kotlety - 13055 przepisów (strona:212/871)

Grillowane kotlety z karkówki 121

którą składają się miód, musztarda i biały ocet balsamiczny. Karkówka skruszała przez noc, a po upieczeniu była miękka i soczysta. Na ogół robię szaszłyki z karkówki ale dzisiaj grillowałam kotlety. Oczywiście do mięsa muszą być jakieś konkretne dodatki. U nas jak zwykle jakiś sos na zimno i ostro oraz surówka . Dzieciaki domagały się frytek, więc je dostały. Marynata do karkówki(...)suchej patelni, następnie zgnieć w moździerzu. Do naczynia wlej miód, ocet balsamiczny i sojowy sos. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, musztardę, sól i przyprawy. Wymieszaj marynatę. Pokrój karkówkę na kotlety o grubości 2 cm i zanurz w marynacie. Wymieszaj i marynuj karkówkę minimum 2 godziny lub przez noc. Grilluj mięso na mocno rozgrzanym grillu, około 3 minut po każdej stronie

codojedzenia
pieczarkowo-ziemniaczano-jajeczne kotlety... 130

oleju pieczarki z cebulą, całe surowe jajko i blenderem wszystko zmiksować. Dodać natkę pietruszki posiekaną, wsypać tartą bułkę, pieprz mielony, sól czosnkową, masę dobrze wymieszać. Na gorącym oleju smażyć kotlety na rumiano - kotlety jarskie pieczarkowo- jajeczne ze szczypiorkiem są bardzo smaczne nie tylko na obiad np. w sosie pieczarkowym ale jako kotlety do pieczywa na zimno..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone arabskie pulpety 175

producenta, wtedy możemy liczyć na to, że nasze mięso nie będzie nastrzykiwane wodą czy innymi substancjami. Jednym ze sposobów przetwarzania mięsa jest jego mielenie. Najczęściej robimy wtedy z niego kotlety lub pulpety. Dziś przygotowałam dla Was troszkę inną wersję pulpetów, mianowicie będą to pulpety po arabsku, czyli bardzo aromatyczne i pełne korzennych smaków. Danie to jest bardzo łatwe w przygotowaniu(...)dziczyźnie kończąc. Wszystkie te gatunki można ze sobą mieszać i łączyć, uzyskując w ten sposób różne smaki w naszych daniach. Wszyscy chyba doskonale znamy nasze ukochane i tradycyjne kotlety mielone. Najlepiej smakują właśnie takie z różnych gatunków mięsa, na przykład w wołowiny i wieprzowiny lub cielęciny. Natomiast dla tych którzy liczą kalorie idealne będą kotlety wykonane z mięsa drobiowego. Mielone

Kulinarne przygody Gatity
Kotlety z brokuła i jajek 379

Dzień jak co dzień człowiek mógłby powiedzieć. Ale czasami już nie mamy smaka na mięso. A kotlety to jest coś co człowiek jednak lubi. Jak dla mnie mięsnych nie muszę jeść, ale warzywne to moja nowe odkrycie. Już z kaszy robiłam różne wariacje, a tym razem kotlety z brokuła i jajek. Dodatek sera żółtego daje idealne połączenie, a gdy chcemy(...)wsteczne tradycyjnie brokuła gotujemy al dente - odsączamy i odstawiamy do ostygnięcia do melaksera wkładamy wszystkie składniki i dokładnie miskujemy (żeby nie zrobiła się papka) już tak samo formujemy niewielkie kotlety i obsmażamy na rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron

Gotowanie z pasją
Kotlety z brokuła i jajek 397

Dzień jak co dzień człowiek mógłby powiedzieć. Ale czasami już nie mamy smaka na mięso. A kotlety to jest coś co człowiek jednak lubi. Jak dla mnie mięsnych nie muszę jeść, ale warzywne to moja nowe odkrycie. Już z kaszy robiłam różne wariacje, a tym razem kotlety z brokuła i jajek. Dodatek sera żółtego daje idealne połączenie, a gdy chcemy(...)wsteczne tradycyjnie brokuła gotujemy al dente - odsączamy i odstawiamy do ostygnięcia do melaksera wkładamy wszystkie składniki i dokładnie miskujemy (żeby nie zrobiła się papka) już tak samo formujemy niewielkie kotlety i obsmażamy na rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron

Gotowanie z pasją
Grillowane kotlety drobiowe z czosnkiem niedźwiedzim i serem halloumi 121

Grillowane kotlety drobiowe z czosnkiem niedźwiedzim i serem halloumi 2019-03-12 15:40:23 Porcje 5 Wraz z pierwszym tchnieniem wiosny w lasach pojawia się czosnek niedźwiedzi i rośnie aż do maja. W tym okresie staramy się maksymalnie korzystać z tego wyjątkowego daru natury. Z weekendowych spacerów po lesie zawsze przynosimy solidny bukiet tej niezwykle smacznej rośliny i zajadamy(...)ciekawych i smacznych dań. Dziś zapraszam Was na lekki, zdrowy i pożywny obiad. Co powiecie na grillowane kotleciki drobiowe? - to brzmi dobrze. Z czosnkiem niedźwiedzim - to brzmi jeszcze lepiej! Kotlety są bardzo delikatne, soczyste i aromatyczne. Świetnie smakują na ciepło, ale na zimno w towarzystwie ulubionej sałatki lub porcji warzyw możecie śmiało zapakować je do lunchboxa i posiłek do pracy

Wędrówki po kuchni
Schabowe pomidorowe i Liebster Award :) 103

Taki niedawno zjadłem obiad :) Składniki : - 4 kotlety schabowe, - 2 jajka, - czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego, - bazylia suszona, - czosnek granulowany, - sól, pieprz, - olej do smażenia. Panierka : - bułka tarta, - suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką. Wykonanie : Kotlety rozbić. Jajka rozbełtać z koncentratem i przyprawami. Bułkę tartą wymieszać z pomidorami. Każdy kotlet przygotować w klasyczny sposób czyli maczać w pomidorowych jajkach i panierować

Przepisy Mikołaja
Kotlety z łososiem 120

wrażenie, że smak kotletów ziemniaczanych można tworzyć w nieskończoność.  Co by nie dodać zawsze wychodzą dobre. Do kotletów robimy ulubioną surówkę i mamy obiad  :) Składniki : - około 300 g ugotowanych ziemniaków, - około 200 g upieczonego łososia, - marchew, - pokrojony szczypiorek, - jajko, - sól, pieprz cytrynowy, - bułka tarta do obtoczenia, - olej do smażenia. Wykonanie : Ziemniaki rozdukać, surową marchew zetrzeć na tarce, łososia(...)posiekać i wymieszać z resztą składników. Z masy uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. U mnie jako dodatek surówka z młodej kapusty

Przepisy Mikołaja
Kotlety zapiekane z zieloną fasolką 79

Szybkie, smaczne i kolorowe, a do tego w miarę zdrowe danie. Składniki : - 6 - 8 cienkich kotletów schabowych, - 450 g fasolki szparagowej ( użyłem mrożonej ) - 200 g pomidorków koktajlowych, - łyżka oleju, - sól, pieprz, - oregano, - 1/2 szklanki bulionu, - 4 plastry żółtego sera, - natka pietruszki. Wykonanie : Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie. Kotlety posypać oregano i pieprzem. Usmażyć na oleju z każdej strony(...)lekko rumiano, podlać rosołem i chwilę dusić pod przykryciem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.Ugotowaną  fasolkę wymieszać z pokrojonymi pomidorkami, dodać oregano. Warzywa przełożyć na kotlety, na wierzch dając pokrojony w kostkę ser i zapiec w piekarniku. Wyjąć i posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego

Przepisy Mikołaja
Kotlety z komosy ryżowej z warzywami 151

Kotlety  #zerowaste. Ugotowałam dość dużo komosy ryżowej. Zostało mi jej dość dużo więc usmażyłam z niej kotlety. 3 szklanki ugotowanej komosy ryżowej 1-2 ząbki czosnku 3-4 suszone pomidory 4 kostki mrożonego szpinaku 1 łyżka posiekanego koperku 2 jaja 3-4 łyżki bezglutenowej bułki tartej lub zwykłej sól i pieprz do smaku olej do smażenia Dodatki: ogórki kiszone(...)ugotowane siemię lniane), dodać pocięte suszone pomidory, wcisnąć czosnek, i dodać rozmrożony wyciśnięty z wody szpinak i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Na rozgrzany olej wykładać uformowane kotlety. Smażyć na złoto. Po usmażeniu wyłożyć na ręcznik papierowy

AZgotuj!
Rolada z karkówki 162

duże pieczarki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju/oliwy sól pieprz 2 łyżki tartego żółtego sera papryka słodka, curry sznurek Przygotowanie: Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na kotlety. Każdy kotlet rozbijamy oraz oprószamy solą i pieprzem z obu stron-odkładamy. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i drobno kroimy. Pieczarki obieramy i również drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz(...)małym ogniu, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem oraz dokładamy ser, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Na stole rozkładamy folię spożywczą i na niej układamy kotlety (tak aby zachodziły jeden na drugi) najlepiej w formie prostokąta. Jeszcze raz rozbijamy lekko mięso na całej powierzchni i rozkładamy na nim nadzienie z patelni. Zwijamy ciasno roladę z karkówki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
WEGE BURGERY Z KASZY JAGLANEJ 136

smak wynagradza wszystko. Aby ułatwić sobie pracę najczęściej robię je z kaszy pozostałej z obiadu.   Masę na burgery dobrze jest przygotować dzień wcześniej i do czasu formowania kotletów przechowywać w lodówce. Dzięki temu mocno stężeje i kotlety nie będą rozpadały się podczas smażenia.  SKŁADNIKI / 5 SZT. 2/3 szklanki suchej kaszy jaglanej (lub 2 szklanki ugotowanej) 10 g masła(...)razie potrzeby doprawiamy do smaku. Zostawiamy do ostygnięcia. Zimną kaszę mieszamy z bułką tartą (można krótko rozmiksować w malakserze). Gotową masę  wstawiamy do lodówki lub od razu formujemy kotlety (5 sztuk). Smażymy na niewielkiej ilości oleju, na dużym ogniu, po 3 minuty z każdej strony.  Podajemy w bułeczkach, z sosami, sałatą i plastrem świeżego pomidora

cool and minty
Kotlety jajeczno-pieczarkowe 86

Wegetariańskie kotlety, a przede wszystkim prosty i szybki dodatek do obiadu.  Możecie je zrobić z samych jajek, dodać posiekany koper lub dowolnie zmodyfikować.  A tutaj przypominam o innych opcjach wegetariańskich kotletów: Hreczniaki z cukinią Kotlety ryżowe z papryką i serem

Z Hrabiną w kuchni
Faworki schabowe 249

Witam Zapraszam na pyszne kotlety schabowe w innym wydaniu-jako faworki. Są tak samo pyszne i super chrupiące choć jest z nimi trochę zabawy. Faworki schabowe mogą być pyszną przekąską lub dodatkiem do obiadu. Składniki: 5 plastrów schabu bez kości sól, pieprz 3 jajka 1/2 szkl mąki kukurydzianej 3/4 szkl panieru z ciecierzycy (lub bułki tartej) olej do smażenia Przygotowanie(...)Kotlety schabowe myjemy, osuszamy, rozbijamy tłuczkiem oraz posypujemy solą i pieprzem. Kroimy rozbite kotlety na paski. Na środku każdego paska robimy nacięcie i przekładamy przez nie jedna końcówkę mięsa (tak samo jak robimy klasyczne faworki), delikatnie rozciągamy. Na jeden talerzyk nasypujemy mąkę kukurydzianą, na drugi talerzyk nasypujemy panier z ciecierzycy (bułkę tartą). Do miseczki wbijamy jajka i je roztrzepujemy. Kolejno

słodkie i nie tylko historie kulinarne

Proponowane wyszukiwania