niej jest takiego, co nadaje jej smak lekkiej słodyczy. Z moich gości jeszcze nikt nie zgadł :)I za każdym razem widzę zaskoczenie, kiedy odpowiadam, że to mleczko kokosowe. Bardzo ją lubię :)A przepis podpatrzyłam w jednym z odcinków "Ugotowanych".Czytaj więcej
bistro mamanajlepszą młodą kapustę robi ciocia Lutka z Kutna.Tak twierdzą rodzice mojego męża i on sam. Wróć! Twierdził do wczoraj.Choć kiedy usłyszał, że do kapusty mam zamiar dodać mleczko kokosowe, zapytał czy ma coś zjeść na mieście. Powiedziałam mu, żeby się wstrzymał, bo będą też kotlety mielone. Najwyżej zje z chlebem.Spróbował wszystkiego.Kiedy jadł, oczy mu się świeciły. Mlaskał, cmokał
bistro mamaOstatnio będąc w TKMAXX (już w pełni tam okres świąteczny), kupiłam puree kokosowe firmy Monin (0,5l). Idealnie nadaje się do drinków, shake'ów, oraz jako dodatek do kawy :) Dziś zastosowanie do Caffe Latte. Czytaj więcej
Ana Mari's worldmnie 100 g jaglanych i 60 g ryżowych ) - opakowanie budyniu waniliowego/śmietankowego- ponad litr mleka 2 %- cukier (ja dałam 2 łyżki i wyszedł umiarkowanie słodki)- 2 łyżki wiórek kokosowych - 3 łyżeczki żelatynyMleko zagotować zostawiając 1/2 szklanki i rozprowadzając w niej proszek budyniowy. Gdy płyn się zagotuje wsypać płatki, budyń, cukier, wiórki i żelatynę. Gotować ok. 3 minut, zestawić
Kuchnia EllieDobry wieczór!Zapas mojej przyprawy piernikowej jeszcze się nie skończył, chociaż Święta już dawno za nami, dlatego dziś przedstawiam Wam piernikową owsiankę, która mi bardzo smakowała
Chocolate Stop TemptingJogurtowe placki z jagodami goji i borówkami; mleczkiem kokosowym Idealnie mięciutkie i pulchniutkie ^.^Wczoraj łyżwy, a dzisiaj zostajemy w domu i zabieramy się za pieczenie.Co w planach? warkocz drożdżowy z czekoladą
More food, love and dreams10 najpopularniejszych przepisów w 2014 rokuDzisiaj robię małe posumowanie tego co się wydarzyło na moim blogu w 2014 i zamieszczam przepisy, które najchętniej czytaliście. Królują
Kulinarne przygody Gatity" Choroba nie chce odejść, ciągle kaszlę, czuję się osłabiona i mam katar. To jest baaaardzo uciążliwe. Ale ile można chorować?! Dlatego z moim ostatnim dniem w
Słodkie Przyjemnoścismaczna - to najlepsze określenie. Zapraszam na Jogurtową przekąskę - małą odskocznie od świątecznych propozycji."Składniki:jogurt naturalny dużyJaśki" z galaretką/orzechowemusli: płatki owsiane, otręby owsiane, płatki kukurydziane, żurawina/rodzynki, wiórki kokosowe, orzechy, suszony banan, kandyzowany ananas - pominęłamewentualnie cukier do smaku Sposób przygotowania:Do dużej miski wsypujemy płatki i otręby owsiane, dodajemy płatki kukurydziane, mieszamy. Następnie dorzucamy resztę składników
Słodkie PrzyjemnościNiektórzy nie wyobrażają sobie niedzielnego obiadu bez Szarlotki. Typowo jesienny wypiek w moim domu był częstym gościem, traf chciał, że również mój eM. - mimo, że może
Słodkie Przyjemnościcukru z prawdziwą waniliąłyżeczka ekstraktu waniliowego90 g cukru2 czubate łyżki kakao1/2 szklanki soku z wiśni1/2 szklanki oleju rzepakowego1/2 szklanki letniej wodyłyżeczka soku z cytrynyDodatkowo2 łyżki cukru2 łyżki mleka - dowolnego kokosowego, ryżowego, krowiegołyżka masła2 łyżeczki kakaoSposób przygotowania:Przygotowanie tej babki przypomina robienie muffinów. Jest banalne. Na samym początku do miski wsypujemy obie mąki, kakao, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy.W
Słodkie Przyjemnościmocnych! :) My uwielbiamy ten rodzaj, więc chętnie zaprosimy Was także na:- ZUPA KREM Z DYNI HAKKAIDO Z ZIARNAMI I PESTKAMI.- KREM Z KALAFIORA Z MLEKIEM KOKOSOWYM, CZOSNKIEM I ZIARNAMI.- NATURALNY KREM Z CZARNEJ RZEPY- PROSTA ZUPA KREM Z PORAAby nic, a nic Wam nie umknęło: zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie na facebooku tutaj
Wypisz WymalujNie wiem ilu z Was pamięta smak kokosanek? Mnie ostatnio zbiera na wspomnienia. Przez ten świąteczny okres, całą rodziną wspominaliśmy smaki z dzieciństwa. Z moim rodzeństwem
Niezły MłynekZdarza się Wam, że kupicie banany i o nich zapomnicie, a gdy już zrobią się czarne lądują zazwyczaj w koszu? Mnie na szczęście już nie. Zamiast
Zakręcony Widelecszpinak, zmniejsz ogień na minimalny, tylko tak, by szpinak się rozpuścił.Wciśnij ząbki czosnku (do smaku). Dodaj śmietankę, sól i pieprz, jeśli chcesz. Smacznego!Paulina P.S. Próbowaliście już oleju kokosowego? Podzielcie się wrażeniami!Popularne posty : Kakao, czekolada, kokos i... piankowa niespodziankaSuper prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca!Przed śniadaniemWspomnienia zapachu Świąt i...piernik "Najlepszyjakijadłam!"Śniadanie-wypchaj się!Podobał Ci się
Gotowanie to kochanie