krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:98/534)

Zdrowy krem czekoladowy a’la nutella 111

zawsze wybiorą coś innego. Ja i Anya z kolei lubimy wszystko, co czekoladowe: lody, ciastka, ciasta, torty i inne kakaowe przysmaki. Tak więc przygotowałam zdrowy krem czekoladowy, na bazie zdrowych składników, bez polepszaczy smaku, konserwantów, barwników, słodu jęczmiennego i innych niejadalnych substancji. Krem nie jest tak gładki jak nutella, ale to tylko dodaje

To co kocham
Prosta Tarta Czekoladowa z Malinami 531

kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Prosta Tarta Czekoladowa z Malinami Składniki: Ciasto: 300g mąki pszennej (użyłam tortowej) 150g schłodzonego masła 70g cukru pudru 3 żółtka Krem czekoladowy: 450ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżeczka pasty waniliowej lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego 350g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 100g mlecznej czekolady 4-5 łyżek konfitury malinowej(...)miseczki, zalać je gorącą śmietanką. Odstawić na około 20 sekund i po tym czasie mieszać, aż czekolada się roztopi i powstanie jednolity krem. 6. Ostygnięty spód posmarować konfiturą malinową i na wierzch wylać ciepłą masę czekoladową. Ciasto wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. 7. Schłodzoną tartę wyjąć z lodówki i na wierzchu poukładać maliny, ja ułożyłam

Mała Cukierenka
Pralinki pandy 245

mamy w kuchni do ozdoby i wyobraźni. Pralinki pandy zrobiłam z kilku babeczek i czekoladowych dropsów. Można też nabić je na patyczki i podać w wersji "lizaków". Proste babeczki czekoladowe Krem maślany (wystarczy kilka łyżek w zależności od tego, jak bardzo suche jest ciasto, resztę można przechowywać w lodówce) Lukier królewski + czekoladowe dropsy, wiórki kokosowe, czekoladowe cukiereczki, masa cukrowa(...)część w ręce, rozkrusza się na kawałki) dodajemy po łyżeczce krem maślany i dalej wyrabiamy masę. Z gotowej masy formujemy kulki. Wkładamy je na 15 minut do zamrażarki, żeby nieco stwardniały. Kulki z ciasta zanurzamy w lukrze i obtaczamy wiórkami kokosowymi. Doczepiamy dekoracje - nosy i uszka z dropsów czekoladowych, uśmiechy z cukiereczków (można także jeśli ktoś ma na tyle pewną

Ciastkozercy
Andruty przekładane masą czekoladową 357

chłopcy uwielbiają wafelki z kremem. Postanowiłam więc mój stary sprawdzony przepis i zrobić im takie domowe wafle przekładane pysznym czekoladowym kremem. Krem na bazie mleka w proszku i odrobiny aromatu pomarańczowego nadał waflom naprawdę niezwykłego smaku... Składniki: 250g masła,  3/4 szklanki cukru,  1/3 szklanki mleka,  2 łyżki kakao,  1 i 1/2 szklanki pełnego mleka

Z miłości do słodkości
Charlotte gorzką czekoladą i owocami leśnymi. 69

nadzienie z kremem . Jest to rodzaj ciasta , które wygląda bardzo efektownie i idealnie nadaje się na ciepłe dni a także wyjątkowe okazje. To jagodowo – czekoladowe ciasto bez pieczenia to orzeźwiający deser wypełniony dwiema warstwami: czekoladową i owocową . Ciasto niezbyt słodkie, istnieje idealna równowaga między słodkimi biszkoptami a półsłodkim smakiem czekolady i masy z owoców leśnych . Zdecydowanie zwycięzca wśród ciast ! Gorzka(...)około 10 minut. Następnie wlewamy powoli krem z owoców leśnych, wyrównujemy wierzch. Ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Do dekoracji możemy posypać ciasto startą czekoladą. Klasyczny przepis na deser bez pieczenia Charlotte z czekolada i owocami leśnymi cieszy się ogromną popularnością i nie bez powodu! Wspaniały i delikatny krem czekoladowy i z owoców leśnych z dodatkiem biszkotów tworzy

Zdrowy Styl Joanny
Kremowa czekoladka 78

Dziś mam dla Was takiego z pozoru prostego przekładańca. Czekoladowy biszkopt, kwaskowaty dżem i do tego budyniowy krem czekoladowy, a na górze herbatniki i polewa czekoladowa. Całość nie dość, że smakuje fantastycznie i trudno przestać po jednym kawałeczku to jeszcze prezentuje się pięknie. Biszkopt 5 jajek  3/4 szklanki cukru  3 łyżki ml oleju  1 szklanka mąki pszennej(...)koniec dodajemy kakao, proszek do pieczenia, mąki i całość delikatnie mieszamy. Przekładamy do blaszki (23x35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 35 minut w 170 st. C Krem budyniowy: 600 ml mleka  2 budynie o smaku waniliowym lub śmietankowym (40g, bez cukru) 1/2 szklanki cukru   1 łyżka kakao  200 g masła 3/4 mleka

Cynamonowe szczęście
Brzdąc kokosowo truskawkowy 408

Pyszne ciasto czekoladowo brzdącowe z nutą kokosu i truskawek. Ciężko jest mu się oprzeć i na jednym kawałku nie poprzestaniemy. Wbrew pozorom jest proste do zrobienia. Zalecam dodać czekoladę gorzką, ciasto ma lepszy smak. Nie dodaję już cukru do kremu bo rurki są słodkie, a czekolada też. biszkopt: 3 jajka wielkość M 3 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki mąki pszennej(...)namaczam w 1/5 szklanki zimnej wody. Wkładam do mikrofali i rozpuszczam. Jak lekko przestygnie dodaję łyżkę masy czekoladowej do żelatyny i mieszam, potem drugą łyżkę masy. Całość wlewam do kremu czekoladowego i mieszam mikserem. Na wystudzony biszkopt wylewam połowę masy, układam rurki kokosowe, i zalewam resztą masy. Wkładam do lodówki na noc najlepiej. Przed podaniem dekoruje truskawkami i czekoladą stratą

wesoła kuchnia
Ciasto Izydor 110

blatów biszkoptowych przełożonych masą jabłkową, bezą kokosowo-makową oraz domową masą budyniową (bez dodatku kupnego proszku budyniowego). Wierzch ciasta to czekoladowe ganache oraz posiekane orzechy włoskie.  Ganache to krem czekoladowy powstały z połączenia gorzkiej czekolady ze śmietanką kremówką, który również świetnie się sprawdza jako polewa. Świetne połączenie różnych smaków - delikatny i puszysty biszkopt, do tego bardzo kremowa masa budyniowa(...)budyniu i studzimy. Miękkie masło kroimy na kawałki, wrzucamy do miski i ucieramy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy po 1 łyżce wystudzonego budyniu i miksujemy do uzyskania jednolitego kremu. Masa jabłkowa: Jabłka obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do garnka i dodajemy wodę oraz cukier (opcjonalnie). Gotujemy na małym ogniu, przez około

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Izydor 114

blatów biszkoptowych przełożonych masą jabłkową, bezą kokosowo-makową oraz domową masą budyniową (bez dodatku kupnego proszku budyniowego). Wierzch ciasta to czekoladowe ganache oraz posiekane orzechy włoskie.  Ganache to krem czekoladowy powstały z połączenia gorzkiej czekolady ze śmietanką kremówką, który również świetnie się sprawdza jako polewa. Świetne połączenie różnych smaków - delikatny i puszysty biszkopt, do tego bardzo kremowa masa budyniowa(...)budyniu i studzimy. Miękkie masło kroimy na kawałki, wrzucamy do miski i ucieramy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy po 1 łyżce wystudzonego budyniu i miksujemy do uzyskania jednolitego kremu. Masa jabłkowa: Jabłka obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do garnka i dodajemy wodę oraz cukier (opcjonalnie). Gotujemy na małym ogniu, przez około

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowo truskawkowe bezy 105

przechowywać trzy dni. Miłośnicy czekolady będą zachwyceni. bezy: 1/2 szklanka białek 180 g cukier kryształ drobny szczypta soli 1 łyżka octu winnego 1 łyżką mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka kakao krem czekoladowy: 100 g czekolady gorzkiej 1 szklanka śmietany kremówki 30 % truskawki do dekoracji czekoladowe słupki mięta Białka temperatura pokojowa ubijam ze szczypta soli na sztywno i dodaję łyżkę cukru ubijając(...)długo aż się rozpuści. Nie dodaję cukru bo beza jest słodka. Jak śmietana przestygnie wkładam ją do lodówki na kilka godzin albo na noc. Krem wyciskam szprycą na bezy, dekoruję truskawkami, i czekoladowymi słupkami oraz miętą oraz małymi bezikami

wesoła kuchnia
Kostka orzechowo - kajmakowa 125

pyszne ciasto bez pieczenia. Ciasto składa się z trzech warstw. Pierwsza to masa kajmakowa/krówkowa. Druga to warstwa z kaszy manny ugotowanej jak do stefanki, a trzecia to krem czekoladowo - orzechowy na bazie budyniu, z mielonymi orzechami włoskimi. Krem jest bardzo intensywny w smaku i mało słodki, więc idealnie uzupełnia się ze słodką masą krówkową. Całość zwieńcza polewa z mlecznej(...)80szt. herbatników 3/4 puszki masy krówkowej Masa mannowa: 500ml mleka 0,5szkl. kaszy manny 0,5szkl. cukru 150g masła Masa czekoladowo - orzechowa: 2szkl. mleka 1,5szkl. zmielonych orzechów włoskich 2 czubate łyżki cukru pudru 1 duży budyń czekoladowy na 3/4l mleka 100g masła Polewa: 100g czekolady (u mnie mleczna i gorzka) 4 łyżki śmietany 30% Sposób przygotowania: Kwadratową tortownicę

Waniliowe Improwizacje
FIT PANCAKES KOKOSOWE NADZIEWANE KREMEM NUTLOVE COCO CRUNCH 90

krem kokosowy z dodatkiem chrupiących migdałów. Krem ten po spróbowaniu na myśl przywodzi smak ukochanych kuleczek rafaello. No a do tych chyba nikogo nie trzeba namawiać! Tak jak i inne kremy z tej serii świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju naleśników, kanapek, pancakes, ciastek, ciast i deserów! Godnym uwagi jest fakt, że krem ten, w przeciwieństwie do innych słodkich kremów(...)jego dodatkiem?! Zobaczcie i wypróbujcie sami! Ps. ja do smażenia użyłam specjalnego urządzenia do pancakes, ale oczywiście nie mając takiego możecie je zrobić na patelni. Podawane z cukrem pudrem, kremem czekoladowym, masłem orzechowym czy też w sezonie letnim z gałką lodów – z całą pewnością mile osłodzą popołudnie! SKŁADNIKI: ( 6-7 szt ) * krem NUTLOVE COCO CRUCH * mąka pszenna

Ostra na Słodko
Masło z nerkowców Primavika 164

także czekolady!    Z tego przepisu < klik > zrobiłam czekoladowe naleśniki budyniowe (zamiast budyniu śmietankowego dałam czekoladowy), posmarowałam go pół na pół masłem z nrkowców i kremem czekoladowym - efekt  był niesamowity! Ale być może ja nie jestem obiektywna bo połączenia słodko-słone zawsze mi bardzo smakują ;) Można go dodawać do lodów, deserów, koktajli, jak również do ciastek

Kto ugości moich gości?
PRZEKŁADANIEC KOKOSOWO - CZEKOLADOWY 158

Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać wiórki kokosowe. Całość wymieszać. Masa czekoladowa - ugotować budyń w 250 mililitrach mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec(...)Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Po wystudzeniu biszkopt przekroić na 3 blaty. Na jeden blat ciasta  wyłożyć 1/2 masy kokosowej przykryć drugim blatem ciasta, na który wyłożyć cały krem czekoladowy. Przełożyć trzecim blatem ciasta. Na koniec wyłożyć resztę kremu kokosowego pamiętają, aby zostawić trochę kremu na posmarowanie boków tortu. Wierzch tortu ozdobić startą gorzką czekoladą

Ciastka - domowe słodkości