krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:106/534)

ciasto oczy murzynki 121

Przekładamy do foremki (ok. 22x32cm, wyłożonej papierem do pieczenia – samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 40 min. Upieczony biszkopt odkładamy do wystudzenia. składniki na krem: 750 ml mleka 4 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 i 1/2 łyżki kakao 3-4 łyżki cukru (do smaku) 2 żółtka 250-300 g masła w temperaturze pokojowej wykonanie(...)spożywczą (aby nie zrobił się ciemny kożuch) i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na gładki krem. dodatkowo: ok. 150 ml posłodzonego naparu kawy, wystudzonego 1 duże opakowanie delicji wiśniowych polewa czekoladowa przepis tutaj opcjonalnie: posypka czekoladowa wykonanie ciasta: Biszkopt przekrawamy na dwa blaty. Jeden delikatnie nasączamy naparem kawy. Równomiernie rozsmarowujemy 1/2 część masy

Domowy Smak Jedzenia
Chrupiące ciasto z nutellą i brzoskwiniami, bez pieczenia! 476

Chrupiące ciasto z nutellą i brzoskwiniami, bez pieczenia! Pyszne śmietankowo- czekoladowe ciasto dopełnione delikatnym brzoskwiniowym musem. Spód wykonany jest ze zmiksowanych sucharków zmieszanych z kremem nutella, co daje mu wspaniały smak i rewelacyjną chrupkość. Ciasto jest nieskomplikowane i nie wymaga pieczenia. Polecam! Niebo w ustach   Składniki: 1/2 opakowania sucharków – 150 gram 300 gram nutelli 400 gram śmietanki kremówki(...)żelatyny 1 puszka brzoskwiń (ok 800g) 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym opcjonalnie: małe bezy do dekoracji     *** Sucharki miksujemy w robocie na bułkę tartą *** *** Do zmielonych sucharków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy. Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki *** *** Śmietankę kremówkę ubijamy, dodając pod koniec śmietan-fixy i cukier puder

Blog z Apetytem
Sernik obłędnie czekoladowy. 144

najmniej dwukrotnie 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 1 jajko 1 budyń czekoladowy 2 łyżki gorzkiego kakao 100 g rozpuszczonej mlecznej czekolady lub 4-5 łyżek kremu czekoladowego (typu nutella lub inny tańszy zamiennik)      Zmielony twaróg przekładamy do miski, dodajemy kolejno wszystkie składniki i miksujemy do połączenia i otrzymania gładkiej masy. Następnie przekładamy

Rozpustne gotowanie
Mazurek czekoladowy II 158

Welesa (żmija). Mazurek to oczywiście nieodłączny element Wielkanocy. Moim ulubionym jest ten czekoladowy, który w tej wersji może zaskoczyć. :) Ciasto: 120g miękkiego masła (raczej nie polecam margaryny) 4 łyżki stołowe cukru pudru 2 żółtka  (z jajka M) 280g mąki pszennej (t. 500) pół łyżeczki soli kuchennej Krem: 1,5 tabliczki mlecznej czekolady 150ml śmietanki 30% 2 łyżki masła 150g(...)łączymy śmietankę z czekoladą i dodajemy również masło. Krem pozostawiamy do przestudzenia. Do polania spodu powinien mieć temperaturę pokojową. Na przestudzone kruche ciasto wykładamy konfiturę z róży. Tę zalewamy kremem czekoladowym. Na koniec formę zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na noc do lodówki. Jeśli chcemy mazurek ozdobić bakaliami, należy zrobić to po polaniu ciasta kremem

Kuchenna Kontrrewolucya
Red velvet cake 155

spodziewałam się czegoś skomplikowanego i zaskakującego.  Zaskakujący jest kolor który dodaje uroku, a jeśli chodzi o smak to krem się obronił. Słodko, słony, waniliowy to dla mnie idealne połączenie.  Prosty do wykonania.  Ozdobiłam go czekoladowym dripem i truskawkami.  Pobawiłam się też czekoladą, z której robiłam dekoracje. Wdzięczny do dekoracji. Polecam gorąco! Przepis.  Będziecie potrzebować trzech(...)odrobinę kremu do posmarowania wierzchu ciasta (samej góry). Przykryjcie ostatnim kawałkiem ciasta, posmarujcie górę i odstawcie do lodówki na co najmniej 2 godziny. Schłodzony tort wyrównajcie dookoła zbierając nadmiar kremu. Czekoladowy drip 100 g czekolady 1 łyżka śmietany kremówki. Rozpuśćcie czekoladę ze śmietaną na gładką masę.  Niech ostygnie do temperatury 30-34 stopni Celsjusza.  Delikatnie oblejcie brzegi ciasta

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Owsiane markizy z kremem czekoladowo-orzechowym 72

Dziś znowu troszkę Was pokuszę świątecznymi słodkościami. Tym razem mam dla Was chrupiące owsiane markizy z kremem czekoladowo-orzechowym. Są obłędne! Uważam, że wszelkiego rodzaju ciastka i ciasteczka idealnie sprawdzają się na świątecznym stole, no i pięknie wyglądają 💗.   Owsiane markizy z kremem czekoladowo-orzechowym Czas przygotowania: 60 minut + czas oczekiwania Składniki: 60 g brązowego cukru 60 g miękkiego masła

Kulinarne przygody Gatity
Tarta z malinami i kremem z białej czekolady 97

formę do tart z wyciąganym dnem wybór był dość prosty. Tarta z malinami i kremem z białej czekolady wbrew oczekiwaniom nie przytłacza słodyczą. Lekko kwaśne maliny idealnie współgrają z czekoladowym kremem. Osoby nielubiące kruchego ciasta lub nie posiadające piekarnika, jako spód mogą wykorzystać pokruszone herbatniki i roztopione masło (ewentualnie można do nich dodać trochę roztopniej gorzkiej czekolady ) W każdej

PatiGotuje
Tort z kremem z białej czekolady i frużeliną malinową 249

kremówki 1 łyżka cukru Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Wykonanie - Pierwszy blat biszkoptowy ułożyć na paterze i nasączyć 1/3 ponczu. Na biszkopcie rozsmarować połowę kremu czekoladowego, wyłożyć połowę frużeliny malinowej, przykryć drugim krążkiem biszkoptu nasączonym połową pozostałego ponczu. Posmarować pozostałym kremem i wyłożyć resztę frużeliny. Przykryć ostatnim biszkoptem, nasączyć go pozostałym ponczem. Wierzch i boki

Domowa cukiernia Ewy
Pischingery-wafle z kremem czekoladowym-bez mleka w proszku 183

Kochani Dziś przychodzę do Was z czymś bardzo prostym i szybkim w przygotowaniu.  Nie wymaga pieczenia, a sprawi radość każdemu. Mowa o pysznych pischingerach, czy prościej-waflach przełożonych kremem czekoladowym. Myślę, że wielu z Was ten deser kojarzy się z dzieciństwem :) Polecam gorąco, ponieważ krem, którym przekładamy wafle jest rewelacyjny, a gotowe wafelki znikają z rekordową szybkością :) Polecam gorąco

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort Walentynkowy - czekoladowy. 162

kakao, aromat – miksujemy aż wszystkie składniki się połączą. Dodajemy i jeszcze chwilę miksujemy. Pierwszy blat biszkoptu układamy na talerzu/paterze, na nim rozsmarowujemy słoiczek dżemu, przykrywamy drugim blatem, smarujemy naszym kremem czekoladowym (zostawiamy trochę do posmarowania brzegów tortu) i przykrywamy trzecim blatem.  Boki tortu smarujemy pozostawionym kremem. Polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i rozprowadzamy na wierzchu tortu, następnie posypujemy posypką

Moje-pitraszenie
Czekoladowy krem z awokado 121

Jakby nie patrzeć, to taka zdrowa wersja Nutelli. Czekoladowy krem z awokado, albo się go lubi albo nie. Ja się w nim zakochałam, choć moim domownikom nie przypadł do gustu ;). Krem podałam z biszkoptowym omletem i fistaszkami (przepis jutro na blogu).       Składniki:   1 duże dojrzałe awokado 1,5 łyżki naturalnego gorzkiego kakao

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto z kremem czekoladowym i wiśniami 119

Wykorzystałam wiśnie w syropie, które miałam jeszcze w spiżarce. Składniki (blaszka 26x34cm): Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Krem czekoladowy: 2,5 szklanki mleka 2 budynie waniliowe / śmietankowe 3 łyżki cukru 1 kostka masła krem typu nutella Warstwa wiśniowa: 2 galaretki wiśniowe rozpuszczone w 1/2 litra wrzątku wiśnie

Kuchnia domowa Ani
Kostka orzechowa przekładana nutellą 136

oczywiście warto też zrobić wersję bezalkoholową. Już sobie wymyśliłam, że powtórzę to ciasto, zamieniając masę budyniową na cytrynową masę z lemon curd Ja poszłam na łatwiznę i mój krem czekoladowo – orzechowy to najzwyklejsza w świecie nutella. Myślę jednak, że warto byłoby ja zastąpić jakimś kremem własnego wyrobu. Ciasto byłoby wtedy na pewno smaczniejsze i zdrowsze. Składniki na blaszkę

Relaxtime
Profiterolki 158

Rurki lub ptysie, eklerki wraz ze mną uczestniczyły autorki niżej wymienionych blogów: - Sweet Orange – Ptysie z chrupką - Sama słodycz i szczypta chili – Rurki z ciasta francuskiego z kremem czekoladowym - Marcepanowy Kącik – Ptysie i eklerki - Izioni pyszne smaki – Ptysie - Esmeralda ze smakiem – Eklerki z kremem kawowym i czekoladą - W garach u Gosi – Rurki ze śmietaną

mojewypiekiinietylko
Malinowe ciasto z orzechami włoskimi 302

podwójne urodziny - mojej Mamy i mojej Babci. Tym razem przygotowałam z tej okazji Malinowo-czekoladowe ciasto z orzechami włoskimi. Smak powala. Gorzki spód połączony z kwaskiem malin i słodyczą kremu czekoladowego. Jeżeli lubicie połączenie różnych smaków to ciasto na pewno przypadnie Wam do gustu. Składniki : 5 jajek 100 g cukru 2 łyżki golden syrop 100 g rozpuszczonego masła 3 łyżki

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania