krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:67/534)

Naleśniki bezglutenowe (bez jajek i mleka) 219

dość, że się udają, to są jeszcze elastyczne, puszyste i smaczne. To moja podstawowa wersja naleśników wegańskich i bezglutenowych. Pyszniutkie :) Zrobiłam  na śniadanie w dwóch wersjach - z kremem czekoladowo - morelowym i z malinowym serkiem z nerkowców . Mmmmmniam! :) Składniki: 400 g mąki gryczanej 600 ml mleka sojowego 500 ml wody (mineralnej lub gazowanej) 2 łyżki siemienia lnianego mielonego + 6 łyżek(...)ciasto jest dość płynne Smażyć (najlepiej bez tłuszczu, na patelni do naleśników), przewracać dopiero, gdy naleśnik swobodnie odkleja się od patelni. Jeśli przewrócisz za wcześnie naleśnik się niestety rozpadnie Krem czekoladowo - morelowy Składniki: 150 g suszonych moreli 4 łyżki kakao 15 ml ciepłej wody 2 łyżki syropu z agawy Przygotowanie: Morele namoczyć w ciepłej wodzie przez 15 minut i odsączyć

pyszne zdrowości
Wróciłam! 138

mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60 g cukru 1/8 łyżeczki soli 1 jajko 125 ml mleka 45 ml oleju 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka kakao czekoladowy krem: 70 ml śmietany kremówki 20 g mlecznej czekolady (32%) 30 g ciemnej czekolady (80%) dodatkowo: 60 g cukru pudru 2 łyżki gorącej wody cukrowe perełki do dekoracji cukrowe serduszka(...)papilotkami. Piec w 180 St. C. przez 15 minut, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, przełożyć na kratkę i ostudzić. W ostudzonych babeczkach wyciąć nożem wgłębienia. Nakładać w nie czekoladowy krem. Z cukru pudru i wody ukręcić gęsty lukier, polać babeczki, udekorować cukrowymi perełkami i serduszkami. Smacznego! Muszę przyznać, że stęskniłam się troszkę za blogowaniem. W czasie wakacji nie myślałam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rogaliki 3 składnikowe 101

Rogaliki 3 składnikowe   Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 serki homogenizowane po 150 g 250g masła / margaryny Dodatkowo powidła śliwkowe/marmolada krem czekoladowy cukier puder Sposób wykonania: Mąkę przesiać przez sitko. Dodać masło pokrojone w kostkę oraz serek homogenizowany. Zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyciągnąć(...)podsypać mąką).  Kolejno podzielić koło na 8 części, tak by powstało 8 trójkątów. Na podstawę każdego trójkąta nałożyć ulubione nadzienie u mnie powidła śliwkowe i krem czekoladowy i zwinąć od szerszej krawędzi (podstawy trójkąta) do węższej (wierzchołka trójkąta), tworząc rogaliki. Rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 st.C. Włożyć rogaliki

Smaki Natalii
Ciasto Prince Polo 121

waniliowy 400 ml mleka 2 łyżki cukru 1 kostka margaryny Palmy 1 łyżeczka soku z limonki 20 dag batonów  Prince Polo 10 dag mielonych orzechów włoskich 3 łyżki kremu czekoladowego do nasączenia biszkoptu 150 ml mocnej kawy 50 ml rumu  polewa 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki masła Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną piane dodając cukier i żółtka(...)rondelka wlewamy 1 szklankę mleka zagotować. W pozostałym mleku rozprowadzamy  budyń z cukrem i sokiem z limonki. Gotujemy budyń, studzimy. Margarynę miksujemy, dodając po łyżce budyniu i kremu czekoladowego. Do zmiksowanej masy wsypujemy zmielone orzechy włoskie oraz pokrojone drobniutko batony. Delikatnie łączymy wszystkie składniki. Biszkopt przekrawamy na 2 blaty, nasączamy kawą wymieszaną z rumem. Na dolną część biszkoptu wykładamy

kgwjanczewo
Rogale drożdżowe, które rosną jak opętane 3906

wyświetleń na blogu...dziękuję bardzo i zapraszam częściej..No i z tej okazji częstujcie się rogalikami ..do wyboru ...mniejsze, większe..z wiśniami lub z kremem czekoladowym.. Już nie raz piekłam takie szybkie rogaliki, które nie wymagają wyrastania, ale te są ciut inne ..pomysł na nie podpatrzyłam tutaj .Ilość składników podaję za autorką..a ja wczoraj wieczorem zrobiłam z połowy(...)świeżych drożdży  0,5 l mleka  1 łyżka cukru  1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia  2 jajka  1 szkl. oleju dowolne nadzienie wiśnie krem czekoladowy Ciepłe mleko, 3 łyżki mąki, cukier oraz drożdże wymieszać i odstawić do wyrośnięcia na 10 minut.  Mąkę przesiewamy (to ważne! Inaczej rogale nie będą tak puszyste i lekkie

Moje domowe kucharzenie
Czekoladowe ciasto z chleba razowego wg Di 169

średnicy 18 cm) 450-500g chleba razowego (podsuszonego) 1 litr mleka 2 jajka 150g cukru 100g czekolady (używam gorzkiej) 1-2 łyżki kakao Dodatkowo: 2-3 łyżki kremu czekoladowego Posypka: 1 łyżka orzeszków ziemnych 1 łyżka wiórek kokosowych 1 łyżka pestek z dyni Chleb pokruszyć, zalać mlekiem i odstawić do rozmoknięcia (najlepiej na całą noc). Po tym czasie zmiksować(...)wyłożonej papierem do pieczenia. (Konsystencja ciasta powinna być dość rzadka.) Piec 60 minut w 180 stopniach (do tzw. "suchego patyczka"). Po wyjęciu z piekarnika wierzch ciasta (jeszcze ciepły) posmarować kremem czekoladowym i posypać zmiksowanymi (nie na drobno) w malakserze składnikami posypki

Di gotuje
FISTASZKOWIEC 87

aromatyczne i pachnące orzechami ciasto można przygotować w chwilę. Idealne ciasto do kawy, czy popołudniowej herbatki.    Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 110 g margaryny 230 g kremu czekoladowo - orzechowego 420 g mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 190 g jogurtu naturalnego 200 g orzeszków ziemnych (arachidowe), czyli popularnych fistaszków Dodatkowo: ok. 50 g gorzkiej czekolady(...)rozpuścić i odstawić do przestygnięcia. Mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia przesiać. Jajka z cukrem ubić na puszysta masę. Następnie dodać przestudzoną margarynę, lekko wymieszać. Dodać jogurt naturalny i krem czekoladowo - orzechowy - wymieszać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać na gładką masę. Na koniec dodać 150 g zmielonych orzeszków ziemnych, wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach

Ciastka - domowe słodkości
Najprostsze wegańskie placki - tylko 4 składniki! :) 180

owsiane , jako mój ulubiony zastępnik mąki oraz banan odgrywający rolę słodzika, ale także roślinnego substytutu jajka. Placuszki są bardzo delikatne, puszyste, po prostu pycha . Smakują cudownie w połączeniu z czekoladowym kremem wegańskim, którego przepis znajdziesz TUTAJ .  Składniki (1 porcja - 6 placków): 60 g płatków owsianych  1 mały banan (ok. 90 g) 100 ml napoju roślinnego (użyłam kokosowo-ryżowy(...)olej i nakładaj po łyżce masy. Smaż do pojawienia się pęcherzyków, a następnie przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze chwilę.  Podawaj z ulubionymi dodatkami. Polecam z przepysznym, czekoladowym kremem, którego przepis znajdziesz  TUTAJ

Zdrowie na języku :P
Mikołajowe brownie 142

które też by się nadały. Z podanych składników wyszły mi dwie porcje mini babeczek czyli 24 sztuki. Składniki na ciasto + truskawki, serek mascarpone lub gęsty serek homogenizowany do dekoracji, krem czekoladowy (u mnie Nutella) Jak zrobić mikołajowe brownie? Do miski przekładamy połamaną na kawałki czekoladę, masło i kakao. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej (tzn. kładziemy miskę na garnek z lekko gotującą(...)kiedy ciasto jest w piecu myjemy truskawki i przekładamy na czystą ściereczkę, żeby przeschły. Odcinamy szypułki. Po upieczeniu odstawiamy babeczki do ostudzenia, kiedy nie są już gorące smarujemy je kremem czekoladowym (u mnie Nutella) i przyklejamy truskawki. Gotowe babeczki udekorowałam serkiem mascarpone wymieszanym z cukrem pudrem, można użyć też gęstego waniliowego serka homogenizowanego. Serek przełożyłam sobie do worka cukierniczego

Ciastkozercy
Ślimaczki drożdżowe z czekoladą i jabłkiem 75

pszennej 100g mąki pełnoziarnistej 150g masła klarowanego rozpuszczonego 2 jajka 0,5 szkl cukru trzcinowego 1 aromat waniliowy 5 dag drożdży świeżych 120 ml ciepłego mleka szczypta soli dodatkowo: krem czekoladowo – orzechowy do smarowania jabłka prażone Jak zrobić ślimaczki drożdżowe z czekoladą i jabłkami: Najpierw w ciepłym mleku z łyżką cukru rozkruszamy drożdże, mieszamy. Następnie zaczyn zostawiamy do wyrośnięcia(...)hakiem. Potem miskę z ciastem przykrywamy talerzem lub ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, wyrabiamy je jeszcze minutkę. Następnie ciasto rozwałkowujemy na prostokąt, smarujemy cienko kremem czekoladowym, potem prażonymi jabłkami, zwijamy w roladę. Potem ostrym nożem kroimy plastry rolady – powstałe ślimaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką, zostawiamy na 15 min do wyrośnięcia

Dorota Smakuje
Tort piernikowy – prezent na 33 urodziny :) 182

Tort piernikowy to był jeden z kilku prezentów Madzi na moje 33 urodziny :) Ale warto było na niego czekać, był delikatny w smaku, bardzo kremowy i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CYTRYNOWE CUPCAKE Z KREMEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY POD ŚMIETANOWĄ CHMURKĄ 114

łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1 jajko 200 ml jogurtu naturalnego 1/3 szkl. oleju 1/3 szklanki mleka sok z połowy cytryny kandyzowana skórka cytrynowa kila kropel aromatu cytrynowego krem czekoladowy 200 ml śmietanki 30 % 2 tabliczki białej czekolady chmurka z bitej śmietany 200 ml śmietanki 30 % 125 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan-fix 2 łyżki soku(...)gęstnieć. Śmietanowa chmurka. Śmietankę ubić na sztywno ze śnietan-fixem i cukrem pudrem. Dodać mascarpone i sok z cytryny i jeszcze raz dokładnie zmiksować. Zagłębienie w każdym ciastku, wypełnić kremem czekoladowym, a na wierzchu przy pomocy rękawa cukierniczego utworzyć śmietanową chmurkę. Z wierzchu posypać odrobiną kandyzowanej skórki cytrynowej. Tak się upiekły :)   Tak wyglądają :) A tak smakują

Kuchnia w opałach
Ciasto z rurkami bez pieczenia 145

bitą śmietaną. Idealne ciasto na weekend oraz na słodki poczęstunek dla gości. Nasze ciasto rurociąg na herbatnikach, to świetne połączenie delikatnego sernika na zimno, ze smakiem rurek waflowych z kremem czekoladowym. Warto również podkreślić, że w naszym przepisie wykonaliśmy tylko jedną warstwę rurek. Ale jeśli wolisz, możesz zrobić dwie warstwy rurek, w tym jedną z nadzieniem kakaowym, a drugą(...)śmietanka kremówka: 400 g mleko w proszku: 1/2 szklanki cukier puder do smaku cukier z prawdziwą wanilią: 2 łyżki żelatyna: 3 łyżeczki + 100 ml wody rurki waflowe z kremem czekoladowym: 280 g Polewa czekoladowa: czekolada deserowa: 100 g masło: 2 łyżki mleko: 2 łyżki Ciasto z rurkami bez pieczenia – przepis Przygotowanie: Formę do pieczenia wykładamy folią spożywczą. Spód formy

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto ambasador 135

minut). Do masy dodajemy mąką wraz z masłem (roztopionym i ostudzonym) i delikatnie mieszamy wszystko szpatułką. Pieczemy 12 minut w 180 stopniach. Odkładamy do ostudzenia. Biszkopt nasączyłam kawą. Krem czekoladowy: 250 ml mleka 40 g budyniu czekoladowego 0,5 szklanki cukru 30 g czekolady 120 g masła w temperaturze pokojowej 150 ml mleka podgrzewamy wraz z cukrem i czekoladą. Doprowadzamy(...)powoli i nie za mocno) i przelewamy ją do ubitej śmietanki. Jeszcze raz całość miksujemy i przekładamy masę na nasze brzoskwinie. Ciacho przechowujemy w lodówce. Ciasto ambasador Ciasto z kremem czekoladowym i brzoskwiniami Smacznego!!! Justyna PS. Źródło wpisu Mgotuje Artykuł Ciasto ambasador pochodzi z serwisu Relaxtime

Relaxtime
Jaglany krem czekoladowo-migdałowy 147

Jeżeli tęsknicie za czekoladowymi kremami na kanapki mamy dla Was ich zdrowszy odpowiednik - głównym składnikiem jest kasza jaglana -"doprawiona" kakao i migdałami. Można stosować ją tradycyjnie jako krem na kanapki, ale świetnie sprawdzi się również jako dodatek do owsianki, naleśników itp. Piszecie się na to? :)  Jaglany krem czekoladowo-migdałowy Przepis na ok. 300 g Potrzebujemy: pół szklani nieugotowanej kaszy(...)minut. Następnie odcedzamy je i w blenderze miksujemy na gładko.  Do blendera dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną, kakao, cukier, miazgę migdałową oraz czekoladę i wszystko dokładnie blendujemy. Nasz krem jest gotowy!  Smarujemy nim kanapki, ciastka lub wyjadamy całość łyżeczką i wmawiamy sobie, że nie zrobiliśmy niczego złego, a następnie przygotowujemy drugą porcję  :)  Smacznego! Maugo&Paszko

Bananowe Pole