kotlety z warzyw - 1740 przepisów (strona:56/116)

Surówka obiadowa z kapusty włoskiej i nowalijek 152

ogródkach mnóstwo świeżych, zdrowych i co najważniejsze smacznych warzyw. Dlatego nie zapominajmy o nich. Ja zawszę się staram, aby do drugiego dania przygotować jakąś dobrą, pełną witamin surówkę. Nawet jeśli obiad czasem podajemy ten sam co dnia poprzedniego, to czyż nie jest, to prawdą, że podając do przysłowiowego kotleta inne dodatki zmieniamy zupełnie smak naszego dania? Zapraszam Was serdecznie

Słodkie okruszki
Kolorowe ryżowe kotleciki 163

siekamy.3. Do ryżu dodajemy jajka, bułkę tartą, ser, koperek i warzywa. Doprawiamy i mieszamy na jednolitą masę.4. Z masy formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.Rada: Podczas formowania kotlecików warto moczyć ręce w wodzie, inaczej ryż klei się i nie pozwala na dobre formowanie kotletów. Oczywiście każdy pewnie o tym wie, ale może znajdą się

Pasja Smaku
Kotlety z dyni 128

Wcześniej gościły u nas dwie dyniowe zupy: po indyjsku i w klasycznym wydaniu na szybko . Dzisiaj proponujemy Wam pyszne kotleciki dyniowe! Zapraszamy :) Kotlety z dyni Przepis na ok. 15 kotletów Potrzebujemy: - ćwiartka sporej dyni - 1 duża cebula - 1/3 szklanki ugotowanego białego ryżu - 1/3 czerwonej świeżej papryki - 1 mała ostra papryczka habanero (tu żółta) - 4-5 łyżek mąki pszennej - 1 łyżką(...)wodnista. 5. Kiedy warzywa są już gotowe, czekamy aż trochę wystygną. Następnie dodajemy do nich mąkę oraz siemię lniane i wszystko dokładnie mieszamy. 6. Na talerzu wysypujemy trochę ziaren sezamu i siemienia lnianego i mieszamy je ze sobą. Formujemy z masy kotleciki i obtaczamy je w ziarnach. Smażymy na oleju, aż się zarumienią. Można również smażyć kotlety bez sezamowo-lnianej

Bananowe Pole
Bitki w sosie grzybowo - śliwkowym 137

Ostatnio zrobiło się na blogu bardzo słodko, więc dla odmiany proponuję danie obiadowe. Dziś bitki w sosie grzybowo - śliwkowym. Osobiście bardzo lubię sosy grzybowe, a z

kuchnia doski
kotlety z kalafiora z sosem jasnym... 168

durszlak i dobrze odcedzić z wody, do miski dodać warzywa, kawałki cebuli i natki pietruszki, pałką blendera wszystko zmiksować do masy wbić jajko, wsypać tartej bułki (1-1,5 szklanki, tyle,aby masa nie była za luźna), dodać kucharka,paprykę, wymieszać łyżką dodać mąki ziemniaczanej i wymieszać, od razu smażyć kotlety, formować kotlety o 1 cm grubości na gorącym oleju

W Mojej Kuchni Lubię
Burgery z dorsza 96

szczyptę soli i pieprzu ziołowego - olej do smażenia - ulubione warzywa i sosy 1. Filety z dorsza kroimy w niewielką kosteczkę i przekładamy do miski. 2. Do ryby dodajemy jajka, ketchup, musztardę oraz porcjami mąkę i bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy. 3. Następnie dodajemy przyprawy i posiekany szczypiorek. Mieszamy i formujemy kotlety. Jeśli masa nadal klei się do rąk, można dodać

Bez Cebuli
Schab w warzywach wg Aleex 163

lekarza, przygotuję obiad dla chłopaków. Zrobię im schab w warzywach – jedno z dań, które bardzo mi smakowało w sanatorium. Od razu po powrocie odtworzyłam je po swojemu w mojej kuchni i bardzo je polubiliśmy. Mięso do obiadu przygotowane w taki sposób jest delikatne i soczyste. To świetna odmiana dla tradycyjnego kotleta. Polecam. Składniki: • plastry schabu bez kości (dowolna ilość

W mojej kuchni
Grillowany szparagi w roladzie mięsnej z batatami 157

Cały obiad na grillu został przygotowany i uważam, że był pyszny, udany. Wszystkim roladki smakowały, a warzywa słodyczą zaskakiwały. Efekt jest idealny, a smak genialny.  Zapraszam do głosowania  http://kuchennezmagania.mojegotowanie.pl/film/7/monika-i-pawel  w konkursie "Kuchenne Zmagania"!  Emotikon grin  Każdy kto odda swój głos może liczyć na wygraną  Emotikon smile  Nagrodami dla szczęśliwców są patelnie(...)Delimano oraz zestawy produktów Podravka  Emotikon grin  Dziękuję za każdy głos :) Składniki: 5 plastrów schabu (kotlety), 5 plastrów boczku, 10 – 15 szparagów zielonych w zależności od grubości, 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, 3 -4 łyżki ajvaru łagodnego, świeży tymianek, olej rzepakowy, przyprawa chilli do smaku, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ponadto: batat, seler

Moniki Smakołyki
Kotlety jajeczne z kalafiorem 276

najlepiej. Kotlety, mimo zwartej konsystencji, troszkę się porozpadały. Postanowiłam więc resztę upiec. Po 20 minutach spędzonych w piekarniku były... idealne! To było TO ! Zwarte, pyszne, takie jakie właśnie chciałam...  Ogólnie jestem bardzo zadowolona i dlatego chętnie dzielę się z Wami tym przepisem :) Z racji tego, iż są one dość czasochłonne, radzę jajka i warzywa ugotować dzień wcześniej. To znacznie

Kuchnia Ellie
PIECZONE BURGERY Z INDYKA 152

można dodać bułki tartej. Po uformowaniu kotletów, włóż je do żaroodpornego naczynia i zapiekaj około 30 min w 180 st. C pod przykryciem. Po upieczeniu zostaw je jeszcze na kilka minut w naczyniu. Burgery ewentualnie można usmażyć, ale jest to zdecydowanie mniej zdrowa opcja! :) Podawaj z dużą ilością warzyw. SMACZNEGO ! Burgery też dobrze smakują

Vroblewska-fitlife
Buraczkowe kotlety z kaszy jaglanej z surówką z młodej kapusty 137

Te kotleciki robię już od dłuższego czasu. Są naprawdę pyszne i wbrew pozorom szybkie do przygotowania. Zamiast buraczków można dodać do nich inne warzywa, na przykład

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bóbgery, czyli burgery z bobem 135

Sezon na bób trwa , więc trzeba korzystać z tych dobrodziejstw! Dzisiaj prosty przepis na burgery vel. kotlety z wykorzystaniem bobu - BÓBGERY nadchodzą! Bóbgery Przepis na ok

Bananowe Pole
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i fetą (gotowane na parze) 639

proste w wykonaniu, najlepiej podane w towarzystwie warzyw - też ugotowanych na parze.  SKŁADNIKI (dla 4 osób) 2 duże piersi kurczaka 140g sera feta kilka suszonych pomidorów z zalewy świeża bazylia sól pieprz suszona bazylia   PRZYGOTOWANIE Piersi myjemy, usuwamy tłuszcz i błony. Każdą pierś przekrawamy w poprzek na dwa cieńsze kotlety (najlepiej kładąc na piersi całą dłoń  - równolegle

Moje Kuchenne Rewelacje
Roladki schabowe- prosto, szybko i smacznie ;) 171

oczkach, przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.Na każdego kotleta nakładamy farsz i zwijamy roladkę. Żeby się lepiej trzymały, spinamy wykałaczkami. Smażymy.Sos: pomidory obieramy ze skórki, wrzucamy pokrojone do garnka i dusimy. Resztę papryki kroimy w paski i dorzucamy do pomidorów. Czosnek przeciskamy przez praskę i wrzucamy do sosu. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy przecier i doprowadzamy do wrzenia. Do sosu

Czerwona Porzeczka
Kotlety z białej fasoli panierowane w płatkach owsianych 161

smacznych potraw. Można nią również zastąpić mięso. Kiedyś wydawało mi się to abstrakcyjne, bo nie wyobrażałam sobie, jak można mięso zastępować czymś roślinnym. Teraz sama wymyślam na to sposoby. Warzywa strączkowe są dobrym substytutem mięsa, nie tylko ze względów zdrowotnych, ale także smakowych. Używając odpowiednich przypraw można nadać im dowolnego smaku. Nie zamierzam jednak nikogo na siłę przekonywać do zmiany(...)dodać do zmielonej fasoli razem z posiekaną natką pietruszki, płatkami owsianymi i jajkiem. Przyprawić solą i dokładnie wymieszać całość. Odstawić na około 10-15 minut. Po tym czasie formować kotlety i obtaczać w płatkach owsianych. Smażyć na średnio rozgrzanym oleju z obu stron, aż staną się lekko rumiane. Podawać z ulubionymi surówkami i ewentualnie z sosami - na ciepło

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania