Jeżeli dbacie o linię, a macie ochotę na krem czekoladowy to zachęcam Was do przygotowania kremu na bazie kaszy jaglanej. Bez dodatku tłuszczu i dziwnych wspomagaczy. Najlepiej krem mocno zmiksować, aby kasza i orzechy nie były w kawałkach. Krem warty spróbowania - czekoladowo-orzechowy, lekko słodki i bardzo delikatny ♥ Składniki na 1 słoik 250 ml: 50 g surowej kaszy jaglanej(...)Wszystko zblendować. Posmakować i ewentualnie dosłodzić. Jeśli masa jest zbyt gęsta - dolać śmietanę lub zwykłe mleko. Na sam koniec dodać sok z cytryny i całość ze sobą wymieszać. Przygotowany krem przygotowywać w lodówce. W tle fan słodyczy
UgotowaćŚwięta Bożego Narodzenia. Połączenie smaków także typowe dla tego okresu. Czekolada i pomarańcza to bowiem kwintesencja tych świąt i główny nurt smakowy tego sezonu. Ciasto składa się z bezy czekoladowej, kremu kawowego, galaretki pomarańczowej i lekkiego kremu kawowo – jogurtowego. Wymaga zatem trochę pracy… Ale efekt w postaci pysznego smaku i atrakcyjnego wyglądu wynagradza wszelkie trudy… Delicja(...)zrobiłam, dzięki czemu żółtka się nie zmarnowały, a keto delicja czekoladowo – pomarańczowa stała się jeszcze bardziej keto… 🙂 Skomplikowane okoliczności tworzenia delicji Keto delicja czekoladowo – pomarańczowa – jak większość ciast z kremem – smakuje najlepiej na drugi dzień po zrobieniu i złożeniu wszystkiego w całość. Wtedy smaki mają szansę dobrze się połączyć i spenetrować wszystkie warstwy, a spód
Modern Cave Girlprzetrzeć przez sito, aż zostaną same pestki. Wystudzony mus wymieszać z mlekiem zagęszczonym. Dobrze schłodzoną pozostałą kremówkę (200 g) ubić na sztywno. Połowę delikatnie wmieszać w wystudzony, biały krem czekoladowy, a resztę w krem malinowy. Keksówkę o wymiarach 11 x 21 cm wyłożyć folią spożywczą. Przekładać naprzemiennie krem malinowy i biały z blatami czekoladowymi. Wstawić do zamrażarki na parę godzin
https:KKuchniaMniamTort Straciatella z Malinami , który już kiedyś Wam pokazywałam. Ciasto jest idealne, mocno czekoladowe, mokre, mój syn je uwielbia! Jeżyny z tatusiowej działki idealnie przełamały słodycz kremu i ciasta. Ciasto czekoladowe: 5 jajek 250 g cukru trzcinowego Skworcu 25 g gorzkiej czekolady 150 g masła 50 g kakao 60 ml mocnej kawy 100 g kwaśnej śmietany 3 łyżki mleka(...)część masy odkładamy do drugiej miseczki i tam dokładamy mus z czarnej porzeczki i miksujemy do momentu połączenia się składników. Wykonanie całości: Nasze wykrojone kółka z ciasta czekoladowego smarujemy kremem śmietankowym, na który układamy świeże jeżyny, przykładamy drugim krążkiem ciasta czekoladowego. Na wierzchu tworzymy dowolne zdobienie kremem z musem z czarnej porzeczki i dekorujemy świeżą jeżyną. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) Wciąż
Blondynka Gotujełyżki cukru pudru można dodać odrobinę spirytusu lub rum zamiast olejku rumowego Dodatkowo: 1 dżem z czarnej porzeczki 400 g rurek w czekoladzie ażurki czekoladowe do przybrania kilka kropel zielonego barwnika Sposób wykonania kremu: Śmietanę ubić na sztywno, odłożyć kilka łyżek do dekoracji. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Kawę rozpuścić we wrzącej wodzie i wystudzić. Do ubitej śmietany(...)zmiksować. Biszkopt przekroić wzdłuż na 3 części. Pierwszą część biszkoptu nasączyć ponczem i posmarować ½ słoiczka dżemu z czarnej porzeczki, następnie położyć drugi krążek, nasączyć go ponczem i nasmarować 1/3 kremu czekoladowego. Na wierzch położyć ostatnią część biszkoptu i nasączyć ponczem a następnie nałożyć na wierzch i boki pozostała ilość kremu i dokładnie całość rozprowadzić. Rurki czekoladowe przeciąć na pół
Na słodko lub wytrawniebyć lekko tężejąca. Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń, następnie posmarować cienką warstwą dżemu. Na to wyłożyć pokrojone brzoskwinie, następnie zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Krem czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady (min 70 %) 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Śmietanę (0,5 szklanki podgrzać bardzo mocno, ale nie do wrzenia) wrzucić posiekaną czekoladę. Wymieszać dokładnie do rozpuszczenia się(...)Schłodzić, ale masa musi nadal pozostać płynna. Pozostałą śmietanę ubić prawie nie sztywno, stopniowo dodawać czekoladę rozpuszczoną w śmietanie. Masę czekoladową wylać na zastygniętą galaretkę, wstawić do lodówki na około 3 godziny, tak aby masa czekoladowa troszkę stężała. Krem z białej czekolady: 100 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżeczki zimnej wody 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Żelatynę wsypać
moj przepis nabyć lekko tężejąca. Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń, następnie posmarować cienką warstwą dżemu. Na to wyłożyć pokrojone brzoskwinie, następnie zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Krem czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady (min 70 %) 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Śmietanę (0,5 szklanki podgrzać bardzo mocno, ale nie do wrzenia) wrzucić posiekaną czekoladę. Wymieszać dokładnie do rozpuszczenia się(...)Schłodzić, ale masa musi nadal pozostać płynna. Pozostałą śmietanę ubić prawie nie sztywno, stopniowo dodawać czekoladę rozpuszczoną w śmietanie. Masę czekoladową wylać na zastygniętą galaretkę, wstawić do lodówki na około 3 godziny, tak aby masa czekoladowa troszkę stężała. Krem z białej czekolady: 100 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżeczki zimnej wody 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Żelatynę wsypać
moj przepis nabyć lekko tężejąca. Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń, następnie posmarować cienką warstwą dżemu. Na to wyłożyć pokrojone brzoskwinie, następnie zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Krem czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady (min 70 %) 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Śmietanę (0,5 szklanki podgrzać bardzo mocno, ale nie do wrzenia) wrzucić posiekaną czekoladę. Wymieszać dokładnie do rozpuszczenia się(...)Schłodzić, ale masa musi nadal pozostać płynna. Pozostałą śmietanę ubić prawie nie sztywno, stopniowo dodawać czekoladę rozpuszczoną w śmietanie. Masę czekoladową wylać na zastygniętą galaretkę, wstawić do lodówki na około 3 godziny, tak aby masa czekoladowa troszkę stężała. Krem z białej czekolady: 100 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżeczki zimnej wody 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Żelatynę wsypać
moj przepis nabyć lekko tężejąca. Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń, następnie posmarować cienką warstwą dżemu. Na to wyłożyć pokrojone brzoskwinie, następnie zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Krem czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady (min 70 %) 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Śmietanę (0,5 szklanki podgrzać bardzo mocno, ale nie do wrzenia) wrzucić posiekaną czekoladę. Wymieszać dokładnie do rozpuszczenia się(...)Pozostałą śmietanę ubić prawie nie sztywno, stopniowo dodawać czekoladę rozpuszczoną w śmietanie. Masę czekoladową wylać na zastygniętą galaretkę, wstawić do lodówki na około 3 min, tak aby masa czekoladowa troszkę stężała. Krem z białej czekolady: 100 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżeczki zimnej wody 330 ml śmietany 30 % schłodzonej Żelatynę wsypać do małego kubeczka, zalać wodą. Śmietanę
moj przepis napocałunek murzyna" to od dobrych kilkunastu lat ciasto obowiązkowe na Święta. W tym roku też nie mogło go zabraknąć ale w trakcie pieczenia troszkę pozmieniałam. Dodałam jeszcze blat kokosowy, czekoladowy krem i dużo czekoladowych wiórek na wierzch. Ciasto wyszło ogromne, więc cała rodzina dostała po kawałku. Najsmaczniejsze było we wtorek, kiedy zostały już tylko piętki. Ale jeśli będziecie je piec(...)warstwy 100 g skórki pomarańczowej i 100 g rodzynek na krem: 4 jajka 1,5 szklanki cukru 350 g margaryny (akurat w tym cieście sprawdzi się lepiej niż masło) 4 duże łyżki mąki 1 szklanka mleka łyżka kakao na wierzch: szklanka kolorowych wiórek czekoladowych Przygotować ciasto: jajko utrzeć z cukrem , następnie po łyżce dodawać śmietanę, mąkę wymieszaną
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaJakiś czas temu otrzymałam do przetestowania krem Chocotella firmy EPROTEIN . Oto kilka informacji: Chocotella jest to w 100% naturalny krem orzechowo-czekoladowy. 1. W 100% naturalny 2. Niesamowity smak 3. Bez zbędnych dodatków 4. Bez oleju palmowego 5. Bez dodatku soli 6. Bez dodatku cukru 7. Słodzony stewią i ksylitolem 8. Wysoka zawartość białka, która wynika z zawartości orzechów(...)Omega 6 i Omega 9 10. Niska zawartość tłuszczu WARTOŚCI ODŻYWCZE: SKŁAD: orzechy arachidowe prażone, substancja słodząca (ksylitol, glikozydy stewiolowe), wiórki kokosowe, kakao w proszku MOJA OPINIA: Konsystencją przypomina krem czekoladowy z prawdziwego zdarzenia, Co do smaku ośmielę się stwierdzić, że przypomina sklepową nutellę, a nawet ją pobija! :) Jestem zachwycona faktem, że skład tego kremu jest genialny (samo zdrowie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPolewa czekoladowa w wersji ganasz, czyli na śmietance 30% (lub 36%) - idealna do tortów i innych ciast oraz do wszelkich słodkich deserów. Świeżo przygotowana polewa, najlepiej
Anioszek w kuchniBabeczki o delikatnym, rozpływającym się w ustach kakaowym spodzie z aksamitnym budyniowym, czekoladowym kremem oraz dekoracją przedstawiającą urocze gniazdka z jajeczkami. Babeczki idealne na wiosenny deser, a także ciekawa propozycja np. na Wielkanocny stół. Wielkanocne Babeczki - Gniazdka z Jajeczkami - S kładniki (ok. 1 4 babeczek): Ciasto: 3 jajka 150 g mąki 150 g masła w temperaturze pokojowej(...)wysokości. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez ok. 20-25 minut (w zależności od wielkości babeczek) - do zrumienienia. Studzimy. Wierzch każdej babeczki smarujemy niedużą ilością kremu. Babeczki posypujemy wiórkami czekoladowymi (możemy je zakupić lub przygotować sami "zeskrobując nożem" tabliczkę ciemnej czekolady). Na środku każdego "gniazdka" umieszczamy po trzy "jajeczka". "Igiełki" czekoladowe oraz inne ozdoby możemy zakupić w sklepie Słodki
Słodka Strona