mokry" i lejący się, co mnie lekko zniechęciło i postanowiłam odłożyć nasiona na półkę. Wczoraj sięgnęłam po nie kolejny raz, bo znalazłam w szafce samotną puszkę mleczka kokosowego. Czemu by nie spróbować? Tym razem pudding wyszedł idealny! Wzbogaciłam go o mus z owoców, całość stworzyła bardzo smaczny i sycący deser lub przekąskę na drugie śniadanie. Jeśli lubicie tego typu
Pora coś zjeśćmożna! Zachęcam to upieczenia takiej smacznej i prostej przekąski. ;) Składniki: 1 puszka ciecierzycy 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 łyżka wiórek kokosowych 1 łyżka mleka w proszku aromat waniliowy Sposób przygotowania: Ciecierzycę płuczemy na sitku pod zimną wodą. Następnie blendujemy w malakserze. Kolejno dodajemy pozostałe składniki i ponownie blendujemy. Przekładamy
Truskawkowa Fiestasię poznali. Tak, to wiosna. RYŻ NA MLEKU Z LAWENDĄ I KARMELIZOWANĄ GRUSZKĄ /własny;/ dla 2 osób 3/4 szklanki suchego ryżu 2,5 szklanki mleka sojowego (lub kokosowego) 1 łyżeczka ksylitolu 2/3 łyżeczki kwiatów suszonej lawendy 1/2 laski wanilii 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka soku z cytryny Ryż płuczę dokładnie, wsypuję do rondelka i zalewam mlekiem. Dodaję ksylitol, sól
W kuchni Karmel-itkikilka dodatkowych składników. Zachęcam do wypróbowania. Składniki: 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1/2 awokado 1/2 banana 1 łyżeczka kakao około 1/2 szklanki mleka lub napoju roślinnego ( ja dodałam napój kokosowy Alpro ) Wykonanie: Jeśli macie wszystkie składniki przygotowane, wystarczy umieścić je w blenderze i zmiksować na gładki krem, dolewając stopniowo mleko/napój roślinny - do uzyskania pożądanej konsystencji. Jeśli musicie
kolorowotorcikowoSkładniki: 3 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki płatków kukurydzianych w miodzie, 2 łyżki rodzynek, łyżka suszonej żurawiny, 2 łyżki mieszanki ziaren (słonecznika, wiórków kokosowych, migdałów, orzechów arachidowych) Ziarenkowo Migdałowy Przylądek , łyżka pestek dyni, mały jogurt naturalny, 200g mrożonych truskawek, 3 łyżki cukru, 2 duże bezy. Wykonanie Wszystkie płatki
Z miłości do słodkościLekka modyfikacja TEGO koktajlu. Mleko kokosowe zastąpiłam odżywką proteinową o smaku waniliowym. Wyszło słodko, pysznie i kremowo! Uwielbiam zielone koktajle! A Wy? ;) Składniki: duża dojrzała gruszka duży dojrzały banan 400 ml wody 2 miarki odżywki białkowej, waniliowej ( kulturystyka.sklep.pl ) duża garść świeżego szpinaku Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie zmiksować
Zdrowie na języku :Psię dobrze trzymać. Do dekoracji można wykorzystać również kolorowy kokos. Składniki: 200 g herbatników ½ szklanki cukru pudru 100 g masła 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 2-3 łyżki mleka wiórki kokosowe i/lub kolorowe cukierki Wykonanie: Herbatniki przełożyć do foliowego worka i dokładnie skruszyć np. wałkiem. Podczas kruszenia herbatników mogą one poszarpać worek. Masło zmiksować z cukrem. Kawę rozpuścić w mleku
Mama Gotujeoraz miękkiego kiwi. Bazę koktajlu stanowi połączenie mleka oraz odrobiny jogurtu naturalnego. Jeśli nie tolerujecie laktozy lub po prostu nie lubicie zwykłego mleka, możecie użyć napoju sojowego lub mleka kokosowego czy też ryżowego :) Składniki: 1 dojrzały banan 1 dojrzałe kiwi pół szklanki mleka 1 łyżka jogurtu naturalnego Wszystkie owoce umieścić w wysokim naczyniu i zmiksować na gładki mus. Dolać mleko
Chocolate Muffin Blogłyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu greckiego dodatkowo: 1 białko jajka 2 łyżki cukru ziarno sezamu, słonecznika i wiórki kokosowe Wykonanie: Do mąki dodać masło i pokroić nożem na drobne kawałeczki Dodać pozostałe składniki i szybko zagnieć na jednolite, gładkie ciasto. Ciasto zawinąć w folię i włożyć na co najmniej godzinę
Kuchcik gotujepełnoziarnistej pszennej 1 jajko 1 łyżka kakao 1/2 szklanki mleka 1,5% 1/4 łyżeczki sody 1 łyżka oliwy z oliwek Dodatki - dowolne U mnie: truskawki, mandarynki, 2 łyżeczki wiórków kokosowych, syrop klonowy do polania Przepis: Mąkę przesiewamy, dodajemy sodę, kakao, jajko i mleko. Całość miksujemy delikatnie aż ciasto będzie gładkie. Gęstość ciasta sprawdzamy za pomocą łyżki (jeżeli ciasto po niej
Emcia Pichciklasyczną owsiankę. I śmiem stwierdzić, że z amarantusa takie śniadanie jest dużo smaczniejsze niż z owsianki! :) Przepis zmodyfikowałam. Składniki: 1 szklanka amarantusa ekspandowanego 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki mleka kokosowego 2 łyżeczki marmolady truskawkowej 1 garść mieszanki orzechów Oba rodzaje mleka zagotowujemy Amarantus przesypujemy do miseczki i zalewamy mlekiem - mieszamy Dodajemy orzechy i marmoladę. Można polać dowolnym słodkim sosem
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comileż można... W związku z tym proponuję inne wykorzystanie sera! :D -> 150g sera białego -> 2 jajka -> 2 łyżki mąki pełnoziarnistej -> 1 łyżka wiórek kokosowych -> 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia -> Dżem z dyni -> 1/3 owocu granatu -> 1 łyżeczka miodu Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Jeszcze na pierniki przyjdzie u mnie pora, na początek ruszam z czekoladowo – kokosowymi babeczkami. Szybkie ciasto jak na muffinki, które tym razem robiłam w sylikonowej formie. Raz już się za nią brałam, ale babeczki nie chciały opuścić foremki. Teraz ją lekko natłuściłam i wyskakiwały bez problemu. Przepis na te babeczki jest bardzo prosty
Pink EnvelopePostawiłam na moje ulubione smaki, czyli połączenie kokosu z białą czekoladą. Wyszły rozpływające się w ustach! Ciężko było robić zdjęcia, kiedy nachylałam się nad truflami i uderzał mnie zapach kokosowy. Automatycznie ręka sięga po jednego:) Gdyby Was zaskoczyło skąd taki kolor – to wynik
Pink Enveloperoku obiecuję sobie jeść zdrowiej. Chciałam i Was skusić na kawałek ciasta, gdzie głównym składnikiem jest kasza jaglana. Jak dla mnie trochę przypomina sernik. Przy dodaniu mleczka kokosowego pachnie i smakuje jeszcze bardziej kusząco. Standardowo wpasuje się do kubka Waszej
Pink Envelope