krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:51/534)

Ciasto z topinamburem i kremem z czekoladą 111

Pyszne ciasto, z kawałkami orzechów włoskich i laskowych, z dodatkiem topinamburu. W formie tortu, w stylu, ostatnio popularnym, naked cake. Przełożony kremem czekoladowym, na bazie gorzkiego kakao i wiórków czekoladowych. Pomysł na świąteczne ciasto, w nieco mniej tradycyjnym wydaniu. Polecam :) Składniki na ciasto: 3 duże jajka 125 ml oleju 200 g brązowego cukru 125 g mielonych migdałów 200 g mąki(...)sztywno, stopniowo dodawać mascarpone i cukier puder. Do masy śmietanowej dodać przygotowane wcześniej wiórki czekoladowe i kakao. Delikatnie, ale dokładnie połączyć. Pierwszy blat ciasta ułożyć na paterze, rozsmarować połową kremu czekoladowego, przykryć drugim krążkiem, lekko docisnąć i wyłożyć pozostały krem. Wygładzić. Schłodzić w lodówce. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji: Link do książki - https://sklep.egmont.pl/ksiazki/literatura/p,moje-wypieki-wielki-powrot,11303.html

Domowa cukiernia Ewy
ŚWIĄTECZNY TORCIK 169

maki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Nasączenie: 3 - 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 350 ml gorącej wody 5 łyżeczek syropu barmańskiego o smaku wanilii lub esencja waniliowa  Krem czekoladowy: 2 opakowania budyniu czekoladowego bez cukru (40g) 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 500 ml mleka 1 łyżka kakao 1 olejek spirytusowy rumowy 50 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: słoik(...)wymieszać. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Nasączenie - w gorącej wodzie rozpuszczamy kawę i do smaku dodajemy barmańskiego syropu o smaku waniliowym. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem czekoladowy - ugotować budyń czekoladowy w 0,5 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony

Ciastka - domowe słodkości
Wegański TORT Z KREMEM w kilku wersjach + mały poradnik JAK W OGÓLE ZROBIĆ TORT + tzw. biszkopt Matki Weganki + bezglutenowy TOR 321

Gości było dużo, więc ciasta potrzebowałam 2 sztuki, narobiłam się przy nich okrutnie, ale efekt był faktycznie powalający! Jedyne co zmieniłam w stosunku do oryginalnego przepisu to użyłam gotowego kremu czekoladowego z Rossmanna zamiast czekolady i masła orzechowego, o czym zresztą można przeczytać w komentarzach pod tortem Olgi :) Tort dobrze się trzymał, dojadaliśmy resztki przez tydzień i nic się(...)Tort "Mon Cheri" - czekoladowe blaty smarowane konfiturą wiśniową razem z wiśniami (tak konkretnie, na jeden blat jeden słoiczek i w tym przypadku nasączanie niepotrzebne) i jeszcze cienką warstwą gorzkiego kremu czekoladowego. Góra wykończona wiśniami i całość oblana czekoladą, czyli coś, co uwielbiam ja! 3. Tort z marcepanem - również czekoladowe blaty przesmarowane lekko powidłami śliwkowymi i przekładane masą marcepanową homemade (obrane

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY 91

białej czekolady do tortu. Mus z białą czekoladą to lekki jak pianka krem czekoladowy. Można go jeść łyżkami! Polecam mus z białej czekolady jako krem do tortu oraz pyszny deser dla dzieci :). Polecam również krem czekoladowy, mus z ciemnej czekolady oraz mus z palonej czekolady. Obserwuj Słodki Pomysł na FB i INSTAGRAMIE, aby nie przegapić nowych przepisów! Składniki(...)napęczniałą żelatyną wkładamy do gorącej wody i mieszamy, aż uzyskamy płynną żelatynę. Ciepłą żelatynę dodajemy do jeszcze ciepłej masy czekoladowej i energicznie mieszamy całość. Masę czekoladową studzimy (nie może być ciepła). Gdy dodamy do śmietanki ciepłą masę krem się zwarzy. W misce, za pomocą miksera (średnie obroty) ubijamy […] Artykuł MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
Deser czekoladowy z bananem, bez cukru, bez tłuszczu, bez nabiału 82

Kocham zdrowe i pyszne desery. Uwielbiam czekoladę, a ten deser jest mocno czekoladowy pomimo braku czekolady 🙂 Tylko dwa składniki wystarczą, aby stworzyć zdrowy krem czekoladowy bez cukru . Świetny dla wszystkich bez wyjątku (no chyba, że jest ktoś uczulony na kakao – wtedy zamieńcie je na karob). Bananowa czekolada z chrupiącą niespodzianką to łatwy i prosty deser. Polecam(...)Składniki deseru czekoladowego: (2 porcje) 2 dojrzałe banany 3 łyżeczki kakao (lub więcej, jeśli lubimy mocno czekoladowe) garść naturalnej chrupiącej domowej granoli (ewentualnie 2 ciasteczka digestive, owsiane lub inne kruche) – pominąć całkiem w wersji “bez cukru” lub “bez glutenu” orzechy włoskie do dekoracji Przygotowanie deseru czekoladowego: Do blendera włożyć obrane banany, wsypać kakao i zmiksować na gładki krem. Spróbować

Moja Delicja
TORT URODZINOWY z musem jeżynowym. 173

męża to najpyszniejszy tort jaki kiedykolwiek zrobiłam, dlatego przymykam oczy na te małe niedoskonałości ;). Zapraszam na pyszny tort urodzinowy dla dziecka z musem jeżynowym, kremem z białą czekoladą i kremem czekoladowym. P.S. Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka dni. Dzień 1: Pieczemy biszkopt, rozpuszczamy czekolady w śmietance. Dzień 2: Robimy kremy czekoladowe, mus jeżynowy i składamy tort (przekładamy

Słodki Pomysł
Mocno czekoladowe ciasto z wiśniami 137

łyżki kakao 1 łyżka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 50 g gorzkiej czekolady Galaretka wiśniowa: 2 słoiczki po 240 g konfitury wiśniowej z kawałkami owoców 2 galaretki wiśniowe Krem czekoladowy: 400 ml śmietany 30 % 5 łyżek cukru pudru 150 g gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Czekoladę rozpuścić na parze i ostudzić. Oddzielić białka od żółtek Białka ubić(...)ubić na sztywno z cukrem. Na koniec dodać rozpuszczoną czekoladę i dokładnie wymieszać. 4. Na pierwszy blat ciasta czekoladowego wyłożyć galaretkę i odstawić do lodówki do stężenia. Kolejno wyłożyć krem czekoladowy i przykryć drugim blatem ciasta. Udekorować cukrem pudrem lub polać polewą. Przechowywać w lodówce. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
deserek budyniowy a la monte 134

składniki: 500 ml mleka 2 łyżki cukru 40 g mąki ziemniaczanej 2 żółtka 100 ml śmietanki kremówki 36% 3-4 łyżki kremu czekoladowo orzechowego, do smaku i najlepiej domowego wykonanie: 300 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy mąkę ziemniaczaną oraz żółtka, wlewamy do gotującego się mleka. Cały czas mieszamy do zgęstnienia. Zestawiamy z ognia i odstawiamy(...)całkowitego wystudzenia. Następ budyń dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy krem czekoladowo orzechowy i dokładnie mieszamy. Przekładamy go do ok. sześciu małych słoiczków i wstawiamy do lodówki. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy ją do pozostałego budyniu i mieszamy. Gotowy krem wykładamy na wierzch kremu ciemnego. Schładzamy w lodówce i podjemy

Domowy Smak Jedzenia
Zdrowy krem czekoladowy 150

Dziś zapraszam Was na zdrowy krem czekoladowy . Podałam go w małych szklaneczka z dodatkiem borówek i listków świeżej mięty. Ale równie pysznie smakuje sam lub w towarzystwie innych owoców (w sezonie polecam polecam truskawki). Krem przygotowałam na bazie kaszy jaglanej i dobrej jakości (prawdziwej) czekolady. A więc samo zdrowie Jeśli szukacie innych zdrowych przepisów polecam Wam również moje owsiane ciasteczka(...)przestudzenia. Rozpuszczoną czekoladę dodajemy do kaszy i oleju. Dolewamy około 2 łyżki mleka i miksujemy do uzyskania gładkiego kremu (w razie potrzeby można dodać odrobinę mleka więcej). Nasz zdrowy krem czekoladowy na bazie kaszy jaglanej przekładamy do pucharków / szklaneczek. Podajemy z borówkami i listami świeżej melisy bądź mięty (wg gustu). Deser można podać z innymi owocami. Deser można zjeść

Słodkie okruszki
Słodkie co nieco na Walentynki - serce z ciasta francuskiego z kremem czekoladowo-pomarańczowym (Cuore di sfoglia con crema al c 129

Jeżeli szukacie przepisu na coś słodkiego na walentynkow ą kolację , polecam Wam prosty i niewymagający wielu przygotowań deser.  Serca z ciasta francuskiego przełożone aromatycznym kremem czekoladowo-pomarańczowym z dodatkiem likieru pomarańczowego. Taki deser powinien zachwycić Wasz ą  drug ą  po ł owk ę  ;) SKŁADNIKI  (2 porcje) 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 g mascarpone(...)skórką z pomarańczy. Krem przykrywamy i schładzamy w lodówce ok. 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Z ciasta francuskiego wykrawamy 4 serca, wykładamy je na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch ciasta nakłuwamy widelcem. Serca pieczemy ok. 5-10 minut do uzyskania złotego koloru. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Krem czekoladowy przekładamy do rękawa cukierniczego

La grande e la piccola cuoca
Wilgotny placek dyniowy przekładany czekoladowym kremem daktylowym (wegański) 147

formy i pieczemy w piekarniku ok. 45 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach. W tym czasie możemy przygotować krem, ale ciasto smakuje wspaniale i bez niego. Składniki na czekoladowy krem daktylowy : - 100g daktyli namoczonych w gorącej wodzie na czas pieczenia - 100ml mleka sojowego - 30g kakao bez cukru     Daktyle zalewamy gorącą wodą na czas pieczenia się ciasta. Później(...)czasu otrzymania jednolitej konsystencji kremu. W tym przepisie dodałam więcej mleka, żeby łatwiej rozsmarowywał się po cieście.  Gdy nasz placek ostygnie, kroimy go na dwie części. Dolną smarujemy kremem czekoladowym, nakładamy na nią górną, którą również smarujemy i posypujemy orzechami. Przechowujemy w lodówce ze względu na krem. Smacznego

Be Fit Be Strong
Ciasto Aniołek 800

miniony weekend upiekłam dwa ciasta . Jednym z nich było ciasto Aniołek , a drugim biszkopt przełożony kremem czekoladowym. Mój mąż, który zawsze oblizuje wszystkie miski po kremie czekoladowym i uwielbia ciasta z czekoladą, o dziwo tym razem chętniej zajadał się ciastem Aniołek. Głównym tego powodem była ogromna ilość kremu budyniowego w tymże cieście Ciasto Aniołek to blaty ciasta amoniakowego przełożone kremem

MeCooks
krem paryski vel ganache 131

nią połamaną na kawałeczki czekoladę. Dodajemy sól i mieszamy na gładki lśniący krem. Odstawiamy do wystudzenia, aż lekko stężeje. Gotowym jeszcze płynnym kremem możemy polewać ciasta, torty. Aby uzyskać krem czekoladowy do przełożenia ciasta lub tortu schłodzony krem ubijamy na puszystą masę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Domowy Smak Jedzenia
Stefanka a'la zebra 152

imieniny. U mnie w domu nie odłączny król takich właśnie spotkań. Co tu dużo mówić stefanka a' la zebra to ciasto z kategorii bez pieczenia przełożone dwoma pysznymi kremami: czekoladowym i waniliowym. Całość tworzy niesamowity efekt wizualny i smakowy. Polecam! Składniki: 600 ml mleka 200 g herbatników 100 g masła 100 g cukru 60 g budyniu czekoladowego 60 g budyniu(...)masło ucieramy na puch. Masę dzielimy na pół. Do jednej dodajemy zimny budyń czekoladowy i krótko miksujemy. Tak samo robimy z drugim budyniem.  Układamy warstwę herbatników następnie smarujemy krem czekoladowy. Układamy tak jeszcze dwie warstwy. Chłodzimy przez 30 minut. Następnie kremem śmietankowym obtaczamy boki stefanki. Chłodzimy 30 minut. Dowolnie dekorujemy. Smacznego! Źródło: " Moje wypieki

Ciasta z tradycjami