Golden JUMBO u mnie od Skworcu + 3 łyżki likieru wiśniowego lub innego alkoholu. Chciałam wlać 3 łyżki,ale wyszło mi raczej 4 łyżki -3 łyżki wiórków kokosowych -garść kandyzowanego ananasa u mnie od Skworcu 10 śliwek suszonych kalifornijskich od pokrojonych w paseczki Migdałowy Przylądek od Ziarenkowo – sypnąć na oko, ale i od serca
Z Kuchni Do KuchniSkładniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, powoli dodajemy cukier, cały czas ubijając. Następnie dodajemy żółtka, ekstrakt waniliowy i wiórki kokosowe. Jeżeli ciasto jest za rzadkie możemy dodać 2 łyżki mąki lub więcej wiórek ( wszystko zależy od wielkości jajek). Ciasta formujemy w kulkę ok 3 cm, następnie delikatnie rozpłaszczamy i robimy dołek
Niezły Młynekprzygotowania: 20 minut Porcje: 4 Składniki: 200 g batatów, 200 g topinamburu, 10 surowych średnik krewetek (mrożone trzeba wcześniej rozmrozić przez 12 godz. w lodówce), 400 ml odtłuszczonego mleka kokosowego, 500 ml bulionu, 1/2 cebuli, 2 ząbki czosnku, 1-2 czerwonej pasty curry, 1 trawa cytrynowa (opcjonalnie), pieprz, sok z cytryny, sos rybny lub jasnego sosu sojowego, zielenina (koperek
SzczyptaSmaQmąki pszennej 5 żółtek szczypta soli 1 łyżka spirytusu (lub 2 łyżki rumu) 3/4 szklanki gęstej kwaśnej śmietany 18% tłuszcz do głębokiego smażenia (np. olej rzepakowy, kokosowy) cukier puder do oprószenia Mąkę przesiać, dodać żółtka, szczyptę soli, spirytus i śmietanę. Dobrze wyrobić do otrzymania gładkiej kuli ciasta. Odłożyć zawinięte w folię na 30 minut by zmiękło i odpoczęło
Panda i jej światPolsce stanowią owocowe. I tak mamy caaałą gamę smaków: najbardziej znane są jagodowe, truskawkowe, malinowe, z owoców leśnych, ale obecnie spotyka się i waniliowe, kawowe, z owoców egzotycznych, kokosowe czy biszkoptowe. Często mają dodatkowo jakieś cukierki, kuleczki, draże i kawałki czekolady. Warto przyjrzeć się składom - jogurty owocowe są bowiem porządnie nafaszerowane cukrem i syropem gluozowo-fruktozowym (który jest jeszcze
Katsuumipomiędzy normalnymi posiłkami ;) Uwaga!!! Znikają w bardzo szybkim tempie ;) Składniki, 30 sztuk: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2,5 szklanki płatków owsianych 2 szklanki wiórków kokosowych 80 gram rodzynek 80 gram żurawiny 250 g masła 5 łyżek miodu 2 jajka 1 szklanka pestek słonecznika / dyni / posiekanych migdałów Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 150 stopni C. W rondelku roztopić
cooklifeładniki: 50g mielonych migda łó w bez sk ó rki 50g wiórków kokosowych 50 g drobnego cukru 75 g suchego maku 4 bia ł ka 4 żół tka Wykonanie
w mojej kuchniherbatników . Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 60 minut. Sernik odstawiamy do przestygnięcia , kroimy po co najmniej 8 godzinach . najlepiej upiec wieczorem . Wierzch smarujemy karmelem i posypujemy wiórkami kokosowymi . Sernik pokroiłam w romby ale wy możecie pokroić w porcje tortowe . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilinadzienie np: 1) po grubszym plastrze ogórka konserwowanego lub kiszonego 2) z suszoną śliwką 3) z serkiem topionym 4) z żółtym serem i szynką 5) lub obtoczone w wiórkach kokosowych Kotlety usmażyć z obu stron. Można włożyć na ok. 10 min. do rozgrzanego do 180°C piekarnika
kulinarnajamka.blogspot.commasy krówkowej 200 g gorzkiej czekolady z 70 % zawartością kakao dodatkowo: 50 g orzechów włoskich 50 g migdałów 100 g rodzynek 50 g moreli suszonych 3 łyżki wiórek kokosowych 50 ml alkoholu np. rum na lukier: 5 łyżek cukru pudru 1 łyżka gorącej wody 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: Wymieszać sypkie składniki, dodać pokrojone na drobne kawałeczki
Kuchcik gotujesię obawiać. Ciasto wypije to wszystko i znacznie zwiększy swoja objętość. Najlepiej przechowywać je w głębokiej formie. Za pierwszym razem ciasto trzy mleka przygotowałam tradycyjnie, czyli posypane podprażonymi wiórkami kokosowymi. Tym razem jednak nie mogłam odmówić sobie drugiej opcji, czyli połączenia go z owocami. Jak smakuje? Powiedzieć, że jest mleczne, to mało. Wilgotne... to tylko pół prawdy. Smaczne? To duże
Pełny talerzcynamonu. Nie mogło tu zabraknąć także chili i pomidorów. Jeżeli lubicie ostre smaki, to danie przypadnie Wam do gustu. Można je także złagodzić dodając ok 1/3 szklanki mleczka kokosowego lub ograniczając ilość chili. Składniki na 4 porcje: 700 g jagnięciny pokrojonej w kostki 30 g posiekanego imbiru 2 łyżki gęstego naturalnego jogurtu 4 obrane i posiekane ząbki czosnku ½ łyżeczki kurkumy
Pełny talerzswój zeszyt z przepisami zauważyłam, że dawno nie piekłam. I oto jest pyszne ciacho. Składniki: Ciasto: 6 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 1 szklanka wiórek kokosowych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 budyń waniliowy 3 żółtka 3 łyżki mąki 1/2 l mleka 250 g masła 1/2 szklanki cukru Polewa 100 g czekolady mlecznej
O kuchni z uczuciemmrożonych wiśni drylowanych; 1 l soku wiśniowego; 3 budynie wiśniowe; 2 galaretki wiśniowe; Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 1 galaretka cytrynowa 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo wiórki kokosowe do posypania. WYKONANIE: Masło roztapiamy. Herbatniki umieszczamy w malakserze, rozdrabniamy, dodajemy masło i cukier - miksujemy. Okruszki wciskamy w dno blaszki (28 na 18) Umieszczamy w lodówce na około
W kuchennym oknie Ewy