mogą być pyszne i mega zdrowe. Możemy przemycić w nim kaszę w postaci budyniu. budyń jaglany: 400 ml mleczka kokosowego 1/2 szklanki kaszy jaglanej krem czekoladowy: 50 g czekolady gorzkiej 1 awokado 1/2 cytryny pozostałe: 1 owoc kaki 1 łyżka dżemu truskawkowego bezcukrowego 2 łyżki jogurtu greckiego 3 mandarynki 1 gruszka 1 wafelek z miodem(...)kąpieli wodnej i studzę lekko. Awokado wydrążam, skrapiam sokiem z cytryny, dodaję czekoladę płynną i miksuję blenderem. Kaki obieram i miksuję blenderem. Do pucharków przekładam budyń, na to krem czekoladowy, kolejna porcja budyniu, mus kaki, kawałki mandarynek obrane z błonek. Dodaję cząstki zgrilowanej gruszki, jogurt, dżem, cytrynę, kaki pokrojone, wafel
wesoła kuchniaszkoda słów..cóż..czasami tak bywa.. 60 dkg mąki tortowej Młynomag 50 g cukru 50 g masła 265 ml mleka 25 g świeżych drożdży szczypta soli barwnik czerwony krem czekoladowy lub marmolada Mleko podgrzać, rozpuścić masło. Drożdże rozpuścić w pół szklanki mleka i dwiema łyżeczkami cukru. Dodać resztę mleka, roztopione i ostudzone masło. Wyrobić,podzielić na dwie części(...)wyrośnięcia. Obie części ciasta osobno rozwałkować, a następnie jedną część położyć na drugą i ponownie rozwałkować, aby połączyć obie części.Podzielić na dwie części.Jedną część posmarować kremem czekoladowym, przykryć drugim płatem ciasta, lekko rozwałkować.Pokroić na 2-3 cm paski.Skręcić , a potem zwinąć w bułeczkę.Odstawić do wyrośnięcia na 15 min. Piec około 20 minut w rozgrzanym
Moje domowe kucharzeniewaniliowy utrzeć na puszystą masę. Dodawać kolejno po 1 żółtku, w dalszym ciągu ucierać. Małymi porcjalmi wlewać wódkę, pod koniec ucierania dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody żelatynę. Krem czekoladowy 1 kostka masła 2 żółtka 3/4 szkl cukru pudru kakao Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Kakao zaparzyć gorącą wodą (tak aby powstała gęsta papka). Masło ucierać, po troszeczkę dodawać(...)ciemnym biszkopcie wycinamy dziury ok. 0,5 - 1 cm cm od siebie (ja to robię literatką). Biały biszkopt nasączamy (np. herbatą, czy wodą z cukrem) i smarujemy kremem czekoladowym, nakładamy na to ciemny biszkopt i nasączamy. W otwory wlewamy masę ajerkoniakową. Polewamy rozpuszczoną czekoladą. Smacznego
charlotte gotujeszklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru składniki mokre 130 g roztopionego masła 2 jajka 170 ml jogurtu naturalnego dodatkowo 6 łyżeczek czekolady lub kremu czekoladowego 200 g truskawek kruszonka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki maki pszennej 25 g masła PRZYGOTOWANIE : Do miski wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i mieszamy(...)oraz wbijamy jajka i mieszamy. Do suchych składników przelewamy mokre - mieszamy. Do papilotek umieszczonych w formie do pieczenie przekładamy po łyżce ciasta, następnie nakładamy po 1/2 łyżeczki czekolady lub kremu czekoladowego i na wierzch nakładamy kolejną porcję ciasta. Na wierzchu układamy pokrojone cząstki truskawek. Przygotowujemy kruszonkę: do miski wsypujemy cukier puder i mąkę, dodajemy masło o rozcieramy w palach. Kruszonkę
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiokazji zbliżającego się tłustego czwartku mamy dla Was przepis na pyszne pączki pieczone tym razem w wersji z kremem czekoladowym. Z wierzchu polałyśmy je pyszną gorzką czekoladą, a uroku dodały im pokruszone lifiliozwane owoce. Pączki w takiej wersji to absolutny Hit!:) U nas zniknęły w okamgnieniu :) Ps. Niech długość przepisu Was nie odstraszy, pączki w tej wersji robi się(...)pączków Składniki: Ciasto: 360g mąki pszennej 170g masła 100ml ciepłego mleka 50g świeżych drożdży 50g cukru brązowego 2 jajka + 1 jajko do posmarowania pączków Szczypta soli Dodatki: 400g kremu czekoladowego tabliczka gorzkiej czekolady truskawki liofilizowane Robienie pączków rozpoczynamy od przygotowania rozczynu. Mleko delikatnie podgrzewamy na palniku lub w mikrofalówce. Kiedy będzie letnie, przelewamy do wysokiego naczynia. Dodajemy pokruszone drożdże
Kolizje Smakówłatwe i szybki do zrobienia, a w smaku…niebo w ustach! Polecam. Składniki: 250g mielonego twarogu ok. 250g mąki pszennej 250g masła 1 jajko czekolada lub krem czekoladowy do nadziania rogalików opcjonalnie: cukier puder do posypania rogalików *** Do mąki dodajemy posiekane masło, ser oraz żółtko jajka. Zagniatamy ciasto. Jeżeli ciasto będzie się mocno kleić możemy dosypać(...)dzielimy na cztery części *** *** Każdą część rozwałkowujemy na posypanym mąką blacie, na kształt koła. Koło dzielimy na osiem trójkątów. Na szerszej części każdego trójkąta kładziemy kostkę czekolady lub łyżeczkę kremu czekoladowego *** *** Trójkąciki zwijamy w rogaliki i dobrze sklejamy, aby podczas pieczenia nadzienie nie wypłynęło *** *** Rogaliki układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym białkiem jajka *** *** Pieczemy
Blog z Apetytemdzięki której, aż chce się wprowadzać w życie zdrowe nawyki żywieniowe. A i dzięki niej pomysły w głowie mam nowe ;) .... dlatego już dziś zapraszam po przepis na zdrowszą wersję kremu czekoladowego - bez cukru, bez mleka, bez tłuszczów ! Składniki: * 3 daktyle suszone * 1/2 awokado * 1/3 średniej wielkości banana * 1 płaska łyżeczka kakao Wykonanie: Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić(...)Banana i awokado pokroić w mniejsze kawałki. Razem z daktylami, przełożyć owoce do niedużego, wysokiego naczynia ( np. szerszy kubek ), wsypać kakao i przy użyciu blendera, zmiksować składniki na gładki krem. Ja swój krem posypałam wiórkami kokosowymi. Smacznego
kolorowotorcikowopropozycję nie do odrzucenia! Przepyszny serniczek na spodzie z sucharków i Nutelli z musem truskawkowym! Niebo w gębie! Składniki na spód: 200 g sucharków 350 g kremu czekoladowego, np. Nutella Składniki na masę serową: 200 g śmietany 36 % homogenizowanej 350 g twarogu w wiaderku, np. President 4 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny, rozpuszczone w 1/4 szkl wrzącej wody Składniki(...)mrożonych truskawek 100 g owoców mrożonych, wiśnie, truskawki, agrest, porzeczka Wykonanie: Najpierw przygotować spód. Sucharki zmiksować w malakserze, lub blenderem na bułkę tartą. Wymieszać, najlepiej ręcznie, z kremem czekoladowym. Wyłożyć spód tortownicy. Schłodzić ok. 30 minut. Przygotować masę serową. Śmietanę ubić mikserem z cukrem pudrem, dodać twaróg, nadal miksując, stopniowo dodać żelatynę, nadal miksując. Masę wyłożyć na spód, schłodzić
TrufelkowoSłodkie, małe i bardzo smaczne makaroniki w kształcie króliczków. Przełożone kremem czekoladowym na bazie serka mascarpone i gorzkiej czekolady. Takie makaroniki przypadną do smaku dzieciom jak i dorosłym. Słodkość idealna na święta wielkanocne. Szczerze polecam! P.S. Makaroniki naprawdę świetnie się prezentują, ale niestety ich przygotowanie oraz dekorowanie jest bardzo czasochłonne. Składniki: makaroniki 100 g białek (u mnie(...)odrobiny czekolady. Srebrne perełki użyć jako noski, a złote jako ogonki. Udekorowane makaroniki ułożyć na blaszce i poczekać kilkanaście minut (czekolada musi zastygnąć!). Kilka godzin przed podaniem, makaroniki przełożyć kremem czekoladowym. Złączyć główkę z uszkami wraz z tyłem króliczka. Makaroniki podawać schłodzone, od razu po wyjęciu z lodówki. *na samym początku należy wycisnąć same kółka, o średnicy około
Ugotowaćmąki pszennej 100 g ziemnego masła 50 g cukru pudru jajko spora szczypta soli 1/2 słoika masła orzechowego z kawałkami orzeszków garść prażonych orzeszków ziemnych do dekoracji Krem czekoladowy: 100 g czekolady gorzkiej 50 g masła 50 g mleka Ciasto: wszystkie składniki posiekaj i zagnieć elastyczne ciasto. Formę na tartę (35x11 cm, ewentualnie okrągłą) posmaruj tłuszczem. Spód i boki wylep(...)pieczenia i wysyp np. ryż dla obciążenia i piecz 10 minut w 190 stopniach. Po tym czasie usuń ryż i papier i piecz kolejne 10 minut. Ciasto ostudzić. Krem czekoladowy: W garnuszku rozpuść masło z mlekiem. Do gorącego dodaj połamana czekoladę. Po kilku minutach wymieszaj aż składniki się połączą. Lekko przestudź. Spód mazurka posmaruj masłem orzechowym i polej czekoladą. Udekoruj
Smakołyki Asizjedzeniu mogę zapewnić: jest warte każdej pochłoniętej kalorii :) Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 3 jajka 150 g cukru 50 g mąki 2 łyżki kakao orzechy włoskie + krem czekoladowy (u mnie Lindt), maliny do dekoracji Do miski przekładamy połamaną na kawałki czekoladę, masło i kakao. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej (tzn. kładziemy miskę na garnek z lekko gotującą się(...)stopni. Maliny myjemy i odkładamy na ściereczkę, żeby wyschły. Gotowe ciasto wyciągamy z formy i zostawiamy do przestudzenia. Kroimy na kawałki nożem z ząbkami. Każdy kawałek smarujemy kremem czekoladowym (można użyć też rozpuszczonej czekolady) i dekorujemy świeżymi malinami. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercymetalowej foremce o wymiarach 18×20 cm. Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 3 jajka 150 g cukru 50 g mąki 2 łyżki kakao orzechy włoskie + krem czekoladowy (u mnie Lindt), maliny do dekoracji Jak zrobić brownie? Do miski przekładamy połamaną na kawałki czekoladę, masło i kakao. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej (tzn. kładziemy miskę na garnek(...)stopni. Maliny myjemy i odkładamy na ściereczkę, żeby wyschły. Gotowe ciasto wyciągamy z formy i zostawiamy do przestudzenia. Kroimy na kawałki nożem z ząbkami. Każdy kawałek smarujemy kremem czekoladowym (można użyć też rozpuszczonej czekolady) i dekorujemy świeżymi malinami. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Brownie z malinami pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY
CiastkozercyPyszny, delikatny i aksamitny krem czekoladowy z 4 wegańskich składników! # wegańskie #bezcukru #bezglutenu Składniki: – 200 g batatów – 7 daktyli – 50 g mleczka kokosowego – łyżeczka kakao Dodatki: – 2 kostki gorzkiej czekolady, kilka orzechów laskowych Sposób przygotowania Bataty obierz, pokrój na kawałki i ugotuj. Daktyle namocz w gorącej wodzie, tak aby je przykryła i zostaw(...)Blenduj aż krem będzie gęsty i gładki. Posyp pokruszoną gorzką czekoladą i orzechami. Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! Powodzenia i… SMACZNEGO! Artykuł Krem czekoladowy z batatów pochodzi z serwisu Mrs. Endorfina
Mrs. Endorfinaminut, jedyne co trzeba go wystudzić, ale w lodówce może postać kilka dni, więc od razu proponuję zrobić z podwójnej porcji i codziennie po obiedzie raczyć nie małym czekoladowym co nieco Składniki na 4 porcje (miseczki 250 ml): 450 ml mleka migdałowego 50 g gorzkiej czekolady 2 łyżki syropu z tapioki, agawy itp. łyżka mąki gryczanej (około(...)miseczek, posyp wiórkami kokosowym i wstaw na godzinkę do lodówki, a sumie kto ci zabroni jeść ciepły ? S Smacznego Artykuł Lekki krem czekoladowy pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfkilku dziesięcioleci. Po raz pierwszy nazwa Nutella pojawiła się już ponad 50 lat temu (w roku 1964 ) . Od tej chwili możemy cieszyć się smakiem orzechowo-czekoladowego kremu . Jednak początki tego niezwykłego przysmaku, samej idei stworzenia czegoś pysznego i wyjątkowego, sięgają jeszcze dalej – aż do roku 1946 . Jaki początek dnia… … taki najprawdopodobniej będzie cały dzień(...)wówczas ogromną siłę do tego, aby mierzyć się z problemami dnia codziennego. Poranny posiłek powinien być zatem zarówno smaczny, jak i pełnowartościowy. Dzięki m.in.urozmaiceniu go słynnym orzechowo-czekoladowym kremem, zadbamy o właściwą „porcję” szczęścia na dobry początek dni. Bądź kreatywny z Nutellą! Nutella daje całe mnóstwo możliwości eksperymentowania w kuchni , a tym samym tworzenia wspaniałych, smacznych
Moja smaczna kuchniaczekoladki. Wypróbujcie! Tort Ferrero Rocher Składniki: 4 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki kakao, 1/2 szklanki mąki pszennej, kostka miękkiego masła, 2 tabliczki gorzkiej czekolady, 5 łyżek kremu czekoladowego, 4 wafelki orzechowe np. Góralki, łyżka masła, 4 łyżki śmietany kremówki. Wykonanie: Kakao i mąkę przesiewamy przez sitko. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich pianę, dodajemy stopniowo cukier(...)nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy 30-35 minut (do suchego patyczka). Pierwszą tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i lekko studzimy. Do czekolady dodajemy miękkie masło oraz krem czekoladowy i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy mocno pokruszone wafelki i mieszamy z czekoladową masą za pomocą drewnianej łyżki. Na wystudzony biszkopt wylewamy masę czekoladową, wyrównujemy powierzchnię
paapilotkaa