kokosowy - 4500 przepisów (strona:221/300)

TORT URODZINOWY DOMINIKI 112

innymi gadżetami również z takiej masy. Niestety sama ich nie robiłam bo zabrakło talentu, zakupiłam już gotowe. Dookoła tort jest jeszcze ozdobiony odrobiną bitej śmietany i wiórkami kokosowymi. Szkoda, że nie uwieczniłam miny córki jak go zobaczyła

Kuchnia w opałach
KOKOSANKI 87

celu i będą się świetnie bawić. Kokosanki chrupiące z zewnątrz i wilgotne wśrodku. Szybka, łatwa i słodka przekąska. SKŁADNIKI: 2 jajka szczypta soli 3/4 szklanki cukru 200 g wiórków kokosowych Kresto A jak to zrobić: Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę, wsypywać po trochę cukru i dalej ubijać. Dodać żółtka i jeszcze

Kuchnia w opałach
SMAŻONE BANANY Z KOKOSEM I MIGDAŁAMI NA LEKKIM RAUSZU 88

Przepis, który zamieszczam jest wersją dla dorosłych bo wzbogacony o białe wino. Przygotowując porcję dla córki w/w składnik został pominięty. SKŁADNIKI: na 1 porcję 1 banan 1 łyżka wiórków kokosowych 1 łyżka migdałów w słupkach 1 łyżka płynnego miodu 3-4 kostki czekolady (roztopionej) 1 łyżka żurawiny suszonej ok. 10-15 ml białego wina olej A jak to zrobić: Żurawinę

Kuchnia w opałach
OPOLSKIE FIT - PIKNIK PLENEROWY 118

jogurtem naturalnym i granatem Menu Amelii z Pierwsze primo! 1.Serek gruszkowy z prażonymi orzechami 2.Batony bananowo - amarantusowe 3.Ciastka Digestive Menu Krysi z Co na obiad ? 1.Smoothie gruszkowo - bananowo - kokosowe 2.Batoniki energetyczne z ziaren 3.Czosnkowa pasta ze szpinakiem i oliwkami 4.Pasta twarogowa z łososiem Jako, że moja sałatka cieszyła się wielkim powodzeniem, podzielę się z Wami przepisem. Gdyby

Kuchnia w opałach
RAFAELLO - SZYBKIE CIASTO BEZ PIECZENIA 273

łyżka mąki pszennej  1 mały cukier waniliowy  ½ szklanki cukru  2 paczki krakersów (np. po 170 g)  200 g masła  300 g wiórek kokosowych  2 łyżki likieru czekoladowo-orzechowego (opcjonalnie) A jak to zrobić:  Budyń i obie mąki rozmieszać w 200 ml mleka. Resztę mleka zagotować, dodając cukry. Wlać rozmieszany proszek budyniowy i mieszając

Kuchnia w opałach
BUTTERMILCHKUCHEN 72

końcowy.   SKŁADNIKI: 3 jajka 300 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 400 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 ml maślanki 50 g migdałów 50 g wiórków kokosowych 50 g cukru 100 g masła 200 ml śmietanki 30 % A jak to zrobić: Jajka z cukrem ubić na kogel-mogel. Dodać cukier waniliowy, ciągle miksując wsypywać po trochę mąki

Kuchnia w opałach
WIŚNIOWE TRUFLE 123

całą noc, żeby masa stężała. Przy pomocy małej łyżeczki, nabierać porcje masy i w dłoniach formować kulki, które następnie obtaczać w kakao. Do obtaczania trufli można również użyć wiórków kokosowych, mielonych orzechów... i co tam nam jeszcze do głowy wpadnie

Kuchnia w opałach
Ciasteczka kokosowe 173

faworków użyliśmy żółtka jajek a białka wykorzystamy do wykonania ciasteczek..     Składniki: -5 białek -szklanka cukru -20 dkg wiórków kokosowych Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier i dokładnie miksujemy. Dosypujemy wiórki i mieszamy łyżką.    Na blaszce z papierem do pieczenia szprycujemy rozetki. Masę możemy też nałożyć niewielkimi porcjami łyżką.    Wstawiamy do piekarnika

Maminek kulinarny
Zielony koktajl z jarmużu i bananów 137

śniadanie czy też drugie śniadanie. Daje energetycznego kopa do myślenia, więc w czasie nauki do egzaminów, też możesz sobie go zaserwować. Następnym razem chyba spróbuję takiego połączenia z wodą kokosową, tylko najpierw muszę się w nią zaopatrzyć :-). Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Domowy kisiel z żurawiny 130

kisielem i intensywnie mieszamy. Gotujemy chwilę, aż pokażą się pęcherzyki na powierzchni. Gotowy kisiel przelewamy do salaterek, pucharków i podajemy – gorący lub przestudzony. Ozdabiamy owocami, skórką cytrynową, wiórkami kokosowymi. Możemy też podać z rozetką z bitej śmietany lub… z czym kto lubi. Domowy kisiel z żurawiny to bomba witaminowa. Przepis prosty, jak przysłowiowa „budowa cepa”, a efekt – sami zobaczycie. Mój

mojewypiekiinietylko
Po raz pierwszy na blogu - Trufle! 169

szklanki płatków owsianych Garść ulubionych orzechów  Ok. 1 szklanki masła orzechowego Ok. 3-4 łyżek miodu Garść gorzkich drobinek czekoladowych (dark chocolate chips) Do dekoracji - orzechy, kakao, wiórki kokosowe Jak przygotować?  Płatki z orzechami miksujemy za pomocą blendera. Następnie musimy roztopić masło orzechowe (można w mikrofalówce przez ok.25 sekund.) Tak samo robimy z miodem, jeśli nie jest lejący

Chocolate Stop Tempting
Muffinki jabłkowo - marchewkowe z bezowym bałwankiem 179

woreczków cukierniczych z wyciętym małym otworkiem i udekorować wystudzone bałwanki. Śnieżny krem: 400 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 250 g schłodzonego serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru garść wiórków kokosowych (opcjonalnie) Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec dodać cukier puder i dalej ubijać. Stopniowo dodawać serek, tak by powstała jednolita masa. Krem można nałożyć do rękawa cukierniczego lub nakładać

maniapieczenia
Kostki rosołowe, trolle i panika. Wegańskie, bezglutenowe batoniki owsiane 363

końcu, po dokładnie 9 próbach mogę wam podać przepis. BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE BATONIKI CZEKOLADOWE 5 dojrzałych bananów tabliczka dobrej gorzkiej czekolady (czytamy skład!) 3 łyżki surowego kakao 5 łyżek mleka kokosowego lub owsianego około 0,5 kg płatków owsianych lub jaglanych (ilość zależy od wilgotności reszty składników) 2 garście żurawiny suszonej garść posiekanych orzechów włoskich lub orzechów nerkowca kilka wędzonych

ladykitchen
Owsianka nocna z orzechami i suszonymi owocami 153

wyjściem i ruszyłam w lepszej formie. Koncept podpatrzyłam u bistro mamy . Owsianka nocna z orzechami i suszonymi owocami 1/2 szkl. płatków owsianych górskich 3/4 szkl. ulubionego mleka łyżka wiórków kokosowych po garstce orzechów włoskich i laskowych oraz posiekanych suszonych fig, wiśni i rodzynek Do słoika wsypujemy płatki i bakalie. Zalewamy mlekiem. Zakręcamy i wstrząsamy. Chowamy do lodówki

Dzieje kuchennej Wiewióry
DIETETYCZNA GROCHÓWKA BEZ GROCHU 353

kolorowy) do smaku - ziele angielskie - listki laurowe - 1 łyżka majeranku - gorąca woda Na patelni dobrze wysmażyć pokrojony na małe kawałki boczek (gdy mam bardzo chudy boczek dodaję łyżeczkę oleju kokosowego, wówczas lepiej się podsmaża). Następnie dorzucić obraną, pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do miękkości, dodać obrane, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, zamieszać. Po chwili dodać wywar z gotowania szynki

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania