miski dodać ugotowany kalafior fioletowy, ugotowane tłuczone ziemniaki, przyprawy, mozzarellę startą, jajka, natkę pietruszki, ręką wszystko dobrze połączyć i rozdrobnić kalafior w trakcie wyrabiania, kalafior jest lepszy nie całkiem rozdrobniony wsypać bułkę tartą, obie mąki i dobrze wymieszać na mocno gorącym smalcu smażyć nie za grube kotlety na rumiano, odkładać na ręcznik papierowy kotlety są smaczne i można je podawać
W Mojej Kuchni LubięZieleninę posiekać wymieszać kaszę ze zmielonym mięsem, poszatkowana kapustą, cebula i jajkiem. Dodać posiekaną zieleninę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i dodać wg potrzeby bułki tartej tak, by odpowiednio zagęścić masę. Odstawić do lodówki by farsz nieco stężał formować w zwilżonych dłoniach owalne kotlety, obtaczać w mące i obsmażyć na rumiano z podanych składników przygotować
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w drobną kostkę cebulkę, roztrzepane jajka i mieszamy.Następnie przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i dobrze wyrabiamy mięso.Maczając ręce w wodzie nabieramy porcję mięsa i formujemy kotleciki lekko je rozpłaszczając. Na patelnie wlewamy odrobinę oliwy lub oleju kokosowego, układamy kotlety i smażymy z obydwu stron po kilka minut na złoty kolor.Odsączamy
Sama słodycz i szczypta chiligoszczą na moim stole. Żeby jednak nie było, że ciagle te same kotlety lubię je urozmaicić różnymi dodatkami. Dodaje coś do mięsnej masy albo wkładam coś do środka. Tym razem moje kotleciki urozmaiciłam dodatkiem jarmużu. składniki: 600 g mielonej łopatki 120 g jarmużu (bez zgrubiałych łodyg) 1 jajko sól,pieprz 1 mała sucha bułka bułka do panierowania olej do smażenia
Monia miesza i gotujesmakuje ale postanowiłam spróbować zrobić w takiej zalewie małe kawałki kotleta z kurczaka. Są równie smaczne, najlepiej smakują na drugi dzień, kiedy przejdą smakami a panierka wchłonie zalewę. Świetnie sprawdzą się na przyjęciu jako zakąska do wódki. Składniki: duży podwójny filet z kurczaka 2 cebule jajko mąka bułka tarta sól,pieprz olej do smażenia na zalewę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnialubimy czasem zjeść takie oszukane kotlety bez mięsa:) Tym razem wykorzystałam ryż, który pozostał mi z poprzedniego dnia oraz świeżą marchewkę. Kotleciki są sycące, idealne na piątkowy obiad lub na kolację. Składniki: 100g ryżu, 2 cebule, 2 duże marchewki, 4 jajka, pęczek szczypioru, łyżka masła, 2 łyżki bułki tartej, sól
Z miłości do słodkościPrzygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso wyrabiamy z jajkiem, otrębami, mlekiem, posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Serki dzielimy na pół, wyrobioną masę na 4 części. Serki obtaczamy w bułce tartej, każdy „otulamy” jedną częścią mięsa mielonego. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
R'n'G KitchenOlej do smażenia Bułka tarta do obtoczenia Mięso mielone dokładnie łączymy z jajkami i bułką tartą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dokładamy ją do mięsa i ponownie mieszamy. Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy. Z gotowej masy formujemy kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni
VioletoweKucharzenieprowansalskie, bazylia, majeranek natka pietruszki Przygotowanie: Sznycle lekko rozbijam. Obtaczam je w jajku rozbełtanym z mlekiem i w mące z dodatkiem soli, pieprzy, papryki, bazylii, majeranku, oregano i ziół prowansalskich. Ponawiam te ruchy. Mięso wykładam na rozgrzany tłuszcz i duszę na małym ogniu z obu stron,aż kotlety będą rumiane. Ziemniaki obieram, myje i gotuje w osolonej wodzie. Tłuczemy kiedy
ChilliJemyjeść z ogórkiem kiszonym jako dodatkiem, więc tu połączyłam te smaki w kotlecie, papryka jest tylko na kolor i przełamanie smaku - wyszły przepyszne! :) zagoszczą na stałe :) Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2-3 większe ogórki kiszone 1/2 papryki czerwonej 1/2 kostki sera feta 1 jajko 7-8 łyżek bułki tartej (+ do obtaczania) 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka
Kolorowy PrzepisownikKotleciki drobiowe z pieczarkami i serem żółtym. Ciekawa odmiana dla zwykłych kotletów. Są szybkie, wydajne, a co najważniejsze - pyszne! Ledwo zdążyłam złapać 3 ostatnie żeby im (w biegu) zrobić zdjęcie:) SKŁADNIKI: 1 mały filet z kurczaka (ok 40 dag) 5 dag sera żółtego 10 pieczarek 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej ulubione przyprawy do kurczaka ( u mnie Przyprawa do mięs
Kto ugości moich gości?Makaron z jajkiem. Zajadałam się nim, kiedy miałam kilka lat. Naturalną koleją rzeczy jest, że aby był bardziej treściwy dorzucić do niego należy jakąś wędlinę z lodówki, choć usłyszałam opinię, że to i tak danie wegetariańskie i kotlet by nie zaszkodził :) Dalej śmietana. Śmietany w oryginalnej carbonarze ponoć nie uświadczysz. Co innego w tej u mnie. No i ser oczywiście
W kuchni wieczoremmielone zakończyło sie pomyślnie :) Cała nasza rodzinka miała dosyc kotletów mielonych i pulpecików i oto jest zapiekanka z mięsem mielonym :) autorstwa p.Roberta WożniakaSkładniki na 6-8 porcji * 1 kg ziemniaków * 400 g wieprzowego lub wołowego mięsa mielonego * 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki * 3 jajka * 150 ml bulionu mięsnego z kostki
Słodkości i nie tylkoZnudzona tradycyjną panierką z bułki tartej postanowiłam wykorzystać chipsy (u mnie o smaku pomidorowym), które akurat miałam w szafce. Wyszło ciekawie, chociaż pewnie niezbyt odkrywczo.
Pasja SmakuStary przepis ale smak całkiem nowy bo bardzo dawno nie robiłam tych kotlecików. Siekane mięso i starte pieczarki połączone z jajkami i
To co kochamUwielbiam takie kotlety, ponieważ są miękkie i delikatne w smaku. Może nie są niskokaloryczne, ale na pewno o wiele lżejsze od tych tradycyjnych. Zresztą sami spróbujcie! Polecam! (około 18 sztuk) 700g mięsa mielone 300g ryżu (waga ugotowanego) 2 jajka 1 cebula (duża) 1 łyżka majeranku papryka słodka sol, pieprz Dodatkowo: bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Ryż
Di gotujeKotlety mielone na bogato, czyli trzy w jednym. Kotlety z komosą ryżową, brokułem i parmezanem zapiekane w piekarniku. Do tego sos pomidorowy i posiłek gotowy :) 500 g mięso mielone z indyka 300 g brokuły gotowane 30 g tartego parmezanu 150 g komosy ryżowej 1 jajko kurkuma, czubryca, sól – do smaku Komosę gotujemy w 300 ml wody z dodatkiem kurkumy
Kucharzycazielonego ogórka 1 mała cebula 4 plastry żółtego sera mąką, jajko i bułka tarta do panierki sól, pieprz czosnek sos czosnkowy Mięso podzielić na cztery plastry, natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Opanierować i usmażyć. Bułki przekroić i podpiec w piekarniku. do środka każdej bułki wkładać sałatę, kotleta, żółty ser i warzywa, polać sosem czosnkowym lub ketchupem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamamy farszu za dużo możemy zrobi ć z niego takie nietypowe kotlety, takie jak na zdjęciu. Składniki: 4 czerwone papryki 0,5 kg. mięsa mielonego, najlepiej wołowego 1 szt. cebula biała 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki 100 gr. białego ryżu (1 torebka) 1 jajko zioła prowansalskie lub majeranek sól pieprz liś ć laurowy 2 sztuki kostka
Smaczne PotrawyPyszny schaboszczak.. 50 dag schabu 3-4 łyżki majonezu 2 łyżki chrzanu 1,5 łyżki maggi przyprawa arabska Rafex 2-3
Moje domowe kucharzenieprzepraszam Was za nieostre zdjęcie ale kotlety stygły ;) ) Składniki (porcja - zdjęcie; z dodatkiem np. ziemniaków myślę że spokojnie można potraktować za 2 porcje):Mielone: 200 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 15 g (1,5 czubatej łyżki) bułki tartej0,5 roztrzepanego małego jajka (20 g, całe ma ok 55 g)50 g oczyszczonych pieczarek (całościowo potrzebne
Malowane smakiem