Dziś mam dla Was przepis na zdrowy krem czekoladowy (na bazie tofu). Idealny do zjedzenia łyżeczką lub jako słodki dodatek do innych dań. Naturalne, zdrowe składniki w pysznie kremowej postaci. Nic tylko jeść. Idealny deser dla każdego. Spróbujcie i… nie bójcie się tofu Składniki: 250 g naturalnego tofu (u mnie Polsoja ) 1 banan 3 suszone daktyle bez pestek(...)łyżeczki karobu w proszku 1 łyżeczka soku z cytryny mleko roślinne (opcjonalnie normalne) – do uzyskania pożądanej konsystencji kremu Przygotowanie: Do misy blendera z nożami wkładamy pokrojone daktyle. Następnie dodajemy pokruszone tofu. Całość wstępnie miksujemy. Kolejno dodajemy pokrojonego banana. Następnie 3 łyżeczki karobu w proszku. Całość znów miksujemy. Do masy dolewamy niedużą ilość mleka do uzyskania pożądanej konsystencji kremu
Słodkie okruszkipowinien być gęsty ale konsystencją przypominać nutelle. Nie wkładamy do lodówki, chyba że krem jest bardzo rzadki. Wykonanie Na grubej podkładce połóżcie pierwszy kawałek ciasta czekoladowego. Posmarujcie frużeliną truskawkową i na wierzchu kremem z białej czekolady. Przykryjcie kolejnym kawałkiem, i posmarujcie pianką truskawkową. Na wierz(...)pianki poukładajcie borówki i przykryjcie kolejnym kawałkiem ciasta. Posmarujcie frużelina i kremem z białej czekolady, i przykryjcie ostatnim blatem czekoladowym. Schłodzić minimum 2 godziny w lodówce. Schłodzony tort posmarujcie czekoladowym kremem. Wyrównajcie i wygładzie wszelkie nierówności. Schłodźcie co najmniej trzy godziny. Krem na wierzchy powinien być twardy. Ozdoby zrobiłam z masy cukrowej i jadalnych wydruków. Kilka
Piekarz-Kucharz-Garkotłukdyniowo-waniliowo-cynamonowy budyń z borówkami (także w środku) i kremem czekoladowym z ciecierzycy ~ Ale mnie tato wczoraj zaskoczył! Mamy drugi tydzień października, a on przywiózł mi 5kg borówek i 2kg malin! :o Takie niespodzianki to ja lubię ♥ Ale nie lubię tego, że przez to w zamrażarce jest tak ciasto, że strach ją w ogóle otworzyć :D Zapraszam też
breakfast of dreamskaszka orkiszowa z malinami (również w środku), mieszanką ziaren "Euforia" i kremem czekoladowym~ Budzę się dziś bez pomysłu na śniadanie. Bez ochoty na śniadanie. Bez ochoty
breakfast of dreamsnazwy moskiewskiej restauracji, której szef kuchni był jego autorem. Tort jest od wielu lat niezwykle popularny zarówno w Rosji, jak i na całym świecie. Czekoladowe ciasto, przełożone pysznym kremem czekoladowym na bazie mleka skondensowanego, polane czekoladową polewą. Do tego glazura z brzoskwiniowego dżemu. Raj dla czekocholików. Koniecznie musicie go upiec. Tort nie jest trudny do wykonania, a prezentuje się(...)cukru trzcinowego 120 g mąki pszennej 25 g kakao 40 g masła Krem: 1 żółtko 1 łyżka wody 130 ml mleka skondensowanego słodzonego 200 g masła 2 łyżki kakao przesianego 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kieliszek wódki (do nasączenia) Glazura: 50 g konfitury brzoskwiniowej lub morelowej Polewa czekoladowa: 60 g gorzkiej czekolady 60 g masła Przygotowanie: Tortownicę o średnicy
Mania Gotowaniałyżeczki proszku do pieczenia do nasączenia: mocna herbata lub sok wiśniowy 2 galaretki wiśniowe, ok. 1 i 1/2 szklanki wiśni (świeżych, mrożonych lub ze słoika / kompotu), na krem budyniowy czekoladowy: 200 g masła w temperaturze pokojowej, 2 opakowania budyniu (w opakowaniach po 40 g), 3 szklanki mleka, 4-5 łyżek cukru pudru, 2 łyżki kakao, opcjonalnie garść wiórków kokosowych(...)galaretka ma być gęsta, inaczej wsiąknie w ciasto!). Chłodzić w lodówce do całkowitego stężenia (można włożyć do zamrażarki na 10 - 15 minut, by przyspieszyć proces tężenia). Przygotować czekoladowy krem budyniowy: masło utrzeć z cukrem pudrem i przesianym kakao, a następnie stopniowo dodawać budyń waniliowy ugotowany na 3 szklankach mleka, cały czas ucierając ( całkowicie wystudzony w temperaturze pokojowej budyń
Lekcje w kuchnigości oraz oczywiście dla Was więc podrzucam tym razem pomysł na uniwersalne ciasto nie tylko dla osób na LCHF, ale i dla wegan czy alergików. Orzechowa tarta wypełniona aksamitnym, czekoladowym kremem z awokado skradnie serce nie tylko miłośników czekolady. Do tego bardzo szybkie i proste w wykonaniu i nie wymaga pieczenia czyli ciasto idealne Składniki na ciasto: 200 g mąki(...)błonnik z awokado). W 100 g: 239 kcal, B 3 g, T 22 g, W 8 g ( w tym 5 g błonnika z awokado) Artykuł CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM Z AWOKADO (keto, LCHF, paleo, optymalne, wegańskie, raw bez glutenu, laktozy, cukru i jajek) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFwyglądem przypominają włoskie drożdżówki nadziewane nutellą. Ale, są o wiele zdrowsze, bo po pierwsze przygotowane w domu, a po drugie nie zawierają, niezdrowej jak dla mnie nutelli, którą zastąpiłam kremem czekoladowo-orzechowym bio ( bez dodatku oleju palmowego). To w wersji dla dzieci, my nastomiast zadowoliliśmy się niskosłodzonym dżemem wiśniowym. Mimo, ze w przepisie ( z tej strony ) nie ma jajka(...)poranek. Oczywiście tracą troszkę na swojej puszystości na drugi dzień, ale po chwilowym „odświeżeniu” w piekarniku ( bez cukru pudru, oczywiście) odzyskują swoją lekkość. Zapraszam, Drożdżówki (flauti) nadziewane kremem czekoladowo-orzechowym składniki na 13 drożdżówek: 250 g mąki pszennej 250 g mąki manitoba, lub innej o wysokiej zawartości białka 250 ml mleka 8og masła 80g cukru 25g świeżych drożdży
Mia Cucina Sofietabudyniem czekoladowym. Masło podzielić na pół, i wrzucić do dwóch misek, zmiksować je na pulchną masę i dodawać po łyżce budyniu waniliowego, na koniec dodać alkohol.Tak samo postąpić z kremem czekoladowym. Gotowe kremy nakładamy w miseczki waflowe i od razu podajemy
Camilla w kuchnikaszka kukurydziana na ubitym białku z malinami (większość w środku), proszkiem maca i miodelką (kremem czekoladowym)~ Maliny, które wylądowały w dzisiejszej kaszce to już ostatnie jakie miałam w zamrażarce :( Teraz czekam do lata na świeże ♥ Całe szczęście, że zostały mi jeszcze jagody, borówki i truskawki, może jakoś przetrwam! :D Badania krwi będę musiała powtórzyć w przyszłym tygodniu :( Znowu kłucie
breakfast of dreamskolejny pyszny Sernik, który mam nadzieję zagości niebawem na Waszych stołach. A może stanie się też „popisówką” w czasie nadchodzących Świąt? Połączenie delikatnego ciasta z fantastycznym czekoladowym kremem budyniowym i delikatną masą serową tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze! Karmelowa polewa z orzechami wieńczy całość i sprawia, że każdy z przyjemnością sięga po dokładkę. Koniecznie spróbujcie(...)CIASTO: * mąka pszenna – 1 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * masło – 50 g * drobny cukier – ok.1/3 szklanki * duże jajko – 1 szt MASA BUDYNIOWA: * budyń do ciast i kremów WINIARY ( czekoladowy ) – 2 szt * mleko – 0,5 l * cukier – 4 łyżki MASA SEROWA: * masło – 60 g * ser biały 3 x mielony – 300 g * cukier
Ostra na Słodkomówiło się już od dawna. Jej skład z przewagą cukru oraz oleju palmowego nie zachwyca, a co bardziej dociekliwych wręcz odstrasza. Nic dziwnego skoro ostatnie badania potwierdzają, że ten czekoladowy krem, tak bardzo uwielbiany przez dzieci, jest dla nich potencjalnym zagrożeniem. Z opublikowanego raportu wynika, że nawet umiarkowane spożycie Nutelli może przyczyniać się do powstania nowotworu. Najgorsze jest(...)decyzje żywieniowe. Tymczasem, ponieważ nie jestem wyrodną matką, która odbiera dzieciom przysmaki i nie daję nic w zamian, mam i dla nich i Was przepis na równie dobry krem czekoladowo-orzechowy. Domowa Nutella różni się i składem i smakiem od tej kupnej. Jest zdrowsza i jak zapewniają mnie dzieci także smaczna. My używamy jej z rozwagą i nigdy
Przysmaki Karolkidziećmi, na pewno spodoba im się taka wspólna praca. Składniki: 2 szklanki mąki 15 dag. margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko krem czekoladowy do przełożenia (u mnie terravita) Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy je w lodówce przez ok godzinę. Po tym czasie wyjmujemy je, rozwałkowujemy na placek grubości(...)ciasteczka (ja robiłam to przy pomocy specjalnego stempelka, ale możecie użyć np. szklanki). Ciasteczka pieczemy ok 20 minut w 180 st. C na złoty kolor. Gdy ostygną przekładamy je kremem i odkładamy do lodówki by zastygły. Prawda, że prosto
Cynamonowe szczęścieTort mietowo-czekoladowy – wykonany przez DomoweTorty.com Tort czekoladowo-mietowy – wykonany przez DomoweTorty.com Dwa mocno czekoladowe blaty, przełożone i ozdobione miętowym kremem (na bazie świeżej mięty,śmietany kremówki i serka mascarpone), a w elemencie ozdoby czekoladowe motywy- to właśnie składa się na nasz pyszny tort czekoladowo-miętowy! Jeżeli wolicie-ciasto czekoladowe możecie zastąpić biszkoptem czekoladowym, na który przepis znajdziecie(...)pozostałego kremu dodajemy trochę barwnika i rozprowadzamy go, delikatnie-ręcznie mieszając, aż całość osiagnie jednolity,miętowy kolor. PRZEKŁADANIE TORTU: Umieszczamy pierwszy blat na paterze i wykładamy na niego krem. (Czekoladowych blatów nie nasączamy! Są one same w sobie lekko wilgotne). Warstwę kremu przykrywamy drugim blatem. Górę oraz boki naszego tortu, smarujemy pozostałą ilością miętowego kremu z dodatkiem barwnika. Wszystko ładnie
Domowe Tortyrodziną. Na śniadanie polecam delikatny torcik naleśnikowy o smaku czekoladowym, który zachwyci każdego członka rodziny. Jest prosty i bardzo elegancki. Torcik to blaty naleśników czekoladowych przełożone kremem czekoladowo orzechowym oblany płynną i słodką czekoladą. ~~SKŁADNIKI~~ NALEŚNIKI: jaja 2 szt. mleko 2 % 2 szkl. mąka pszenna 1 i 1/2 szkl. kakao prawdziwe 2 łyżki olej 2 łyżki proszek
Kuchnia Paulettes