krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:109/352)

Tort Malinowa Rozkosz 115

Tort Malinowa Rozkosz – to tort wzorowany na moim pomyśle na ciasto na herbatnikach, na które przepis znajdziecie tutaj: Malinowa rozkosz – ciasto bez pieczenia. Pewnie

Kulinarne Przeboje
MIDSOMMARTÅRTA 130

pieca po upieczeniu pamiętaj by ciasto dobrze wystudzić – w przeciwnym razie krem z nich spłynie. Jak będzie już miało temperaturę pokojową, przetnij je wzdłuż na dwa okrągłe blaty Krem: Składniki: 250g mascarpone 500ml śmietany 36% 3-4 łyżki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego umieść wszystkie składniki w dużej misce ubijaj kilka minut aż otrzymasz gęsty krem, nieco gęstszy od bitej

SandraFrej.com
Porzeczkowy kopiec kreta 162

cukru z wanilią 1 szklanka  mleka 2% 1 szklanka oleju rzepakowego 4 łyżki ciemnego kakao ½  łyżeczki sody Dr.Oetker 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 330 ml śmietany 30% 25 dag serka mascarpone 3 -4 łyżki cukru pudru 1 szklanka świeżej porzeczki (czarna i czerwona) 50 g startej gorzkiej czekolady Poncz: 100 ml przegotowanej wody 1 łyżeczka cukru pudru(...)Okruchy z wyciętego ciasta zostawić i pokruszyć w rękach drobniutko. Masa: ½ szklanki porzeczek rozgnieść na mus, resztę zostawić w całości. Dobrze schłodzoną kremówkę, połączyć z serkiem mascarpone, ubić na puszysty krem w trakcie dodając puder i rozgniecione porzeczki, zmiksować dokładnie, pod koniec dodać porzeczki w całości oraz starta czekoladę, wymieszać delikatnie łyżką. Poncz: Składniki ponczu wymieszać ze sobą, nasączyć ciasto

Wanilia i Kardamon
Tort czekoladowo -kawowy z profiterolkami. 248

profiterolki bezpośrednio na Blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy w 200 stopniach przez Około 20 minut .Zostawiamy do ostygnięcia,najlepiej w wyłączonym piekarniku, Będą jeczcze bardziej chrupiące. Krem do profiterolków: 125 g serka mascarpone 100 g śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka likieru amaretto lub innego ulubionego Ubijamy wszystkie składniki na gęsty krem .W profiterolkach robimy małe otworki wykałaczką(...)czekoladowa do profiterolków: 100 g czekolady gorzkiej 70 % 8 łyżek mleka 30 g masła Powyższe składniki roztapiamy i mieszamy w kąpieli wodnej .Masą dekorujemy profiterolki. Krem kawowy do ciasta czekoladowego: 125 g serka mascarpone 100 g śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 mocne espresso ,przestudzone Ubijamy śmietankę z cukrem na sztywno ,dodajemy serek i kawę i ubijamy do powstania

Ladylaura.
kakaowe ptysie z kremem mascarpone 207

SKŁADNIKI CIASTO -2 szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) -2 szklanki wody -250g masła lub margaryny -6 jajek -1 czubata łyżka ciemnego kakao KREM -500ml śmietany 30 lub 36% -250 g serka mascarpone  -4 płaskie łyżki cukru pudru DODATKOWO -cukier puder do posypania Przygotowanie ptysiów rozpoczynamy od ciasta parzonego. Wodę wraz z masłem podgrzewamy do rozpuszczenia masła(...)oczywiście ich ilość zależy od wielkości, polecam robić średnie,  jeśli chcecie duże ciastka musicie je piec dłużej, tak by nie były mokre w środku.  KREM śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serem mascarpone i cukier puder-miksujemy. Ptysie nadziewamy kremem, oprószamy cukrem pudrem i gotowe :-) Pyszne i łatwe :-) Polecam. SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Rolada bezowa z jeżynami 180

bezowa! Składniki: białka z 6- ciu jajek   240 g drobnego cukru   choc można jeszcze więcej 2 łyżeczki mączki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny Składniki na krem: 250 ml mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki rumu 0/5 łyżeczki pasty waniliowej Składniki na mus jeżynowy: 300 g jeżyn 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soku(...)odparuje część wody. Przetrzeć przez sitko, w celu pozbycia się pestek. Wlać do dzbanuszka mascarpone ubić z cukrem. Dolewać porcjami śmietanę kremówkę i ubijać, aż masa zwiększy objętość i będzie pulchna. Na końcu wmieszać rum i wanilię roladę rozwinąć i posmarować dżemem. Nałożyć krem i rozsypać jeżyny. Zwinąć i odstawić do lodówki, by krem stężał kroić najlepiej nożem piłką. Podawać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Fit torcik z kremem kokosowym i malinami 207

Taki tort śmiało można podać gościom na każdej imprezie, albo przygotować na urodziny. Maliny pięknie dopełniają całość i idealnie łączą się z kokosowym kremem. Tort można przygotować też w wersji bez nabiału, bo serek mascarpone śmiało można zastąpić drugą puszką gęstego mleczka kokosowego (polecam zwłaszcza to w wersji light, które można znaleźć m.in w Lidlu). Z mascarpone z kolei(...)pokojowej. Bardzo zachęcam wypróbować przepis! Składniki( tortownica o średnicy 24 cm) : Biszkopt: 4 jajka 6 łyżek ksylitolu 10 łyżek mąki ryżowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone śmietanka z 1 puszki mleka kokosowego (stała część) 1/2 szklanki ksylitolu 1/2 szklanki wiórków kokosowych Dodatkowo: ok. 250 g świeżych malin Wykonanie: Biszkopt: Piekarnik nagrzać do 180ºC

Healthy food explorer
Rolada podwójnie truskawkowa 215

Zaraz po upieczeniu roladę wyjąć truskawkami ku górze na mokrą, oprószoną cukrem ściereczkę. Zrolować wraz ze ściereczką tak, aby warstwa ciasta z truskawkami była w środku. Ostudzić. Krem:   250g serka mascarpone,  400 ml śmietanki 30%,  3 łyżki cukru pudru,  50g białej czekolady,  200g truskawek. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Dodać serek mascarpone

Z miłości do słodkości
Torcik a la Ferrero Rocher 128

soli 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 6 łyżek mąki 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Składniki na krem: 500 ml. śmietanki 30% 500 g. serka mascarpone 5 łyżek nutelli Składniki na poncz: 1/2 szklanki wody 1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki cukru Dodatkowo: 150 g. orzechów laskowych kilka pralinek Ferrero Rocher(...)drobno posiekać lub rozbić tłuczkiem przez ścierkę. Poncz: Kawę i cukier wsypać do 1/2 szklanki ciepłej wody i mieszać do rozpuszczenia składników. Krem: Śmietanę ubić na gęsty krem, dodawać po kilka łyżek mascarpone i dalej ubijać. Na koniec dodać nutellę. Zmiksować do połączenia składników. Biszkopt przekroić na 3 blaty. Pierwszy blat nasączyć ponczem, następnie wyłożyć część kremu, a na krem

Agusiowe smakołyki
Ciasto marchewkowe z kremem miętowym 186

soli 1 łyżeczka imbiru garść rodzynek 1,5 szkl. cukru trzcinowego 2,5 szkl. marchwi 0,5 szkl. jabłek 3 jajka 1 szkl. oleju rzepakowego Krem miętowy : 250 ml śmietany kremówki 250 serka mascarpone 100 g landrynek miętowych Dodatkowo: 50 g płatków migdałowych Sposób przygotowania : Ciasto marchewkowe : Przesiać mąkę pszenną i krupczatkę . Dodać łyżeczkę proszku do pieczenia , cynamon , szczyptę soli(...)Piec w temp. 180 C do suchego patyczka ok. 40 minut. Krem miętowy : Rozpuszczamy landrynki w 100 ml wody. Śmietanę kremówkę 30 % ubijamy i dodajemy serek mascarpone . Lekko przestudzone landrynki wlewamy do kremu. Delikatnie mieszamy. Wykładamy na upieczone ciasto marchewkowe. Dodatkowo: Płatki migdałowe prażymy na patelni i posypujemy nimi ciasto . Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciasto marchewkowe z kremem miętowym 242

soli 1 łyżeczka imbiru garść rodzynek 1,5 szkl. cukru trzcinowego 2,5 szkl. marchwi 0,5 szkl. jabłek 3 jajka 1 szkl. oleju rzepakowego Krem miętowy : 250 ml śmietany kremówki 250 serka mascarpone 100 g landrynek miętowych Dodatkowo: 50 g płatków migdałowych Sposób przygotowania : Ciasto marchewkowe : Przesiać mąkę pszenną i krupczatkę . Dodać łyżeczkę proszku do pieczenia , cynamon , szczyptę soli(...)Piec w temp. 180 C do suchego patyczka ok. 40 minut. Krem miętowy : Rozpuszczamy landrynki w 100 ml wody. Śmietanę kremówkę 30 % ubijamy i dodajemy serek mascarpone . Lekko przestudzone landrynki wlewamy do kremu. Delikatnie mieszamy. Wykładamy na upieczone ciasto marchewkowe. Dodatkowo: Płatki migdałowe prażymy na patelni i posypujemy nimi ciasto . Smacznego

Słodkości i nie tylko
Tort czekoladowo truskawkowy - 3 urodziny bloga 193

suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy i przekrawamy na 3 blaty. Krem truskawkowy: 500 g. truskawek (mogą być mrożone) 3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki cukru 2 łyżki skrobi ziemniaczanej rozmieszane z 1 łyżką wody 500 g serka mascarpone Truskawki podgrzewamy z cukrem(...)cukier się rozpuści dodajemy skrobię ziemniaczaną i mieszając zagotowujemy. Zagotowane owoce blendujemy, dodajemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatynę i dokładnie mieszamy. Studzimy, a następnie miksujemy z serkiem mascarpone. Tak przygotowanym kremem przekładamy blaty. Dekorujemy w dowolny sposób

Cynamonowe szczęście
Tiramisu z mandarynką i cynamonem 162

Stworzyłam wersję zimową z mandarynką i cynamonem  i muszę Wam powiedzieć,że to wariacja doskonała. Świetnie rozgrzewa i poprawia nastrój szczególnie w takie ponure listopadowe dni. krem:  250g serka maskarpone 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru 1  łyżka amaretto szczypta cynamonu ponadto: 1/2 szkl. mocnej kawy   9 podłużnych biszkoptów 2 łyżki amaretto    3 mandarynki(...)pudrem na puch,połączyć z maskarpone i 1 łyżką amaretto i szczyptą cynamonu. Odstawić do lodówki do stężenia. Mandarynki obrać i pokroić w plasterki. Kawę  zaparzyć z odrobina cynamonu,wystudzić i wymieszać z amaretto. Przygotować 3 pucharki.  Biszkopty połamać na połówki,maczać w kawie i rozłożyć w pucharkach. Na biszkopty nałożyć porcję kremu,oprószyć kakao zmieszanym z cynamonem

Kolorowa kuchnia Elki
Kostka śliwkowo - czekoladowa 160

rozpuszczoną żelatynę. Wystudzić i wstawić do lodówki na kilka godzin. Ten etap przepisu najlepiej przygotować wieczór wcześniej.  Po tym czasie stężały sos śliwkowy zmiksować z serkiem mascarpone na gładki, jednolity krem. UWAGA: Jeżeli sos śliwkowy wyszedł zbyt twardy ( jak galaretka ), należy wówczas trochę go rozrzedzić dodając 2 - 3 łyżki gorącej wody. Postępujemy tak gdyż zbyt zwarty nie połączy(...)się ładnie z serkiem mascarpone.   Złożenie ciasta: Jeden z blatów biszkoptowych nasączyć połową mieszanki likieru i wody. Następnie wyłożyć cały śliwkowy krem i wyrównać. Przykryć drugim kakaowym blatem i nasączyć drugą połową ponczu. Wierzch polać polewą i posypać płatkami migdałów. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień.   Polewa: W rondelku rozpuścić masło. Dodać

Opowieści z piekarnika
Tort fiołkowy 135

obraniu 2 szklanki wody 1 cytryna 5 łyżek cukru trzcinowego galaretka fiołkowa: 1/2 porcji syropu fiołkowego / 200 ml około/ 2 łyżeczki żelatyny płaskie 125 ml wody krem fiołkowy: 250 g mascarpone 350 ml śmietany kremówki 36 % 1 łyżeczka żelatyny 150 g czekolady białej 1/2 porcji syropu fiołkowego /200 ml około/ nasączenie: 1 cytryna 125 ml wina 80 ml wody dekoracja(...)podgrzewam aż się czekolada rozpuści, nie wolno zagotować. Jak przestygnie wstawiam na noc do lodówki. Na drugi dzień, do śmietany z czekoladą, dodaje mascarpone, galaretkę fiołkową i ubijam mikserem. Galaretka połączy się z kremem. Przełożenie: Biszkopt kroję na trzy blaty. Dolny blat nasączam ponczem, smaruję 1/3 kremu, układam galaretkę, zsunęłam ją z talerza. Talerz z galaretką położyłam na garnku

wesoła kuchnia

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję