kolację w sam raz. Niby takie nic, ale ta sałatka jest lekka i pełna witamin. Samo zdrowie! :) Jedna jest z dymką - to moja. Druga jest bez dymki - to mojej córki :) Składniki: 1/4 kalafiora 1/4 brokuła 1 dymka 6 pomidorków koktajlowych 3 jajka 1-2 łyżeczki oliwy z oliwek sól pieprz Kalafior i brokuł gotujemy i dzielimy na mniejsze kawałki Jajka
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comdrożdżowe z różyczek . Z tego ciasta powstaje chałka, która rewelacyjnie nadaje się do dżemu, domowej roboty oczywiście :), konfitury z pomarańczy lub marmolady, na śniadanie lub na kolację. Moja córka wcinała z Nutellą. Myślę, z miodem tez będzie ekstra. Po prostu pycha! Z podanych składników wychodzą trzy chałki. Składniki: 250 ml mleka + 2 łyżki mleka do posmarowania wierzchu
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comKrewetki to idealna propozycja na romantyczną kolację, a ich przygotowanie zajmuje jedynie 5 minut. My je uwielbiamy, choć ostatnio jemy je dosyć rzadko. Dlatego postanowiłam w końcu je przygotować. Tym bardziej, że mój kochany mężczyzna wyjeżdża i Walentynki spędzimy osobno :( . Wczoraj podałam krewetki z bagietką, ale doskonale pasuje do nich również makaron ryżowy. I koniecznie musi być
W poszukiwaniu inspiracjiPomysł na fajne śniadanie lub kolację, które nie wymaga dużego nakładu pracy a jest pyszne i sycące. Ja wykorzystałam 3 rodzaje wędlin: polędwice z indyka i kurczaka oraz pieczony kurczak. Jako akcent warzywny pokroiłam paprykę i szczypiorek - doprawiłam solą i pieprzem. Jajka ugotowałam na twardo i udekorowałam majonezem. Jeżeli podobał Ci się post zapraszam do polubienia mojej strony
Kolejny blog o gotowaniuPrzepyszny pomysł na śniadanie lub kolację. Bardzo sycące i zarazem przepięknie prezentujące się na stole. Dla dwóch osób potrzebujemy: 4 kromki chleba 4 jajka 2 plastry szynki drobiowej 1 plaster sera żółtego odrobina masła szczypiorek do ozdoby sól i pieprz W małym naczyniu żaroodpornym układam "koszyczek" z 2 kromek chleba przerwanych na pól. Następnie smaruje w kilku miejscach masłem
Kolejny blog o gotowaniudanie, które przyrządzimy w pół godziny. Pięknie prezentuje się na talerzu, a jest wyjątkowo proste do przygotowania – świetne dla początkujących, którzy chcą przygotować coś extra na romantyczną kolację. Ja podałam indyka – ale tak samo można przygotować pierś z kurczaka. Sos serowy, który podajemy do roladek robi się błyskawicznie – ugotujemy go w czasie, gdy mięso będzie w piekarniku
Poezja smakuKOLACJA Mleko i jajko - rozbełtać razem dodać chilli Kromki chleba pełnoziarnistego obtaczamy w jajku z mlekiem. Smażymy do uzyskania chrupiących tostów, dodajemy ulubiony ser i boczek (ja wybrałam boczek duński wędzony z Pekpolu) Podajemy z sałatką :) Zółte i czerwone pomidorki koktajlowe, czerwona cebulka, zielone oliwki i świeża bazylia
ClauditteMissCookingsałatkę, na końcu posypać szczypiorkiem............... Smacznego Jak zobaczyłam taką sałatkę dziś na blogu Nakryty Stoliczek to tak zgłodniałam, że zaraz po przyjściu do domu z pracy sobie ją na kolację zrobiłam tylko bez jajka :-) już nie miałam czasu :-) Jest pyszna, a sos wyśmienity
Gaździnka warzywersji, takiej hmmm "nowoczesnej" ? W każdym bądź razie coś innego ale nie mniej smacznego;) Przepyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealne na śniadanie jak i na kolację, znakomicie sprawdzają się również jako przekąska. Polecam bardzo;) Składniki: 8 kromek chleba tostowego 8 plasterków salami 2 opakowania mozzarelli pomidor 1,5 szklanki mleka 2 jajka bułka tarta masło sól
Krakowskie smaki AniDoskonałe zarówno na śniadanie, obiad, kolację czy też jako przekąska na przyjęcia. Ich wielkim plusem jest możliwość przygotowania ich wcześniej a przed samym podaniem wystarczy je tylko wstawić do piekarnika i poczekać chwilkę, aż się zapieką. Ryż, ementaler, szpinak, wędlina i ser bałkański tworzą przepyszną i niezwykle spójną całość. Idealne zarówno na ciepło jak i na zimno. Na pewno sprawdzą
Krakowskie smaki Aniobiady. Lekkie, warzywne, zdrowe. Zieleń na talerzu nie jest obowiązkowa, ale miło dopełnia całości. Lubię potrawy, które świetnie smakują w porze obiadowej, ale mogą także wystąpić w roli pysznej kolacji. Daniem, które moim zdaniem świetnie spełnia wszystkie te oczekiwania jest tarta. Często korzystam z gotowego ciasta francuskiego, a składniki farszu komponuję dowolnie, choć najczęściej bazą jest ser feta
KUCHARNIAdodają im nieco śródziemnomorskiego klimatu. Były przepyszne na ciepło i cudownie rześkie na zimno. Mogą z powodzeniem wystąpić jako lekki letni obiad, jako tapas, przystawka lub część letniej kolacji. Są wspaniałe! Bardzo Wam polecam! GOŁĄBKI W LIŚCIACH BOTWINKI SKŁADNIKI /na 30 gołąbków/ liście botwinki - u mnie z jednego dużego pęczka dorodnej botwinki (wybierajcie taką, która ma duże, ładne
KUCHARNIAbardzo polentę w tej wersji lub z innymi ulubionymi przez Was dodatkami. To zdrowe, pożywane i bardzo smaczne danie, które można zjadać na ciepło, na zimno, na obiad, na kolację, przygotować na piknik. Równie mocno polecam chociaż wakacyjną rozłąkę z telewizorem - to naprawdę korzystne rozstanie! * przepis pochodzi z książki Healthy one-dish cooking wydawnictwa Reader's Digest, rok wydania
KUCHARNIAbędziecie ją mieli nie jeden raz. 7. Są uniwersalne. Świetnie smakują na ciepło, jak i na zimno. Mogą być podane w formie przystawki, obiadu (koniecznie z soczystą sałatką), kolacji lub jako przekąska na piknik. Nadzienie można dowolnie komponować, a nawet podawać w wersji na słodko, jak to się robi w m.in. w Chile i Argentynie. Mam nadzieję
KUCHARNIAteż gorąco namawiam do tego zakochania:) Danie jest niezwykle proste, lekkie, świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno. Może być podane jako przekąska, lunch, część lekkiej kolacji. Idealne na zakończenie lata! PIECZONA RICOTTA Z POMIDORAMI /na 2 porcje/ 500 g ricotty 2 białka oliwa z oliwek masło do wysmarowania formy sól, pieprz 1-2 ząbki czosnku
KUCHARNIA