krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:93/534)

Czekoladowe ciasto z truskawkami 159

Dawno nie piekłam nic z truskawkami a truskawki są dostępne w sklepach ;) Polecam to czekoladowe ciasto z truskawkami. Bardzo smaczne jest połączenie czekolady z truskawkami , przełożone lekkim kremem.  Wymiary blaszki: 24 x 28 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 minut Składniki: 4 jajka 180 g cukru 1 op. cukru wanilinowego 16 g 120 g mąki(...)czasie studzimy i kroimy wzdłuż na dwie części. Krem: Z mleka, 80 g cukru i budyniu , przygotowujemy gęsty krem. Masę studzimy i miksujemy z miękkim masłem na gładki krem.  Czekoladowe ciasto z truskawkami: Połowę budyniu wykładamy na spodzie biszkoptu. Krem przykrywamy drugim blatem Wierzch smarujemy resztą kremu. Truskawki myjemy. wyjmujemy szypułki, kroimy na mniejsze kawałki i układamy

Różne smaki w kuchni
ciasto euforia 4275

wyłożonej papierem do pieczenia, samo dno). Pieczemy w 170-180 st. C przez ok. 30-40 min. Upieczone odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem czekoladowy: 200 g czekolady gorzkiej 170 g masła w temperaturze pokojowej 170 ml śmietanki kremówki 30% 300 g masy kajmakowej wykonanie: Śmietankę zagotowujemy, dodajemy połamaną czekoladę, rozpuszczamy. Odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puszystą masę(...)jednolity krem. Odkładamy ok. 2-3 łyżki kremu na wierzch ciasta. dodatkowo: napar kawy do nasączenia ciast kawałek czekolady deserowej, startej wykonanie ciasta: Pierwszy blat ciasta czekoladowego nasączamy naparem kawowym, rozsmarowujemy 1/2 część kremu. Układamy ciasto makowe, na którym rozsmarowujemy pozostałą część kremu. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Wierzch smarujemy odłożonym kremem i posypujemy startą czekoladą. Moim zdaniem ciasto najlepiej smakuje

Domowy Smak Jedzenia
Tort mocno czekoladowy 278

drzwiczkami.  Przygotowanie kremu. Do miski wlewamy zimną śmietankę, dodajemy cukier puder i miksujemy.  3 tabliczki czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej albo w mikrofali. Ostawiamy do przestudzenia. Gdy czekolada lekko ostygnie, dodajemy do niej 1/3 śmietanki i powoli mieszamy. Następnie dodajemy resztę śmietanki, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na około godzinę. Przygotowanie wiórek czekoladowych. 2,5 tabliczki czekolady(...)ziół, przeciągamy po blacie tworząc czekoladowe wiórki. Ostudzone ciasto dzielimy na trzy części. Każdy z blatów nasączamy bogato zimną kawą połączoną z wodą. Na pierwszy blat wykładamy 1/2 kremu czekoladowego, rozsmarowujemy, a następnie przykrywamy kolejnym blatem, który smarujemy resztą kremu. Przykrywamy ostatnim blatem.  Resztę czekolady rozpuszczamy i rozsmarowujemy po torcie - wierzch i boki - wyrównujemy. Wierzch tortu posypujemy gotowymi wiórkami

Słodkie Przyjemności
ŚMIETANKOWY PUCH 107

wymiarach ok 20x30cm. Po wystygnięciu dzielimy na dwie równe części. Wykonanie masy śmietankowej:  Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Czekoladowy sos (1/2szklanki) rozrzedzamy delikatnie mlekiem (mniej więcej do 3/4 objętości szklanki). Takim płynem sączymy przekrojone części biszkoptu. Przekładamy kremem śmietankowym. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami czekoladowymi. Smacznego! Dziękuję, że tutaj jesteś

Słodki Zakątek
Czekoladowy tort z białymi michałkami i granatem 97

zamrażalniku mogą spokojnie jeszcze sobie poleżeć i poczekać na swoją kolej. I tak to powstał ten przepyszny tort z 2 kremami, jednym na bazie białych michałków, a drugim śmietankowym z dodatkiem pestek granatu. Do tego pyszne nieco ciężkawe ciasto czekoladowe, które w zasadzie jest tak dobre, że nie potrzebuje dodatków. Do tego dzięki temu że jest dość "zbite" bardzo ładnie(...)Powoli mieszamy aż uzyskamy gładką i jednolitą masę czekoladową. Odstawiamy do wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone i ubijamy przy pomocy miksera aż uzyskamy gęsty gładki krem. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany 30% 125 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru owoce

Cynamonowe szczęście
Ciasto Mon Cheri 134

stopni . Studzimy. Kroimy na 3 blaty. Z jednego literatka wykrawamy biszkopciki. Składniki na masę czekoladową: budyń czekoladowy 5 łyżek cukru 1 1/2 szklanki mleka 150g masła mały kieliszek likieru czekoladowego bądź wódki Z budyniu , cukru i mleka gotujemy gęsty budyń. Studzimy. Schłodzony miksujemy z masłem , stopniowo wlewając alkohol. Składniki na masę wiśniową: budyń wiśniowy 5 łyżek cukru 1 1/2 szklanki(...)Gotujemy 3-5 minut na wolnym ogniu. Studzimy. galaretka wiśniowa rozrobiona w 300 ml gorącej wody ( odstawiamy do „półstężenia” 100 g wiśni w cukrze WYKONANIE: blat biszkoptowy+½ nakropka cytrynowego+ krem czekoladowy blat biszkoptowy+ ½ nakropka cytrynowego+ krem wiśniowy biszkopciki wycięte z biszkopta wiśnie   tężejąca galaretka Smacznego

Domowe ciasta
Dyńcepcja 153

achy gwarantowane. A osoby, które się Halloween'owo bawią, z pewnością unikną psikusa bo jest to bez wątpienia "treat". Zatem na pytanie "trick or treat?" odpowiadam: DYNIOWE DYNIE Z KREMEM CZEKOLADOWYM:) 175g mąki szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki sody 1 jajko 50g cukru 1/4 szklanki oleju ok. 1/2 szklanki puree z dyni ( tu jest na nie przepis(...)gęsta, ale po dłuższym mieszaniu całą mąkę udaje się wmieszać. Ciasto przekładamy do silikonowej formy na babeczki i pieczemy 20-30 minut do suchego dźgulca. Zimną czekoladową śmietanę ubijamy do otrzymania puszystego kremu. Wyrośnięte czubki babeczek odcinamy nożem. Dwie babeczki sklejamy za pomocą kremu. Z odciętego czubka wycinamy łodygę i wciskamy w górę "dyni".  Można też dynie posmarować serkowym

les mirabelles
Kokosowy krem jaglany z malinami i granatem 107

Jestem ogromną fanką kremów na bazie kaszy jaglanej. Swego czasu z uporem maniaka męczyłam czekoladowy krem jaglany na sposobów multum. Ten, zdecydowanie delikatniejszy niż czekoladowy, jest równie smaczny, jeżeli nawet nie smaczniejszy. Gotowana na mleczku kokosowym kasza jaglana, zmiksowana z bananem i wodą z kokosa smakuje bezbłędnie w towarzystwie kwaśnych owoców oraz równie kwaśnego soku z Jeżyn marki Oleofarm, który(...)Jeżyn 100% Oleofarm do dekoracji  Kaszę jaglaną gotuję do miękkości w mleku kokosowym. Ugotowaną kaszę studzę a następnie miksuję z bananem, miodem i wodą kokosową na gładki krem. Podaję z granatem, malinami. Przed podaniem polewam sokiem z jeżyn. Można zjeść od razu lub przechowywać w lodówce, gdyż na zimno smakuje równie dobrze. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Tort czekoladowy z musem czekoladowym i wiśniami 430

twardy i trzeba będzie piec jeszcze raz. Biszkopt odstawić na 3-4h do ostygnięcia. Ja piekłam biszkopt dzień wcześniej, z 1,5 porcji (na formę ø 18cm) Mus czekoladowy /inspiracja: Jacqueline Bellefontaine "Czekolada"/   150ml śmietany kremówki 125g czekolady gorzkiej rum do smaku (opcjonalnie) Przygotowanie musu W garnuszku zagotować śmietankę stale mieszając. Dodać kawałki czekolady. Mieszać do uzyskania jednolitej(...)Dodatkowo dżem porzeczkowy (opcjonalnie) odsączone wiśnie z zalewy lub kompotu Przygotowanie tortu Biszkopt przekroić na 3 blaty. Pierwszy blat nasączyć (dość obficie) przygotowanym ponczem, posmarować dżemem porzeczkowym, wyłożyć połowę kremu czekoladowego. Położyć drugi blat. Ponownie nasączyć, wyłożyć resztę kremu oraz połówki wiśni (dość gęsto, nie żałować). Przykryć trzecim blatem, nasączyć. Przygotować polewę czekoladową. Polewa czekoladowa 30g masła 120g czekolady Masło

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tort bezowy z kremem czekoladowym 145

minut w temp 190 st, następnie "suszymy " 60 minut w temp. 150 stopni. Aby upiec 2 blaty   składniki podwajamy i czynności wykonujemy po raz drugi 😊 Składniki na krem czekoladowy: 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki margaryny 200 ml mleka 200 g masła Cukier, kakao, mleko i margarynę gotujemy na małym ogniu "do nitki"( jak polewę). Studzimy. Masło(...)miksujemy na puch. Dodajemy powoli wystudzoną masę czekoladową. Miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Dodatkowo : owoce   liście mięty bądź melisy do dekoracji WYKONANIE: beza + krem beza krem    + dekoracja     Smacznego

Domowe ciasta
Śniadanka synka 110

zajadamy jeszcze ciepłe. Serek wiejski z gruszką Składniki: serek wiejski gruszka 1. Gruszkę myjemy,obieramy i kroimy w kostkę. Bardzo ciekawe połączenie smakowe. Czekoladowy serek na kanapki Zamiast kremu czekoladowego, podaję coś równie smacznego, a jednak bez niepotrzebnych dodatków. Składniki:  (na kilkanaście porcji, najlepiej przechowywać w zamkniętym opakowaniu oczywiście w lodówce, na jedną porcję biorę 3 łyżki serka, łyżeczkę

Na moim talerzu
MAKOWA PANIENKA 5176

lekko ciepła) i odstawić do całkowitego wystudzenia. Na zastygniętą frużelinę wyłożyć krem budyniowy i przykryć drugim blatem ciasta, lekko docisnąć. Wierzch ciasta cieniutko posmarować kremem budyniowym i polać polewą czekoladową. Krem budyniowy można podzielić na dwie równe części, z których jedną część wykładamy na frużelinie, a drugą na wierzchu ciasta

In my kitchen
Śniadanka synka 155

zajadamy jeszcze ciepłe. Serek wiejski z gruszką Składniki: serek wiejski gruszka 1. Gruszkę myjemy,obieramy i kroimy w kostkę. Bardzo ciekawe połączenie smakowe. Czekoladowy serek na kanapki Zamiast kremu czekoladowego, podaję coś równie smacznego, a jednak bez niepotrzebnych dodatków. Składniki:  (na kilkanaście porcji, najlepiej przechowywać w zamkniętym opakowaniu oczywiście w lodówce, na jedną porcję biorę 3 łyżki serka, łyżeczkę

NA MOIM TALERZU
Eklerki z kremem waniliowym 140

Były już ptysie, czas na eklerki. Aby urozmaicić zrobiłam je z kremem waniliowym (ale może być również bita śmietana, lub krem czekoladowy). Nowy post Eklerki z kremem waniliowym pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce
Kulki drożdżowe z kremem czekoladowo - orzechowym 98

jajka, sól, cukier, oliwę i wodę. Wyrobić. Odstawić pod przykryciem na 30 minut. Ponownie wyrobić i znowu odstawić na 30 minut. Odrywać kawałki ciasta, rozgniatać na dłoni, kłaść łyżeczkę kremu czekoladowo orzechowego, lepić kulkę z kremem w środku. Odkładać na deskę oprószoną mąką na kilka minut. Kulki smażyć partiami w gorącym tłuszczu, aż uzyskają złoty kolor. Olej jest gotowy

królestwo garów
Ciasto Monte 330

małym ogniu, aż masa zgęstnieje i czekolada się rozpuści. Przykryć folią spożywczą i ostudzić. Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce masy budyniowej. Krem wyłożyć na ciasto. Schłodzić. Czekoladowy krem:   400 ml śmietanki 30%, 100g mlecznej i 100g gorzkiej czekolady,  100g orzechów laskowych (użyłam Helio ). Śmietankę i czekoladę połamaną na kawałki podgrzać tak, by czekolada się rozpuściła, lecz

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania