kotlet - 10609 przepisów (strona:310/708)

Gołąbki bez zawijania 161

cebulę, kapustę kiszoną, 3 łyżki koncentratu, jajko, mąkę, majeranek i doprawiamy do smaku.  Brytfannę lub blaszkę wykładamy liśćmi kapusty pekińskiej. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, z masy formujemy kotlety i podsmażamy je z obu stron, gotowe układamy w naczyniu wyłożonym kapustą. Wodę zagotowujemy z koncentratem pomidorowym, liściem laurowym, zielem angielskim i doprawiamy do smaku. Tak przygotowany wywar wlewamy

Gotowanie i blogowanie
Kotlety z białej fasoli panierowane w płatkach owsianych 169

dodać do zmielonej fasoli razem z posiekaną natką pietruszki, płatkami owsianymi i jajkiem. Przyprawić solą i dokładnie wymieszać całość. Odstawić na około 10-15 minut. Po tym czasie formować kotlety i obtaczać w płatkach owsianych. Smażyć na średnio rozgrzanym oleju z obu stron, aż staną się lekko rumiane. Podawać z ulubionymi surówkami i ewentualnie z sosami - na ciepło

Codzienna kuchnia niecodzienna
Schabowy w panierce 194

mieszanki różnych ziół..Schabowy smakował idealnie. schab,polędwica panier do mięsa Skworcu Zioła Małgorzaty Skworcu jajka Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić.Jajka roztrzepać , dodać zioła i  wymieszać.Kotlety  maczać w jajkach i bułce tartej, smażyć z obu stron na rumiano

Moje domowe kucharzenie
Siekany drobiowy smażony na oleju rzepakowym 256

płynie olej rzepakowy do smażenia Pierś z kurczaka pokroić w kostkę.Dodać pozostałe składniki i wymieszać, doprawić do smaku.Tak przygotowane ciasto schłodzić. Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładać porcje kotletów i smażyć z obu stron na wolnym ogniu

Moje domowe kucharzenie
Przepyszne kotleciki z jajek 145

Rating: Przepyszne kotleciki z jajek podałam dzisiaj na śniadanie – kilka razy sięgałam po ten przepis, ale za każdym razem odkładałam na bok obawiając się, że kotlety z jajek nie powinny należeć do „dobrych”. Niepotrzebnie. Po dzisiejszym śniadaniu jestem pewna że przepyszne kotleciki z jajek zagoszczą w mojej kuchni. Przepyszne kotleciki z jajek mogą być przystawką

Magiczny Garnek
Kotlety ryżowe 221

smażenia Ryż ugotować na sypko.Cebulę pokroić i podsmażyć do miękkości.Przestudzony ryż wymieszać z  jajkami ,startym serem żółtym, pokrojonymi pomidorami i natką.Doprawić do smaku.Formować kotlety [ w razie potrzeby można dodać troszkę bułki tartej], obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron

Moje domowe kucharzenie
Trójkąciki z mięsa w waflu 198

Zwykłe kotlety mielone już się znudziły...a zostało mi 2 wafle tortowe..na blogu już są podobne kotleciki. .ale tym razem nie są rolowane,tylko w kształcie trójkątów.. 50 dkg mięsa mielonego  1 cebula  1-2 łyżki śmietany  sól, pieprz, majeranek  1 jajko  mąka ,jajko i bułka tarta do panierowania  2 wafle tortowe

Moje domowe kucharzenie
Pieczarkowe rolady z szynki 154

pieprz do smaku tłuszcz do smażenia 1 łyżeczka – czubata mąki pszennej do zagęszczenia sosu Szynkę kroimy w plastry o grubości około 1 cm i rozklepujemy tak jak na kotlety schabowe – bardzo cienko . Pieczarki siekamy drobno , tak samo cebulkę i wszystko smażymy na patelni , lekko soląc i doprawiając pieprzem oraz gałką muszkatołową . Jak już pieczarki z cebulką będą miękkie

Ogrodnik w podróży
Kotleciki z soczewicy i kaszy jaglanej 125

moim domu często pojawiają się takie kotleciki bez mięsa, szczególnie na piątkowym obiedzie. Polecam, są bardzo smaczne i sycące , moim zdaniem bardziej można  się nimi najeść niż kotletami z mięsa. Przygotowałam je z ekologicznej kaszy jaglanej od  Eco Blik . Składniki: 1,5 szklanki czerwonej soczewicy 1 szklanka ekologicznej kaszy jaglanej  Eco Blik 1 cebula 3 łyżki

Bajeczna Kuchnia
Kotleciki ruskie, czyli pierogi inaczej 158

się dopiero, kiedy otrzymamy w czasie gotowania wspaniałą paćkę z wypływającego farszu. Jest na to jednak sposób. Poniżej przedstawiam Wam sposób na ruskie pierogi inaczej, czyli w sumie "Ruskie Kotlety". Składniki: 1kg ziemniaków 250g twarogu 1 duża cebula wafle (zwykłe prostokątne, "andruty") 1 jajko sól, pieprz bułka tarta Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie. Odlane ziemniaki przeciskamy

Gotuj z Rumcajsem
Domowe burgery 135

Domowe burgery i wyżerka taka że teraz muszę pobiegać aby to spalić. Burgery są pyszne, no te domowe o innych nawet nie mówię. Kotlety robi się szybko a bułki robiłam wczoraj zajrzyjcie [ klik ] , potem ulubione dodatki i obiad gotowy. Aha jeszcze majonez z awokado i mango, bardzo prosty do zrobienia - jest tutaj [ klik ]. Zachęciłam do zrobienia? no to do pracy

Moje Małe Czarowanie
Jagnięce kotleciki z kością z wolnowaru 180

tymianku 1 łyżeczka suszonego oregano 1/4 -1/3   łyżeczki pieprzu czosnek suszony oliwa z oliwek sól przygotowanie Wolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją. Kotleciki umyć i osuszyć. Każdy kotlet posypać z obu stron solą, pieprzem, suszonym czosnkiem, tymiankiem i oregano. Można też wszystkie przyprawy wymieszać w misce i tak przygotowaną  mieszanką przyprawić mięso. Czosnek drobno pokroić, cebulę pokroić

Stare Gary
Kotlety z jajek 1069

Kotlety z jajek są smaczne i sycące, często przyrządzam je na piątkowy obiad, podaję z surówką i ziemniakami. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 2 jajka surowe 1 cebula 3-4 łyżki bułki tartej 2 łyżki śmietany 18% Pół pęczka natki pietruszki Sól, pieprz Olej do smażenia Bułka tarta Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym

Bajeczna Kuchnia
Kotlety z kapusty kiszonej i kaszy jaglanej 265

garnka i zalewamy 1 szklanką wody. Gotujemy aż kasza będzie miękka. Kapustę kiszoną kroimy na drobno. Dodajemy do ugotowanej kaszy. Wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Przyprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy. Formujemy kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie

Weganka gotuje
Bitki wieprzowe z majerankiem i czosnkiem. 222

Patelnię o grubym dnie lub szybkowar nagrzewamy, na dno wlewamy 3-4 łyżki oleju rzepakowego (lub 2 łyżki smalcu) i obsmażamy bitki z każdej strony na rumiano. Gdy wszystkie kotlety są już gotowe dolewamy tyle wody, aby zrazy były niemalże całkowicie przykryte. Teraz patelnię lub szybkowar przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości (w szybkowarze 10-15 minut). Gotowe mięso odkrywamy

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania