Tym razem tort z okazji obrony pracy magisterskiej. Kakaowe biszkopty przełożone pysznym kremem truskawkowym. Całość komponuje się idealnie. Tort nie jest ani za słodki ani kwaskowy. Zdecydowanie przypadnie do gustu zarówno dzieciom jak i dorosłym. Jakość zdjęcia kiepska- bo robione telefonem, no ale innego nie mam. Zdjęcie dzięki uprzejmości obdarowanej;) Spróbujcie bo naprawdę warto;) Składniki biszkopt: * 3 jajka 110 ml cukru 100 ml mąki pszennej 50 ml kakao Wykonanie: Białka ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...