Zachciało mi się ostatnio pulpetów, a takich w sosie koperkowym nie jadłam wieki. Sos gotuje się bardzo szybko i uważam go za jedno ze smaczniejszych obiadów na wiosnę. Koperkiem pachnie w całym moim domu :). Przepis ze zdjęciami krok po kroku :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy
Przepisy Aleksandryoraz dodatkowo zagęścić zupę użwamy ziemniaków z gotowanego wcześniej bulionu. Wrzucamy je do zupy, a całość blendujemy ręcznym blenderem na gładką masę. 7. Tak gotową zupę dekorujemy szczypiorkiem i koperkiem oraz podajemy z grzankami (najłatwiej pokroić chleb w kosteczkę i "usmażyć" na patelni z dodatkiem oliwy i granulowanego czosnku. Można również w analogiczny sposób upiec grzanki w piekarniku). Smacznego! Maugo
Bananowe Poleuznania), nie polecam jedynie dodawać zbyt dużej ilości ostrej papryki, ponieważ ziemniaki będą za ostre i niezbyt smaczne. Pokrojone na mniejsze wcześniej kawałki ziemniaki wrzucamy do miski, dorzucamy pokrojony koperek i mieszamy ziemniaki w "zalewie" Wrzucamy na papier do pieczenia i pieczemy w temp. 200*C przez około 15-20 minut w zależności od wielkości ziemniaków. W trakcie pieczenia przynajmniej
W Moim Magicznym Domuktórym będziemy marynować śledzie. Wstawiamy tam także rybę i zalewamy mieszaniną wody i octu. Odstawiamy do lodówki na 3-4 dni. Przed podaniem wykładamy na talerz i dekorujemy świeżym koperkiem. Inną potrawą, która nada się idealnie na imprezę, jest tatar wołowy – oczywiście pod warunkiem, że wybierzemy świeże mięso i dobrej jakości dodatki. Świetnie pasuje zwłaszcza do czystej wódki. Białko mięsa
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniakanapki... nie ma co zachwalać trzeba po prostu spróbować:-) Polecam w szczególności fanom pieczarek:-) Składniki: 6 jajek 250 g pieczarek 1 por 50 g masła (82% tłuszczu) pokrojony drobno koperek (może być mrożony) - ilość według uznania 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka chrzanu sól, pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo Pieczarki kroimy na pół. Por kroimy w półkrążki
IMPRESJA SMAKUsmaku. 3. Sałatkę wykładamy na talerz lub półmisek. Śledziami owijamy jajka, spinamy wykałaczkami. Układamy na sałatce. Czubek każdego jajka smarujemy odrobiną majonezu, posypujemy odrobiną słodkiej papryki i dekorujemy koperkiem
Szefowa kuchniktóre zostały z wczorajszego obiadu) 4-6 ząbków czosnku 2 jajka bułka tarta do panierowania podsmażona na złoty kolor cebulka lub ulubione zioła - tymianek, rozmaryn, cząber albo świeży posiekany koperek opcjonalnie 3-4 łyżki stopionego masła lub około 0.5 szklanki mleka tłuszcz do smażenia (najsmaczniejsze są smażone na maśle) sól, czarny pieprz (ewentualnie ostra papryka) i szczypta gałki muszkatołowej
Kulinaria - potrawy z różnych stron światatradycyjną, niewiadomego pochodzenia wędlinę i inne cuda. Ten burger jest nadziany zdrowiem. Składniki 150 g mielonego mięsa z indyka zagrodowego cukinia baby kawałek dyni czerwona cebula solidna łyżeczka suszonego koperku szczypta kurkumy i curry 2 ząbki czosnku 4 łyżeczki mielonego siemienia lnianego pół łyżeczki mielonej kolendry sól himalajska do smaku natka pietruszki, posiekana drobniutko pół łyżeczki octu balsamicznego Do serwowania
Z Kuchni Do Kuchniimprezy można ją przygotować. Makrelę oczyścić z ości i skóry i wrzucić do miski, dodać serek topiony i skórę z cytryny. Zmiksować za pomocą blendera na gładką masę. Koperek posiekać drobno i dodać do masy. Śmietanę ubić i wymieszać razem z masą rybną, doprawić pieprzem. Na stolnicy rozłożyć folię spożywczą, następnie ułożyć płaty łososia wędzonego tworząc długi prostokąt. Na środek
Kuchnia Pokoleńpęczak 1 jajko ok. 3 łyżki bułki tartej ½ szklanki ciepłego mleka (lub wody) 1 nieduża cebula 1 ząbek czosnku ulubione zioła świeże lub suszone (tymianek, mięta, koperek) sól, pieprz do smaku oraz 2-3 łyżki bułki tartek masło + olej do smażenia (pół na pół) Przygotowanie : Kaszę płuczemy na sicie, a następnie gotujemy, aż będzie miękka
bistro mamaciasto się ugotowało) 5.Wyławiaj łyżką cedzakową i jedz póki ciepłe z ulubionymi dodatkami Ocena: Bardzo dobrze. Dwa plus. Podawaj z zeszkloną cebulą lub słodką śmietaną(tu 18%) z koperkiem(ułatwia trawienie) bądź szczypiorkiem. Nie no. Smakowało! =) P.S. Przepraszam za zdjęcie. Robione późnym wieczorem pierogi kolacyjne - do rana nie ostały się by zobić coś lepszego... P.S.S. Tak, P. zjadł
Fiolka w kuchnijednolitą masę. Oczywiście 2 jajka, sól i pieprz to dodatki obowiązkowe do placków ziemniaczanych. Zamiast jarmużu możemy oczywiście dodać inne zielone warzywo - szpinak, brokuł i odrobinę natki pietruszki, koperek, liście z łodyżek selera, natkę z marchewki? Czemu nie?! Masa ziemniaczana ma być dość zwarta i pulchna - uzyskamy tą miękkość dzięki dłuższemu miksowaniu w blenderze, który napowietrzy nam całą masę. Pamiętajcie
Right Behind The KitchenSałatka ma bardzo delikatny smak. Osobom lubiącym wyraziste smaki może wydawać się mdła - można wówczas dodać drobno pokrojone ogórki kiszone. Groszek w sałatce można zastąpić kukurydzą konserwową, a szczypiorek - koperkiem. Dla nadania sałatce koloru można dodać drobno pokrojoną, czerwoną paprykę i/lub jajka ugotowane na twardo. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni MiejskaProsto, szybko i smacznie. kiełbasa 2 cebule 1/4 szl.wody 1/2 szkl.ketchupu sos cygański Kielecki sól, pieprz koperek olej Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym oleju.Dodać ketchup i sos, koncentrat pomidorowy i chwilę razem poddusić, doprawić do smaku.Na koniec dodać koperek.Kiełbasę pokroić i naciąć,usmażyć do zarumienia.Podawać razem z sosem
Moje domowe kucharzenierosso Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca sałatka z soczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty
Moja smaczna kuchnia