krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:59/534)

Czekoladowa kostka z konfiturą jagodową 207

bitej śmietany. Pycha! ;) Składniki (na ok 12 kawałków): biszkopt -3 jaja -3/4 szklanki mąki tortowej -2 łyżki ciemnego kakao - 2/3 szklanki cukru -1/3 szklanki wody  krem czekoladowy - opakowanie budyniu czekoladowego - 1,5 szklanki mleka - tabliczka mlecznej czekolady - 2 łyżki cukru - łyżka masła bita śmietana - 200 g śmietanki 30% - 2 łyżki cukru + 1/2 słoiczka konfitury jagodowej  Przygtowanie(...)wlewać budyń, ciągle mieszając, by nie powstały grudki. Chwilkę pogotować i odstawić do wystudzenia.  Śmietanę ubić z cukrem.  Biszkopt posmarować konfiturą jagodową, podzielić na dwie części, przełożyć czekoladowym kremem. Wierzch posmarować bitą śmietaną. Udekorować np. wiórkami startej czekolady i konfiturą. Smacznego

Kuchnia Ellie
Czekoladowy torcik z owocami 129

garnek, łyżkę, blender, tortownicę o średnicy 22 cm. Przygotuj składniki:  Spód: 1 szklankę daktyli, 1 szklankę wiórków kokosowych, ½ szklanki płatków owsianych błyskawicznych, 1 łyżkę masła lub oleju kokosowego, Krem czekoladowy: 2 puszki mleczka kokosowego (o pojemności 400 ml), 2 gorzkie czekolady o wysokiej zawartości kakao, dowolne owoce (jagody, wiśnie, maliny – u mnie nektarynki pokrojone na cząstki). Przynajmniej(...)potrzebny). Czekoladę połam i dodaj do mleka kokosowego. Całość podgrzewaj, mieszając, na małym ogniu do momentu, gdy czekolada się rozpuści. Pamiętaj, aby nie dopuścić do zagotowania się masy. Gotowy krem czekoladowy odstaw do wystudzenia, a następnie wyłóż na przygotowany wcześniej spód. Na wierzchu poukładaj owoce. Tak przygotowany torcik czekoladowy wstaw na kilka godzin do lodówki. Jak widać na zdjęciu

blog.moje-pasje.info
Czekoladowy mazurek z nutą pomarańczy 145

prostu rewelacyjny - nie słodki z nutą pomarańczy. Do tego chrupiące orzeszki! Ciasto: 350 g mąki pszennej tortowej 50 g cukru pudru 200 g margaryny 1 jajko 1 żółtko Krem czekoladowy: 1 szklanka śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 150 g gorzkiej czekolady Kilka kropel aromatu pomarańczowego 1 łyżka żelatyny Dekoracje: Cukrowe białe perełki Orzechy arachidowe Do przygotowania mazurka wykorzystałam okrągłą(...)Ozdoby (zajączek, jajka, motylki oraz rant) przyklejamy smarując je od spodu białkiem. Z reszty ciasta wycięłam ciasteczka. Mazurka pieczemy w 200*C przez 20 minut. Musi mieć rumiany kolor. Krem czekoladowy: W garnku podgrzewamy (nie gotujemy!) śmietankę  z cukrem pudrem oraz połamaną gorzką czekoladą. Dodajemy kilka kropel aromatu pomarańczowego. Zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę. Energicznie mieszamy

VioletoweKucharzenie
Ciasteczka z nutellą 206

bardzo. W wolnych chwilach piekę ich najróżniejsze wersje. Dziś zapraszam Was na kolejną. Pyszne i proste w przygotowaniu ciasteczka z nutellą. Jeśli nie używacie nutelli możecie dodać inny krem czekoladowy. Przygotowanie takich ciasteczek zajmie Wam dosłownie chwilę. Spróbujcie. Polecam Wam też przepis na rogaliki serowe z owocami. Przepis znajdziecie tutaj . Składniki: na około 15 ciasteczek, ilość zależy od wielkości(...)szklanka mąki pszennej – u mnie tortowa PZZ Białystok 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia* 1 łyżka nutelli lub innego kremu czekoladowego 100 g masła 1/4 szklanki cukru 1 jajko klasy M *kiedyś nie dodałam i ciasteczka też wyszły, oczywiście ciut inne (informacja dla osób nie mogących używać proszku do pieczenia) Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (grzanie góra

Słodkie okruszki
Światowy Dzień Pieczenia - Babeczki Red velvet 208

Składniki: 2 jajka,  180g margaryny,  laska wanilii,  łyżeczka soli,  szklanka cukru,  400g mąki pszennej,  200 ml jogurtu naturalnego,  3 czubate łyżki kremu czekoladowego,  łyżeczka soli,  3 łyżeczki proszku do pieczenia,  2 łyżeczki kakao,  szczypta czerwonego barwnika. Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Kolejno dodawać jajka. Dodać nasiona(...)wanilii, sól oraz krem czekoladowy. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy na przemian z jogurtem. Na koniec dodać kakao oraz szczyptę czerwonego barwnika.  Ciasto przełożyć do foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Piec około 20-25 minut w temp. 180st. Ostudzić. Dekoracja:  200 ml śmietanki 30%,  3 łyżki serka mascarpone,  2 łyżki

Z miłości do słodkości
Torcik Gruszkowo-Jabłkowy 174

nadzienie: 1 kg  gruszek 0,8 kg jabłek 150 g cukru 2 łyżki świeżo startego imbiru skórka otarta z 2 cytryn sok wyciśnięty z 2cytryn 4 łyżeczki żelatyny Krem czekoladowy: 150 g czekolady 250 g serka mascarpone Gruszki w czerwonym winie: 3 gruszki 1,5 szklanki czerwonego wina 3 łyżki cukru 1 laska cynamonu 6 goździków skórka otarta(...)gotować przez 30 minut. Jeśli gruszki nie są w całości znużone w winie należy je obrócić po około 15 minutach. Gruszki zostawić w winie do wystygnięcia. 5.  Przygotować krem czekoladowy: Czekoladę podzielić na mniejsze kawałki i rozpuścić na parze. Gdy czekolada ostygnie dodać serek  mascarpone i dokładnie wymieszać. 6. Gdy nadzienie stężeje w cieście wyrównać brzegi ciasta

Mama Gotuje
Bajaderka z zakalca 236

dobrze pasują też z czarnej porzeczki) POLEWA: 50 g margaryn 3 łyżki mleka 60 g cukru pudru 25 g kakao * jeśli używamy suchych ciastek, należy dodać 3 - 4 łyżki kremu czekoladowego lub serka homogenizowanego Margarynę gotujemy z mlekiem, kakao i cukrem. Wrzucamy żurawinę i odstawiamy, aby całość nieco przestygła. Ciasto kruszymy albo mielimy na drobne kawałki. Odkładamy szklankę. Herbatniki dzielimy(...)masy kakaowej. Powstałą masą wykładamy dno blachy. Do reszty ciasta dodajemy dżem, pokruszone herbatniki i przestudzoną masę kakaową wraz z bakaliami. Jeśli masa jest sucha dodajemy również serek lub krem czekoladowy. Mieszamy wszystko i przekładamy na blaszkę. Wyrównujemy ciasto i wstawiamy do lodówki. Ciasto po kilku godzinach kroimy na kawałki i oblewamy polewą. Wedle uznania posypujemy kandyzowanymi owocami, bakaliami

Kuchnia od dwojga
Rogaliki drożdżowe z kremem czekoladowo- słonecznikowym 143

drożdży (+1 łyżeczka cukru) ¾ szklanki mleka 1 jajko 1 żółtko* 1 łyżka oliwy 1 płaska łyżeczka soli 100g margaryny 1 łyżeczka cukru waniliowego *Białko do posmarowania rogalików Krem czekoladowo- słonecznikowy 100g czekolady 2 łyżki nutelli lub masła 75g słonecznika Mleko podgrzewamy by było lekko ciepłe. Drożdże rozpuszczamy w kubeczku z cukrem i dodajemy do nich część mleka. Pozostawiamy do wyrośnięcia(...)którego wlewamy rozpuszczoną margarynę, resztę mleka, oliwę, a następnie dodajemy sól, cukier, cukier waniliowy, jajko, żółtko i wyrośnięte drożdże. Wyrabiamy ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia. W tym czasie przygotowujemy krem czekoladowy… Słonecznik wrzucamy na gorącą patelnie i podsmażamy bez tłuszczu, cały czas mieszając. Przyrumieniony słonecznik przekładamy na talerz do ostygnięcie. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, gdy będzie już płynna dodajemy

Smakowy Raj
Jogurtowe z nutellą 223

pieczenia – 2 łyżeczki - prawdziwe masło – 100 g - cukier drobny – 0,5 szkl - jajka – 2 szt - laska wanilii – 1 szt - jogurt naturalny – 125 ml - krem czekoladowy (np. nutella ) – 5 łyżek     SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SKŁADNIKI MUSZĄ BYĆ W TEMPERATURZE POKOJOWEJ! Masło ucieramy mikserem do miękkości. Dodajemy cukier i ucieramy na wysokich obrotach przez kilka(...)minut , aż cukier rozpuści się , a masa zrobi się kremowa. Dodajemy 1 jajko i ucieramy ok. 30 sekund. Dodajemy 2 jajko i ucieramy kolejne 30 sekund. Dodajemy krem czekoladowy , ziarenka wydrążone z wanilii i dokładnie mieszamy na niskich obrotach. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Do przygotowanej masy dodajemy 0,5 szklanki mąki i 2 łyżki jogurtu – chwilę mieszamy

Ostra na Słodko
Poduszeczki czekoladowo orzechowe 69

włoskie 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 1 jajko 1/8 szklanki mleka 1/4 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 kostki masła 2 pełne łyżki kremu czekoladowego spora szczypta soli 1 łyżka kakao 1 łyżeczka przyprawy do ciasteczek owsianych lub korzennych (opcjonalnie) Wykonanie: Mieszamy w misce suche składniki, tj - mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, orzechy(...)kakao, cukier, cukier waniliowy, przyprawy, sól. Masło roztapiamy razem z mlekiem i kremem czekoladowym, mieszamy na gładka masę ( ja zrobiłam to w mikrofalówce ). Jogurt dokładnie mieszamy z jajkiem ( ważne - w temperaturze pokojowej ). Do suchych składników wlewamy masę czekoladową i jogurt z jajkiem. Mieszamy łyżką, później zagniatamy ręka. Ciasto powinno być mięciutkie, średnio gęste, ale nie lepiące. Jeśli byłoby zbyt rzadkie

Kronika Piekarnika
Owocowe lato 96

Zamknęłam trochę lata w cieście. Owocowe lato jest delikatne i przepyszne To biszkopt, świetny krem czekoladowy i mnóstwo owoców w galaretce. Tak prosto i tak smacznie Składniki na biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier. Następnie zmniejszam obroty o połowę i dodaję(...)stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Po wystygnięciu kroję biszkopt na dwa równe blaty. Nasączenie: ¾ szklanki letniej wody sok z połowy cytryny Składniki na krem czekoladowy: 250 g mascarpone 350 ml śmietanki 30-36% 1 czekolada mleczna ½ czekolady ciemnej Czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej i odstawiam do przestygnięcia. Mascarpone i śmietankę ubijam mikserem, następnie dodaję rozpuszczoną czekoladę

Słodki sentyment
ciasto delicja 464

mieszankę do gotującego się mleka. Całość cały czas mieszamy do zgęstnienia. Gotowy budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo budyń, cały czas miksujemy. składniki na krem czekoladowy: 200 g czekolady mlecznej 50 g orzechów laskowych 200 g śmietany kremówki wykonanie: Śmietanę podgrzewamy na małym ogniu, dodajemy połamana czekoladę, odstawiamy na ok. 2 min., a następnie dokładnie(...)pocieramy aby usunąć skórki, następnie siekamy je i dodajemy do kremu. wykonanie ciasta: Na pierwszy blat biszkoptu wylewamy tężejącą galaretkę z pomarańczami i przykrywamy drugim blatem. Wierzch biszkoptu smarujemy kremem czekoladowym na który wykładamy masę budyniową. Całość posypujemy startą czekoladą. Schładzamy w lodówce

Domowy Smak Jedzenia
Ekspresowe lody bananowo-czekoladowe 180

Ktoś kiedyś powiedział: " Jeśli w niebie nie ma lodów , to ja tam nie idę " i ja się pod tym podpisuję ;-) SKŁADNIKI Kilka bananów Krem czekoladowy w słoiku Opcjonalnie: kakao kilka łyżek śmietany WYKONANIE Wszystko zależy od tego, jak dużo lodów chcecie zrobić i jak mają być słodkie (moje wyszły słodziutkie). Użyłam 3 dużych bananów, 2 duże łyżki kremu czekoladowego

Zofiana