oryginalny na amerykańskie pancakes pochodzi od Doroty z Moje Wypieki [ klik ] ale ja zrobiłam trochę po swojemu, niemniej jednak oryginalny przepis też Wam napiszę. Ja dodałam mąkę owsianą, mleko kokosowe, ksylitol oraz dużo mniej proszku do pieczenia. Przez te zmiany przy smażeniu brzegi robiły mi się takie jak ma sękacz. Polecam serdecznie obie wersje. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepaczce: 1. Ekologiczne płatki 5 zbóż 2. Ekologiczne orzechy brazylijskie 3.Ekologiczny ananas suszony 4. Ekologiczne jagody goji suszone 5. Ekologiczne orzechy pekan 6. Ekologiczny karob 7. Ekologiczne płatki kokosowe 8. Ekologiczna mąka pszenna chlebowa typ 750 9. Ekologiczna mąka żytnia graham typ 1850 10. Ekologiczna mąka orkiszowa typ 750 11. Ekologiczna komosa ryżowa trójkolorowa 12. Ekologiczne ekspandowane nasiona
Zawsze głodna!musem malinowym ?) oraz pysznego kremu sojowego o smaku czekoladowym. I robi się praktycznie sam :) Składniki na 2 porcje: 3 łyżki nasion chia 200 ml mleka roślinnego (np. sojowe, kokosowe, migdałowe) 1 opakowanie czekoladowego kremu sojowego Valsovia od DeCare.pl ulubione owoce (u mnie truskawki) Nasionka chia zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy na kilka godzin (lub na całą
Zawsze głodna!tanie, ale też niezwykle uniwersalne, bo można zrobić z niej prawie wszystko. Nadaje się na zupę - zarówno w wersji tradycyjnego kremu , jak i bardziej "orientalnej" - na mleku kokosowym , oraz do pieczenia i marynowania. Można zrobić z niej też racuchy i właśnie to proponuję Wam dziś. Do zrobienia złotych racuchów najlepsza będzie dynia o intensywnie pomarańczowym
W SMAKzostała w garze), wrzuciłam do blendera, dołożyłam 1 litr ugotowanej kaszy jaglanej (ugotowanej już wcześniej, z myślą o rosołku, hłe, hłe), dodałam 2 ząbki czosnku, 2 duże łychy oleju kokosowego, dolałam wody i zblendowałam to wszystko na gęsty krem. Podgrzałam chwilę w garnku (na szczęście mam jeszcze inne ;)), na talerzach posypałam szczypiorkiem i choć minęły już 2 godziny, jeszcze
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEczasu pozwolić bez wyrzutów sumienia :) Składniki na 60 kulek [ +-5, bo nie mogę się doliczyć ile w międzyczasie zjadłam…:)] 3 szklanki mleka 1,5% 1 szklanka wiórków kokosowych + wiórki do obtoczenia 3-4 łyżki miodu 1,5 szklanki kaszy jaglanej szczypta wanilii 4 łyżki płatków migdałowych opcjonalnie bakalie i/lub kakao dla uzyskania ciemnych kulek. Wykonanie: Kaszę zalewamy zimnym mlekiem
Powiedz dietom niebodajże 2,5 zł za sztukę. Patrząc na smak i walory zdrowotne myślę, że warto;) Składniki (2 koktajle) 1 dojrzałe, miękkie mango 500 ml mleka 2% (można też użyć kokosowego, oczywiście w mniejszej ilości) Kilka kostek lodu Mango obieramy, wydrążamy miąższ, blendujemy w mlekiem. Podajemy z lodem
Powiedz dietom niekubków smakowych) są ogromne. Składniki (2 porcje) 400 truskawek mrożonych 1 banan 340 g jogurtu greckiego 4 łyżki migdałów 2 łyżki rodzynek 2 łyżki syropu z agawy łyżka wiórków kokosowych Migdały prażymy na suchej patelni. Truskawki (częściowo rozmrożone) blendujemy z jogurtem, wlewamy do wysokiej szklanki. Na wierzch układamy pokrojonego banana, posypujemy wiórkami, migdałami, rodzynkami. Polewamy syropem z agawy
Powiedz dietom nieDzisiejsze wypieki nazwałam żartobliwie kokoSANKI, z racji panującej za oknem zimy;) Potrzebujemy (mi z podanych składników wyszło 27 sztuk): 1/3 szklanki mąki pełnoziarnistej pszennej 200g wiórków kokosowych ¾ szklanki mleka 2% Kilka kropli aromatu waniliowego Coś dla dodania słodyczy – u mnie łyżka cukru trzcinowego +2 łyżki syropu z agawy Wykonanie banalnie proste – wszystkie składniki mieszamy do uzyskania gęstej masy. Formujemy kulki
Powiedz dietom nieśniadanie, warto dodać porcję owoców/bakalii/płatków lub niewielką kanapkę, żebyśmy czuli się syci;) Składniki (2 porcje) 1/2 szklanki płatków jęczmiennych/owsianych 8 truskawek 1 gruszka łyżka wiórków kokosowych 180 g jogurtu naturalnego szczypta imbiru szczypta cynamonu łyżka syropu z agawy lub miodu (opcjonalnie) Płatki prażymy na suchej patelni aż się zarumienią. Zdejmujemy z ognia i mieszamy z wiórkami. Masę
Powiedz dietom nieszklanki mleka w proszku pełnego (nie granulowanego!) ok. 300 g herbatników orzechy laskowe Horeca Iglotex (podpieczone i pozbawione brązowej skórki) garś ć wiśni suszonych Skworcu ewentualnie chipsy kokosowe Skworcu Wykonanie: Do garnka wlałam mleko i wsypałam cukier, zagotowałam, następnie wkroiłam masło i rozpuściłam je. oczywiście po zagotowaniu mleka garnek zestawiłam z ognia :) Kiedy masło się rozpuściło wsypałam
Blondynka Gotujeprzez około 40 minut, 10- 15 minut przed końcem pieczenia, kiedy ser już się zetnie wylewamy na wierzch pianę z białek. Smacznego:) P.S. Do bezy można dodać wiórków kokosowych- z pewnością sprawi to że deser będzie ciekawszy i nabierze egzotycznego wyrazu, zwłaszcza kiedy do masy serowej dodacie prawdziwej wanilii i kawałków ananasa. Smacznego
Luźna Kuchniapieczenia przygotowujemy nadzienie- mleko gotujemy z cukrem i masłem oraz połamaną czekoladą. Studzimy, dodajemy śmietanę, odstawimy w chłodne miejsce, aby masa zgęstniała. Wylewamy na ostudzony spód- podajemy oprószoną wiórkami kokosowymi. Smacznego
Luźna Kuchniasztuk: - 200g mąki (u mnie orkiszowa typ700) - 4 jajka - 100g masła - 250ml wody - szczypta soli - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (można pominąć) - olej do smażenia (u mnie kokosowy bezzapachowy) Lukier: - puder trzcinowy - sok z cytryny (lub kilka kropli aromatu migdałowego) - słodka kremówka W średnim garnku zagotować wodę z masłem i szczyptą soli. Na gotujące się składniki wsypać przesianą mąkę
Smaczne Zdrowepiec około 20 minut do tak zwanego suchego patyczka. Czekoladę na polewę rozpuścić z 2 łyżkami wody chwilkę gotować .Wylać na ciasto i rozsmarować . Wierzch można posypać wiórkami kokosowymi. Do ciasta proponuję pyszną rozgrzewającą herbatkę Wiśnie w rumie Piątnica . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chili