niewielka cebula, drobno posiekana 1 główka czosnku, ząbki obrane (można posiekać, sos będzie bardziej czosnkowy) 300ml bulionu drobiowego 3-4 goździki 200ml śmietanki 30% 1/2 szklanki startego parmezanu kilka gałązek świeżego tymianku posiekana natka pietruszki Przepis: Krok 1. Kotlety z kurczaka posypać solą, pierzem i mielonym czosnkiem. W miseczce wymieszać mąkę i starty parmezan - panierować kotlety z każdej strony
Moja Książka KucharskaTe roladki dość długo czekały na publikacje... W końcu się doczekały. To drobiowe roladki z kurczaka nadziane, papryką, ogórkiem kiszonym i żółtym serem. Idealny pomysł
Radość kipiąca uśmiechem.Macie już pomysł na dzisiejszy obiad ? Jeśli nie zapraszam na drobiowe placki J Botwinka niekoniecznie nadaje się tylko do chłodnika, doskonale podkreśla smak delikatnego mięsa jakim
Wanilia i Kardamonmusi być suchym jak wiór kawałkiem (prze)gotowanego mięsa. Zamiast gotować w wodzie albo rozbijać z nich kotlety schabowe, upieczcie piersi z dodatkami, jak ja. Nie będziecie żałować! Żebyśmy się dobrze zrozumieli – nie mam nic przeciwko schabowym z drobiowego mięsa (w sumie to innych nie jadam), ani przeciw gotowaniu mięsa. Po prostu lubię urozmaicać potrawy i to jest jeden
Dietologkokosowego, a następnie smażymy mięso po kilka minut z każdej strony, aż do lekkiego zarumienienia się panierki. Wyjmujemy kotlety na talerz, nakładamy dodatki i wcinamy. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest zdrowy. Według tabel wartości odżywczych filet drobiowy zawiera aż 22% białka przy znikomej ilości węglowodanów (1,6%) i tłuszczy (3%). Płatki owsiane są bogatym źródłem błonnika
Proste-przepisy.plJest pyszna, soczysta, a delikatna nuta cytryny delikatnie podkreśla smak drobiowego mięska. Do tego jeszcze chrupiąca panierka, skrywająca aromatyczne wnętrze.... mmmm... pyszności!!!
Rozpustne gotowaniePorcja dla 4 osób: 0,5 kg mielonego mięsa drobiowego 2 cebule 1 jajko 10 łyżek otrąb owsianych łyżeczka czosnku w proszku łyżeczka ziół prowansalskich łyżeczka
Humanistka w kuchniPlacki drobiowe z cukinią i żółtym serem to znakomity pomysł na smaczne, szybke i proste danie nie wymagające specjalnych umiejętności kulinarnych, to również ciekawy zamiennik tradycyjnych kotletów z kurczka. Delikatne mięso połączone z cukinią, żółtym serem i szczypiorkiem, tworzą aromatyczne, bogate w różnorodne smaki, danie. składniki na około 20 sztuk 1 podwójna pierś z kurczaka 1 mała cukinia(...)stron na złoto- brązowy kolor. Usmażone placki zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Tak przygotowane placki podajemy z surówką i ziemniakami. Artykuł Placki drobiowe z cukinią i żółtym serem + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniakolejną alternatywę na zastąpienie zwykłych mielonych. Na kaszowe zapiekane w sosie już macie przepis . Tutaj wykorzystałam kapustę i to był strzał w dziesiątkę!😇 Jako dodatek do tych kotletów polecam delikatną porcję ziemniaczków i mizerię. Przepis daję od razu na porcję dla całej rodzinki, gdyż jest on tak dobry, że nie sposób zjeść go samemu😁 Idealnie sprawdzi się jako obiad(...)pół szklanki kaszy bulgar/jęczmiennej (nie gotujemy) -1 cebula sos -2 kostki drobiowe -1 słoiczek koncentratu pomidorowego +płaska łyżka skrobi ziemniaczanej+łyżka śmietany Przygotowanie: 1. Kapustę siekamy i przelewamy wrzątkiem. Cebulę kroimy drobno. 2. Surową kaszę, kapustę, cebulę, mięso, jaja przyprawiamy wedle uznania i mieszamy dokładnie. Formujemy kotlety. Następnie obsmażamy na patelni z obu stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego
Zdrowie i pysznie na talerzuSkładniki: kurki mrożone 15 dag, mięso mielone drobiowe 1/2 kg, cebula 1 sztuka, jajka 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, sos chili 1 łyżka, bułka tarta 3/4 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba na wpół odmrożone kurki posiekać drobno nożem-tak się łatwiej posiekają i na sitku zostawić aby woda obciekła cebulę zeszklić na 2 łyżkach oleju, wsypać kurki z sitka(...)wymieszać, można dodać z 1/4 szklanki gazowanej wody na mocno gorący olej kłaść okrągłe, lekko spłaszczone mielone smażyć na rumiano z każdej strony i odkładać je na ręcznik papierowy kotlety są soczyste i smaczne na ciepło i na zimno............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwcale nie oznacza, że nie da się jej modyfikować, o czym wspomnę dalej. Soczyste, pyszne kotlety mielone z chrupiącą skórką to danie, które każdy zna z rodzinnego domu, ale nie każdy potrafi przyrządzić, a zapewniam, że jest to naprawdę proste :) Składniki (na ok. 12 kotletów): - kilogram mięsa mielonego - dwie duże cebule - dwa jajka - dwie bułki kajzerki - bułka tarta(...)olej do smażenia - sól, pieprz Używamy albo mięsa wieprzowo-wołowego, albo wieprzowego, najlepiej z łopatki. Drobiowe raczej nie będzie się nadawało, gdyż jest za suche (ale za to można zrobić z niego przepyszne pulpety, które pojawią się tu wkrótce). Kajzerki moczymy w wodzie, aż całkowicie napęcznieją. Tradycyjnie zwykło się używać w tym celu bułek czerstwych, ale spokojnie, świeże też mogą
Kulinarne zapędy KokosaZajączki w sosie z pomidorów - kuchnia podkarpacka Zajączki to kotlety przygotowane z mielonego mięsa i drobno siekanej kapusty. Z założenia przygotowuje się je z mięsa zająca, ale ponieważ nie jest ono łatwo dostępne, można użyć dowolnego mięsa – drobiowego, wieprzowego, a nawet wołowego. Na pół kilograma mięsa dodaje się średnią główkę drobno siekanej, ugniecionej kapusty, co sprawia, że kotleciki są delikatne(...)pomidorów - kuchnia podkarpacka Składniki na około 25 zajączków: Sos: 500 g dojrzałych pomidorów 1 cebula 2 łyżki masła 1/2 szklanki śmietany (niezbyt gęstej) sól i pieprz do smaku Kotlety: 500 g mięsa mielonego z zająca (lub innego) 2 kg białej kapusty (średnia główka) 1 cebula 2 jajka 1/2 szklanki kaszy manny sól i pieprz do smaku olej do smażenia Kapustę
Trzeci talerzSkładniki: 1 podwójna pierś z kurczaka, 1/2 łyżeczki pieprz czarny świeżo mielony, 1/2 łyżeczki sól morska, 1 łyżeczka czosnek granulowany, 2 sztuki jajka, - ile potrzeba olej
W Mojej Kuchni Lubięciekawej teksturze. Jaglanka świetnie też zda egzamin zagęszczając kotlety i tworząc je jeszcze bardziej sytymi. Nie zapominajmy również o jej zdrowotnych właściwościach. Do tego aromatyczna pietruszka oraz pyszne pieczarki i zwykłe mielone już takie zwykłe nie są;) Nic tylko zajadać. A więc… do dzieła:) 500-600 g mięsa mielonego drobiowego około 100 g kaszy jaglanej 200 g pieczarek
Smaki Na Talerzupikantnie drobiowym filetem w cieście naleśnikowym i klasycznych "corn flake'sach". Składniki (4 porcje) -500 g filetu z kurczaka -2 szkl. płatków kukurydzianych -1,5 szkl. mąki pszennej -1 szkl. mleka -1 jajko -kilka łyżek oleju do ciasta -płaska łyżeczka ostrej papryki -sól, pieprz -olej do smażenia Przygotowanie Filet umyć i oczyścić. Rozkroić wzdłóż na kotlety (nie rozbijać). Przyprawić solą
Zielona Kuchnia