Zapraszam na zrazy drobiowe nadziewane kuskusem. Doskonale smakują na gorąco, na zimno jako przekąska i zawsze jest to jakaś alternatywa dla zwykłych kotletów. Na pewno zaskoczycie smakoszy Waszej kuchni. Składniki: marynata : ok. 4-5 łyżek oliwy 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka ziół prowansalskie, 1/2 cytryny, 1 łyżeczka curry 1 pierś z kurczaka pół szklanki kuskus
pieprzny smaczekSzybkie do zrobienia kęski drobiowe mogą być pomysłem na obiad. U mnie powstały właśnie na niedzielny obiad, ponieważ nie miałam ochoty na zwykłe kotlety, a także nie miałam czasu na zabawę w faszerowane i zapiekane filety. Składniki: 1 pierś z kurczaka opakowanie szynki szwarcwaldzkiej w plastrach 1 cebula 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz zioła prowansalskie chili Wykonanie: Pierś
Pasja Smakuposiekać, wymieszać z oliwą. Masą natrzeć kotlety. Odstawić na godzinę do lodówki. Następnie kotlety obtoczyć w odrobinie bułki tartej i usmażyć na złoty kolor. Sos pietruszkowy: pęczek natki pietruszki, 1 szklanka śmietanki 30%, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1/2 szklanki drobiowego bulionu, łyżeczka soku z cytryny, szczypta startej skórki z cytryny(...)minut na małym ogniu. Dodać drobno posiekaną natkę pietruszki oraz mąkę rozrobioną w kilku łyżkach zimnej wody. Doprawić solą, pieprzem, sokiem oraz skórką z cytryny. Gorące kotlety podawać z ciepłym sosem
Z miłości do słodkościMini burgery drobiowe Dziś zapraszam Was na przepis na mini burgery domowe. Takie mini burgery idealnie sprawdzą się na przyjęciu, spotkaniu z przyjaciółmi, a nawet w formie obiadu wraz z porcją frytek. U mnie takie mini burgery zawsze cieszą się dużą popularnością i znikają w mgnieniu oka. Polecam. Od czasu do czasu warto sięgnąć po taki prosty i szybki pomysł(...)domowe bułeczki do takich hamburgerów (tu skorzystałam w gotowych). A jeśli szukacie innych przepisów/pomysłów na przekąski i dania na przyjęcie, to zajrzyjcie tutaj ( klik ). Składniki: Na kotlety: podwójna pierś z kurczaka (około 450 g) 1 mniejsza cebula 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 1/3 łyżeczki ostrej czerwonej papryki (można pominąć) sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka
Słodkie okruszkiDe volaille z koperkiem , pyszny klasyk Czasami trzeba wrócić do klasyki . De volaille w wersji wiosennej ze świeżym koperkiem to niezapomniany smak cudownie płynącego masła …
Ogrodnik w podróżyniewielka cebula, drobno posiekana 1 główka czosnku, ząbki obrane (można posiekać, sos będzie bardziej czosnkowy) 300ml bulionu drobiowego 3-4 goździki 200ml śmietanki 30% 1/2 szklanki startego parmezanu kilka gałązek świeżego tymianku posiekana natka pietruszki Przepis: Krok 1. Kotlety z kurczaka posypać solą, pierzem i mielonym czosnkiem. W miseczce wymieszać mąkę i starty parmezan - panierować kotlety z każdej strony
Moja Książka KucharskaTe roladki dość długo czekały na publikacje... W końcu się doczekały. To drobiowe roladki z kurczaka nadziane, papryką, ogórkiem kiszonym i żółtym serem. Idealny pomysł
Radość kipiąca uśmiechem.Macie już pomysł na dzisiejszy obiad ? Jeśli nie zapraszam na drobiowe placki J Botwinka niekoniecznie nadaje się tylko do chłodnika, doskonale podkreśla smak delikatnego mięsa jakim
Wanilia i Kardamonmusi być suchym jak wiór kawałkiem (prze)gotowanego mięsa. Zamiast gotować w wodzie albo rozbijać z nich kotlety schabowe, upieczcie piersi z dodatkami, jak ja. Nie będziecie żałować! Żebyśmy się dobrze zrozumieli – nie mam nic przeciwko schabowym z drobiowego mięsa (w sumie to innych nie jadam), ani przeciw gotowaniu mięsa. Po prostu lubię urozmaicać potrawy i to jest jeden
Dietologkokosowego, a następnie smażymy mięso po kilka minut z każdej strony, aż do lekkiego zarumienienia się panierki. Wyjmujemy kotlety na talerz, nakładamy dodatki i wcinamy. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest zdrowy. Według tabel wartości odżywczych filet drobiowy zawiera aż 22% białka przy znikomej ilości węglowodanów (1,6%) i tłuszczy (3%). Płatki owsiane są bogatym źródłem błonnika
Proste-przepisy.plJest pyszna, soczysta, a delikatna nuta cytryny delikatnie podkreśla smak drobiowego mięska. Do tego jeszcze chrupiąca panierka, skrywająca aromatyczne wnętrze.... mmmm... pyszności!!!
Rozpustne gotowanie