kolacja - 33757 przepisów (strona:494/2251)

Banany z ryżem 366

Jedna z bardzo prostych i szybkich potraw zarówno na deser jak i na kolację. Składniki : 2 banany  szklanka ryżu basmati miód lub syrop klonowy Ryż gotujemy na sypko. Zostawiamy na trochę pod przykryciem, żeby doszedł.  W misce ryż mieszamy z syropem lub miodem i pokrojonymi bananami. Można też posypać różnymi dodatkami jak np. garscią rodzynek, cynamonem

prawdziwe jedzenie
Focaccia z brokułami i papryką 142

Dobry pomysł na drugie śniadanie lub na kolację. Składniki: pół kubka ciepłej wody łyżeczka drożdży instant pół łyżeczki cukru 2 szklanki mąki łyżka oleju czubata łyżeczka oregano czubata łyżeczka majeranku łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu jajko (można pominąć) na nadzienie: cebula, brokuł, papryka Rozczyn: do ciepłej wody wsypuję drożdże, cukier i łyżkę mąki.  Odstawiam w ciepłe miejsce

prawdziwe jedzenie
Potrawka z kurczaka 406

Proste w przygotowaniu danie na kolację jak i na szybki obiad. Składniki : 500 g piersi z kurczaka makaron lub ryż papryka 3 ząbki czosnku duszone pomidory lub przecier natka pietruszki olej sól, pieprz, majeranek, oregano Mięso czyścimy i kroimy w kostkę ok. 2-3 cm. Obsmażamy na oleju, posypujemy solą i resztą przypraw. Dolewamy tyle wody żeby zakryła mięso

prawdziwe jedzenie
Bułeczki łososiowe 174

Bułeczki drożdżowe z wytrawnym nadzieniem. Propozycja na drugie śniadanie lub kolację. Porcja dla 4 osób (12 bułeczek) Składniki: pół kubka ciepłej wody łyżeczka drożdży instant lub dwie łyżeczki drożdży świeżych pół łyżeczki cukru 2 szklanki mąki łyżka oleju czubata łyżeczka oregano czubata łyżeczka bazylii łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu jajko (można pominąć) na nadzienie: 300g łososia, sól, pieprz, natka pietruszki

prawdziwe jedzenie
SAŁATA Z TUŃCZYKIEM 301

się, jest nieporównywalny w smaku z tym w małych kawałkach. Z tuńczykiem (jak i z większością ryb) rewelacyjnie komponuje się koperek, którym obficie posypałam nasze danie. Idealne na lekką kolację. Przepis dla 3 osób (tak było u mnie) Składniki: - 1/2 sałaty lodowej - 3 garście rucoli - 3 garście roszponki - 12 pomidorków koktajlowych - koperek - tuńczyk w kawałkach (po ok.140g na osobę

Smaczne Zdrowe
Grillowana cukinia w marynacie 2269

Sezon na cukinię w pełni, w związku z tym i w mojej kuchni jest ona częstym gościem. Lekkostrawna, smaczna, nadaję się na podwieczorek, kolację, albo jako dodatek do dania głównego. Pewnie pomyślicie, że przyrządzenie grillowanej cukinii to żadna trudność, z czym się zgodzę, jednak mój sekret tkwi w marynacie! Moja marynata to mieszanka ziół, które w doskonały sposób podkreślają smak

PastelFood
Owocowy koktajl 232

cukru. Mango natomiast daje orzeźwiającą kwaśność.   Moje inne ulubione smaki to: malinowy jeżynowy banan – kiwi banan – pomarańcza – malina Koktajl nada się świetnie jako podwieczorek, późna kolacja lub w każdym momencie kiedy złapie nas głód lub ochota na coś słodkiego.   Smacznego

PastelFood
Dziwne? Ale zjadliwe #6 Niebo(RAKI) w gębie czy kulinarne rozczarowanie? 182

śmieci. A i jeszcze szczypce, ale te to raczej do mielenia się nadają niż do jedzenia. Chyba, że się komuś w wygryzanie bawić chce, tak jak Stwórcy ;)  Reasumując, kolacja to raczej dla Stwórcy była, niż dla nas. On pożre wszystko, byle cebula i wino były ;) Ja obeszłam się kanapką z żółtym serem, też dobre ;) Raka kawałek uszczknęłam

bastalena
Sałatka z wędzonym kurczakiem 433

razem proponuję Wam szybką sałatkę z wędzonym kurczakiem - idealną na kolację lub drugie śniadanie. Składniki: torebka ugotowanego ryżu puszka odsączonej z zalewy kukurydzy mały słoik odsączonego z zalewy selera konserwowego 3 wędzone udka z kurczaka 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego łyżeczka musztardy sól, pieprz Przygotowanie: 1. Kurczaka obrałam, pokroiłam w niedużą kostkę i wrzuciłam do miski. 2. Dodałam

Kulinarny Pamiętnik
Porowo - pietruszkowa zupa-krem 191

Przyjemna, delikatna w smaku. Świetnie nadaje się na lekką, ciepłą kolację lub przystawkę obiadową, podaną z domowymi grzankami czosnkowymi. Składniki: 2 duże pory (biała i jasnozielona część), pokrojone na skos w plasterki 2 duże pietruszki, obrane i pokrojone w kostkę 3 łyżki oleju rzepakowego do smażenia 2 pokrojone w plasterki ząbki czosnku 4 duże ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę

Kulinarny Pamiętnik
Sałatka brokułowa z fetą i słonecznikiem 434

orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif";} Połączenie brokuła i fety to sprawdzona kombinacja, lecz najbardziej w tej sałatce lubię chrupiące ziarenka słonecznika :) Dobra opcja na kolację, sprawdzi się też jako przystawka na imprezie. Składniki: 1 duży brokuł, ugotowany al dente na parze i podzielony na różyczki 100 g sera feta, pokrojonego w kostkę garść ziaren słonecznika

Kulinarny Pamiętnik
Ogórkowo-koperkowy serek wiejski 160

Pyszny i pięknie zielony serek wiejski z ogórkiem i świeżym koperkiem - idealny na lekką i zdrową kolację. Polecam :-) Składniki: jeden serek wiejski 7 cm kawałek ogórka, pokrojony w drobną kosteczkę mała cebulka dymka, drobno posiekana łyżka posiekanego świeżego koperku sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam, doprawiłam solą i pieprzem do smaku

Kulinarny Pamiętnik
Zielone szparagi zapiekane z jajkiem 110

Delikatne i rozpływające się w ustach, uwielbiam je za ich lekko słodkawy smak. Idealne na lekką kolację. Składniki: pęczek zielonych szparagów 2 łyżki oliwy z oliwek cztery jajka pół łyżeczki soli Przygotowanie: Szparagi umyłam i delikatnie obrałam, zaczynając na wysokości ok. 5 cm od czubka. Stwardniałe końce odłamałam. Naczynie żaroodporne wysmarowałam oliwą z oliwek, ułożyłam szparagi i posmarowałam je lekko

Kulinarny Pamiętnik
Parówki w chlebie tostowym 185

Dzisiaj ciekawy pomysł na śniadanie lub kolację. Z zewnątrz chrupiące, z środkiem kryjącym ciągnący się ser i parówkę. Składniki: 3 parówki, przekrojone na pół 6 plasterków sera żółtego 6 kromek chleba tostowego z odkrojonymi skórkami bułka tarta (ok. 6 łyżek) 2 łyżki wiórków kokosowych sól pieprz jajko olej do smażenia Przygotowanie: Bułkę tartą wymieszałam z wiórkami kokosowymi, szczyptą soli

Kulinarny Pamiętnik
Leczo z cukinią / Letcho with zucchini 178

Sycące danie w sam raz na codzienny obiad lub kolację, które swoją paletą barw zachęci do jedzenia nawet małego niejadka Składniki - 3 różnokolorowe papryki - trzy laski kiełbasy np. podwawelskiej - 5 dużych ogórków kiszonych - dwie cebule - duża cukinia - ćwierć szklanki oleju - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe  i chciałbyś

Świat Smaku

Proponowane wyszukiwania