kotlety z marchewka - 1000 przepisów (strona:34/67)

Młoda kapusta ze śmietaną + film 87

śmietaną to niezwykle proste, smaczne i klasyczne danie, idealny dodatek do młodych ziemniaków lub mielonych kotletów. Jest to świetna propozycja, która również znakomicie smakuje solo, najlepiej zaraz po przygotowaniu i na gorąco.     składniki na 3 porcje główka młodej kapusty 2 cebule 1 marchewka pęczek koperku 2 łyżki masła 1/2 szklanki śmietany 18% 2 łyżeczki mąki pszennej szczypta kminku

Smakowite Dania
Młoda kapusta ze śmietaną + film 280

śmietaną to niezwykle proste, smaczne i klasyczne danie, idealny dodatek do młodych ziemniaków lub mielonych kotletów. Jest to świetna propozycja, która również znakomicie smakuje solo, najlepiej zaraz po przygotowaniu i na gorąco.     składniki na 3 porcje główka młodej kapusty 2 cebule 1 marchewka pęczek koperku 2 łyżki masła 1/2 szklanki śmietany 18% 2 łyżeczki mąki pszennej szczypta kminku

Smakowite Dania
Kotlety z piersi kurczaka pod marchewką 186

Hej! Dzisiaj zapraszam na kotlety z piersi kurczaka, które są aromatyczne, smaczne i zdrowe. Mam nadzieję, że przypadną Wam do gustu. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Kopytka buraczane z sosem chrzanowym 165

Macie swoje ulubione, ukochane warzywa? ja w zależności od pory roku pożeram szparagi, piekę marchewki, robię ciastka z dyni. Każda pora ma swój kolor ale na kolor buraka jest zawsze czas :) jako mała dziewczynka uwielbiałam zasmażane buraczki , które robiła mama do kotletów mielonych.  Jako dorosła kobieta odkryłam, że gdy się je upiecze stają się esencją smaku, słodyczą samą

Dzieje kuchennej Wiewióry
BURGERY RYBNE ( BEZ GLUTENU I NABIAŁU ) 127

Widoczne na zdjęciu kotlety rybne , są zdecydowanie urozmaiconą wersją tradycyjnej pieczonej ryby :P Bez zbędnego pisania... przejdźmy do przepisu ! : SKŁADNIKI : 200 g białej ryby (dorsz, mintaj)  1 ugotowany batat  1/2 marchewki  1/2 pora  koperek  mieszanka ziół sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Rybę doprawiamy solą ,pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny - gotujemy na parze , lub pieczemy

Marcepanowa kuchnia
Duszona wołowina w warzywach i pomidorach z szybkowara 167

dlaczego tak długo go nie używałam. Wołowinę robiłam około 30 minut. Składniki: ok.600 gram wołowiny 2 marchewki Kawałek selera 1 cebula 3 ząbki czosnku Sól Pieprz Pomidory z puszki Liść laurowy Ziele angielskie olej Wykonanie: Wołowinę kroimy na kawałki ( plastry jak na małe kotlety, większość wołowiny się nadaje ), dodajemy łyżkę oleju. Przyprawiamy solą ( ok 1 łyżeczka ) i pieprzem. Pozostawiamy

Smaki Ewy
Roladki z indyka z kiełkami brokuła 159

płaskie kotlety. Mięso dodatkowo cienko rozbijamy. Posypujemy delikatnie solą, nakładamy część farszu i zwijamy w roladę. Końce rolad spinamy wykałaczkami aby się nie rozpadły podczas smażenia. Rolady obtaczamy w mące i obsmażamy przez chwilę na rumiany kolor. Kostkę rosołową Vegeta Natur rozpuszczamy w gorącej wodzie i wlewamy na patelnię z obsmażonymi roladami. Dodajemy startą drobno marchewkę i  drobno pokrojonego

Bon appetit mon amie
Domowy burger z frytkami z marchewki 164

Coraz częściej zamiast odwiedzać popularne sieciówki z fastfoodami wybieramy mniejsze lokale serwujący pyszne burgery. Ostatnio w jednym takim lokalu byliśmy, a TUTAJ znajdziecie recenzję. Chciałbym Wam

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pikantne kotlety z kaszą jaglaną i pieczarkami 135

tymi kotletami. Nie miałam w planach przygotowania zdjęć i przepisu na bloga, ale okazało się, że obiad wyszedł tak pyszny, że od razu zabrałam się za fotki. Najlepsze kotlety wegetariańskie jakie jadłam, soczyste, pikantne, aromatyczne. Bardzo polecam! 5-6 dużych pieczarek pół czerwonej cebuli łyżka masła łyżka soku z cytryny sól i pieprz 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej łyżka(...)dynii, pietruszkę oraz papryczki (papryczki które kupuję, w zalewie maja także marchewkę i jej też dodałam około łyżkę). Jeśli macie w domu oczyszczone, suszone grzyby to możecie przygotować z nich także puder grzybowy i dodać jako przyprawę. Dodaje fajnego aromatu. Całość mieszamy i formujemy […] Artykuł Pikantne kotlety z kaszą jaglaną i pieczarkami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
WEGE BURGERY Z KASZY JAGLANEJ 134

formowania kotletów przechowywać w lodówce. Dzięki temu mocno stężeje i kotlety nie będą rozpadały się podczas smażenia.  SKŁADNIKI / 5 SZT. 2/3 szklanki suchej kaszy jaglanej (lub 2 szklanki ugotowanej) 10 g masła 2 szklanki gorącej wody  50 g masła 1/2 papryki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka koncentratu pomidorowego(...)Odstawiamy z ognia i zostawiamy pod przykryciem, do całkowitego wystygnięcia.  Ostudzoną kaszę lekko solimy i spulchniamy widelcem. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w małą kostkę. Marchewkę, cebulę i czosnek ścieramy na tarce o dużych oczkach.  Skórkę pomidora nacinamy na krzyż, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 2 minuty. Obieramy ze skóry, kroimy w kostkę Na patelni

cool and minty
BURGERY Z UGOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW I FASOLI 154

dorosłym.  Najlepiej aby wszystkie składniki były przygotowane wcześniej. W momencie formowania kotletów powinny być dobrze odparowane i zimne. Im sztywniejsze będą składniki, tym sztywniejsze i bardziej zwarte będą burgery.  Kotleciki nie muszą być podawane w bułce, można je serwować np. z mizerią lub marchewką z groszkiem. SKŁADNIKI / 6 BURGERÓW 1 puszka białej fasoli (400 g) 1 cebula(...)Rozgniatamy na puree. Puree ziemniaczane i fasolowe przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy i natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy. Łyżką nabieramy porcje masy i w zwilżonych wodą dłoniach formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej wymieszanej ze świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Smażymy na 0,2 cm warstwie dobrze rozgrzanego oleju, po 3 minuty z każdej strony, do zrumienienia. SOS CZOSNKOWY

cool and minty
Kotlety siekane z cukinią i marchewką 404

Siekane kotlety to świetny pomysł na przemycanie warzyw dla niejadków. U nas się sprawdziło :) Teraz młoda cukinia jest najpyszniejsza, dlatego polecam serdecznie taki obiad.  Składniki: 1 młoda cukinia 1 marchewka 1 cebula 500 g piersi z kurczaka sól, pieprz 2 jajka 3-4 łyżki mąki 1 ząbek czosnku Sposób przygotowania: 1. Cukinie umyć. Marchew obrać, warzywa zetrzeć na tarce

Kuchnia domowa Ani
Burger jaglano-buraczany w tofu 130

plasterków, a resztę ścieramy na tartce do miski, w której będziemy robić masę na kotlety. Marchew kroimy na pół - jedną część kroimy wzdłuż na plastry, drugą część ścieramy na tartce do miski. Cebulę kroimy w kostkę. Ostudzoną kaszę dodajemy do buraczków i marchewki, dodajemy cebulę i przyprawy oraz mąkę.Wszystko dokładnie mieszamy  i formujemy kotleciki. Smażymy je na patelni

Bananowe Pole
Kapusta kiszona na ciepło z boczkiem i suszonymi grzybkami. 225

grzybkami i boczkiem to świetny dodatek obiadowy do wszelkich dań mięsnych typu kotlety schabowe, kotlety mielone, czy żeberka duszone. Ale w/g minie najlepiej smakuje w parze z smażoną kaszanką lub duszonym golonkiem. Polecam :) Składniki - 0.5 kg kapusty kiszonej ( może być z dodatkiem marchewki ) - garść suszonych grzybków - 5 dkg boczku wędzonego - 1 szt. cebula - listek laurowy, ziele angielskie, kminek mielony, koperek

Kuchnia z widokiem na ogród
czosnkowy kotlet z piersi w jajku i mące na obiad... 251

rozbić tłuczkiem kotlety jajka roztrzepać w naczyniu z ciut olejem - panierka lepiej się trzyma, każdy kotlet maczać dobrze w jajku i obtaczać w mące smażyć na gorącym oleju na złocisto z obu stron podać z gotowanymi ziemniakami i np. buraczkami na ciepło i marchewką z masłem, posypać koperkiem.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię