korki - 207 przepisów (strona:13/14)

Wino z soku z brzozy, wino brzozowe 1229

Raju W soku rozpuszczamy cukier i wlewamy do gąsiorka, wyciskamy sok z cytrusów, dodajemy drobno pokrojoną skórkę z jednej pomarańczy, limonki i połowy cytryny. Wsypujemy rodzynki i zamykamy gąsior korkiem z rurką fermentacyjną na czas 3 miesięcy, aż nastaw przestanie fermentować. Wiem, że niektórzy przykrywają tylko szmatką bez rurki fermentacyjnej, ale ja mam ten przepis już sprawdzony więc przy

Apetyczna babeczka
#Wyzwanie10jaków 161

nominację :-). Starałam się nie czytać rozwinięć innych blogerów przed napisaniem swoich, więc skojarzenia mogą się powtórzyć albo i nie :-). 1. Klnie jak szewc.  Klnie jak kierowca w korku. Ewentualnie jak ja, kiedy jestem bardzo zdenerwowana - tak, zdarza mi się :-). Albo nie! Klnie jak wtedy, kiedy mały palec u stopy znajdzie jakąś przeszkodę na swojej drodze :D. 2. Zabiera się

Pora coś zjeść
Z miłości do.. próżni bez granic ! 207

błędach. Kupiłam więc zestaw, który zawiera: 2x pojemnik próżniowy 0,5 l pojemnik próżniowy 2,7 l pompkę próżniową Dafi vacuum Do mojego zestawu, w promocji ,dołączony został również korek, do próżniowego zamykania butelek, np. z winem..ale o nim kiedy indziej. Pojemniki próżniowe zostały przetestowane przeze mnie w ekstremalnych warunkach, bez lodówki. Po raz pierwszy pojechały ze mną

Z Kuchni Do Kuchni
Testowanie produktów producenta Agros Nova 219

Cytryna, a Limonka i Cytryna  była dla mnie za ostra w smaku, po rozcieńczeniu bardziej czułam w składzie limonkę niż cytrynę, której jestem wielbicielką.Estetyczne butelki szklane posiadają korek niekapek.Uważam, że syropów można używać także do sporządzania drinków czy polewania deserów. Sok 100 % Wielowarzywny  Fortuna, ma w składzie miał 60,7 % koncentratu i pomidorowego

Proste Potrawy
Ziołowe wino z ryżu 241

przestudzić i wlać do balonu na wino. Dodać ryż, całą gałkę muszkatołową, tymianek oraz rodzynki i cytrynę oraz sok z cytryny. Na koniec wlać zaczyn z drożdży. Butlę zatkać korkiem z rurką fermentacyjną. Odstawić na 3 tygodnie w temp. pokojowej. Następnie zlać wino i rozlać do butelek. Odstawić do sklarowania na około miesiąc

Z miłości do słodkości
LIKIER KUKUŁKA. 1173

miało dość lejącą, rzadką konsystencję. Rozpuszczone cukierki, skondensowane mleko i wódkę umieszczam w dużej butelce,najlepiej z ciemnego szkła. Mieszam dokładnie i zakręcone (lepiej, by była butelka zatkana korkiem), odstawiam na okres około dwóch miesięcy w chłodne miejsce. Pamiętając, by co jakiś czas dobrze butelką wstrząsnąć. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania