Kotlety pożarskie robiłam po raz drugi jednak tym razem dodałam łyżkę majonezu. Przepisów na te kotleciki jest bardzo dużo i jest w czym wybierać. Śmiało mogę powiedzieć, że kotleciki zachwyciły moich domowników i zajadali je na ciepło jak i na zimno :) Składniki: 1 pierś podwójna 1 duża cebula 1 łyżka majonezu
Amatorka kuchennasię ser – zarówno mozzarella, jak i cheddar. Przepis powstał zupełnie spontanicznie, można powiedzieć z braku laku … i braku pomysłu na kolację. Jak widać – opłacało się kombinować! Kotlety pizzowe smakują fenomenalnie i są świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i kolację na ciepło. Podane z gorącym czerwonym barszczykiem zachwycą na kuchennym stole! Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka
Ostra na Słodkoznudzą się nam zwyczajne (suche) kotlety z piersi kurczaka w panierce z bułki tartej, możemy zrobić je w cieście. Najlepsze według mnie mięso kurczaka to udka. Mają zupełnie inny smak. Czytaj więcej
Ana Mari's worldprzyjemnością! Ciągle kombinuję różne sposoby na wykorzystanie tych darów! Tym razem padło na kaszę jaglaną! Dodałam marchewkę … troszkę płatków owsianych … cebulkę … przyprawy … i powstały przepyszne kotlety , którymi zajadałyśmy się z ogromną przyjemnością! Składniki: - płatki owsiane – 3 łyżki – kasza jaglana – 150 g – marchew – 2 szt – cebula – 2 szt – sól
Ostra na SłodkoWyciągamy , mieszamy z ugotowanym ryżem , dodajemy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy 2 mniejsze jajka , mąkę i przyprawy. Wyrabiamy masę ( jeśli nie będzie się chciała kleić dodajemy jeszcze odrobinę mąki). Formujemy kotlety , a następnie panierujemy w bułce tartej. Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy gorące! Smacznego
Ostra na Słodkoskwarkami * Grillowane warzywa z chrupiącymi grzankami * Smażone pierożki w 4 smakach Danie główne : * Defilada Zup Polskich – cztery rodzaje, zupa podawana w małych kokilkach * Koronne potrawy kuchni polskiej: kotlet schabowy, bigos, żeberka, pieczone mięsa, kiełbasa , kaszanka , pieczone ziemniaki, domowe sałaty Deser : * szarlotka z bitą śmietaną * sernik NASZA OFERTA WYGLĄDAŁA TAK : http://www.groupon.pl/oferty/krakow-extra/zbojcy-w-palacu/34496623 zdjęcie z http://www.zbojcywpalacu.com/ Na stół kolejno
Ostra na Słodkorazem z jajkiem i cebulą. Doprawiamy solą , pieprzem i papryką, a następnie dokładnie mieszamy. CAŁOŚĆ: Z ciasta urywamy kawałek , formujemy kulkę , rozwałkowujemy , nakładamy na środek farsz, zawijamy i formujemy kotlety. Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju. Smacznego
Ostra na Słodkomożna z niej wyczarować wiele smakowitych dań , które zachwycą niejedno podniebienie. Podaje się ją zarówno na surowo , jak i smażoną , pieczoną , duszoną i gotowaną . Przyrządza z niej zupy , surówki , kotlety , racuchy , a nawet ciasta! Ma bardzo mało kalorii ( ok.15kcal w 100g ) , dlatego świetnie nadaje się dla osób będących na diecie. Ja jak co roku korzystam z jej dobrodziejstw. Nie wyobrażam
Ostra na Słodkojaglaną gotujemy na sypko w wodzie lub bulionie. Posiekaną drobno cebulę podsmażamy na złoto. Wszystkie razem dokładnie mieszamy. Dodajemy jajko , przyprawy i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wyrabiamy masę na kotlety ( jeśli nie będzie się chciała kleic dodajemy łyżkę mąki ). Smażymy niewielkie kotleciki na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy gorące! Smacznego
Ostra na Słodkowiecie mięso gości u mnie zdecydowanie rzadziej niż kasze , naleśniki czy też kotlety z warzyw . Zdecydowanie bardziej lubię właśnie zasmakować się w kuchni wegetariańskiej. Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ( na prawdę przepyszne! ) kotleciki z kalafiora. Dodatek aromatycznych przypraw sprawia , że są niesamowicie smaczne … i zarówno starszy jak i młodszy z przyjemnością sięgnie po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: * mały
Ostra na Słodkooglądamy! http://www.jak.tv/movies/ jak-zrobic-kotlety-z-kapust y-pekinskiej
Ostra na Słodkobułce tartej i smażyć na średnio rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Ja podałam kotleciki z sosem czosnkowym przygotowanym błyskawicznie z naturalnego jogurtu, przeciśniętego przez praskę czosnku, soli i pieprzu. Kotlety są tak bardzo syty, że nic więcej do nich nie potrzeba. Proporcje możecie dowolnie zmieniać, jak podałam orientacyjne :) Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaMielone kotlety są bardzo "codzienne". Proste, ale dające pole do popisu wyobraźni, smaczne i lubiane nawet przez dzieci, które nie zawsze chcą jeść mięso. W moim domu w ogóle coraz rzadziej jemy mięso, czasem się zastanawiam, czy za jakiś czas nie staniemy się wegetarianami. No, ale póki co, dopieszczamy podniebienia kotlecikami, pieczeniami, pulpetami ;) Jeśli mielone, to tylko
Codzienna kuchnia niecodziennaDelikatne i soczyste mięso wzbogacone słodko - winnym smakiem jabłek. Niezastąpiona ozdoba każdego przyjęcia i rozkosz dla podniebień jego uczestników. Niewielkim nakładem pracy i finansów pozwala zastąpić w menu zwykłe kotlety schabowe. Nie dajcie się długo namawiać! Zapraszam do stołu! Składniki: 1,5 kg schabu bez kości; 2 ząbki czosnku; Czubata łyżeczka soli; 3 średniej wielkości twarde jabłka; Świeżo
Gospodyni MiejskaKiszona kapusta zasmażana... Pyszny dodatek do tradycyjnego kotleta schabowego. Smakowite danie główne w duecie z ziemniakami. Lekko kwaśna i aksamitna, polska specjalność. Komu porcja? Chętnych zapraszam do stołu! Składniki: 1 kg kiszonej kapusty; 4 średnie, białe cebule; 100g boczku; 3 ziarna ziela angielskiego; 1 liść laurowy; 5 ziaren pieprzu; 3 łyżki mąki pszennej na zasmażkę; Olej/oliwa do smażenia; Pieprz zmielony
Gospodyni Miejska