kotlety ziemniaczane - 1657 przepisów (strona:72/111)

Kurczak w sosie curry / Chicken with Curry Sauce 75

polecam również moje kotlety po zbójnicku : Kurczak w sosie curry, składniki: 500 g piersi z kurczaka, czerwona papryka, por (biała część) lub duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, łyżeczka koncentratu pomidorowego lub 1 duży pomidor, ok. 2 szklanek bulionu drobiowego lub wody, ok. 1/3 szklanki słodkiej śmietanki, mleka lub mleka kokosowego, opcjonalnie 1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej do zagęszczenia

Lekcje w kuchni
Kotlety ziemniaczane z twarogiem 108

przepisy na kotlety w wersji bezmięsnej. Jakiś czas temu przygotowywałam kotleciki z brokuła i mięty oraz z kalafiora , które okazały się strzałem w dziesiątkę. Idealnie nadają się jako dodatek do burgera, a jednocześnie mogą stanowić samodzielny posiłek. Możecie zabrać je ze sobą do pracy wraz z dodatkiem jakim może być ulubiony sos czy sałatka. Kotleciki ziemniaczane z twarogiem

Życie ze smakiem
Kotlet z piersi kurczaka z dipem ziołowo-czosnkowym 117

Taki troszeczkę inny sposób na kotleciki. Co prawda też panierowany, ale trzeba przyznać, że w smaku całkiem inny. Zresztą spróbujcie sami, to się przekonacie :) Składniki: ½ kg

Smakowy Raj
Bryzol 83

Bryzol to jedno z popularniejszych i lepszych dań czasów PRL-u. Cienki, duży i okrągły kotlet przyrządzony najczęściej z mięsa wołowego (polędwicy), wieprzowego lub koniny podany z duszoną cebulką i pieczarkami. Możesz do przepisu wykorzystać połączenie mięsa wieprzowego z wołowym. Ja jednak, do przygotowania bryzoli wybieram mięso wołowe, tradycyjnie z polędwicy wołowej. Jeśli bryzol serwuję kilkakrotnie w roku, wybieram mięso(...)wołowe, najczęściej z łopatki lub antrykotu, jednocześnie rezygnując z polędwicy wołowej ze względu na cenę. Bryzol polecam z potrawami z ziemniaków, najbardziej puree ziemniaczanym, kopytkami lub pieczonymi ziemniakami. Bryzol SKŁADNIKI: 600 g polędwicy wołowej 1 duże jajko płaska łyżeczka soli, ½ płaskiej łyżeczki czarnego pieprzu 4 czubate łyżeczki mąki pszennej olej lub masło klarowane do smażenia DODATKOWO: 300 g pieczarek

Zasmakuj Kuchni
Polędwica z dorsza 53

puree ziemniaczanym , puree z batatów i dyni lub selera, kaszą, makaronem. To ryby smażonej na maśle bez panierki pasuje nie tylko surówka z kiszonej kapusty , także warzywa duszone, np. kalafior, brokuły, surówka z marchewki. Polędwica z dorsza to świetny pomysł na uroczysty obiad dla całej rodziny. Serwowana w tygodniu to super smaczna alternatywa dla mięsnych kotletów do ziemniaków

Zasmakuj Kuchni
kotlety ziemniaczano-marchewkowe... 149

trochę mąki ziemniaczanej. Zwilżonymi dłońmi formować nie duże kotleciki, obtaczać je wtartej bułce. Na gorącym oleju rzepakowym smażyć na rumiano z każdej strony kotleciki. surówka z rzepy: rzepę obrać, zetrzeć na tarce grubsze oczka, posypać solą i zostawić na 30 minut, wycisnąć z rzepy sok ( gorzki ), wsypać do miski, wymieszać z cukrem, pieprzem, śmietaną, cytryną - doskonałe kotlety ziemniaczano-marchewkowe

W Mojej Kuchni Lubię
KARKÓWKA Z GRILLA Z SAŁATKĄ ZIEMNIACZANĄ 157

Danie nadające się na wakacyjne spotkania przy grillu. Karkówkę przyprawiłam czosnkiem, solą i pieprzem . Polałam olejem i odstawiłam na ok.dwie godziny do lodówki  a następnie

potrawyregionalne
Indyk w migdałach 167

łyżki mąki ziemniaczanej 2 białka (roztrzepane) 100 g płatków migdałowych sól pieprz olej do smażenia Już od wielu lat widać, że Polacy pokochali mięso z indyka. W wielu rankingach widać, że stało się ono trzecim, najbardziej popularnym mięsem po kurczaku i wieprzowinie. Najprawdopodobniej indyki pojawiły się w Polsce około 1560 roku. Dzisiaj zaprezentuję troszkę inną wersję kotletów z indyka

Świat Domowej Kuchni
SIEKAŃCE Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI 147

Uwielbiam szybkie i pyszne kotlety zwłaszcza do obiadu czy burgerów.  Siekańce robi się bardzo szybko a połączenie kurczaka, warzyw i sera to poazja.  Polecam i zapraszam również na FP -- GOTOWANIE PATKI   SKŁADNIKI NA 12 sztuk: ➦2 filety z kurczaka pojedyncze  ➦20 dag pieczarek ➦1 cebula ➦2 łyżki siekanej natki pietruszki  ➦1 łyżeczka siekanego kopru(...)jajka  ➦2 łyżki mąki ziemniaczanej  ➦3 łyżki majonezu ➦15 dag sera żółtego tartego ➦1 łyżeczka mielonej  papryki słodkiej i ostrej ➦sól i pieprz do smaku ➦ olej rzepakowy do smażenia   PRZYGOTOWANIE: 1. Filet z kurczaka kroję w drobną kostkę.  2. Cebulę obieram i kroję w kostkę.  3. Pieczarki myję i kroję w kostkę

Gotowanie Patki
bitki z karkówki z jelenia 438

błony. Kotlety stłuc, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano, przełożyć do garnka. Cebule pokroić w półplasterki poddusić dodając szczyptę cukru, soli, listki laurowe, wlać bulion i dusić pod przykryciem. Po 20 minutach wlać wino, dusić do miękkości. W razie potrzeby doprawić solą. Bitki z karkówki z jelenia można podać z  kluskami kładzionymi ziemniaczanymi, kluskami

królestwo garów
Filet z kurczaka w zakręconych szaszłykach 99

Wesołe kręcioły wyglądają i smakują pysznie! Ciekawa propozycja dla kogoś, kto lubi filety z kurczaka w każdej postaci. Czasami trzeba się trochę nagimnastykować z wykonaniem, ale

Za drzwiami kuchni
Wegańskie kotleciki ze słodkich ziemniaków i fasoli 227

Wegańskie kotleciki ze słodkich ziemniaków i fasoli z wyraźnie wyczuwalnym smakiem cytryny i imbiru. Chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Idealnie pasują do sałatki lub

Mohiella
Filet z kurczaka w zakręconych szaszłykach 290

Wesołe kręcioły wyglądają i smakują pysznie! Ciekawa propozycja dla kogoś, kto lubi filety z kurczaka w każdej postaci. Czasami trzeba się trochę nagimnastykować z wykonaniem, ale

Za drzwiami kuchni
Duszona karkówka z pieczarkami 175

pure ziemniaczane, kiszony ogórek i papryka. Składniki: karkówka wieprzowa 500 g pieczarki 300 g cebula 200 g olej rzepakowy 1 łyżka domowa Vegeta 2 łyżki czosnek 5 ząbków szczypiorek 1 pęczek natka pietruszki 1 pęczek śmietana wiejska lub śmietanka 100 ml mąka gryczana 2-3 łyżki sól himalajska, świeżo zmielony pieprz Mięso myję, kroję na kawałki lub kotlety

IzaGotuje
Burgery z czerwonej fasoli 196

kotlety z czerwonej fasoli... ale tak same? No niekoniecznie. Zawsze można zrobić zdrowe domowe burgery. No i wyszły: pyszne, inne, lżejsze i smaczniejsze.  Składniki na 2 burgery + zostaje ok. 4/5 osobnych kotlecików, które smakują pysznie również na zimno: same lub na kanapce: Kotleciki: Papryczka chilli Puszka czerwonej fasoli Mała cebula Pół papryki Jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania