kotlet - 10609 przepisów (strona:314/708)

Kulki z indyka w aromatycznym sosie 203

Eksperymentuję z kompozycjami przypraw . Dziś próbuję zrobić malutkie kotleciki w pomidorowym sosie z lekko egzotyczną nutą. Chodziło mi przy tym o to by kotletów nie smażyć i nie zagęszczać bułką czy czymś innym .Mało tego chciałam je ugotować w sosie .Bałam się czy się nie rozpadną ale udało się. Czas: 45 minut Składniki: 25 dag mielonego mięsa z indyka

Buniabaje w kuchni
Pikantne kotleciki na fasolce 185

ziarnisty. Usmażyć kotleciki na rumiano. Podlać bulionem .Wlać sos chili słodko-kwaśny i włożyć pastę z trawy cytrynowej. Zamieszać. Dusić kotlecik pod przykryciem kilka minut obracając w trakcie duszenia. Kotlety na moment wyjąć z patelni. Włożyć w sos odsączoną fasolkę . Na fasolce ułożyć kotleciki . Przykryć i dusić jeszcze 5 minut na małym gazie pod przykryciem. Podawać z ryżem na sypko

Buniabaje w kuchni
Sznycle duszone w sosie warzywnym 333

Przyszło mi do głowy , że jeżeli robię kotlety schabowe w sosie ,,myśliwskim" to można podobnie zrobić sznycle drobiowe .Robiłam już takie sznycelki (Kotleciki drobiowe w sosie ,,lodówkowym,,)-z tym , że tamten sos był bardzo przypominający ,, myśliwski. Tym razem miałam ochotę na sprawdzenie jak smakowały by z dodatkiem typowo warzywnego sosu. Okazało się , że są pyszne. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Kurczakowe oszczędności 669

majonez . Zmiksować. Doprawić kostką cebulową , pieprzem , czubricą ( lub Gyros ) .Podzielić na 4 części . Formować kotleciki - wkładając w każdy kawałek sera . Panierować w bułce tartej. Rozgrzać olej i smażyć kotlety na rumiano z obu stron. Zmniejszyć gaz , dołożyć masło , skropić 1 łyżką wody i dodusić kotleciki . Dodaję do masy majonez   bo mięso z piersi jest suche

Buniabaje w kuchni
Mielone w rozmarynie i pieczarkach 200

Przygotowywanie kotletów mielonych w większych ilościach i mrożenie ich na zapas to moim zdaniem fantastyczny pomysł. Potem wystarczy skomponować dodatki ( sosy ) i mamy obiad gotowy. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Mielone z utartym jabłkiem 150

dodatkiem utartego jabłka i bardzo mi smakowały. A wszystko zaczęło się od angielskich kiełbasek apple sausages ( no bo jeśli może być kiełbaska o jabłkowym smaczku to czemu nie kotlety). Pomysł tak mnie swego czasu zafascynował , że musiałam go sprawdzić. Teraz wracam do pomysłu chcąc go trochę zmodyfikować. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Pizza margheritta… na cieście z kurczaka 68

będzie. Rozpłaszczone mielone mięso, co tu dużo mówić, nie przypominało pizzy, ale warto było jeszcze chwilę poczekać, bo ostateczny efekt jest naprawdę wspaniały: wyjmujemy z pieca aromatyczny, bardzo smaczny kotlet w kształcie pizzy, zapieczony w serze i sosie pomidorowym. Tu jedna uwaga: podczas pieczenia na „pizzy” wytworzy się sos – warto go odlać, żeby mięso ładnie się przypiekło. I druga uwaga

Niedzielny kucharz
Boczniaki w cieście. Co zrobić z boczniaków? Mamy świetny przepis 139

Można je podać jako przekąskę albo wegetariańskiego kotleta. Boczniaki smażone w cieście wychodzą niesamowicie smacznie, a przepis jest banalny. Przepis na boczniaki w cieście 250 gramów świeżych boczniaków , 1 jajko, pół szklanki mleka, 3 kopiaste łyżki mąki pszennej, kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej, pół łyżeczki proszku do pieczenia, olej do smażenia, sól. Jak zrobić boczniaki w cieście? Do miski wbij jako

Kulinarna Polska
Paluszki rybne z dorsza z cytrynowym pieprzem 89

względem smaku jak i jakości. Wystarczy że zaopatrzysz się w filet rybny, pokroisz go na mniejsze części, odpowiednio doprawisz, opanierujesz i usmażysz. Jest to tak proste jak przygotowanie słynnego kotleta schabowego. Takie domowe paluszki rybne są znacznie zdrowsze, nie są zmieloną papką pokrytą panierką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Filety z dorsza smażone w panierce 5 z 1 głos Autor: Martyna

ProstePesto.pl
EmmyRalfBurger 93

przełóż zawartość patelni do mieszanki i wymieszaj. Na koniec 0.5 szklanki mieszanki wymieszaj z 0.5 szklanki majonezu. Czas złożyć EmmyRalfBurger w całość Po pierwsze rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wrzuć kotlety do burgerów. Obsmaż je z każdej strony na złoto – brązowy kolor, doprawiając solą i pieprzem, a w międzyczasie lekko smarując je masłem. Po drugie na drugiej patelni bo chyba

RafalCook