krem do tortów - 4503 przepisów (strona:106/301)

Tort ananasowo-śmietanowy 154

dodajemy budyń i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Kawałki ananasów dokładnie odsączamy i dodajemy do kremu. Poncz: szklanka wody 3 łyżeczki cukru 3-4 łyżki soku z cytryny łyżeczka cukru wanilinowego Wszystkie składniki wrzucamy do garnuszka, doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Krem śmietanowy: 200 ml śmietanki 36% 150 g serka mascarpone łyżeczka cukru wanilinowego 1-2 łyżki(...)biszkopt przekroić  na 3 blaty. Na paterze (talerzu) ułożyć dolny blat biszkoptu i nasączyć ponczem. Wyłożyć połowę kremu ananasowego, równo rozprowadzić i przykryć drugim blatem. Blat nasączyć ponczem, rozprowadzić resztę kremu ananasowego i przykryć ostatnim blatem, który również nasączyć. Cały tort wraz z bokami smarujemy kremem śmietanowym. Dekorujemy wedle uznania i wkładamy do lodówki

Anielskie wypieki
Tort bezowy o smaku kawy 161

Tort bezowy jest ponadsezonowy. Nieważne czy to lato czy zima, smakuje tak samo dobrze. Zimą najlepszy jest z kremem lemon curd, a latem z owocami. Beza smakuje ze wszystkimi owocami(...)dobrze, jak są kwaskowe, bo neutralizują jej słodycz. Beza Pavlova to jeden blat bezowy z bitą śmietaną i owocami, a tort to już 2-3 blaty bezowe z cięższym kremem, np. na bazie bitej śmietany z serkiem mascarpone. Mój tort ma delikatny smak kawy dzięki smakowej masie kajmakowej, i delikatną

To co kocham
Nie tylko dla dzieci 200

wymiękł, jakby miał dzień w dzień pałaszować kawał ciacha z obłędnie słodkim kremem. Niemniej, od czasu do czasu, każdy z nas z przyjemnością sięga po kawałek tortu. Oczywiście, preferencje są różne - krem maślany, śmietanowy, a może mus czekoladowy lub owocowy? Lekki biszkopt lub jakaś cięższa baza, albo dla odmiany beza. Owoce, karmel, orzechy - możliwości dodatków są nieograniczone. Każdy, nawet największy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kostka malinowo - bezowa / Meringue Raspberry Cake 159

kremowe, mięciutkie, w sam raz do kawy lub herbaty. Kostka malinowo - bezowa składa się z jasnego biszkoptu, dżemu, kremu budyniowego, malin w galaretce, kremu z mascarpone i pysznej, chrupiącej owocowej bezy. To sporo warstw, dlatego takie ciasto doskonale sprawdzi się jako tort. Wszystkie warstwy ciasta przygotowuje się jednak łatwo i w miarę szybko. Nasze ciasto tortowe z malinami i bezą(...)posmakuje wszystkim fanom tortów i ciast z kremem. Dzięki owocom nie jest za słodkie, a warstwy idealnie do siebie pasują. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na moje pyszne ciasta warstwowe :) Polecam również moje wyjątkowe ciasto Serowy Okruszek: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Kostka malinowo - bezowa, składniki: na blaszkę o wymiarach 36x25 cm: do odmierzania używamy

Lekcje w kuchni
Mini torcik z kwiatami z kremu 170

Mały torcik dekorowany kwiatami ze słodkiego kremu na bazie bezy szwajcarskiej swobodnie mieści się na spodku od filiżanki do kawy. Średnica biszkoptów użytych na tort to zaledwie 6 cm. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Czarny las 32193

Znalazłam kiedyś w internecie świetny przepis na tort Czarny las. Po wypróbowaniu zakochałam się w nim... jest wyjątkowy, delikatny, słodki a zarazem kwaśny... Tort ten serwuję

paapilotkaa
Tort z czekoladą, orzechową bezą i musem owocowym 112

Ostatnio zrobił się u mnie taki tort – z czekoladą, orzechową bezą i musem owocowym. Wszystkie smaki rewelacyjnie zagrały i efekt końcowy jest naprawdę godny polecenia. Jeśli macie w planach imprezę i nie wiecie, jaki tort zrobić, to podsyłam świetny pomysł Składniki na biszkopt (tortownica 24 cm): 4-5 białek (jeśli macie nadmiarowe białko w lodówce, możecie je wykorzystać(...)wykładam mus owocowy i przykrywam drugim blatem biszkoptowym, który także nasączam. Tort wstawiam do lodówki do schłodzenia na 2-3 godziny. Tynk do tortu: 330 g śmietanki 30% 1,5 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone Zimną śmietankę ubijam i dodaję do niej partiami mascarpone oraz cukier puder. Krem smaruję na całym torcie i wyrównuję. Do ozdobienia tortu wykorzystałam kwiaty

Słodki sentyment
Prinsesstarta - tort księżniczki 174

wielkość tortu i jego boków, podsypując cukrem pudrem, aby się nie kleiła. Z biszkoptu wyjąć środkowy blat i odłożyć   go na przykrycie tortu (jest najbardziej miękki). Na paterze położyć pierwszy blat biszkoptowy, naponczować. Krem budyniowy przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Wycisnąć krem wokół krawędzi biszkoptu, wewnątrz umieścić dżem (dzięki temu dżem nie będzie wypływał(...)cienką warstwą bitej śmietany. Na niej ułożyć kolejny blat biszkoptowy i  lekko go naponczować. Posmarować pozostałą częścią budyniu, na wierzch wyłożyć krem śmietanowy tworząc kopułę, pozostawiając około 1 cm wolnego miejsca od brzegów tortu. Na kopułę nałożyć środkową część biszkoptu i delikatnie przycisnąć, by biszkopt dobrze przylegał do bitej śmietany. Cały tort ze wszystkich stron posmarować

kulinarnyswiatdomi
Tort różowy 186

szczególną okazję. Nie jest bardzo pracochłonny. Tort składa się z 6 biszkoptów: dwa ciemno różowe, dwa różowe i dwa jasnoróżowe. Między biszkoptami jest żelka malinowa i bita śmietana. Tort pokryty jest cienką warstwą bitej śmietany oraz bezą włoską. Zapraszam. Inspiracja na biszkopt i bezę włoską blog Moje Wypieki. Składniki na tortownicę 20 cm: Należy przygotować 3 tortownice o średnicy(...)stróżką wlewać syrop do białek. Miksować cały czas na wysokich oborach, do momentu aż masa bezowa całkowicie nie ostygnie (od 5 do 10 min). Do całego kremu dodać barwnik różowy, zmiksować. Cały tort wysmarować cienką warstwą bezy, wyrównać. Bezę przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Wyciskać gwiazdki czy róże, wedle uznania. Ja wycisnęłam różyczki różowym kremem za pomocą tylko

moj przepis na
Ptysie z wiśniowym kremem 131

każdym razem mogą smakować inaczej. Te uroczo różowy krem zrobiłam na bazie wiśniowej frużeliny ze śmietanką. Wyszedł tak dobry, że nie raz wrócę do niego, np. przygotowując tort. Ptysie z wiśniowym kremem Składniki (na 20-25 sztuk): ciasto: 125ml wody 125ml mleka 1/4 łyżeczki soli 100g masła 150g mąki 4 jajka krem: 200ml śmietanki 36% 100g śmietankowego sera wiśniowa frużelina

Obiad gotowy
Muffiny marchewkowe z orzechami 133

świąteczna inspiracja. Na blogu znajdziecie też inne inspiracje na to pyszne ciacho: Ciasto marchewkowe z kremem Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową   Ciasto marchewkowe z polewą   Tort marchewkowo-piernikowy z kremem   Muffiny marchewkowe z orzechami Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 4 duże jajka 1 szklanka oleju 180 g brązowego cukru 1 spora marchewka 250 g mąki pszennej

Kulinarne przygody Gatity
Tort truskawkowy 173

Najłatwiejszy tort jaki znajdziecie na blogu. Puszysty biszkopt i lekki, truskawkowy krem na śmietanie. Smakuje niebiańsko ;) Skradł nasze serca, jak dobrze, że zamroziłam sporą ilość truskawek! ;) Bardzo dobrze się prezentuje, w prosty sposób deserowo zadowolicie swoich bliskich ;) Polecam! PS innbusiness.pl  - kompleksowa realizacja wdrożeń systemów do obsługi biznesowych procesów, praktykowana w 3 punktach - wdrożenie, utrzymanie, rozwijanie. Sprawdźcie sami ;) Jeżeli przygotowałaś(...)wymieszać. Mus stopniowo wlewać do śmietany, miksować tylko do czasu aż składniki się połączą. Na pierwszy blat biszkoptu wyłożyć 3/4 masy truskawkowej, przykryć drugim blatem ciasta. Resztą kremu poryć wierzch i boki tortu. Całość schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Torcik rabarbarowy z kremem i truskawkami 127

Z sezonu rabarbarowego staram się korzystać na maxa!Zrobiłam już ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką.Zrobiłam też smakowite drożdżówki …więc teraz przyszła pora na

Ostra na Słodko
Ja: zrobię dacquoise. Mąż na to: że co?!? 166

szklanka pokrojonych owoców  - cukier puder do posypania tortu - gałązka mięty lub melisy do ozdobienia tortu Ananas budził lęk, w końcu nie stosuje się go do galaretek, ale okazało się, że nie zaszkodził kremowi. Kiedy ananas jest za mało słodki i zbyt twardy można go w kawałkach 4 minuty zagotować w syropie cukrowym na bardzo małym ogniu, potem odsączyć(...)Krem rozprowadzamy na bezie Na kremie układamy pokrojone kawałki ananasa (lub truskawek lub innych wybranych owoców), owoce lekko wciskamy w krem. Teraz wystarczy przykryć krem drugim bezowym blatem, lekko docisnąć, dbając, by go nie pokruszyć. Tort wstawiamy do lodówki na ok. 2-3 godziny. Przed podaniem oczywiście zdejmujemy obręcz tortownicy, zresztą jej użycie nie jest niezbędne, ponieważ krem jest raczej

I tu będę miała takie te