mąki 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 4 średnie jajka pół aromatu waniliowego 2 szklanki drobno startej, dobrze wyciśniętej z soku marchwi 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na krem: 500g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru opakowanie cukru wanilinowego 100g miękkiego masła orzechy włoskie do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Do miski wsypać wszystkie suche składniki. Powoli dodawać olej(...)minut w 180 st.C. Ciasto zostawić do przestudzenia. 2. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodawać po łyżce mascarpone cały czas ucierając. Ucierać mikserem na jednolitą masę. 3. Przestudzone ciasto przeciąć na pół i przełożyć połową kremu. Resztą kremu posmarować wierzch ciasta. Udekorować orzechami włoskimi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka PichciNastępnie rozwałkuj je na ok. 0,5cm i przełóż do formy na tartę. Piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu pozostaw do wystygnięcia. KREM 500 g mascarpone 300 ml schłodzonego mleka kokosowego z puszki 300 g złośliwych Łyżka miodu + maliny do dekoracji Maliny umyj, przełóż je do naczynia blendera, dodaj miód i zmiksuj dokładnie(...)miski przełóż śmietankę kokosową (górną cześć mleka kokosowego) i delikatnie ubijaj za pomocą miksera. Następnie dodaj mascarpone. Całość ubijaj, aby powstała zwarta i jednolita masa. Pod koniec ubijania dodaj zmiksowane maliny i delikatnie wymieszaj. Krem wyłóż na wystudzony spód. Wyrównaj wierzch ciasta, a następnie ułóż na nim maliny. Gotową tartę włóż na ok. 2 h do lodówki. Podawaj z sosem
365 dni dookoła kuchniszklanki cukru 4 jajka 1 torebka budyniu śmietankowego Dr.Oetker 2 łyżki mleka w proszku 2 czubate łyżki lemon curd 50 g ciasteczek amarettini Krem cytrynowy: 1 szklanka śmietany kremówki 3 łyżki serka mascarpone 2 czubate łyżki cukru pudru 1 łyżka l lemon curd Posypka cytrynowa lub biała czekolada do dekoracji Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta umieścić(...)schłodzone w lodówce ciasto, na wierzchu ułożyć ciasteczka. Piec w nagrzanym do 175*c piekarniku około 40 minut. Studzić przy otwartych drzwiczkach aż do całkowitego wystudzenia. Krem: cytrynowy: Dobrze schłodzoną kremówkę i ser mascarpone oraz cukier puder zmiksować do uzyskania sztywnego kremu, pod koniec dodać lemon curd i wmieszać dokładnie w masę. Udekorować kremem zimny sernik i posypać cytrynową
Wanilia i Kardamonubijając podgrzewać, aż masa wyraźnie się spieni i będzie gorąca. Dodać pokrojone w kostkę masło i trzymać nad parą jeszcze kilka minut, aż Orange Curd zgęstnieje. Wystudzić. Krem piernikowo-pomarańczowy: Serek mascarpone krótko zmiksować dodając łyżka po łyżce ostudzony Orange Curd. Pierniczki zmielić w młynku do kawy na piach i wmieszać do masy z mascarpone. W osobnej misce ubić(...)sztywno schłodzoną śmietankę kremówkę dodając pod koniec cukier puder. Bitą śmietanę połączyć z piernikowo-pomarańczowym serkiem mascarpone (najlepiej krótko zmiksować). W razie potrzeby dosłodzić krem wedle upodobań. Ostudzone malutkie ptysie nadziać od dołu kremem. Najłatwiej za pomocą rękawa lub szprycy cukierniczej z długą, cienką i okrągłą końcówką. Karmel: Cukier wsypać do garnuszka, zalać wodą. Podgrzewać, aż cukier się
Nastoletnie WypiekanieFrużelina truskawkowa 350 g truskawek * 50 ml zimnej wody 2 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny spożywczej 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem stracciatella 300 ml śmietany kremówki ** 200 g mascarpone 40 g czekolady gorzkiej 4 łyżki cukru pudru Ciasto szpinakowe Mąkę krupczatkę i mąkę tortową przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Szpinak rozmrażamy i odciskamy dokładnie(...)frużelinę wykładamy na wydrążony spód ciasta i wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia frużeliny. Krem straciatella Do śmietany dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywny, puszysty krem. Pod koniec ubijania dodajemy schłodzone mascarpone i startą czekoladę. Mieszamy do połączenia się składników. Tak przygotowany krem wykładamy na frużelinę, tworząc kopiec. Wierzch posypujemy pokruszonym ciastem szpinakowym, lekko dociskając ciasto do kremu. Ciasto
Wędrówki po kuchnijajka (l) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki gorzkiego kakao krem czekoladowy 1 małe opakowanie śmietany 30% (200 g) 200 g serka mascarpone 6 łyżek cukru pudru 3-4 łyżki kremu czekoladowego Najpierw przygotować muffinki, tzn. do miski wsypać suche składniki - wymieszać. a gdy wszystko się połączy dodać jajka, mleko i olej. Za pomocą trzepaczki wszystkie składniki wymieszać(...)najlepiej przez niecałą minutę miksować na najwyższych obrotach, a po tym czasie zmniejszyć obroty do połowy. Do ubitej śmietany dodawać po łyżce cukru pudru i serka mascarpone, a na sam koniec dodać krem czekoladowy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Przygotowany krem umieścić w rękawie cukierniczym i "wydusić" na upieczone muffinki. Udekorować złotymi kulkami i od razu podawać
Ugotowaćwersji dla dzieci rezygnujemy z wiśni, a ciasto polewamy samą czekoladą. ok 400 g herbatników kakaowych 100 g czekolady gorzkiej 200 g kremu czekoladowo orzechowego np Nutelli 2 szklanki śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody POLEWA: ok 2 szklanek wiśni z nalewki 100 g czekolady gorzkiej 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30 % Żelatynę zalać(...)mocno podgrzać, ale nie gotować. Gorącą zalać posiekaną czekoladę i delikatnie mieszając połączyć. Wmieszać krem czekoladowy i wlać rozpuszczoną żelatynę. Odstawić do przestudzenia, kontrolując gęstość. Serek mascarpone zmiksować i połączyć z czekoladowym kremem. Na końcu w krem czekoladowy wmieszać ubitą kremówkę. Tężący krem podzielić na trzy części i pierwszą wyłożyć na warstwę ułożonych herbatników w formie o wymiarach
https:KKuchniaMniamdorosłych, prosty i szybki do przygotowania , idealny na lato! Składniki: Na 4 porcje: 120 g podłużnych biszkoptów Likier truskawkowy do skropienia biszkoptów Krem malinowy: 1 szklanka słodkiej śmietanki 30% 25 dag serka mascarpone 15 dag świeżych malin 1 łyżka likieru truskawkowego 1 listek żelatyny 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: kora mleczno-biała do posypania Listki mięty(...)dekoracji Świeże maliny do dekoracji Sposób przygotowania: Biszkopty połamać na kawałki skropić likierem truskawkowym ułożyć w pucharkach. 4 sztuki zostawić w całości do dekoracji. Przygotować krem: W misie miksera umieścić serek mascarpone, wlać słodką śmietankę oraz wsypać cukier puder, zmiksować na krem, dodać rozdrobnione maliny oraz łyżkę likieru truskawkowego, dodać rozpuszczoną żelatynę zmiksować ponownie, wyłożyć krem na biszkopty, powciskać
Wanilia i Kardamonwarte tego zachodu. Składniki: Podkład: 8 jajek 25 dkg orzechów włoskich 20 dkg cukru 3 kopiaste łyżki bułki tartej sok z 1 cytryny szczypta imbiru szczypta soli Krem: 50 dkg sera mascarpone 200 ml śmietanki 30% 6 łyżek mleka 1 łyżka soku z cytryny 3 opakowania cukru waniliowego (48g) 3 łyżki startej czekolady Dodatkowo: wiśnie w zalewie mocna herbata kieliszek(...)koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Piec w temperaturze 180 o C przez około 40 minut. Gotowy podkład ostudzić. 2. Krem: Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy. Ser mascarpone ubić z mlekiem i cytryną, dodać ubitą śmietanę i startą czekoladę, delikatnie wymieszać. 3. Podkład przekroić na 2 lub 3 blaty. Każdy blat nasączyć mocną
Mama Gotujegryczanej . Przełożyłam je kolejno dżemem z czarnej porzeczki i kremem z serka. U nas był to serek kozi o dość intensywnym smaku. Mi zdecydowanie lepiej smakowałaby wersja z mascarpone. By zrobić krem utarłam serek (300 g) z cukrem pudrem (3 łyżki), dosmaczyłam szczypta skórki z cytryny i 1/4 łyżeczki ekstrakty waniliowego, skropiłam też sokiem z cytryny. Przekładałam: naleśnik
Dzieje kuchennej WiewióryPierwsze truskawki z ogródka zerwane,tym samym tegoroczny sezon truskawkowy uważam za otwarty :) Tiramisu,klasyczny włoski deser połączony z truskawkami. krem: 250g serka maskarpone 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka amaretto ponadto: 1/2 szkl. mocnej kawy 8 podłużnych biszkoptów 2 łyżki amaretto 200 g truskawek 2 łyżki cukru 1 łyżeczka kakao do oprószenia(...)utrzeć z cukrem pudrem na puch,połączyć z maskarpone i 1 łyżką amaretto. Odstawić do lodówki do stężenia. Truskawki lekko zmiksować z cukrem zostawiając wyraźne kawałki. Zimną kawę wymieszać z amaretto. Przygotować 4 pucharki. Biszkopty połamać na połówki,maczać w kawie i rozłożyć w pucharkach. Na biszkopty nałożyć porcję kremu,następnie porcję zmiksowanych truskawek i kolejną porcję kremu. Deser
Kolorowa kuchnia Elkiwarta grzechu! Składniki: (na tortownicę 14cm) BISZKOPT: 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao szczypta soli KREM: 330ml kremówki 250ml mascarpone (użyłam tego ) 3 łyżki cukru pudru 100g wiórków kokosowych 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 2 łyżkach wrzątku DODATKOWO: 3 łyżki (lub więcej) wiórków kokosowych do posypania) Przygotowanie(...)formy i piec w 170'C około 25 - 30 minut. Po upieczeniu upuścić w formie z wysokości kolan, wystudzić, przekroić na 3 blaty. KREM: Śmietankę ubić z cukrem na sztywno, dodać mascarpone, wiórki i rozpuszczoną żelatynę. Odstawić do lekkiego stężenia, a następnie podzielić na 3 części i przełożyć biszkopt. Całość posypać wiórkami kokosowymi i schłodzić w lodówce, najlepiej przez
Cakes By KejtTorcik biszkoptowy chodził już za mną od długiego czasu. Wykorzystałam sezon na jeżyny i dodałam je do kremu. Delikatny, puszysty biszkopt, śmietanka z mascarpone i kwaskowe owoce to gwarancja smaku. Klasycznie, pysznie i apetycznie. Jeżyny możecie zastąpić malinami- będzie równie pysznie i kolorowo. Zachęcam do skorzystania z przepisu dopóki jeżyny i maliny są jeszcze na krzaczkach. Torcik biszkoptowy z jeżynami(...)średnicy 23 cm Biszkopt 4 jajka 1 szkl cukru 2/3 szkl mąki tortowej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 0,5 l śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru jeżyny Nasączenie 0,5 szkl wody sok z cytryny opcjonalnie odrobina wódki Białka ubić na sztywno, pod konieć ubijania dodać stopniowo
Pieguskowa KuchniaTorcik biszkoptowy chodził już za mną od długiego czasu. Wykorzystałam sezon na jeżyny i dodałam je do kremu. Delikatny, puszysty biszkopt, śmietanka z mascarpone i kwaskowe owoce to gwarancja smaku. Klasycznie, pysznie i apetycznie. Jeżyny możecie zastąpić malinami- będzie równie pysznie i kolorowo. Zachęcam do skorzystania z przepisu dopóki jeżyny i maliny są jeszcze na krzaczkach. Torcik biszkoptowy z jeżynami(...)średnicy 23 cm Biszkopt 4 jajka 1 szkl cukru 2/3 szkl mąki tortowej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 0,5 l śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru jeżyny Nasączenie 0,5 szkl wody sok z cytryny opcjonalnie odrobina wódki Białka ubić na sztywno, pod konieć ubijania dodać stopniowo
Pieguskowa Kuchniababeczek) babeczki 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 100g masła 2 jajka 1/2 szklanki mleka Krem do babeczek 100g serka mascarpone 200ml śmietanki 36% 1 łyżeczka cukru pudru zielony barwnik spożywczy w proszku/żelu Sposób przygotowania Mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać razem. W garnuszku rozpuścić masło(...)stopni i piec do 20 minut. Przygotować krem - mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Pod sam koniec ubijania dodać cukier, serek mascarpone i barwnik spożywczy. Zmiksować do momentu połączenia się składników. Krem schłodzić w lodówce na 2 godziny. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego i można dekorować ostygnięte babeczki. Przepis dodaję do akcji
pink envelope