kokosowy - 4500 przepisów (strona:207/300)

Faworki 125

mąki pszennej 5 żółtek szczypta soli 1 łyżka spirytusu (lub 2 łyżki rumu) 3/4 szklanki gęstej kwaśnej śmietany 18% tłuszcz do głębokiego smażenia (np. olej rzepakowy, kokosowy) cukier puder do oprószenia  Mąkę przesiać, dodać żółtka, szczyptę soli, spirytus i śmietanę. Dobrze wyrobić do otrzymania gładkiej kuli ciasta. Odłożyć zawinięte w folię na 30 minut by zmiękło i odpoczęło

Panda i jej świat
Fit ciasteczka owsiane 222

pomiędzy normalnymi posiłkami ;) Uwaga!!! Znikają w bardzo szybkim tempie ;) Składniki, 30 sztuk: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2,5 szklanki płatków owsianych 2 szklanki wiórków kokosowych 80 gram rodzynek 80 gram żurawiny 250 g masła 5 łyżek miodu 2 jajka 1 szklanka pestek słonecznika / dyni / posiekanych migdałów Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 150 stopni C. W rondelku roztopić

cooklife
Tort czekoladowo-makowy 171

ładniki: 50g mielonych migda łó w bez sk ó rki   50g wiórków kokosowych 50 g drobnego cukru 75 g suchego maku 4 bia ł ka 4 żół tka Wykonanie

w mojej kuchni
Jamajski sernik z ryżem 194

herbatników . Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 60 minut. Sernik odstawiamy do przestygnięcia , kroimy po co najmniej 8 godzinach . najlepiej upiec wieczorem . Wierzch smarujemy karmelem i posypujemy wiórkami kokosowymi . Sernik pokroiłam w romby ale wy możecie pokroić w porcje tortowe . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Kotlety mielone trochę inaczej 260

nadzienie np: 1) po grubszym plastrze ogórka konserwowanego lub kiszonego 2) z suszoną śliwką 3) z serkiem topionym 4) z żółtym serem i szynką 5) lub obtoczone w wiórkach kokosowych Kotlety usmażyć z obu stron. Można włożyć na ok. 10 min. do rozgrzanego do 180°C piekarnika

kulinarnajamka.blogspot.com
Mazurek czekoladowy z bakaliami 302

masy krówkowej 200 g gorzkiej czekolady z 70 % zawartością kakao dodatkowo: 50 g orzechów włoskich 50 g migdałów 100 g rodzynek 50 g moreli suszonych 3 łyżki wiórek kokosowych 50 ml alkoholu np. rum na lukier:  5 łyżek cukru pudru 1 łyżka gorącej wody  1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: Wymieszać sypkie składniki, dodać pokrojone na drobne kawałeczki

Kuchcik gotuje
Ciasto tres leches z owocami (Pastel de Tres Leches con Fruta) 203

się obawiać. Ciasto wypije to wszystko i znacznie zwiększy swoja objętość. Najlepiej przechowywać je w głębokiej formie. Za pierwszym razem ciasto trzy mleka przygotowałam tradycyjnie, czyli posypane podprażonymi wiórkami kokosowymi. Tym razem jednak nie mogłam odmówić sobie drugiej opcji, czyli połączenia go z owocami. Jak smakuje? Powiedzieć, że jest mleczne, to mało. Wilgotne... to tylko pół prawdy. Smaczne? To duże

Pełny talerz
Pikantne curry jagnięce z pomidorami 206

cynamonu. Nie mogło tu zabraknąć także chili i pomidorów. Jeżeli lubicie ostre smaki, to danie przypadnie Wam do gustu. Można je także złagodzić dodając ok 1/3 szklanki mleczka kokosowego lub ograniczając ilość chili. Składniki na 4 porcje: 700 g jagnięciny pokrojonej w kostki 30 g posiekanego imbiru 2 łyżki gęstego naturalnego jogurtu 4 obrane i posiekane ząbki czosnku ½ łyżeczki kurkumy

Pełny talerz
Ciasto "Cycki Murzynki" 325

swój zeszyt z przepisami zauważyłam, że dawno nie piekłam.  I oto jest pyszne ciacho. Składniki: Ciasto: 6 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 1 szklanka wiórek kokosowych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 budyń waniliowy 3 żółtka 3 łyżki mąki 1/2 l mleka 250 g masła 1/2 szklanki cukru Polewa 100 g czekolady mlecznej

O kuchni z uczuciem
Pyszne ciasto wiśniowo - śmietankowe 461

mrożonych wiśni drylowanych; 1 l soku wiśniowego; 3 budynie wiśniowe; 2 galaretki wiśniowe; Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 1 galaretka cytrynowa 2 łyżki cukru pudru  Dodatkowo wiórki kokosowe do posypania. WYKONANIE: Masło roztapiamy. Herbatniki umieszczamy w malakserze, rozdrabniamy, dodajemy masło i cukier - miksujemy. Okruszki wciskamy w dno blaszki (28 na 18)  Umieszczamy w lodówce na około

W kuchennym oknie Ewy
Likier kokosowy 265

też musiałam go przetestować . Likier robi się szybko i łatwo. I równie szybko znika :) Składniki : 3 szklanki mleka  1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 200 g wiórków kokosowych 2 op cukru waniliowego 3/4 szklanki spirytusu (jeśli wolimy słabsze trunki , jedną ćwierć szklanki spirytusu możemy zastąpić wódką ) Wykonanie : Do garnka wlewamy mleko , dodajemy cukry waniliowe i wiórki . Całość gotujemy

Malinowa Kawiarenka
Rolada kokosowa 159

smaker.pl. Składniki: ciemna część: 300 g zmielonych herbatnikow 125 g cukru pudru 100 g czekolady 150 ml mleka jasny krem: 125 g margaryny 125g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych Przygotowujemy ciemną masę. Czekoladę roztapiamy w mleku na małym ogniu i odstawiamy do przestudzenia. Do miski dodajemy herbatniki, cukier puder, roztopioną czekoladę i wyrabiamy "ciasto". Przygotowujemy jasny krem: miękką margarynę

NA MOIM TALERZU
Ryz smazony z warzywami po indyjsku 164

teraz!  Był wspaniały! lekko słodkawy, delikatny. Polecam bardzo :) Przepis inspirowany tym z "Wegetariańskiej kuchni świata" wydanej przez MUZĘ. Ryz smażony z warzywami po indyjsku  200 g mleczka kokosowego (im gęściejsze tym lepsze) 300 ml bulionu warzywnego 200 g ryżu długoziarnistego por marchewka łyżeczka startego imbiru, lub wg smaku 2 łyżki oleju 4 łyżki migdałów w płatkach

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pyszne i zdrowe cieciorkowe ciasteczka kokosowo-bakaliowe (na płatkach jaglanych) 161

przekąska do zabrania w plener. ... delikatne, smaczne i zdrowe ciasteczka cieciorkowe Składniki: 1 szklanka płatków jaglanych 1 puszka cieciorki Bonduelle "Gotowane na parze" 2 łyżki rodzynek 2 łyżki wiórków kokosowych 2 białka 5 łyżek mleka (stołowych) 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki miodu (opcjonalnie 2 łyżki cukru) szczypta soli 3 łyżki masła (w temperaturze pokojowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Słodkie okruszki
SHEVRANBERRY COOKIES – TERA – ciastka owsiane z żurawiną 190

kawałkami owoców. 4. POZOSTAŁE SKŁADNIKI (1 min) Do miski z puszystą masą dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane, posiekaną żurawinę oraz dodatki w postaci orzeszków ziemnych oraz wiórków kokosowych (możecie zamiennie użyć innych orzechów lub pestek dyni, słonecznika itp.). Miksujemy wszystko lub mieszamy drewnianą łyżką jedynie do równomiernego połączenia składników. Masę wkładamy na 20 minut do lodówki – ułatwi

Nerds Kitchen

Proponowane wyszukiwania