koniec października proponuję Wam podwójnie czekoladowe ciasto z delikatną nutą kawy i frużeliny owocowej. Bogate w swej dystyngowanej, deserowej słodyczy gorzkiej czekolady, zamknięte w mocnoczekoladowym biszkopcie. Przeniknięte kawowymi akordami ciasto w owocowym akompaniamencie cudownie sprawdzi się na specjalne okazje. Polecam dla wyjątkowych Czekoladoholików ;) Mniejsza blaszka 22 x25 cm Składniki na biszkopt: 6 jaj szklanka cukru ¾ szklanki mąki pszennej(...)tłuszczu Tężejącą frużelinę miksujemy ze śmietaną. Składniki na krem czekoladowy: ¾ szklanki cukru 200 ml mleka 2 łyżki masła 2 łyżki kakao kostka margaryny Cukier, mleko, kakao i 2 łyżki masła rozpuszczamy i gotujemy do „nitki”. Studzimy. Margarynę miksujemy na puch. Dodajemy po łyżce ostudzonej masy czekoladowej. Miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Dodatkowo: opakowanie okrągłych biszkoptów ( u mnie robione z poprzedniego
Domowe ciastaCiasto zrobione na wzór popularnego deseru mleczno-czekoladowego. Tak samo jak on lekkie, puszyste i delikatne. Jest bardzo proste do zrobienia, składa się z biszkopta, mlecznego kremu z białą czekoladą i czekoladowej pianki. Wykończone orzechami. Wcale nie jest przesłodzone więc bez problemu można wciągnąć większy kawałek. Zresztą jest tak smaczne, że ręka sama sięga po dokładkę. *blaszka(...)oleju 3 łyżki zimnej wody na krem mleczny: 500 ml mleka 100 g mąki pszennej 100 g cukru 100 g białej czekolady 200 g masła szczypta soli na krem czekoladowy: 330 ml śmietanki kremówki 200 g czekolady deserowej 100 g posiekanych orzechów (włoskich i laskowych) Przygotować biszkopt: białka ubić na sztywno. Następnie nadal ubijając wsypywać powoli cukier a później
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakażdą okazję. Mocno czekoladowe ciasto przełożone delikatnym kremem i polane czekoladą z rodzynkami w alkoholu. Ciasto na pewno zadowoli smakoszy czekoladowych wypieków. Uwielbiam wszystkie ciasta i desery, które zawierają czekoladę. Ciasto rodzynkowiec jest umiarkowanie słodkie i mocno czekoladowe. Smak kremu przypomina nieco czekoladowe toffi, które jadłam w dzieciństwie. Ciasto dodatkowo zawiera rodzynki namoczone w alkoholu, które świetnie łączą się(...)Ugotowany budyń przykryć ręcznikiem papierowym i wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, pod koniec dodawać po łyżce zimny budyń. Po każdym dodaniu budyniu ucierać, aby powstał puszysty jednolity krem. Kremem przełożyć blaty ciasta. Polewa z rodzynkami: Rodzynki na co najmniej 12 godzin zalać alkoholem, jeśli ciasto będą jadły dzieci to rodzynki namoczyć w wodzie. Czekolady i masło roztopić
Kuchcik gotujedłuższego czasu "chodził" za mną tort czekoladowy. Szukałam przepisu na coś nowego i znalazłam to cudo na blogu Moje pasje . Tort może nie jest, aż taki ładny jak u autorki ale smakiem powalił wszystkich. A o to mi właśnie chodziło, by było pysznie. Zrobiłam małe modyfikacje według oryginału. Składniki: Biszkopt 6 szt jajek (dużych) 3/4 szkl cukru sól szczypta(...)lodówki. Miękkie masło z cukrem pudrem utrzeć mikserem do białości. Dodawać porcjami czekoladową kremówkę i miksować. Na koniec dodać spirytus. Wiśniówkę wymieszać z wodą i naponczować biszkopt. Wyłożyć 1/3 kremu czekoladowego, ułożyć wiśnie. Przykryć drugim biszkoptem, naponczować, posmarować 1/3 kremu, ułożyć wiśnie. Przykryć trzecim biszkoptem. Boki i wierzch tortu posmarować i udekorować kremem. Boki i środek tortu obsypać płatkami czekolady
Ala piecze i gotujestół. Tym razem chyba jeden z moich ulubionych mazurków. A dlaczego ulubiony? A bo ma w środku czekoladową chrupiącą warstwę, czyli mazurek z konfiturą wiśniową, czereśniami i chrupką czekoladową. Jest słodko, kolorowo, jest pysznie :) Mazurek z konfiturą wiśniową, czereśniami i chrupką czekoladową Składniki: Ciasto: 1) 175 g mąki pszennej(...)ostudzenia. 3. Serek mascarpone mieszamy z konfiturą wiśniową. 4.Przygotowujemy czekoladową chrupkę: pokruszone sucharki rozdrabniamy blenderem i mieszamy z kremem czekoladowym 5. Na upieczony i wystudzony spód mazurka układamy czekoladową chrupkę, a na niej wiśniowy krem. Dekorujemy czereśniami z konfitury. Smacznego
Na kulinarnym poligonienadzieniem mogą zagościć na najbardziej wykwintnym przyjęciu! Najlepsze są po schłodzeniu i zastygnięciu kremu, tartaletki można również podać z truskawkami, borówkami, czy poziomkami. Koniecznie spróbujcie!!! Print Tartaletki z ganaszem i malinami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Kruche ciasto i krem czekoladowy w połączeniu z migdałami, bomba! Course Ciasta Cuisine Polska Keyword czekolada, mailny Prep Time(...)Dodać rum, krem powinien zmienić konsystencją na bardziej płynną i błyszczącą. Pozostawić do przestudzenia. Na dno tartaletek nałożyć cienką warstwę dżemu. Następnie wylać ganisz czekoladowy, udekorować malinami. Tartaletki wstawić do lodówki aby krem stężał. Smacznego! Artykuł Tartaletki z ganaszem i malinami pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia
SprawdzonaKuchnia.plsody oczyszczonej 1¼ łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek 200ml mleka 200g drobnego cukru 150ml oleju Nasączenie: 100ml kawy zbożowej na mleku 1 łyżeczka cukru Krem Ferrero rocher: 200g serka mascarpone 100g kremu orzechowo-czekoladowego 60g mlecznej czekolady 40g deserowej czekolady 50g prażonych orzechów laskowych Mus malinow0-śmietankowy: 250g mrożonych malin (można użyć świeżych) 3 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny(...)tort. Wierzchu natomiast użyłam jako drugiej warstwy , bo była najwęższa i w sam raz mi pasowało na ten malinow0- śmietankowy mus. Krem Ferrero: Czekoladę mleczną i deserową rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Mascarpone miksujemy z kremem orzechowo czekoladowym, dodajemy wolnym strumieniem czekoladę, a na końcu mieszamy z orzeszkami laskowymi drobno posiekanymi. Większość kremu wykładamy od razu na pierwszy blat
Kuchnia w czekoladzieKorzystam z truskawek ile się da :) nie przejadły mi się jeszcze , dlatego proponuje tym razem czekoladowe ciasto z truskawkami. Bardzo smaczne jest połączenie czekolady z truskawkami , przełożone lekkim kremem. Wymiary blaszki: 24 x 28 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 minut Składniki: 4 jajka 180 g cukru 1 op. cukru wanilinowego 16 g 120 g mąki(...)czasie studzimy i przekrajamy wzdłuż na dwie części. Krem : Z mleka, 80 g cukru i budyniu , przygotowujemy gęsty krem. Masę studzimy i miksujemy z miękkim masłem na gładki krem. Czekoladowe ciasto z truskawkami: Połowę budyniu wykładamy na spodzie biszkoptu. Krem przykrywamy drugim blatem Wierzch smarujemy resztą kremu. Truskawki myjemy. wyjmujemy szypułki, kroimy na mniejsze kawałki i układamy
Słodkości i nie tylkoTost z czekoladą francusko – włoski Tost z czekoladą może być idealny na rozpoczęcie dnia, a z dodatkiem domowego, zdrowego kremu z orzechów laskowych, czekoladowej odżywki białkowej i kakao to już czysta rozpusta. Francuskie tosty , które tak naprawdę nie są wymysłem francuskim, bo już w cesarstwie rzymskim chleb był maczany w mleku, jajku i smażony na oleju(...)maśle, zrobione z Włoskiej Friselli, której historia sięga X-wieku. Można by powiedzieć, że to śniadanie ma… wiele, wiele lat, ba stuleci 😉. Ale tutaj główną rolę odgrywa krem czekoladowy, z czterech składników, który jest zdrową alternatywą dla Nutelli. Suchy chleb dla… Ciebie na śniadanie. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, życzę Ci smacznego
RafalCookmałe beziki na drobne cząstki. Kremówkę (36%) ubiłam na puch i wymieszałam z rozpuszczoną w śmietance czekoladą i zmielonymi bezikami. Wszystko dokładnie wymieszałam. Powstał puszysty krem czekoladowy. Mus przełożyłam do szprycy i napełniłam nim bezy. Gotowe wstawiłam do lodówki na około godzinę. Teraz czas, żeby zrobić waniliowy krem. Żółtka ubiłam z cukrem na puszystą(...)mały gaz i mieszałam do momentu, aż krem zaczął gęstnieć. Zestawiłam z gazu. Trzeba uważać, żeby się krem nie zagotował. Wystudziłam. Na talerzyki wlałam krem waniliowy i układałam na nim bezy z musem czekoladowym. Wyglądały jak pływające bezy udekorowane owocami. Zapewniam Was, że tym deserem zaskarbicie sobie serca Waszych gości. U mnie zniknęły w oka mgnieniu. Więcej
Kuchnia u Krysiwięc dziś zapraszam Was na ciasto z kremem budyniowym i bananem, a wszystko to na delikatnym biszkopcie. Mówię Wam to była prawdziwa rozkosz dla podniebienia :) Składniki: biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru masa budynowa 1 L mleka 1 duży budyń czekoladowy 1 duży budyń waniliowy 250 g masła(...)łyżce wystudzony budyń czekoladowy i miksujemy aż otrzymamy puszysty krem. Tak samo robimy z budyniem waniliowym. Banany obrać, przekroić wzdłuż. Na biszkopcie układamy banany, następnie nakładamy krem czekoladowy, a na nią waniliowy. Schłodzoną śmietanę ubić z fix-em i wyłożyć na krem budyniowy. Wierzch posypać startą czekoladą. Wstawić do lodówki najlepiej na całą
magiczna kuchnia KasiWitajcie, dzisiejsza propozycja to bezglutenowa rolada z nadzieniem czekoladowym a raczej daktylowym kremem czekoladowym. Ciasto powstało na bazie mąki kukurydzianej (miałam obawy, czy zwinie się w rulon - jednak udało się bez problemu). Bez mleka i białego cukru. Lekka i puszysta:) Wykonana w formie o wymiarach 24 x 24 cm. Idealna do weekendowej herbatki:) Spróbujcie koniecznie;) Składniki Ciasto(...)zwijamy (jeszcze ciepłe) ciasto w rulon na kształt rolady. Pozostawiamy do wystygnięcia. Daktyle odsączmy z wody. Dodajemy do nich kakao oraz banana. Całość blendujemy na jednolitą masę. Tak przygotowanym kremem przekładamy naszą roladę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i polewamy nią nasze ciasto. Wierzch dekorujemy siekanymi orzeszkami lub posypką. Ciasto jest bardzo delikatne w smaku. To świetna alternatywa dla tradycyjnych
Health-Fit-LifeCzekoladowa rolada z kremem i galaretką Szukacie przepisu na pyszne ciasto do weekendowej kawy? Ja polecam Wam dziś czekoladową roladę z kremem i galaretką. Rolada jest naprawdę prosta w przygotowaniu i co najważniejsze wyjątkowo pyszna. Krem do rolady przygotowałam na bazie sera mascarpone i śmietany. Możecie też przygotować roladę np. z nadzieniem malinowym – sprawdźcie tutaj (klik(...)podania bez dodatków, jak i z odrobiną mleka. Idealna do słodkiego wypieku. Polecam! Zostawiam Wam adres do sklepu. Może i Wy wypatrzycie coś ciekawego A wracając do czekoladowej rolady z krem i galaretką… Kto ją upiecze na weekend? Składniki: Na czekoladową roladę: 5 jajek 150 g cukru 150 g mąki pszennej 3 płaskie łyżki naturalnego kakao 0,5 łyżeczki
Słodkie okruszkiciepłe) 1 jajko w temperaturze pokojowej szczypta soli 1 łyżka ekstraktu waniliowego 5ml 50 g cukru Ponadto : ulubiona konfitura ( u mnie z dzikiej róży ) masa kajmakowa krem czekoladowo- orzechowy typu nutella Wykonanie: 1. Mąkę przesiać z cukrem, oraz solą na stolnicę jeśli używacie drożdży suchych dodajcie je bezpośrednio do mąki jeśli używanie świeżych musicie uprzednio
vaniliowoczekoladowa