kokosowy - 4500 przepisów (strona:214/300)

Bezglutenowe, gryczane, musli z bakaliami czyli Niedzielne Sniadanie odc.54 197

sobie płatków z mlekiem. Poniższy przepis pochodzi z 23go numeru Foods&Friends, zmieniłam co nieco. Bezglutenowe, gryczane, musli z bakaliami po 100 ml migdałów, orzechów laskowych i wiórków kokosowych 200 ml ziaren słonecznika 300 ml płatków gryczanych 200 ml posiekanych, suszonych owoców np rodzynek, fig, żurawiny Piekarnik nagrzewamy do 200 st.C. Migdały i orzechy siekamy grubo i mieszamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Miodownik 417

zmięknie i dopiero po wyjęciu z folii polewamy polewą czekoladową.  Jeśli chcemy mieć od razu gotowe ciasto, ale nieco twardawe, polewamy od razu polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto najlepsze jest na trzeci dzień. Można go długo trzymać, im starsze tym lepsze (oczywiście z umiarem, by nie spleśniało ;))     Kategoria: Ciasta , WIelkanoc

kuchcikownia
Produkty Ziarenkowo 117

dekoracja potraw 2.  Piekło-Niebo Prażony słonecznik, sezam, siemię lniane, chili, pietruszka, czosnek  / 300 gramów Nie zawiera konserwantów. 3.  Migdałowy Przylądek Prażony słonecznik, migdały, sezam, wiórki kokosowe, orzechy arachidowe / 300 gramów Nie zawiera konserwantów.  Oraz wiele innych mieszanek

Sama słodycz i szczypta chili
DOMOWA NUTELLA, WERSJA ll - MOJA ULUBIONA 248

ciemnego kakao - 5 łyżek pasty z orzechów laskowych* - 3 łyżki mielonego ksylitolu - 4 łyżki syropu z agawy (u mnie surowy, jest chyba trochę mniej słodki) - 15g płynnego (stopionego) oleju kokosowego, nierafinowanego - ziarenka z 1/3 laski wanilii * można zastąpić uprażonymi, zmiksowanymi orzechami laskowymi, gdy mamy bardzo mocny malakser, mój niestety na gładko nie miksuje, dlatego taka pasta jest super rozwiązaniem . Awokado

Smaczne Zdrowe
Ala Piernik Ciasto Marchewkowe z Ananasem 206

wanilinowy. Dalej ubijam aż masa będzie gładka i puszysta, wlewam ubijając nasz syrop z oleju i soku ananasa. 4.  Do powstałej masy dodaję marchewkę, ananasa, orzechy, wiórki kokosowe, cynamon, sodę, sól, proszek do pieczenia, delikatnie łącząc wszystkie składniki i mieszając. 5.  Wlewam do formy nasze ciasto i wrzucam do piekarnika. 6.  Piekę przez 1 godzinę, w piekarniku

pichciszto
Czekoladowy mus z awokado 163

Wzorowałam się na przepisie Edytki .     Składniki: 1 dojrzałe awokado 2 łyżki niesłodzonego kakao 1 - 2 łyżki syropu z agawy (lub miodu, syropu klonowego) 1 - 2 łyżki wody kokosowej (lub mleka)   Wykonanie: Awokado obrać, wyjąć pestkę.  Razem z pozostałymi składnikami przełożyć do kielicha blendera i dokładnie zmiksować.  Schłodzić przed podaniem.  Można udekorować owocami

Sto kolorów kuchni
Koktajl Zielono Mi... 522

ciepłe dni będzie świetnym sposobem na zdrowe orzeźwienie. Składniki: 1 szklanka liści szpinaku pęczek natki pietruszki 1 banan 1 kiwi 1 szklanka soku jabłkowego 1/2 szklanki mleka kokosowego sok z 1/2 pomarańczy sok z 1/2 limonki Przygotowanie: Najpierw miksujemy zielone składniki (szpinak i pietruszkę) z sokiem jabłkowym, aż do uzyskania zielonego płynu. A następnie dodajemy pozostałe składniki i ponownie miksujemy

Smakowity Blog Kulinarny
Czekoladowy pudding z tapioki z sosem wiśniowym 151

Dzień dobry! Tydzień zaczynaliśmy kokosowym puddingiem z tapioki z mango i tydzień możemy zakończyć również puddingiem! Czekoladowy pudding z tapioki to po prostu mistrzostwo świata, smakuje rewelacyjnie. Nieco jak budyń czekoladowy, a że ja bardzo lubię budyń czekoladowy, to co się dziwić, że bardzo mi zasmakowała czekoladowa tapioka. Tak jak już wcześniej wspominałam deser jest prosty w przygotowaniu, niestety nieco

Pora coś zjeść
Statki kosmiczne, czyli kruche ciasteczka pod kokosową pierzynką z orzeszkami 173

pyszne :) Ciasteczka: 250g margaryny 60dag mąki (+ szklanka do podsypania) 15 cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki kwaśnej śmietany 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 4 białka 1 ½ szklanki cukru pudru 200g kokosu Około 30-40dag połówek orzechów włoskich, migdałów, orzechów laskowych Miękką margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, śmietaną, jajkami i proszkiem do pieczenia

Smakowy Raj
Kasztanki, kakaowe pralinki o smaku migdałowo – kokosowym, z dedykacją dla Babci i Dziadka 130

herbatnikami, po czym wyrabiamy na jednolitą masę. Z gotowej masy formujemy kuleczki, które kładziemy na folię aluminiową lub papier pergamin. Po uformowaniu wszystkich kuleczek, obtaczamy je w wiórkach kokosowych i ponownie układamy na folii lub pergaminie. Kasztanki pozostawiamy tak na godzinę lub dwie, w zimnym miejscu by stężały. Dlaczego akurat kasztanki na prezent dla babci i dziadka? Zarówno dziadek

Smakowy Raj
Makówka z bakaliami 173

chałka (czerstwa)* 30 dag mielonego maku 1300ml mleka 3.2% 100ml śmietany kremówki 30% 3 – 4 łyżki cukru lub miodu Bakalie: 100g migdałów 100g orzechów włoskich 200g rodzynek Ewentualnie wiórki kokosowe * Czerstwa chałka lepiej wpija mleko. Jeśli macie świeżą, najlepiej przed zrobieniem makówki, pokroić ją na kromki, rozłożyć na blaszce i podsuszyć w piekarniku. Mleko i śmietanę zagotowujemy razem w garnku

Smakowy Raj
Kokosowe wafelki Princessa 181

mojej rodzinie tradycją było robienie do wafli kremu z dodatkiem kakao, postanowiłam to zmienić, więc zaszalałam i tak powstały wafelki kokosowe z białą czekoladą :) Składniki: 250g margaryny 1 szklanka cukru ½ szklanki mleka 250g mleka w proszku np. granulowanego 2 łyżeczki cukru waniliowego lub 2/3 olejku waniliowego 100g białej czekolady ½ szklanki kokosu Ewentualnie 2 łyżki zmielonych migdałów lub płatków migdałowych

Smakowy Raj
Wafelki cytrynowe 181

Ostatnio wypróbowuje różne kremy i nadzienia do wafli, były już wafelki kokosowe , rumowe , kajmakowe , czekoladowe w postaci tortu i bardziej gorzkie z orzechami . Teraz postanowiłam zrobić takie w bardziej orzeźwiającej wersji, by smak kojarzył nam się bardziej z latem. Inspiracja powstała na szybko, a dodatek świeżej skórki z cytryny był strzałem w dziesiątkę! Pokochałam ten smak :) Składniki: 250g masła

Smakowy Raj
Rolada waflowa Rafaello 323

Ciepłą masę rozsmarowujemy na waflach. Miękkie masło ucieramy, a następnie dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu i stale ucieramy, aż masa gładka i jednolita. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy i smarujemy wierzch masy hebratnikowej, którą mamy już na waflach. Nadzienie: Wersja z żelatyną – trudniejsza: Żelatynę wsypujemy do kubka i zalewamy 2 łyżkami zimnej, przegotowanej wody, pozostawiamy

Smakowy Raj
Rafaello 1631

fixy 1 łyżka cukru 100 – 150g białej czekolady 200g płatków migdałowych Ok. 50 – 100g kokosu do posypania Dodatkowo: Ok. ½ szklanki wody (zimnej przegotowanej lub mineralnej niegazowanej), wódki lub likieru kokosowego Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie wsypujemy cukier i miksujemy jeszcze przez 3 do 5 minut, po czym dodajemy stopniowo żółtka ciągle miksując. Po dodaniu wszystkich

Smakowy Raj

Proponowane wyszukiwania