kotlety to fajna odmiana od tradycyjnych, panierowanych filetów drobiowych. Robi się je szybko, są łatwe do wykonania, nie potrzebujemy wymyślnych składników, no i są baaardzo smaczne. Same plusy, więc zachęcam do wypróbowania ;) Składniki na ok. 4-5 porcji: ok. 900 g mięsa z piersi kurczaka ulubiona przyprawa do kurczaka 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki mleka 2 jajka(...)Dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Na koniec wrzucić mięso oraz przyprawy, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, łyżką nakładać i formować kotlety, smażyć z obu stron na złoto. Podawać na ciepło np. z ziemniakami i ulubioną surówką
Simply Foodśrodku i chrupiąca panierka na zewnątrz. Dodatek pieczarek wzbogaca smak kotletów, dzięki temu są naprawdę rewelacyjne. Kotlety mielone to bardzo popularne danie w kuchni polskiej. Jednak wystarczy kilka prostych modyfikacji, by danie stało się bardziej oryginalne i przyciągneło uwagę gości oraz domowników. Po pierwsze zamieniamy mięso wieprzowe na drobiowe, po drugie do mięsa dodajemy pieczarki, po trzecie nadajemy kotletom kształt
Kuchnia MagdaLenyśrodku i chrupiąca panierka na zewnątrz. Dodatek pieczarek wzbogaca smak kotletów, dzięki temu są naprawdę rewelacyjne. Kotlety mielone to bardzo popularne danie w kuchni polskiej. Jednak wystarczy kilka prostych modyfikacji, by danie stało się bardziej oryginalne i przyciągneło uwagę gości oraz domowników. Po pierwsze zamieniamy mięso wieprzowe na drobiowe, po drugie do mięsa dodajemy pieczarki, po trzecie nadajemy kotletom kształt
Kuchnia MagdaLenypiersi kurczaka jemy w postaci smażonych kotletów, ponieważ jest to najprostszy i najszybszy sposób na ich przygotowanie. Warto jednak pokusić się o to, by zamiast kotletów przygotować coś innego. Ja dziś postawiłam na drobiowy gulasz pomidorowy. Jest to danie bardzo proste i szybkie do zrobienia, które można podawać z ryżem, ziemniakami, kaszą, a nawet chlebem - co kto lubi 😀 Ja dziś
Z notatnika dietetykamasła orzechowego, mleka kokosowego, limonki i curry. I równie niestandardowy ryż – z kalafiora. Oryginalne, pachnące Azją, proste danie. Zobacz przepis Kurczak piccata Jeśli macie dość kotletów z kurczaka, ten przepis jest dla Was: drobiowy sznycel podlany winnym sosem z dodatkiem kaparów. Miła i orzeźwiająca odmiana od wszystkich panierowanych kurczaków Zobacz przepis Podwójnie smażona polędwiczka w sosie musztardowyym Bardzo prosty sposób
Niedzielny kucharzWęgierskie filety z kurczaka, szybki obiad Czasami potrzebny jest szybki obiad i takie właśnie są węgierskie filety . Bezproblemowe w wykonaniu a do tego bardzo smaczne . Jedynym
Ogrodnik w podróżyfilet z kurczaka oscypek konfitura żurawinowa 1 jajko sól, pieprz słodka papryka bułka tarta Przygotowanie: Fileta przekroić na dwa kotlety i rozbić. Na każdego kotleta nałożyć po 2-3 … Czytaj dalej Kieszonki drobiowe z oscypkiem i żurawiną
czarrna od kuchniPomysł na wykorzystanie mięsa drobiowego z rosołu. Dodatek kapusty kiszonej sprawia, że kotlety nie są suche. Mięso oddzielić od kości i zmielić wraz z kapustą kiszoną w maszynce do mielenia
Bullio„Kieszeń Włocha” drobiowe filety inaczej Kieszeń Włocha, jest pełna Włoch , czyli mozzarelli i suszonych pomidorów " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em
Ogrodnik w podróżysałaty Sałatka z indyka na ogórku Sałatka Olivier Szybkie paszteciki z mięsa rosołowego Chrupiąca sałatka z black pudding Szaszłyki wieprzowe po tajsku Kebab drobiowy Lahmacun Dolma - papryka faszerowana Strogonow z wieprzowiny Kotlet schabowy "Cygan" Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i oliwkami Cukinia faszerowana mięsem Rybne: Kulki z tuńczyka na ananasie Rafaelo z wędzonego łososia Sałatka z awokado
Codzienne GotowanieSeler w całości obgotowałam w rosole Pokroiłam w plasterki o grubości 0,5 cm Usmażyłam na gorącym tłuszczu w takiej samej panierce jak wieprzowe kotlety schabowe. Według mnie smakują podobnie jak ...mięso drobiowe :) To może być wyśmienita propozycja dla jaroszy. Seler można obgotować już w plastrach, ale uważajmy wtedy by go nie przegotować. Gotowany w połówkach może się lekko
Proste PotrawyMożna je przygotować z różnego gatunku mięsa – drobiowego, wieprzowego, wołowego, jagnięcego, mieszanego. Cała tajemnica udanych kotletów mielonych (nie tylko wieprzowych) tkwi w doborze dobrego gatunku mięsa, bardzo dokładnym wyrobieniu masy mięsnej i odpowiednim jej doprawieniu. Najlepsze przyprawy, to oczywiście własne kompozycje, a nie gotowe mieszanki. Składniki: - 1,2 kg mięsa wieprzowego (szynka lub łopatka) - 2 czerstwe bułki + mleko
mojewypiekiinietylkoprzyrządzana przez karczmarza o nazwisku Pożarski, u którego miał się zatrzymać Mikołaj I. Danie zasmakowało władcy, który kazał je włączyć do dworskiego menu. Kotlety pożarskie panierowane w grzankach z chleba. Składniki: - ok. 750g piersi drobiowych - 2 jajka - 2 łyżki rozpuszczonego masła - 2 małe czerstwe bułki - mleko do namoczenia bułek - 1-2 ząbki czosnku - sól morska - pieprz - kromki chleba(...)patelnię z masłem klarowanym.. Smażymy z obu stron na złoty kolor, dosmażamy pod przykryciem. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i podajemy – z czym kto lubi. Kotlety pożarskie panierowane w grzankach z chleba są daniem bardzo smacznym. Podane z purre ziemniaczanym i marchewką z groszkiem na gęsto będą ciekawym urozmaiceniem obiadu… i nie tylko. Ciekawa, chrupiąca panierka
mojewypiekiinietylkoDzięki mieszance przypraw od Rafex , a wierzcie nam że rewelacyjny smak, gotowanie nigdy nie było aż tak proste. Nie dość, że wyszło mega soczyście, to przyprawy
R'n'G KitchenSkładniki: 5 porcji schab bez kości, - w opisie farsz, 1 szklanka olej rzepakowy, 2 sztuki jajka, 3 łyżki mąka pszenna umyte i osuszone kotlety schabowe dość cienko rozbić FARSZ: 10 dag mielonego mięsa drobiowego, 1/2 szklanki ugotowanego ryżu, posiekany pomidor, cebulka, 1 łyżeczka grill barbecue Royal Brand, natka pietruszki, żółtko, jarzynka kucharka = wszystko dobrze wymieszać nałożyć łyżkę farszu na schab
W Mojej Kuchni Lubię