraszam:) Składniki: Krem: 25 dag serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 30 % cukier puder do smaku Śmietanka: 250 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku Mus jagodowy: 1 szklanka jagód kamczackich cukier do smaku(...)Wykonanie: 1. Krem: Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy aż będzie puszysta, następnie dodajemy serek mascarpone i cukier puder do smaku, dokładnie ubijamy. 2. Śmietanka: Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy aż będzie puszysta, dodajemy cukier puder do smaku i ubijamy. 3. Mus: Jagody płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie miksujemy je z cukrem do smaku na mus. 4. Podanie: Do szklanek lub pucharków nakładamy
Izabelawkuchnizdjęciach składników starczyło mi dość na małą foremkę ceramiczną oraz dwa pucharki Deser naprawdę pyszny… Składniki na foremkę 12×10 cm oraz dwa pucharki: Krem: – 250 g mascarpone – 300 ml śmietanki kremówki 36% – 1 łyżeczka cukru pudru – 100 g czekolady gorzkiej 65% kakao Dodatkowo: – około 200 g podłużnych biszkoptów – szklanka zaparzonej(...)żeby z powrotem nie zastygła. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy mascarpone i delikatnie miksujemy, żeby składniki się połączyły. Na końcu dodajemy schłodzoną czekoladę i jeszcze raz wszystko miksujemy. Deser układamy w kolejności: biszkopty namoczone w kawie (po 1 sekundzie na stronę), 3 łyżki kremu, wiśnie które wbijamy w krem, odrobina kremu na przykrycie wiśni, i znów biszkopty
Relaxtimepołączenia. Pozostałe białka ubić na sztywno i wmieszać delikatnie (w trzech partiach) do masy. Tortownicę 20 cm wyłożyć papierem i przelać ciasto. Piec 35 minut w 180*C. Krem: 250 g mascarpone 250 g śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru Składniki umieścić w misie miksera i ubić na sztywny krem. Wystudzone ciasto (może opaść) posmarować kremem. Podawać schłodzone :) Smacznego
Chocolate Muffin BlogCiasto leśny mech to pyszne ciasto ze szpinakiem, przełożone delikatnym kremem na bazie kremówki i serka mascarpone. Leśny mech zdecydowanie smakuje tak jak wygląda, czyli pysznie i idealnie. Składniki: Ciasto: 200g świeżego szpinaku 4 jajka 0.5 szklanki cukru 200ml oleju 1op. cukru waniliowego (16g) 1.5 łyżki soku z cytryny 2 szklanki mąki pszennej 1op. budyniu waniliowego 1.5 łyżeczki proszku(...)wody, odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i cukru waniliowego, a kiedy będzie już sztywna, dodajemy mascarpone, zimną tężejącą galaretkę i miksujemy na gładki, jednolity krem. Krem dzielimy na dwie równe części ( u mnie wyszło 2x347g ) i przekładamy przygotowane wcześniej blaty. Na pierwszy blat nakładamy pierwszą część kremu, przykrywamy drugim blatem
NiePieprz.pljuż kilka razy wspominałam, moja rodzinka uwielbia ciasta z kremem. Pomysłów na kremy jest wiele, najpopularniejsze to krem budyniowy, krem na bazie serka mascarpone i inne. Dzisiaj chciałam wam przypomnieć krem grysikowy, do którego przygotowania potrzebujemy 4 składniki. Podstawowym jest oczywiście kasza manna. Nadaje się on do przełożenia pierników, ciast biszkoptowych i innych. Składniki: 3 szklanki mleka
Danka Pichciszklanki mąki pszennej 3 łyżeczki cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 4 łyżeczki cynamonu 2/3 szklanki oleju 2 szklanki startej marchewki Krem: 500g śmietany 30% 250g mascarpone 4 łyżki cukru pudru Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki cytrynowe 1/2 szklanki wody Polewa: 250ml soku marchewkowo-brzoskwiniowego 1 budyń śmietankowy Dodatkowo: marchewki z cukru(...)czasie wystudzić ciasto, a następnie przekroić na 3 części. 2. Krem Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, cały czas miksując dodać porcjami ser mascarpone. Miksować na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Krem podzielić na 4 części. 3. Mus brzoskwiniowy Brzoskwinie z puszki pokroić na mniejsze części, przełożyć do garnka, wlać sok z brzoskwiń i wodę. Gotować
Szalona Kuchnia Eweliny