krem do tortów - 4503 przepisów (strona:109/301)

Jak zrobić lekki krem kokosowy do tortów 113

Polecam do: - deserów pucharkowych - deserów z galaretką i owocami - tortów jako masa do przełożenia - do naleśników i placków Czas przygotowywania:  do 30 minut Ilość kremu:  około 350 gramów (do małych tortów 18-20 cm średnicy) Składniki: • 200 g śmietanki 30-42 % * • 4 łyżki drobnego cukru • 4 pełne łyżki mleka kokosowego z puszki** • opcjonalnie: łyżka ulubionego

AniaGotuje.pl
Brzoskwiniowy tort Soy Luna 113

części. Każdą nasączyć sokiem z odsączonych brzoskwiń. Ubić kremówkę z cukrem. Dodać serek mascarpone. Odłożyć kilka łyżek kremu, wymieszać go z barwnikiem. Smarować każdy blat dżemem i kremem. Boki i wierzch tortu wyrównać. Schłodzić. Położyć opłatek i udekorować pomarańczowym kr emem . To rcik schłodzić. Boki ob łożyć plasterkami brzoskwiń. Podawać po dwóch godzinach

Magiczne Życie Marty
Tort "Czarny las" - szwarcwaldzki tort z wiśniami 255

zapisał ją w swojej książce kucharskiej. Według Kellera deser składał się z jednej warstwy ciasta, nasączonego Kirschwasser, kremu i wiśni. Pierwszy zachowany przepis natomiast pochodzi publikacji z 1934 roku, w której wśród 250 specjałów cukierniczych J.M Erich Weber opisuje też sposób przygotowania tortu Czarny Las. Faktem pozostaje jednak, że ciasto cieszyło się ogromną popularnością już w latach 30-ch ubiegłego(...)dodać do owoców, wymieszać szybko. Zdjąć z ognia. Dodać żelatynę, wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia i lekkiego zgęstnienia (najlepiej na noc). Składanie tortu: jeden blat tortu ułożyć na paterze, naponczować alkoholem, wyłożyć połowę frużeliny, 1/3 kremu, przykryć drugim blatem, czynność powtórzyć. Trzeci blat skropić alkoholem, posmarować połową pozostałego kremu. Resztę kremu przełożyć do rękawa z nasadką w kształcie gwiazdki, udekorować tort

Obiad gotowy
Torty dobre na każdą okazję 162

Imieniny, urodziny, okrągły jubileusz, pierwsza komunia i w końcu wesele. Żadnej z tych uroczystości nie wyobrażasz sobie bez pięknego i smacznego tortu. Ciasta, biszkoptowego, przełożonego kremem, przyozdobionego toną kalorycznej śmietany, które już na stałe wpisało się w tradycję polskiego świętowania. Skąd wzięła się ich tradycja i kiedy tak naprawdę pojawiły się w Polsce? Pierwsze torty, a raczej okrągłe ciasta chlebowe

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Złoty tort pomarańczowo-cytrynowy 201

Tort pomarańczowo-cytrynowy Biszkopt pomarańczowy (mała tortownica) 5 jajek 5 łyżek mąki pszennej (może być tortowa) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru pudru łyżka skórki otartej z pomarańczy łyżeczka skórki otartej z cytryny łyżka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy szczypta soli, cukier waniliowy Krem pomarańczowy (orange curd) 2 jajka 2 żółtka 2 nieduże pomarańcze (sok i skórka) łyżeczka skórki

Korniszonki
Pierwszy w mym życiu tort na zamówienie ;) 182

cukier puder z masłem. Następnie wszystko łączymy i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Biszkopt przekrawamy na trzy równe części. Pierwszą warstwę na cieście stanowi dżem a drugą krem budyniowy. Po przełożeniu tortu przekrawamy do na pół i odwracamy do siebie bokami - tak aby wyglądał na skrzydła motyla.  Przepis na bitą śmietanę: Mocno schłodzoną śmietankę umieszczamy w wysokim naczyniu, dodajemy

Emcia Pichci
Jak zrobić lemon curd 272

Król wśród kremów z cytrusów. Zabójczo cytrynowy i słodki. Do czego używać: - krem do bez i tortów bezowych - dodatek do deserów pucharkowych z owocami - do  naleśników i pancaków - do serników - do wyjadania ze słoika łyżeczką :-) Czas przygotowywania:  5 minut + gotowanie do 20 minut Ilość: 350-380 ml kremu

AniaGotuje.pl
Znowu zielona…..Zupa – krem z pora i groszku 177

 Dużo groszku w zamrażarce dzięki Agnes "zmusił mnie" do zrobienia kolejnej potrawy z groszkiem.... i nauczył jeszcze jednego...nie fotografujemy gorących (parujących)  potraw, bo

Humanistka w kuchni
Tort owocowy z limonkowym kremem mascarpone 503

limonki, mieszamy i odstawiamy do lodówki na czas przygotowywania tortu. 4. Przełożenie tortu: Biszkopt dzielimy na 3 części. Pierwszy płat skrapiamy lekko cytryną- wykładamy odrobinę masy mascarpone (ok 5mm), na to tężejąca galaretka truskawkowa. Odstawiamy do lodówki. Drugi płat smarujemy równie cieniutko masą mascarpone i przykładamy kremem do dołu- czyli masy truskawkowej. Wierzch drugiego płatu również nasączamy sokiem z cytryny

Kuchnia w czekoladzie
Tort czekoladowy z owocami leśnymi 142

frużelina: 300 g owoców leśnych (możesz użyć mrożonych) pół szklanki cukru 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 2 łyżeczki żelatyny w proszku Składniki krem: 250 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: owoce do ozdobienia tortu – świeże owoce takie jak truskawki, borówki, jeżyny, kiwi, dodatkowo możesz użyć listków mięty tuż przed podaniem. PRZYGOTOWANIE: Blaty tortu(...)ciasta jest nierówna bo się nieco zapadła odkrój boki aby stworzyć w miarę równą powierzchnię. Przekrój ciasto na dwa blaty. Na paterze na której podasz tort połóż dolny blat, na nim rozsmaruj połowę kremu a następnie 1/3 frużeliny. Połóż drugi blat na dodatkach i powtórz czynności – krem i frużelina. Z porcji w przepisie powinno Ci zostać trochę frużeliny, możesz

nietylkopasta.pl
Tort czekoladowy 212

łyżką. 5. Ciasto przelać do dwóch małych tortownic i piec przez około 25min w 180 stopniach.   Wykończenie tortu: Po wystudzeniu ciasta kładziemy na jeden blat około 1/3 masy czekoladowej. Przykrywamy go drugim ciastem. Na górę wykładamy pozostały krem. Krem można wyrównać(...)ozdobić a można niedbale posmarować kremem i tak pozostawić. Ja zrobiłam różyczki z masy cukrowej ze względu, że był on przeznaczony na 50- te urodziny :) Cały tort robiłam z podwójnej porcji a do kremu czekoladowego wlałam prawie setkę rumu

Amatorka kuchenna
TARTA ŚLIWKOWA Z KREMEM PATISSIERE 116

śliwkami. Nie mogłam więc nie przygotować ciasta ze śliwkami. Prócz klasycznego drożdżowca przygotowałam słodką tartę ze śliwkami i kremem patissiere. Krem patissiere to francuski, waniliowy krem budyniowy idealny do tortów, ciast, pączków, eklerków czy makaroników. Można go również jeść jak budyń na podwieczorek. Sprawdzi się także z dodatkami takimi jak cynamon, sok z cytryny, skorka pomarańczowa, czekolada czy kawa

Kuchnia w oparach
Tort kanapkowy 101

tort podpytałam znajomych ze Szwecji jak oni taki robią. Tu dziękuję kochani za podzielenie się swoim doświadczeniem w robieniu tego tortu :*  Okazało się, że wykonanie go właściwie nie jest bardzo skomplikowane a trzeba dać upust naszej własnej fantazji.  Tak też zrobiłam, ale wskazówki które dostałam wykorzystałam podczas jego zrobienia. Następnym razem kiedy będę robić ten tort, zrobię(...)łyżki * kilka kropel cytryny Ściągnęłam ogonki z krewetek i bardzo drobno krewetki posiekałam. Skropiłam sokiem z cytryny i dodałam majonez.  To była ostatnia warstwa „kremu tortowego”.  Tak przełożony tort posmarowałam majonezem wymieszanym z serkiem śmietankowym. Majonezu dodałam tyle ile było serka. Boki obłożyłam posiekanym szczypiorkiem a górę przyozdobiłam pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem w plastrach, szynką, żółtym serem

Pieprzyć z Fantazją
Tort kanapkowy 178

tort podpytałam znajomych ze Szwecji jak oni taki robią. Tu dziękuję kochani za podzielenie się swoim doświadczeniem w robieniu tego tortu :*  Okazało się, że wykonanie go właściwie nie jest bardzo skomplikowane a trzeba dać upust naszej własnej fantazji.  Tak też zrobiłam, ale wskazówki które dostałam wykorzystałam podczas jego zrobienia. Następnym razem kiedy będę robić ten tort, zrobię(...)łyżki * kilka kropel cytryny Ściągnęłam ogonki z krewetek i bardzo drobno krewetki posiekałam. Skropiłam sokiem z cytryny i dodałam majonez.  To była ostatnia warstwa "kremu tortowego".  Tak przełożony tort posmarowałam majonezem wymieszanym z serkiem śmietankowym. Majonezu dodałam tyle ile było serka. Boki obłożyłam posiekanym szczypiorkiem a górę przyozdobiłam pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem w plastrach, szynką, żółtym serem, krewetkami

Pieprzyć z Fantazją
Tort kawowe zapomnienie 183

też w zdobienie. Jeżeli nie macie tyle czasu, to polecam zrobienie tego tortu z samą masą czekoladową. PRZEPIS: SKŁADNIKI NA CIASTO 6 jajek 160 g cukru 120 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g kakao 4 łyżki oleju słonecznikowego lub rzepakowego SKŁADNIKI NA KREM CZEKOLADOWO-KAWOWY 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady 3/4 szklanki cukru pudru(...)blendera). Odłożony krem wymieszać z zmielonymi orzechami i tak uzyskaną masą wyłożyć dolny oblat. Następnie nałożyć cienką warstwę kremu czekoladowego i nałożyć na to górny oblat. Wysmarować kremem górę i boki tortu. Bita śmietana: Do miski wlać śmietanę, dodać łyżeczkę cukru, cukier waniliowy i ubić. Pod koniec ubijania dodać śmietan-fix. W małym garnuszku wymieszać trochę kakao i kawy rozpuszczalnej

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania