kolacja - 33757 przepisów (strona:490/2251)

Placek jajeczno - ziemniaczany z serem 168

Placek jajeczno - ziemniaczany z serem (szybki, prosty smaczny sposób na dobre śniadanie lub kolację,  a składniki potrzebne, na pewno masz w domu) Polecam taki placek dla miłośników placków ziemniaczanych i jajecznicy ;) Składniki: - 2 jajka - 1 duży ziemniak - pół cebuli  - 4 plasterki sera żółtego -sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Obieramy ziemniaka, myjemy i tarkujemy na drobne paseczki. Cebule obieramy

Gotuj Z Muzyką
Makaron z bazyliowym pesto 202

gotowego pesto firmy Grand Italia , które jest naprawdę bardzo dobre, smakiem dorównuje przygotowanym w domu. Makaron wyszedł przeeepyszny, na pewno do powtórzenia niebawem. Taki obiad lub kolację przygotujecie w zaledwie 20 minut. Gorąco polecam. Post Makaron z bazyliowym pesto pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
109. Przekąska a'la suflet czyli: wytrawne, mini "ciasta" z parmezanem i dynią 288

wiele do powiedzenia. Już niedługo na blogu zaczniemy serwować przepisy z nieco bardziej świątecznymi "smaczkami", ale dzisiaj chciałybyśmy zaprosić Was na naszą propozycję idealną na przekąskę, lunch czy kolację. A mianowicie bardzo prosty, szybki i pulchny wypiek przypominający zarówno wyglądem, jak i konsystencją - wytrawny suflet. Wszystko na bazie puszystej masy jajecznej, mąki oraz odrobiny sody (po upieczeniu jest barrrdzo wilgotne

Symfonia Smaków
Młoda kapusta z wody czyli nareszcie nowalijki! 224

najemy się na obiad taką kapustką ;) Możemy do niej jednak podać kilka ugotowanych młodych ziemniaczków i jajko sadzone, a wtedy mamy wspaniały letni obiadek :) Na kolację jednak wystarczy kapustka i troszkę bułeczki zrumienionej na maśle :) Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bułki ze szpinakiem i fetą 118

przepadam za typowymi śniadaniami czy kolacjami. Myślę tutaj o tradycyjnych kanapkach. Wolę jakąś sałatkę zrobić albo grzanki "z czymś". Od jakiegoś czasu nie kupuję w ogóle pieczywa, lecz piekę sama w domu. Powoli dochodzę do takiej wprawy, że te bułki czy chlebki pieką się jakoś tak przy okazji i same :D No a skoro lubię własnoręcznie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zapiekanka nelsońska 275

Dziś kolejna propozycja wkopana z czeluści mojego zeszytu z przepisami :) zapiekanka nelsońska - kiedyś dość często gościła na moim stole. I kiedy przygotowałam ją na kolację, to aż się sama zdziwiłam, że mogłam zapomnieć o czymś tak prostym i smacznym. Zapiekanki z ziemniaków dają nam spore pole do popisu. Możemy je modyfikować i ulepszać ile tylko starczy nam wyobraźni

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zapiekanka z młodych ziemniaków z boczkiem, orzechami nerkowca i żurkowym zakwasem 182

mocno smaku żurku. Jest ona delikatna, ale bardzo sycąca. Jeśli użyjemy zamiast boczku chudej szynki, wtedy stanie się mniej kaloryczna.  Polecam ją na obiad lub wcześniejszą kolację. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chlebek pita z opiekanym serem halloumi i orzeszkami 152

niewielkie cząstki pomidory, paprykę i cebulę. Na samej górze ułożyć kawałeczki opieczonego sera halloumi. Całość posypać orzeszkami. Takie kanapki mogą być świetną propozycją na drugie śniadanie lub kolację. Są kolorowe i naprawdę sycące. Opieczony ser halloumi ma wspaniały smak i jeśli ktoś lubi smak przypieczonego sera, to musi wypróbować takiej wersji halloumi. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Grzanki ze szpinakiem, czosnkiem i jajkiem 172

nawet zwyczajny chleb można podawać w niebanalny sposób, kolorowo, sycąco i smacznie. Zapraszam Was zatem na grzankę ze szpinakiem. Można ją podać nie tylko na śniadanie, na kolację również się sprawdzi, a podczas upałów i na obiad :) Na jedną porcję: kromka chleba 2 jajka sól, pieprz 2 łyżki masła 3 ząbki czosnku 2 spore garście świeżego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Grzyby w śmietanie 165

nastrojem, przeciętymi dwoma palcami sąsiadki (ona też odganiała się od pajączków, aż przy kolejnym machnięciu natrafiła na swój własny nóż), przywieźliśmy niewielką miseczkę grzybów. Całe szczęście, że wystarczyło na kolację. No dobra, symbolicznie wystarczyło, żeby każdy spróbował ;) Składniki: świeże grzyby leśne , cebula , masło , sól , pieprz , ostra papryka . Grzyby oczyszczamy, szybko płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy papierowym ręcznikiem. Cebulę kroimy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chleb pszenny na płatkach owsianych, czyli gorące pieczywo na śniadanie 164

przez siebie bułek czy chleba. Jako, że jestem klasycznym nocnym markiem, to najsprawniej mi wszystko idzie popołudniami i wieczorami, czasem nawet w nocy. Najczęściej więc gorące pieczywo jadamy na kolacje. Chciałoby się jednak na śniadanko zjeść coś równie wspaniałego ;) Szukam więc pieczywa, które mogę przygotować wieczorem, a rano tylko wstawić do pieca. Chlebek na płatkach owsianych jest jednym z takich

Codzienna kuchnia niecodzienna
Brokułowa sałatka z grillowanym kurczakiem i serem feta 376

zmodyfikowałam :) a że przygotowanie jej nie jest skomplikowane i pracochłonne, to na pewno będę  robić ją częściej. Można ją śmiało podać jako samodzielne danie na kolację, albo zapakować do pudełeczka i zabrać ze sobą do pracy. Składniki: 2 małe brokuły lub 1 większy , 2 piersi z kurczaka , puszka kukurydzy , ser feta , 3-4 łyżki majonezu , 1 mały

Codzienna kuchnia niecodzienna
Racuchy bananowe z dodatkiem mąki kukurydzianej 147

potrawa dość szybka, można je przygotować kiedy nie mamy zbyt dużo czasu na gotowanie. Świetnie sprawdzą się również jako podwieczorek czy kolacja na słodko. Składniki: 4 średnie banany mocno dojrzałe , 150 ml mleka , pół szklanki mąki kukurydzianej , 1 szklanka mąki pszennej , 2 jajka , półtorej łyżeczki proszku do pieczenia , szczypta soli

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pieczony łosoś z masłem czosnkowo-paprykowym 154

zatrzęsienie  tradycyjnych przepisów na bigos, uszka czy karpia. Niestety, u mnie w tym roku tego nie znajdziecie. Nadmiar pracy, również w Wigilię, musiał się niestety odbić na wigilijnej kolacji. Chociaż z drugiej strony, 12 potraw dla dwóch osób to chyba i tak za dużo. Ale że w święta rybka być musi, padło na łososia.  Łosoś jest jedną

W poszukiwaniu inspiracji
Serowo-limonkowe puree z selera na steku wołowym 218

Soczysta, polska wołowina smażona z czosnkiem i macierzanką, oraz słony kapar, jak wisienka na torcie. Danie przyjemnie połechce Wasze kubki smakowe. W mniejszych porcjach sprawdzi się jako przekąska lub kolacja.   Mięso wołowe wysokiej jakości jest poprzecinane cienkimi paseczkami tłuszczu, ma tzw. marmurkową strukturę, co gwarantuje nam soczystość i wyjątkowy smak po przyrządzeniu.  Czas przygotowania: 20 minut Porcje

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania