Ciasto jest lekkie, puszyste, wilgotne i wychodzi bezbłędnie za każdym razem! Na bank trafi do Waszej listy sprawdzonych przepisów. A skoro urodziny to oczywiście tort Dlatego dzisiejszy biszkopt przedstawiam właśnie w takiej formie, przełożony słodkim kremem z mascarpone. Kto się skusi na kawałek? {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","recipeIngredient":["Na biszkopt\r","6 jajek\r","1 szkl. m\u0105ki ziemniaczanej(...)powstałym kremem przekładamy nasze ciasto i dekorujemy je również z zewnątrz. Dodatkowo możemy przyozdobić nasz biszkopt owocami, posypkami itp. Gotowe! Notatki Jeżeli chcecie, aby Wasz tort nabrał dodatkowego, owocowego smaku możecie dodać do kremu trochę świeżych owoców. Ja postawiłam na truskawki, które najpierw rozdrobniłam widelcem, a następnie dodałam je do kremu. 4.29 http://mostekwkuchni.pl/niezawodny-biszkopt/ Artykuł Niezawodny biszkopt pochodzi
Mostek w kuchniProsty w przygotowaniu i przede wszystkim bardzo smaczny tort chałwowy! Jasny biszkopt nasączony kawą, słodki krem budyniowy z dużym dodatkiem chałwy waniliowej, z obsypką na bazie prażonych orzechów laskowych, chałwy i wiórków kokosowych idealnie się ze sobą komponuje. Tort chałwowy z konfiturą porzeczkową -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikcukierni (niby z tradycjami). Tort jest naszym wspólnym dziełem. Ja przygotowałam "smaki", Mąż zajął się zadaniami precyzyjnymi jak krojenie biszkopta czy układanie warstw tortu. Oto inspiracja dla innych rodziców w naszym wykonaniu Składniki na krem: 500 gram serka mascarpone 400 ml śmietany 30-36% ok 2 łyżki cukru pudru 1/2 cukru waniliowego Składniki na malinowe nadzienie: 200 gram świeżych malin(...)bokach czekoladą i wiórkami kokosowymi. Na wierzchu rozkładamy owoce wedle uznania i umieszczamy napis. My do jego wykonania użyliśmy kupnych pisaków cukrowych. Tort smakował wszystkim. Wyszedł pyszny. Nie za słodki. Wilgotny. Piękny. Delikatny śmietanowy krem doskonale skomponował się z lekko kwaskowymi malinami, czekoladą i wiórkami kokosowymi. A dla jubilata i jego najważniejszych gości najlepsze okazały się borówki, które nie doczekały
Kuchnia po mojemuBardzo pyszny tort, który zasmakuje nie tylko wszystkim czekoladoholikom, ale również każdej innej osobie. A to za sprawą tego, że krem jest delikatny i ma wyważony smak, zaś wiśnie idealnie komponują się z kremem czekoladowym. Lubię eksperymentować ze smakami, a ten eksperyment mogę uznać zdecydowanie za udany ;-) Koniecznie musicie spróbować. Zawsze można przygotować mniejszy tort z 1/2 ilości składników. SKŁADNIKI(...)placek. Na dolnym biszkopcie rozsmarować równomiernie frużelinę wiśniową, następnie posmarować kremem czekoladowym i nałożyć kolejny biszkopt. Posmarować go kolejną warstwą kremu i nałożyć górny biszkopt. Pozostałym kremem czekoladowym posmarować wierzch i boki tortu. Dekoracja: Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier. Na koniec dodać śmietan-fix i krótko zmiksować. Boki i wierzch tortu udekorować startą gorzką i białą czekoladą. Następnie tort
Passions hobbies lifeczynność. Przykrywamy trzecim blatem i ponownie powtarzamy czynność. Czwarty blat ciasta kruszymy i wysypujemy na wierzch, przykrywając ostatnią warstwę kremu i frużeliny. Na okruchy układamy owoce lata, świeże lub lekko zmrożone. Przechowujemy w lodówce. The post Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata appeared first on Made
Made By Mom And Sonczynność. Przykrywamy trzecim blatem i ponownie powtarzamy czynność. Czwarty blat ciasta kruszymy i wysypujemy na wierzch, przykrywając ostatnią warstwę kremu i frużeliny. Na okruchy układamy owoce lata, świeże lub lekko zmrożone. Przechowujemy w lodówce. The post Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata appeared first on Made
Made By Mom And Sonjako „tynk” pod masę cukrową. Jest lżejszy niż robiony na samym maśle i cukrze, świetnie się z nim pracuje, fajnie przyjmuje barwniki. Krem maślany na bezie szwajcarskiej (swiss meringue buttercream), składniki na ozdrobienie tortu o średnicy 23 cm: 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka(...)można podgrzać go w mikrofalówce czy na gazie, czy w ciepłej wodzie. Kremu z wykorzystaniem białek nie można mrozić, zwykły krem maślany można mrozić. Krem wykorzystałam do przystrojenia takich tortów: Tort ombre jogurtowo-truskawkowy Truskawkowy tort falbankowy Powodzenia! Truskawkowy tort falbankowy Tort ombre listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe
moj przepis nagruszką karmelizowaną, galaretką malinową i oblany jest błyszczącą, malinową polewą (glasage). Kolejny tort, to tort bezowy „Mokka”. Mocno kawowy z żurawiną i wiśnią, dosyć słodki, z kremem muślinowo – maślanym . Poniżej również tort bezowy „Dacquoise” pomarańczowo – truskawkowy mój faworyt. Biały tort, to tort pralinowo – kawowy, ozdobiony konwaliami z lukru. Jeśli śledzicie mnie na Facebooku lub Instagramie, to ostatnio dodałam zdjęcie(...)oblany czekoladową polewą jest kokosowy z czarną porzeczką. Ozdobiony jest kwiatem i liściem z czekolady. A tak nasze torty wyglądały w przekroju. Hitem kursu były kruche ciastka migdałowo – rumowe z bitą śmietaną, po prostu palce lizać! :). Delikatne, kruche ciasto, pyszny krem migdałowy, rum i polewa czekoladowa. Na koniec odbyło się wręczanie dyplomów i pamiątkowe zdjęcia. Kurs był świetny i polecam
Mała CukierenkaTort chalwowy – wykonany przez DomoweTorty.com Tort chalwowy – wykonany przez DomoweTorty.com Przepis (krok po kroku + zdjęcia) na wyjątkowo pyszny Tort Chałwowy! Trzy warstwy kakaowego biszkoptu- przełożonego konfiturą wiśniową i smacznym kremem chałwowym tworzą jego wyjatkowy smak, a wiórkowo-kokosowe opruszenie, śmietanowe zdobienia oraz delikatne serduszkowe pianki w elemencie ozdoby, nadają całości romantyczny charakter. Zostawiam Was z tym pysznym przepisem(...)nakładamy i rozprowadzamy krem. Przykrywamy ostatnim blatem,delikatnie dociskamy do całości i nasączamy herbatą. Pamiętajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny, ale nie mokry! Pozostałą ilością kremu chałwowego-smarujemy górę oraz boki tortu. Ładnie wygładzamy. Tak przygotowany tort- jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE: Opruszamy tort wiórkami kokosowymi. Ubijamy śmietanę (250ml.). Umieszczamy bitą śmietanę w rekawie do zdobienia tortów z dużą
Domowe TortyTort Malakov znalazłam wiele lat temu przeglądając jako dziewczynka segregatory z przepisami z Kolekcji Dobrej Kuchni. Wpadł mi w oko dzięki zdjęciu na którym było bardzo wiele kandyzowanych owoców. Postanowiłam, że jak będę duża to spróbuję go zrobić. Jak postanowiłam - tak zrobiłam, a efekty widać poniżej. Dla kogo: dla lubiących ciasta bez pieczenia dla fanów migdałów dla posiadających lodówkę :) Składniki(...)odwrotnie, by tort nie rozpadł się przy krojeniu, czyli jeśli pierwsza była poziomo to druga pionowo i trzecia znów poziomo - na zdjęciu widać o co chodzi) . Krem ma być także na górze tortu. Wierzch tortu również przykryć folią przezroczystą i na górze ułożyć garnek lub ciężką deskę. Włożyć do lodówki lub w chłodne miejsce na minimum 2 godziny
Mania WypiekaniaRainbow Cake. Wyglądał cudnie! I smakował też nieźle, mimo, że to tylko zwykłe ciasto przełożone kremem. Ale w sumie czego więcej potrzeba? Ciasto i krem to aż nadto, jak dla mnie. Mi bardzo smakował ten tort. Okrutnie słodki, ale właśnie taki jest tort. Tortów nie jemy na co dzień, więc raz na jakiś czas można się zemdlić potężną dawką cukru(...)smarujemy. I tak po kolei. Górę i boki również smarujemy kremem. Od góry i z boków możemy również ozdobić kolorowym ozdobnym cukrem. I fantazyjnymi kleksami z kremu - tak jak widać na zdjęciach. Tort musimy minimum 3 godziny chłodzić w lodówce. Jeszcze słowo o barwnikach: Nie musimy kupować wszystkich kolorów, wystarczą podstawowe: żółty, niebieski i czerwony. Pomarańczowy otrzymamy z mieszanki żółtego
Marder&Marder ManufactureKwestii Smaku. Brzoskwinie w połączeniu z kremem mascarpone i kremówką dały przepyszny smak. Jednak największą radość mojej córeczce sprawiła dekoracja z lukru plastycznego w postaci Świnki Peppy. Tort przed położeniem lukru zabezpieczyłam kremem maślanym. Przepis na lukier i masę maślaną znalazłam na blogu mojej koleżanki Asi Muffinkowe Niebo . Gorąco polecam
Moja Galeria SmakuBędzie idealna, gdy osiągnie konsystencję plasteliny. Gotową masę rozwałkuj na blacie posmarowanym odrobiną oleju lub posypanym mąką. Dopasuj jej rozmiar do wielkości tortu. Wygładź jego wierzch i boki, a resztę lukru odetnij i uformuj z nich ozdoby. Krem(...)bazie bezy szwajcarskiej Swiss meringue buttercream to nic innego jak krem bezowo-maślany. Idealnie nadaje się on do dekorowania wszelkiego rodzaju wypieków, w tym tortów. Wśród innych ozdób, takich jak polewa czekoladowa czy lukier plastyczny, krem maślany wyróżnia wyjątkowo delikatna konsystencja. Dzięki niej jest on dziecinnie prosty w użyciu, świetnie rozprowadza się na powierzchni tortu i pozwala na tworzenie wzorów
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneczas leci... Specjalnie na przyjęcie urodzinowe przygotowałam taki oto torcik:) Złożoną z dwóch kółek ósemkę, udekorowałam masą cukrową. W środku delikatny biszkopt przełożony kremem na bazie serka mascarpone i malinową frużeliną. Do przygotowania tego tortu podwoiłam składniki, podaję wersję podstawową, na zwykłą tortownicę średnicy ok 26cm. składniki: ciasto: 8 jaj 2 łyżki zimnej wody 2 szkl cukru 1,5 szkl(...)decydujemy się na dekorację masą cukrową należy przygotować krem maślany (200 g masła utrzeć na puch z 1/2 szkl cukru pudru i odrobiną ekstraktu waniliowego). Warstwą takiego kremu posmarować wierzch i boki tortu, następnie odłożyć do stężenia w lodówce. Masę cukrową przygotowałam sama, wg tego , sprawdzonego przepisu. Barwiłam ją jadalnymi barwnikami. Łodyżki wycinałam nożykiem do pizzy, kwiatuszki wycinałam specjalnymi foremkami
6nieboPieczenie tortu, a szczególnie jego dekorowanie jest dla mnie zawsze wielką przyjemnością. Ten ozdobiłam ostatnimi owocami zebranymi w ogrodzie - ciemnymi i jasnymi winogronami. W warstwach bitej
Przepisy Kulinarne