krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:57/534)

Torcik urodzinowy 133

upieczeniu i wystudzeniu biszkopt jest gotowy do dalszej zabawy.    W trakcie pieczenia i studzenia ciasta przygotowujemy krem. Składniki kremu: -kostka masła lub margaryny -opakowanie 400 g kremu czekoladowego -odsączone z alkoholu przygotowane wcześniej suszone śliwki -5-10 dkg orzechów włoskich Do nasączania biszkoptu przygotowujemy szklankę mocnego naparu z herbaty, który wymieszamy z pozostałym po śliwkach alkoholem(...)Orzechy rozdrabniamy.    Śliwki kroimy w drobną kostkę.    W miseczce ucieramy masło, dodajemy krem czekoladowy i miksujemy.    Dodajemy pokrojone śliwki i miksujemy. Powstanie delikatny, puchaty kremik.    Wystudzony biszkopt kroimy na dwie części.    Nasączamy spód.    Nakładamy połowę kremu.    Przykrywamy drugą częścią biszkoptu i nasączamy.    Wykładamy pozostały

Maminek kulinarny
MAZUREK Z KREMEM CZEKOLADOWYM 114

Mazurek to obowiązkowa pozycja  na wielkanocnym stole. SKŁADNIKI  Ciasto kruche: 250 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 50 g cukru pudru jajko spora szczypta soli Krem czekoladowy: 100 g czekolady gorzkiej 50 g masła 50 g mleka Dodatkowo: powidła śliwkowe WYKONANIE Ciasto: wszystkie składniki siekamy, i zagniatamy elastyczne ciasto. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Blaszkę(...)wałkujemy, spód i boki wylepiamy ciastem, nakłuwamy widelcem, ciasto przykrywamy papierem do pieczenia, obciążamy fasolą. Pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Usuwamy papiery, pieczemy kolejne 10 minut. Ciasto studzimy. Krem czekoladowy: W rondelku rozpuszczamy masło z mlekiem, dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy do połączenia składników. Spód mazurka smarujemy powidłami, polewamy kremem. Dekorujemy i wstawiamy do lodówki, aż masa stężeje

słodki bratek
Miękkie pierniczki według Anny Starmach 99

inne inspiracje na ciasteczka: Orzechowe ciasteczka choinki Pyszne pierniczki last minut z lukrem   Kruche ciasteczka z bezą   Pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe Świąteczne ciasteczka cynamonowe Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym Ciasteczka imbirowe, golden gingerbread   Chrupiące ciasteczka imbirowe Pierniczki lebkuchen Świąteczne markizy Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym Pierniczki katarzynki Świąteczne gwiazdki pierniczki Lukrowane pierniczki Owsiane ciasteczka Zielone pierniczki choinki

Kulinarne przygody Gatity
Norweskie bułeczki cynamonowe wg Nigelli 212

Wypiekania na śniadanie ciąg dalszy:)) Znowu dołączyłam do akcji, tym razem do upieczenia mieliśmy drożdżowe bułeczki z cynamonowym nadzieniem wg Nigelli. ja swoje troszkę przerobiłam, ponieważ moje nadzienie jest czekoladowo - cynamonowe. Bułeczki wyszły bardzo smaczne, pięknie wyrosły i co najważniejsze wszystkim bardzo smakowały:)) Na pewno jeszcze nie raz skorzystam z przepisu!  Ciasto: ok.720 g mąki pszennej(...)składniki. Zagnieść gładkie ciasto.  Uformować kulę, włożyć do natłuszczonej miski, przykryć i odstawić na około 30 minut. Następnie ciasto rozwałkować na kształt prostokąta o wymiarach 50x25cm. Nadzienie: 100g kremu czekoladowego,  50 g masła,  50g cukru,  1 i 1/2 łyżeczki przyprawy do kawy i deserów (użyłam Kamis),  jajko.  Krem czekoladowy utrzeć z masłem, cukrem

Z miłości do słodkości
Czekoladowy krem z mascarpone 95

krótkiej przerwie wracam do Was z prostym i mega czekoladowym kremem na bazie serka mascarpone. Początki wiosny zamiast przynieść dawkę porządnej energii, całkiem rozładowały moje akumulatory. Inspiracji na nowe posty – zero, natomiast wolne dni spędziłam na książce lub przed serialem. W końcu udało się przełamać i tak powstał ten deser, gdzie czekolada musiała […] Artykuł Czekoladowy krem z mascarpone

Pink Envelope
Jak zrobić naleśniki francuskie - crepes? Przepis krok po kroku 127

nich wytrawne składniki.  Z czym podać naleśniki francuskie? Oczywiście tu ogranicza Was jedynie wyobraźnia. We Francji popularne są naleśniki z dodatkiem dżemów, konfitur, kremu z kasztanów czy kremu czekoladowego. Ja bardzo lubię połączenie twarożku z owocami, szczególnie teraz, gdy trwa sezon na owoce jagodowe.  Propozycje dodatków do naleśników francuskich: dżem lub konfitura, np. mirabelkowa, morelowa, wiśniowa krem czekoladowy

Chilli Czosnek i Oliwa
Czekoladowa kopuła z malti keksami 359

Czekoladowe ciasto na bazie coli, lekkie puszyste i mega czekoladowe, zwieńczone kremem czekoladowo-kawowym, kropką nad" i "są malti keksy-chrupiące kuleczki z ciasteczek w polewie- to od nich się zaczęło J Pomysł na to ciasto powstał właśnie dzięki paczce ambasadorki Streetcom, to efektowny deser na różne okazje. Jeśli również masz ochotę zostać ambasadorką Streetcom  wystarczy,  że zalogujesz(...)zacznie się rozpuszczać, wtedy mieszamy do połączenia. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia ubijamy na sztywny krem, dodając w trakcie miksowania niewielką ilość likieru czekoladowego. Tak przygotowanym kremem smarujemy wierzch ciasta czekoladowego-całość i boki, dekorujemy malti keksami, schładzamy w lodówce i podajemy. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Rolada czekoladowa 149

cukier, ubijamy, dodajemy żółtka, delikatnie ubijamy, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i kakaem. Wykładamy na blaszkę , pieczemy 20 minut w temp. 200 stopni C. Gorącą rolujemy. Krem: - opakowanie kremu czekoladowego typu Nutella (100 g) - 150 g margaryny - łyżka czubata mleka w proszku - garść suszonych żurawin i śliwek (namaczamy w alkoholu) Margarynę ucieramy z kremem czekoladowym i mlekiem, dodajemy żurawinę

SMYKWKUCHNI
Smerfny sernik z borówkami 163

chrupiącym spodzie o smaku czekoladowym, delikatną masą serową, połączony z orzeźwiającymi borówkami i niebieską galaretką to świetny pomysł na odrobinę słodkości do codziennej kawki. Składniki: Spód: 200g sucharków 250g kremu czekoladowego Masa serowa: 1kg sera z wiaderka 200ml śmietany kremówki 36% 5 łyżek cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 250ml mleka 2 galaretki niebieskie 250ml wrzątku Warstwa z galaretki: 2 galaretki(...)niebieskie 250g borówki amerykańskiej Wykonanie: 1. Spód: Sucharki zmiksować do postaci bułki tartej, dodać krem czekoladowy, całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 23 cm, wstawić do lodówki. 2. Masa serowa: Żelatynę zalać 3 łyżkami mleka, pozostawić do napęcznienia, następnie podgrzać resztę mleka, przełożyć żelatynę, wymieszać i wystudzić. Galaretki rozpuścić w 250 ml  wrzątku i pozostawić

Szalona Kuchnia Eweliny
Biały puch bez pieczenia 204

czekolady, w Tesco znajdziecie świetną promocję na czekolady! Zajrzyjcie tutaj tortownica o śr. 24cm   Spód:    250g herbatników,  125 g masła lub margaryny,  2 łyżki kremu czekoladowego (np. Nutella). Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Masło stopić, dodać do ciastek wraz z kremem czekoladowym. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć na dno tortownicy o śr. 24cm. Schłodzić. Masa

Z miłości do słodkości
Sernik z advokatem na chrupiącym spodzie 106

pieczenia, na chrupiącym czekoladowym spodzie, z delikatną, aksamitną masą serową połączoną z adwokatem. Taki serniczek to świetny pomysł na chłodzący deser w upalne dni. Składniki: Spód: 180g sucharków 250g kremu czekoladowego Masa serowo-advokatowa: 1kg twarogu sernikowego z mascarpone Président 200ml śmietany kremówki 30% 200ml likieru advokat 6 łyżek cukru pudru 6 łyżeczki żelatyny 100ml mleka Żelka advokatowa: 200ml likieru(...)adwokat 150ml wody 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 450g rurek waflowych z kremem kakaowym bita śmietana złote perełki dekoracyjne Wykonanie: 1. Spód: Sucharki zmiksować do postaci bułki tartej, dodać krem czekoladowy, całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 23 cm. Dookoła obręczy ułożyć rurki (wielkość według uznania) i wstawić do lodówki na około 30-40 minut. 2. Masa

Szalona Kuchnia Eweliny
Bananowa rozkosz 64

się biszkopt, wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć pierwszy blat, ułożyć banany, zalać tężejącą galaretką. Przykryć drugim blatem. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia na 2-3 godziny. Składniki na krem czekoladowy: 100 gr gorzkiej czekolady 250 gr śmietany 30% Połowę śmietany wlać do garnuszka, podgrzać tak aby była bardzo gorąca, ale się nie zagotowała, zdjąć z palnika. Czekoladę połamać(...)wlewać ciepłą czekoladę ze śmietaną. Miksować tylko do połączenia. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego, zakończonego dekoracyjną tylką (u mnie Wilton 1 M). Krem schować do lodówki aby lekko stężał, około 30 min. Ciasto wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, delikatnie usunąć papier, posmarować cienką (około 1/2 cm) warstwą kremu czekoladowego, wyrównać, pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat wycisnąć rozetkę. Ciasto

moj przepis na
Bananowa rozkosz 69

się biszkopt, wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć pierwszy blat, ułożyć banany, zalać tężejącą galaretką. Przykryć drugim blatem. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia na 2-3 godziny. Składniki na krem czekoladowy: 100 gr gorzkiej czekolady 250 gr śmietany 30% Połowę śmietany wlać do garnuszka, podgrzać tak aby była bardzo gorąca, ale się nie zagotowała, zdjąć z palnika. Czekoladę połamać(...)wlewać ciepłą czekoladę ze śmietaną. Miksować tylko do połączenia. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego, zakończonego dekoracyjną tylką (u mnie Wilton 1 M). Krem schować do lodówki aby lekko stężał, około 30 min. Ciasto wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, delikatnie usunąć papier, posmarować cienką (około 1/2 cm) warstwą kremu czekoladowego, wyrównać, pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat wycisnąć rozetkę. Ciasto

moj przepis na
Bananowa rozkosz 98

się biszkopt, wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć pierwszy blat, ułożyć banany, zalać tężejącą galaretką. Przykryć drugim blatem. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia na 2-3 godziny. Składniki na krem czekoladowy: 100 gr gorzkiej czekolady 250 gr śmietany 30% Połowę śmietany wlać do garnuszka, podgrzać tak aby była bardzo gorąca, ale się nie zagotowała, zdjąć z palnika. Czekoladę połamać(...)wlewać ciepłą czekoladę ze śmietaną. Miksować tylko do połączenia. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego, zakończonego dekoracyjną tylką (u mnie Wilton 1 M). Krem schować do lodówki aby lekko stężał, około 30 min. Ciasto wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, delikatnie usunąć papier, posmarować cienką (około 1/2 cm) warstwą kremu czekoladowego, wyrównać, pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat wycisnąć rozetkę. Ciasto

moj przepis na
Bananowa rozkosz 460

się biszkopt, wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć pierwszy blat, ułożyć banany, zalać tężejącą galaretką. Przykryć drugim blatem. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia na 2-3 godziny. Składniki na krem czekoladowy: 100 gr gorzkiej czekolady 250 gr śmietany 30% Połowę śmietany wlać do garnuszka, podgrzać tak aby była bardzo gorąca, ale się nie zagotowała, zdjąć z palnika. Czekoladę połamać(...)Wilton 1 M). Krem schować do lodówki aby lekko stężał, około 30 min. Ciasto wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, delikatnie usunąć papier, posmarować cienką (około 1/2 cm) warstwą kremu czekoladowego, wyrównać, pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat wycisnąć rozetkę. Ciasto przechowywać w lodówce. *Najlepiej sprawdzi się forma z odpinanym bokiem. **Rada: galaretki można rozpuścić w 250 ml wrzątku, następnie

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania