Pyszna kaszka manna na mleku z dodatkiem wiórek kokosowych, w smaku przypomina batoniki bounty. Idealna na śniadanie lub na deser
Diteczpowinny być dojrzałe.Zaczynamy !! Składniki: 2 dojrzałe banany 160 g kaszy jaglanej kubeczek jogurtu naturalnego 2 jajka łyżka miodu pół łyżeczki cynamonu olej kokosowy Sposób przyrządzenia: Kaszę zmielić w młynku do kawy lub blenderem. Dodać rozgniecione banany, jogurt, miód, cynamon, jajka, odrobinę oleju. Wymieszać (nie miksować). Smażyć na oleju. Podawać na gorąco
pieprzny smaczekciasteczka, aż dziwne, że tak długo się zbierałam do ich zrobienia. Składniki: paczka kleiku ryżowego 250 g margaryny do pieczenia 3 jajka 1 szklanka cukru 3-4 łyżeczki wiórków kokosowych opakowanie cukru waniliowego (16 g) łyżeczka proszku do pieczenia 1-1,5 słoika wiśni lub dżemu Wykonanie: Wiśnie odcedzamy z soku. Najlepiej zrobić to na sitku. Z podanych składników zagniatamy
IMPRESJA SMAKUdodaje odsączone daktyle i blenduję na jednolitą masę. Na końcu wsypuję kakao i mieszam całość. Gotowe ! Do kremu z powodzeniem można dodać orzechów, wiórek kokosowych bądź przypraw korzennych . Zachęcam wszystkich żeby wypróbowali tego przepisu, ponieważ w składzie znajduje się bogactwo witamin i minerałów. Awokado zawiera
Życie na widelcułyżka mąki ziemniaczanej ( można dodać budyniu waniliowego w proszku 2 łyżki ) 1 łyżeczka pasty z wanilii ( ja dodałam ziarenka z 1 laski wanilii ) Trufla: 150 ml likieru Baileys ( likier kokosowy ) 500 ml kremówki 30 % 400 g posiekanej gorzkiej czekolady 4 łyżki cukru pudru ( 3 łyżki ) Sposób przygotowania : Ciasto: Jajka miksujemy ( wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową ). Dodajemy
Słodkości i nie tylkomożna skomponować dobrą dietę na zdrowe paznokcie. Moje zabiegi prezentują się następująco: Raz z tygodniu moczę paznokcie w oliwie z oliwek bądź oleju kokosowym przez ponad 30 minut ( w zależności ile mam czasu). Nalewam oliwę na podstawek i kładę na kubku z gorąca wodą. Po zakończeniu zabiegu pozostałość wcieram w skórki, paznokcie i całe dłonie
Życie na widelcuChlebek z mąki kokosowej to kolejne moje podejście do chleba bezglutenowego. Piekłam już chleb na mące migdałowej i zbożowy bez glutenu . Obie wersje były smaczne, ale miały swoje wady. Szukałam więc dalej. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowySkładniki: 500 g piersi z kurczaka 2 jajka 1/2 szklanki wody 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki wiórek kokosowych olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pociąć na wąskie paseczki. Oprószyć solą i pieprzem. Mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, wiórki, jajka, wodę zmiksować. Doprawić ciasto solą i pieprzem. Na patelni
O kuchni z uczuciemMiałam słoiczek mrożonych białek w zamrażarce, więc zrobiłam popularne ciasteczka z kokosem. Składniki: 6-7 białek szczypta soli 300 g wiórków kokosowych 280 g cukru 1 cukier waniliowy kilka kropel aromatu migdałowego szczypta cynamonu Sposób wykonania: 1. Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Wsypujemy partiami cukier i cukier waniliowy, ubijamy, aż cukier się rozpuści. Masa powinna być sztywna
Kuchnia domowa AniPopularne posty : Kakao, czekolada, kokos i... piankowa niespodzianka Super prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca! Przed śniadaniem Wspomnienia zapachu Świąt i...piernik "Najlepszyjakijadłam!" Moja poranna rutyna i niezwykły olej kokosowy Podobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania? Podziel się swoją opinią! Spraw, że mój dzień będzie piękniejszy
Gotowanie to kochaniemleka 1/2 szklanki śmietanki 30 % 4 łyżki cukru słoiczek dżemu u mnie śliwkowy Jamar 3 łyżeczki cukru waniliowego do nasączenia: szklanka soku pomarańczowego 35 sztuk biszkoptów podłużnych wiórki kokosowe Wykonanie: Pól szklanki mleka zagotowujemy. Pozostałe mleko, cukry, mąki, śmietanę miksujemy. Wlewamy na gorące mleko, mieszamy aby nie było grudek. Studzimy. Masło miksujemy , oddajemy po łyżce masę budyniową
Z Majeczką w kuchnikawałki. Razem z daktylami, przełożyć owoce do niedużego, wysokiego naczynia ( np. szerszy kubek ), wsypać kakao i przy użyciu blendera, zmiksować składniki na gładki krem. Ja swój krem posypałam wiórkami kokosowymi. Smacznego
kolorowotorcikowomąką, posolić, dodać trochę majeranku i słodkiej papryki. Zwilżonymi dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. (Do smażenia najlepiej nadaje się olej kokosowy, ryżowy lub rzepakowy) Cukinię pokroić w na ćwierć-plasterki, podsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka, dodać obrane, starte na tarce jabłko, przyprawy i zalać wodą. Dusić na małym ogniu aż cukinia
głodny alergikszklanki) 145g płatków owsianych (1 1/2 szklanki) 4 łyżki nasion babki płesznik 1 łyżeczka soli 1 łyżka syropu klonowego - ja mam zamiar spróbować jeszcze z miodem 3 łyżki oleju kokosowy lub stopionego klarowanego masła 350ml wody (1 1/2 szklanki) Suche składniki wymieszać w misce lub bezpośrednio w formie. Mokre składniki wymieszaj w osobnej misce. Następnie mokre składniki
Cukier&Puder