Pierwszy dzień wiosny postanowiłam przywitać na słodko Dzisiaj upiekłam szybkie, czekoladowe babeczki z kremem orzechowym… Są łatwe w przygotowaniu z pewnością wyjdą każdemu! SKŁADNIKI : ( na około 12 babeczek ) mąka pszenna – 1½ szklanki – 300 g cukier – 120 g olej – ¾ szklanki – 150 ml jajko – 1 sztuka proszek do pieczenia – 2 płaskie łyżeczki mleko – ½ szklanki – 100 ml kakao – 2 łyżki olejek
kuchniabellissima.wordpress.comczekolada – babeczki ekstra czekoladowe, nadziewane, z kawałkami czekolady Jeśli nie potrafisz żyć bez czekolady, koniecznie musisz wypróbować czekoladowe muffinki . Najlepiej użyć czekolady gorzkiej– o minimum 70% zawartości kakao - jest najbardziej aromatyczna. Jeżeli ubóstwiasz ciastka nadziewane, twoje kulinarne oczekiwania spełnią babeczki z kremem – wykorzystaj śmietanę kremówkę, ser mascarpone, kakao i cukier puder. Trzeci wariant to ciasteczka z kawałkami czekolady – do suchej(...)środku na około 20 minut przy uchylonych drzwiczkach. Czekolada + owoce Krem na bazie czekolady połączony ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny to małe arcydzieło. Do środka można dodać trochę czekoladowego kremu i ulubione owoce, np. wiśnie. Jeśli lubisz nie tylko niebanalny smak, ale i wygląd, przygotuj cupcake z kokosowym śniegiem i truskawkowym nadzieniem (jeśli sezon na truskawki się skończył, wykorzystaj
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaczekoladę i delikatnie mieszając połączyć. Wlać rozpuszczoną żelatynę i odstawić do przestudzenia, kontrolując gęstość. Pozostałą, dobrze schłodzoną kremówkę (1 szklankę ) ubić na sztywno i wmieszać w przestudzoną mieszankę czekoladową. Tężący krem przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na pełny krążek bezowy. Rozłożyć połowę ziarenek z granatu i przykryć drugą bezą. W środek wsypać pozostałe owocowe ziarenka. Torcik bezowy podawać schłodzony(...)Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Boże Narodzienie , Ciasta czekoladowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu , Kuchnie świata , Na specjalne okazje , Wykorzystanie białek Tagged: czekolada , granat , kremówka , żelatyna
https:KKuchniaMniamdobrze trafiłam w gust, to się dopiero okaże. Tort składa się z kakaowego biszkoptu nasączonego kawowym likierem, przełożony kremem na bazie masła orzechowego z chrupiącymi orzeszkami, oraz karmelem czekoladowym. Tort przyozdobiłam kremem na bazie bitej śmietany, mascarpone, kawy i kakao oraz różami z kremu maślanego. Przygotowanie tortu jest bardzo szybkie, warto wcześniej przygotować sobie róże oraz upiec biszkopt. Inspiracja(...)filmikiem . Gotowe róże wstawić do lodówki na 2-3 godziny, dla utrwalenia. Wykonanie: Pierwszy blat biszkoptu położyć na podkładce, nasączyć 1/4 nasączenia, posmarować cienką warstwą czekoladowego karmelu, wyłożyć połowę kremu fistaszkowego, wyrównać, przykryć drugim blatem, nasączyć połową nasączenia, posmarować cienką warstwą czekoladowego karmelu, wyrównać, wyłożyć resztę kremu, wyrównać, wyłożyć 3 blat, nasączyć. Tort schować do lodówki na 2 godziny
moj przepis naKrem z batonikami Kinder Bueno to pyszny, czekoladowy krem o smaku batoników Kinder Bueno. Ja masę z rozpuszczonymi batonikami przecedzam przez sitko, aby pozbyć się rozmokłych wafelków. Wtedy krem nie jest ‘ciągnący’, tylko ma konsystencję lekką, kremową. Ale możecie wafelki w kremie zostawić, jeśli lubicie ‘treściwsze’ kremy :). Krem Kinder Bueno jest słodki, dlatego warto go przełamać
Słodki Pomysłmozzarellą , żeby nie było nudno. No i kto powiedział, że kanapki nie mogą być na słodko? I nie mam tu na myśli czekoladowych smarowideł (no chyba, że taki WEGAŃSKI KREM CZEKOLADOWY ), ale słodki biały serek , banany, truskawki , miód , masło orzechowe itp. Jak widzicie, kanapka niejedno ma imię, trzeba tylko pokombinować. Batoniki, babeczki, placuszki… Ale takie zdrowe, bo na bazie
Analiza Smakuposypałam swoje lody pokruszonymi fistaszkami. Upały w końcu do nas zawitały, kto wie, może to będą Wasze pierwsze lody w tym roku ;). Polecam! Składniki: (na 6 sztuk) 200 g kremu czekoladowo-orzechowego typu Nutella (lub tańszego odpowiednika) 160 ml mleka Przygotowanie: Mleko wraz z czekoladowo-orzechowym kremem delikatnie podgrzać, aż składniki się połączą. Czekoladową mieszankę przelać do sześciu pojemników
Nastoletnie Wypiekanieupieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka 3 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 3 łyżki cukru 3 łyżki kremu czekoladowego (np. nutella lub rozpuszczona w kąpieli wodnej i wystudzona czekolada) 200 g masła (w temperaturze pokojowej) wykonanie: 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy mąkę(...)powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy, następnie stopniowo dodajemy budyń, miksujemy na gładki kem. na koniec dodajemy kram czekoladowy. i miksujemy do połączenia się z kremem. składniki na krem śmietanowy: 400 ml śmietany kremówki, schłodzona 250 ml serka mascarpone, schłodzony 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 60 ml ciepłej wody wykonanie: Serek
Domowy Smak Jedzeniaprzechowywać w lodówce. Nie zapomnijcie o naszym Walentynkowy Konkursie , może to właśnie Czekoladowe łyżeczki będą Waszymi zwycięskimi słodyczami ;) Potrzebne będą: ulubiona polewa czekoladowa lub czekolada dowolne koraliki cukrowe/pianki marshmallow, krem czekoladowy (u mnie Nutella) Polewę czekoladową rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, jeśli używamy czekolady można rozpuścić ją w kąpieli wodnej. Wypełniamy formę i uderzamy nią kilka razy w blat
Ciastkozercykońcu musi być lepiej! Oto mój polepszacz, zainspirowany królową Cake pops Bakerellą . Składniki na ok. 20 szt. 400g czekoladowego ciasta (gotowego, upieczonego) 100g mascarpone 100g kremu czekoladowego (np. nutella) 250g białej czekolady odrobina żółtego barwnika do czekolady lub żółte candy melts* 1 łyżka oleju kilka kostek gorzkiej czekolady do ozdoby Ciasto pokruszyć do miski. Mascarpone połączyć z nutellą, dodać
Pełny talerzktóre jest bardzo smaczne, a co najważniejsze bardzo zdrowe. Ciasto to można robić na wiele różnych sposobów, można do kaszy dodać rozpuszczoną czekoladę, a na wierzch zamiast owoców posmarować czekoladowym kremem z awokado, żeby uzyskać pyszne ciasto czekoladowe, można do kaszy dodać odrobinę wanilii i zrobić czekoladową polewę, ja robiłam je na tysiąc sposobów i za każdym razem smakuje niesamowicie
zdrowa vege kuchniaCzekoladowe ciasto z buraczkami czerwonymi, przełożone kremem z dodatkiem dyni :) Warzywa nie są znacząco wyczuwalne. Dzięki burakom ciasto czekoladowe jest wilgotne, a dynia sprawiła, że krem nabrał żółtego koloru, dodając mu charakterystycznego smaku. Szczególnie polecam dla wielbicieli czekoladowych przysmaków. CIASTO CZEKOLADOWE Z BURACZKAMI: 3 jajka 3/4 szklanki cukru trzcinowego 100g czekolady gorzkiej (70%) 100g masła 200g buraków ugotowanych 1 łyżeczka(...)20min) Jeżeli puree z dyni będzie miało gęstość ugotowanych ziemniaków, do kremu wystarczy dodać 2 łyżeczki żelatyny. Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z warzywami Tagged: alkohol , buraki , czekolada , dynia , kremówka , mascarpone , polewa , żelatyna
https:KKuchniaMniamłyżeczki kawy rozpuszczalnej 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia Masa czekoladowa: 2 opakowania budyni czekoladowych bez cukru 0,5 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 250 g serka mascarpone o smaku czekoladowym Polewa: 130 g gorzkiej czekolady 55 g masła 140 g cukru pudru 3 łyżki mleka Dodatkowo: cukrowe żółte(...)stopni C. Masa czekoladowa - 2 opakowania budyni czekoladowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Ucierać do momentu powstania gładkiego kremu. Na koniec
Ciastka - domowe słodkościserkiem mascarpone. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami. Można delikatnie skropić czarną herbatą. Całe boki również pionowo obłożyć biszkoptami. Na spód z biszkoptów wyłożyć masę czekoladową. Lekko schłodzić. Następnie wyłożyć warstwę bezików z odrobiną borówek amerykańskich. Przykryć kremem waniliowym. Wierzch udekorować bezikami oraz borówkami
Gotujemy i jemy