krem do tortów - 4503 przepisów (strona:110/301)

555. Krem budyniowy, wiśnie i kokosowe smaki. 131

Kokosowe naleśniki* z kremem budyniowym i sosem wiśniowym * z dodatkiem domowego mleczka kokosowego i mąki kokosowej(zdecydowanie nie potrafię robić zdjęć naleśnikom >.<)Uwielbiam ten krem, robiąc go do tortu czy gdzieś indziej zawsze połowa znika w dziwnych okolicznościach >.< Wczoraj odważyłam się pierwszy raz zrobić swoje własne mleczko kokosowe i powiem wam, że przepis jest

More food, love and dreams
Torcik bezowy z kremem malinowym i granatem 140

przywitanie Nowego Roku przygotowałam torcik bezowy z kremem malinowym na bazie serka mascarpone. Wierzch tortu udekorowałam słodko-kwaskowymi ziarenkami granatu. Składniki bezy: 3 białka jajek 3/4 szklanki drobnego cukru 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 łyżka octu jabłkowego Składniki kremu: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 3 płaskie łyżki cukru pudru 1/3 szklanki gęstego przecieru malinowe (na przecier potrzeba(...)wyłożyć na blaty bezowe.  Torcik składa się z następujących warstw, od dołu patrząc: blat bezowy, krem malinowy, blat bezowy, krem malinowy, owoce. Torcik udekorować ziarenkami wyłuskanymi z granatu. Torcik wstawić na godzinę do lodówki. Uwaga  Składanie tortu w całość należy wykonywać na paterze lub talerzu, na którym będzie podany. Tort jest bardzo i kruchy, że nie ma szans

Codziennik Kuchenny
Sylwestrowy tort imieninowy 163

Tort piekłam specjalnie na imieniny, które jutro mój S obchodzi. Biszkopt z niezawodnego przepisu mamy oczywiście, a krem z dodatkiem mascarpone. Do tego orzechy i czekolada. Mam nadzieję, że będzie pyszny!       Składniki : * biszkopt  * sok z połowy cytryny  * szklanka wrzątku * 2 małe śmietany kremówki 36% * opakowanie serka mascarpone  * 2 fixy do kremówki * 2 łyżki cukru(...)fixami. Dodać serek i dosłodzić cukrem pudrem do smaku. Każdy nasączony blat posmarować kremem i posypać startą czekoladą. Wierzch posypać uprażonymi i posiekanymi orzechami. Ja swój tort ozdobiłam wiórkami kokosowymi , rozetkami z pozostałego kremu oraz rozpuściłam czekoladę mleczną i na folię wylewałam ją tak by powstały opłatki czekoladowe

Magiczne Życie Marty
Świąteczny tort. 205

wcześniej, dodajemy  cukier i cukier waniliowy do smaku, pod koniec ser mascarpone. Odkładamy trochę masy i barwimy ją na zielono. Wyjmujemy ciasto z lodówki i jasnym kremem smarujemy całą powierzchnię tortu. Z zielonej masy wykonujemy przy pomocy tylki w formie gwiazdki choinki i dekorujemy je DECORADĄ DELEKTA

Malinowe Pocałunki
Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. 200

Klasyka smaku – czekoladowe blaty, przełożone śmietankowym kremem, oblane mocno czekoladową polewą. Niby proste, niby banalne, a jednak przepyszne i uwielbiane przez wszystkich łasuchów ciacho. Zapraszam do przepisu i życzę SMACZNEGO! The post Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. appeared first on Domowe Torty

Domowe Torty
Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. 169

mocno czekoladową polewą. Niby proste, niby banalne, a jednak przepyszne i uwielbiane przez wszystkich łasuchów ciacho. Zapraszam do przepisu i życzę SMACZNEGO! Artykuł Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort brownie z galaretką jabłkowo miętową 139

Podstawą tego tortu jest rewelacyjne brownie. Mocno czekoladowe, wilgotne, z wyczuwalnym posmakiem kawy. Przygotowane na bazie soku jabłkowo- miętowego HORTEX  dodatkowo wzbogaca jego smak. Słodyczy nadaje krem śmietankowy z mascarpone. A całość wykańcza galaretka jabłkowo - miętowa z posmakiem cytryny. Ciasto jest obłędne w smaku. Pomimo dużej ilości kalorii warto skusić się na kawałek takiej kulinarnej poezji! Ostatnio bardzo polubiłam

VioletoweKucharzenie
Tort truskawkowy bez pieczenia 447

Uwielbiam truskawki i pyszne torty. Tort truskawkowy bez pieczenia jest niewątpliwie świetnym rozwiązaniem, by pogodzić te dwie miłości. Co prawda bardziej lubię takie prawdziwe torty, na biszkopcie, z kremem, ale w upalne dni fajnie zrobić coś innego. Póki mamy sezon na truskawki, warto sięgnąć po ten przepis. Przyznaję, że zamysł miałam nieco inny, ale robiłam ciasto na iście wariackich papierach(...)ogóle mi się udało. Przyznaję, że wyszedł trochę twardy. Dlaczego? Za dużo żelatyny. Początkowo nie wiedziałam, ile mi będzie potrzebne, bo proporcje śmietany i owoców powstały w trakcie szykowania tortu truskawkowego. Zapisałam oryginalne proporcje, bo nikt nie narzekał, ale można zwiększyć ilość śmietanki i owoców lub samych proszków na galaretkę, aby masy były troszkę lżejsze, bardziej miękkie. Można też

Anioszek w kuchni
Tort truskawkowy bez pieczenia 327

Uwielbiam truskawki i pyszne torty. Tort truskawkowy bez pieczenia jest niewątpliwie świetnym rozwiązaniem, by pogodzić te dwie miłości. Co prawda bardziej lubię takie prawdziwe torty, na biszkopcie, z kremem, ale w upalne dni fajnie zrobić coś innego. Póki mamy sezon na truskawki, warto sięgnąć po ten przepis. Przyznaję, że zamysł miałam nieco inny, ale robiłam ciasto na iście wariackich papierach(...)ogóle mi się udało. Przyznaję, że wyszedł trochę twardy. Dlaczego? Za dużo żelatyny. Początkowo nie wiedziałam, ile mi będzie potrzebne, bo proporcje śmietany i owoców powstały w trakcie szykowania tortu truskawkowego. Zapisałam oryginalne proporcje, bo nikt nie narzekał, ale można zwiększyć ilość śmietanki i owoców lub zmniejszyć ilość samych proszków na galaretkę, aby masy były troszkę lżejsze, bardziej miękkie. Można

Anioszek w kuchni
CIASTO MAKOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM I POMARAŃCZAMI 339

wierzch i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem dekorujemy podprażonymi na patelni orzechami i kokosem oraz pokrojonymi owocami. Przepis zainspirowany przepisem na Tort makowo-budyniowy ze strony mojeciasto.pl . Zmniejszyłam ilość mleka w kremie. Dodałam olejek pomarańczowy. Dodałam orzechy oraz kokos. Dodałam pomarańcze oraz cytryny do dekoracji

Ostra na Słodko
TORT CZEKOLADOWY Z OWOCAMI 379

patyczka gotowe ciasto studzimy, z ostudzonego ciasta ścinamy wierzch, który kruszymy, następie ciasto przekrawamy na pół Krem: wszystkie składniki powinny być schłodzone śmietanę kremówkę i mascarpone ubijamy na gęsty krem, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i ekstrakt wanilii Frużelina: w małym rondlu mieszamy owoce z cukrem, podgrzewamy je na niewielkim ogniu do chwili ,aż cukier się rozpuści ( nie doprowadzamy(...)całości, mieszamy frużelinę schładzamy, powinna przypominać kisiel ( jeżeli zrobi się   zbyt gęsta to dodajemy do niej 1-2 łyżki gorącej wody) Wykonanie tortu: jeden z blatów umieszczamy na paterze , smarujemy go połową kremu, na który wykładamy parę łyżek frużeliny, przykrywamy drugim blatem którego również smarujemy najpierw kremem , potem frużeliną , wierzch posypujemy okruszkami ciasta i układamy owoce.   Źródło: Książka

Słodkie zapomnienie
Torcik dla Anny 140

Ubić kremówkę z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Nało ż yć trochę kr emu na dżem. Tak samo przyg otować drugi blat. Na trzeci na łożyć tylko krem. Wyrównać dobrze cały tort i na pó ł godziny wstawić do zamrażarki. W tym czasie przygotować lustrzaną polewę czyli namoczyć że latyn ę w 60ml wody. Podgrzać cukier z mlekiem i wodą

Magiczne Życie Marty
Podwójny tort dla Tymka 143

Ubić kremówkę z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Nało ż yć trochę kr emu na dżem. Tak samo przyg otować drugi blat. Na trzeci na łożyć tylko krem. Wyrównać dobrze cały tort i na pó ł godziny wstawić do zamrażarki. Tak przygotować drugi tort. W tym czasie przygotować lustrzaną polewę czyli namoczyć że latyn ę w 120ml wody. Podgrzać cukier

Magiczne Życie Marty
Tort Miętowy Szmaragdowe Oczko 136

Uwielbiam zapach świeżej mięty- ostatnio często używam jej jako dodatek do herbaty… Zamarzył mi się kiedyś krem z jej dodatkiem ,postanowiłam więc znów wykorzystać przepis na tort miętowy a’la czekoladki After Eight. Tym razem całość nasączyłam mocno kawowym nakropkiem z sutym dodatkiem alkoholu;) Całość bajecznie nim nawilgła… Krem czekoladowy wykonałam tym razem na bazie śmietany, a nie masła, więc(...)kremowe masy były nieco lżejsze i przyjemnie łączyły się z mokrym biszkoptem czekoladowym. Tort był naprawdę smaczny i dość efektowny( wykończony kryształkami szmaragdowej galaretki)i stąd ta nazwa;) Składniki na biszkopt: 8 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Białka oddzielamy od żółtek. Dodajemy do nich szczyptę soli i miksujemy

Domowe ciasta
Tort truskawkowo- śmietankowy z serkiem mascarpone 155

górą. Przecinamy na trzy części. Dolną wkładamy do tortownicy i nasączamy przygotowanym ponczem. Wykładamy na górę przygotowaną masę truskawkową. Kładziemy środkową część biszkoptu, nasączamy i smarujemy przygotowanym kremem, zostawiając część na boki tortu.  Kładziemy ostatnią część biszkoptu i delikatnie nasączamy. W między czasie przygotowujemy galaretkę cytrynową w 400 ml wody. Borówki układamy na około tortu i w dwóch liniach(...)bokiem motyla. Pozostałe owoce układamy według uznania i delikatnie wykładamy tężejącą galaretkę. Całość wstawiamy na noc do lodówki. Na następny dzień tort kroimy na pół wzdłuż ułożonych borówek. Składamy do siebie drugą stroną a wszystkie boki smarujemy pozostałym kremem. Na środku wyciskamy krem śmietankowy i dodajemy winogrono, jako główkę. Życzę smacznego

Kulinarne życie

Proponowane wyszukiwania