kotlet z jajek - 2550 przepisów (strona:118/170)

Kotlety w panierce z cornflakes 288

filet z kurczakapłatki kukurydziane cornflakes2 jajkamąkaprzyprawa Kucharekolej do smażeniaMięso podzielić na mniejsze porcje i delikatnie rozbić. Posypać przyprawą Kucharek i odstawić minimum na 30 minut w

Świat Domowej Kuchni
bób z czosnkiem cebulą, bazylią czyli smaczne kotlety... 162

wystudzić pałką blendera zmiksować bób razem ze skórką i dodać jajko, łatwiej się zmiksuje posiekaną cebulę, czosnek zeszklić na oleju i wystudzić - dodać do zmiksowanego bobu bób dobrze wyrobić najlepiej ręką z tartą bułką, kucharkiem, pieprzem, natka pietruszki i na koniec dodać posiekane listki bazylii na gorącym oleju smażyć kotlety na rumiano z obu stron i odkładać na ręcznik papierowy

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety z pieczarkami 141

Niedawno prezentowałam kotlety z kurczaka z papryką. Tym razem wersja z pieczarkami. Wydaje mi się, że są jeszcze lepsze, a już na pewno delikatniejsze. Przepis z zeszytu mamy. Składniki: filet z kurczaka 0,5 kg pieczarek 20 dkg żółtego sera 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki zimniaczanej 2 cebule sól, pieprz 2 ząbki czosnku Wykonanie: 1. Kurczaka

Pasja Smaku
Kotlety drobiowe z warzywami 167

Kotlety z indyka w ziołowej panierce podane z podduszanymi warzywami w klimacie śródziemnomorskim. Smacznie, kolorowo i niesztampowo. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 400g sznycli z filetu z indyka, 1 niezbyt duża cukinia (300g) 1 średnia żółta lub pomarańczowa papryka (250g) 2 nieduże pomidory (250g) biała część średniego pora (150g) 1 duże (L) jajko 2 łyżki mąki pszennej(...)kilka(naście) minut. Panierkę przygotowujemy poprzez wymieszanie bułki tartej z ziołami prowansalskimi. Jajko (zarówno żółtko jak i białko) rozbijamy dokładnie trzepaczką. Następnie obtaczamy mięso kolejno w mące pszennej, jajku oraz panierce. Cukinię obieramy i kroimy na plasterki lub półplasterki (zależnie od ich rozmiaru) o grubości ok. 1,5 cm. Pomidory kroimy w „ósemki”. Pozostawiamy skórkę, ale usuwamy ewentualny nadmiar łykowatych

Kulinarna Pokusa
Kotlety jajeczne z kalafiorem 279

wyszło mi to najlepiej. Kotlety, mimo zwartej konsystencji, troszkę się porozpadały. Postanowiłam więc resztę upiec. Po 20 minutach spędzonych w piekarniku były... idealne! To było TO ! Zwarte, pyszne, takie jakie właśnie chciałam...  Ogólnie jestem bardzo zadowolona i dlatego chętnie dzielę się z Wami tym przepisem :) Z racji tego, iż są one dość czasochłonne, radzę jajka i warzywa ugotować dzień

Kuchnia Ellie
SZAŁOT ŚLĄSKI 257

Ostudzić ziemniaki, pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Jajka po ostygnieciu obrać i pokroić w kostkę. Dorzucić do ziemniaków razem z kukurydzą. Dodać ogórek i przesmażony boczek z cebulą. Dać majonez i musztardę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Można serwować w formie sałatki lub na obiad np.: do kotleta schabowego

kuchniabellissima.wordpress.com
Zrazy mielone nadziewane 191

minut. Do większej miski włożyć zmielone mięso, cebulę, jajko, sól i pieprz oraz odciśniętą bułkę. Wszystko dobrze wymieszać. W trakcie wyrabiania mięsa należy dodawać po troszku zimnej wody i wyrabiać tak długo aż mięso wodę wchłonie i nie będzie przywierać do dłoni. Im dłużej wyrabiamy, tym lepsze nasze kotlety. Formujemy małe kotlety mielone, lekko rozpłaszczamy. Kładziemy na kotlety plasterek sera

Smaczne Potrawy
Kotleciki z kalafiora 156

jadła je pierwszy raz myślała, że są to kotlety mielone z ryby, więc można oszukać ludzi, którzy nie przepadają za daniami z warzyw. Polecamy kalafior troszeczkę inaczej, niż tylko gotowany z bułką tartą. Naprawdę jest pyszny. Przepis Składniki: średniej wielkości kalafior ok. 1kg ok. 6 łyżek bułki tartej jajko wegeta pieprz olej Przygotowanie: Kalafior rozdzielamy na mniejsze części, będzie się

KasiaiKrzysiu.pl
Frykadelki czosnkowe 143

fajna czosnkowa odmiana kotletów mielonych, formowanych w wałeczki.Składniki:50 dag mięsa mielonego (u mnie łopatka)1 jajko1 bułka namoczona i odciśnięta1 cebula2-3 ząbki czosnkułyżeczka mielonej słodkiej paprykisól, pieprzbułka tarta do panierowania i olej do smażeniaSposób przygotowania:1. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, posiekaną drobno cebulką, zmiażdżonymi ząbkami czosnku, odciśniętą bułką i przyprawami.2. Z masy mięsnej formujemy mielone

Kuchnia domowa Ani
ryżowe kotlety z cukinią,kalafiorem,marchewką,chilli... 201

cukinii odcisną nadmiar soku i dodać do miski, dodać jajko, chilli cayenne, kucharka i zeszkloną na 1 łyżce pokrojoną cebulą dodać ryż ugotowany najlepiej dzień wcześniej, dodać bułki tartej tyle aby masa była zwarta /mi wyszło ok.1,5 szklanki/, wsypać koperek i wszystko dobrze wyrobić jak na mielone mięsne kotlety na gorącym mocno oleju smażyć na rumiano kotlety i odkładać

W Mojej Kuchni Lubię
Pomysł na grilla: marokańskie kefty z sosem miętowym 199

Takie smakuje zupełnie inaczej niż w znanych w Polsce kotletach. Charakterystyczne jest to, że mięso mieli się samodzielnie razem z dodatkami, dzięki czemu lepiej przechodzi ich smakiem. W naszych warunkach najłatwiej jest zmiksować mięso w robocie kuchennym. Dzięki temu masa jest zwarta i nie ma potrzeby dodawać do niej jajka czy bułki tartej. Następnie masę mięsną odstawia się na godzinę

Chilli Czosnek i Oliwa
Pulpety z żółtego sera 117

Rating: Pulpety z żółtego sera to składnik ostatniego niedzielnego śniadania – miały być jajka i były Do tego nasz ulubiony ser żółty w złotej chrupkiej skorupce

Magiczny Garnek
Kotlety mielone z udek kurczaka. Tanie i smaczne. 342

Smaczny, naprawdę tani obiad. Udka z kurczaka to chyba najtańsze dostępne mięso. A mielone przyrządzone właśnie z tego mięsa są bardzo soczyste. Polecam. Składniki - udka z

Kuchnia z widokiem na ogród
Kotleciki z czerwonej soczewicy z jarmużem 191

Kotlety z białej fasoli cieszą się na blogu popularnością, wręcz biją rekordy wyświetleń. Bardzo mnie to cieszy i wierzę, że przynajmniej część z Was spróbuje ich smaku. Dzisiaj będę namawiać na przygotowanie podobnych kotlecików, ale z czerwonej soczewicy. To również fantastyczne źródło białka, więc może zastąpić mięso. Na pewno jest to propozycja dla tych, którzy właśnie od mięsa stopniowo odchodzą(...)spore garście jarmużu 2 średnie cebule 4-5 większych ząbków czosnku sól do smaku 1 niewielka papryczka chili około 50 ml oliwy z oliwek (lub dobrego oleju) 2 jajka dodatkowo do panierowania: 1 jajko płatki owsiane olej do smażenia Soczewicę wypłukać i ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody. Przestudzić i zmiksować w malakserze lub rozdrobnić tłuczkiem do ziemniaków. Jarmuż

Codzienna kuchnia niecodzienna
Mielone z indyka na parze z kaszą jaglaną 211

Mięso przełożyć do miski i dodać posiekane warzywa Dodać jajko i sól z pieprzem Świeże zioła drobno posiekać i dodać do mięsa Dodać mąkę, kaszę jaglaną i wymieszać Dłonie posmarować oliwą z oliwek i formować kotleciki. Uwaga! Masa będzie mokra, ale po posmarowaniu rąk oliwą bardzo ładnie będą się formowały kotlety . Delikatnie przekładać je na garnek do gotowania na parze

Szczęśliwa kuchnia

Proponowane wyszukiwania