kotlet - 10609 przepisów (strona:308/708)

Kotlety mielone 145

Kotlety mielone ciut inaczej niż zawsze..między innymi dlatego, że z przyprawą gyros i z kaszą manną. 50 dag mięsa mielonego 1 cebulka 1-2 łyżeczki ostrej musztardy  2 jajka 1-2 łyżki kaszy manny przyprawa do gyrosa Knorr sól Do mięsa mielonego dodać drobno pokrojoną cebulkę i resztę składników.Wszystko razem dokładnie wymieszać.Formować kotleciki i smażyć

Moje domowe kucharzenie
kotlety z wątróbki 552

więcej pracy niż przy tradycyjnej, smażonej wątróbce, a efekt? Spróbujcie sami. Moja rodzina jest zdecydowanie na TAK ;-) Jeśli lubicie zamienić czasem tradycyjny mielony na coś innego, proponuję spróbować pysznych kotletów z ryżu . składniki: 1/2 kg wątróbki drobiowej 1 średnia cebula 2 jajka 2 pełne łyżki mąki sól, pieprz olej do smażenia wykonanie: Wątróbkę myję, osuszam papierowymi ręcznikami i kroję

babka w formie
KOTLECIKI RYBNE Z CHIPSAMI 216

miski. Koperek myjemy, osuszamy, drobno siekamy i dodajemy do ryby. Następnie dodajemy przyprawy, 1 jajko, otręby, len mielony, 2 łyżki mąki pszennej i wszystko dokładnie mieszamy ręką (jak kotlety mielone). Pozostałą mąkę wysypujemy na talerz. Na drugim talerzu roztrzepujemy jako. Płatki kukurydziane mielimy na miałko i wysypujemy na trzeci talerz. Z masy rybnej formujemy kotleciki, obtaczamy w mące, następnie

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety mielone z ryżem (półmięsne) 101

Uwielbiam takie kotlety, ponieważ są miękkie i delikatne w smaku. Może nie są niskokaloryczne, ale na pewno o wiele lżejsze od tych tradycyjnych. Zresztą sami spróbujcie! Polecam! (około 18 sztuk) 700g mięsa mielone  300g ryżu (waga ugotowanego) 2 jajka 1 cebula (duża) 1 łyżka majeranku papryka słodka  sol, pieprz Dodatkowo: bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Ryż

Di gotuje
Falafel i "Srebro" 161

trochę większe niż kasztany w łupinach. Smażyć z różnych stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odłożyć na ręcznik papierowy dla odsączenia z nadmiaru tłuszczu. ----- Podobne: Boczniaki w zatarowej panierce Kotlety jaglano-ziemniaczane z kapustą Kluski śląskie Najlepsze falafele jadłam do tej pory w Berlinie. Takich wegetariańskich fast foodów brakuje mi w Warszawie. Te, które spotykam odpychają mnie zapachem starego oleju

Weekendy w domu i ogrodzie
Danie jednogarnkowe -schabowy po cygańsku babci Basi 206

odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Polecam danie jednogarnkowe ” Schab po cygańsku „, które nie pochłania wiele czasu a jest pyszne. Składniki : 4-5 kotletów schabowych, 5-6 marchewek średnich, 3 cebule, kilka łyżek majonezu, 15 dkg sera żółtego, sól, pieprz, vegeta czerwona, ziemniaki w kawałkach   Wykonanie : Schabowe rozbić ( ja przykrywam folią spożywczą, żeby

Pysznosci Babci Basi
MIELONE KOTLETY ASI 165

mleku i odciśnięta 1 czerwona papryka - pokroić w kostkę sól,pieprz przyprawa uniwersalna pieprz cajune mielona papryka czerwona ********************************************** Mięso wymieszać z papryką,ogórkiem kiszonym ,czosnkiem,bułką i przyprawami.Utulić kotlety w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety ryżowe 227

dodatkami ] cebula 2 jajka 5 dkg sera żółtego sól,pieprz, wegeta koperek bułka tarta do panierowania Ryż ugotować , wymieszać z jajkami ,startym serem żółtym.Doprawić do smaku.Formować kotlety [ w razie potrzeby można dodać troszkę bułki tartej], obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron

Moje domowe kucharzenie
roladki wieprzowe z pieczarkami i natką pietruszki 339

jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia wykonanie: Mięso myjemy, kroimy na porcje. Cienko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę, podsmażamy, doprawiamy. Każdego kotleta posypujemy posiekaną natką pietruszki, nakładamy pieczarki i zwijamy w rulon. Panierujemy w jajku oraz bułce tartej i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Kotlety z brokułem i fasolką 203

czerwonej fasoli 1 mała cebula 1 jajko 2-3 łyżki kaszy manny sól, pieprz bułka tarta do panierowania Przygotowanie: Brokuła podzielić na różyczki, ugotować, dodać fasolkę … Czytaj dalej Kotlety z brokułem i fasolką

czarrna od kuchni
PIERŚ KURCZAKA NADZIEWANA SEREM I BOTWINKĄ 142

PRZYGOTOWANIE :  Piersi z kurczaka lekko rozbijamy, lub nacinamy wzdłuż. Doprawiamy je do smaku z każdej strony przyprawami i czosnkiem. Liście botwinki myjemy i odcinamy ogonki.  Na kotlety układamy kilka listków botwinki, na to po plastrze sera goudy i zwijamy roladki. Spinamy je wykałaczkami i podpiekamy na oleju kilka minut z każdej strony, następnie pieczemy w piekarniku lub halogenie

Kulinarne Fantazje Marioli
Burger jaglano-buraczany w tofu 132

ostygnięcia. Gdy kasza się gotuje, buraka i marchew obieramy ze skórki. Z buraka odkrajamy 6 plasterków, a resztę ścieramy na tartce do miski, w której będziemy robić masę na kotlety. Marchew kroimy na pół - jedną część kroimy wzdłuż na plastry, drugą część ścieramy na tartce do miski. Cebulę kroimy w kostkę. Ostudzoną kaszę dodajemy do buraczków i marchewki, dodajemy cebulę

Bananowe Pole
Kotlety z łososia 138

mielimy w maszynce o średnich oczkach. Następnie mieszamy z jajkiem, posiekaną cebulą i bułką tartą (masa ma być zwarta). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym smalcu. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionymi dodatkami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone z piersi kurczaka z kasza jaglana 328

bułka tarta olej Pierwszym krokiem jest zmielenie piersi. Następnie dodaję sól, pieprz, jajko, koperek, ugotowaną ale już zimną kaszę jaglaną i resztę przypraw. Wszystko mieszam. Z wyrobionego mięsa formuje kotlety obtaczam w bułce tartej i kładę na rozgrzaną patelnie (przeważnie używam oleju kokosowego, jest rewelacyjny! nie czuć smaku kokosa, tłuszczu a zapach też jest całkiem inny niż przy zwykłym oleju

Kuchnia Viki

Proponowane wyszukiwania