kolor czerowny musi przeważać, jesli jest inaczej dodaj pomidora albo paprykę czerwoną. Skosztuj i dopraw wedle uznania. Gotowe! Smacznego! *Jak zmniejszyć kaloryczność ryżu nawet o 60% za pomocą oleju kokosowego?! Klik. *Lody czekoladowe. Mój ulubiony przepis na dietetyczne vege lody czekoladowe. Klik *Darmowa Dieta Odchudzająca 1200 kcal. Pobierz tu PDF. Klik *Naturalne Kosmetyki na bazie oleju kokosowego bez wychodzenia
IzaGotujeśmietanki kremówki łyżka wódki lub 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej 100 ml śmietanki kremówki łyżka wódki konfitura lub dżem z czarnej porzeczki(opcjonalnie) ok. 1/4 szklanki wiórków kokosowych do posypania wierzchu Ciasto "Weselna Dama" z Masą Budyniową i Makowym Biszkoptem - Sposób przygotowania: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Formę do pieczenia (ok. 21 x 28 cm) wykładamy(...)Następnie wsypujemy drobno połamaną czekoladę oraz alkohol. Zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Po lekkim przestudzeniu czekoladą polewamy wierzch ciasta i od razu oprószamy wiórkami kokosowymi. Moje posty
Słodka Stronalubię najbardziej……… Składniki: 2 dojrzałe banany /średniej wielkości/ 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki siemienia lnianego 4 łyżki otrębów owsianych/lub pszennych / 4 łyżki mąki kokosowej / drobne wiórka/ 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki płynnego oleju kokosowego ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka czekoladowych kropelek/można pominąć/ Wykonanie: -Nasiona lnu zalać 2 łyżkami wody / można lekko
Zakamarki mojej kuchniwiele innych aromatycznych przypraw. SKŁADNIKI: Porcja dla 2 osób. 100 g ryżu 200 g piersi z indyka 5 plastrów ananasa 100 g kiełków fasoli mung (opcjonalnie) 400 ml mleczka kokosowego 4 - 5 ząbków czosnku kawałek świeżego imbiru kawałek papryczki chili 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka przyprawy curry sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Pierś z indyka(...)odrobinie oleju smażymy indyka na złoty kolor. Dodajemy czosnek, chili i imbir. Chwilę smażymy. 3. Następnie dodajemy ananasa i kiełki fasoli mung (opcjonalnie). Chwilę smażymy. 4. Zalewamy całość mlekiem kokosowym, dodajemy curry i natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy. 5. Gotujemy do czasu, aż odparuje nadmiar płynu. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 6. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu
W kuchni Katierazu tym przepysznym przepisem. Potrzebujemy: pół opakowania makaronu Wesołe Literki 100 g mięsa, u nas królik 5 sztuk brykietu szpinaku pół małej cebuli pół szklanki wody łyżeczka oleju kokosowego łyżeczka masła łyżka jogurtu naturalnego 5 listków świeżej bazylii Cebulę kroimy drobno i dusimy wraz z olejem kokosowym, przez około 3 minuty. Mięso drobno kroimy i dorzucamy do cebuli. Szpinak
MamaOskarkapracy. Składniki 600 g ziemniaków 250 g pora 2 łyżki oliwy ok. 150 ml cydru 800 ml wywaru warzywnego (składniki i przepis poniżej) 200 ml mleka kokosowego 1 duże jabłko 1 łyżka jasnego sezamu 1 łyżeczka czarnuszki 200 g tofu 1 łyżka oleju sezamowego sól pieprz 2 łyżki syropu klonowego natka pietruszki Wywar warzywny: Posiekaj 2 cebule(...)dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć warzywa i duś do zeszklenia. Zalej 120 ml cydru i gotuj na dużym ogniu 1 minutę bez przykrycia. Dolej wywar, mleko kokosowe i gotuj jeszcze 10 minut. Zieloną część pora pokrój w kostkę. Jabłko obierz, usuń gniazdo nasienne i również pokrój w kosteczkę. Wrzuć do garnka z zupą i gotuj bez przykrycia kolejne
Roślinna - blog wegańskirobimy naleśniki. Roti to właśnie odpowiednik naszych naleśników, można jeść je jako samodzielne danie lub z nadzieniem warzywnym, mięsnym albo na słodko. Poniżej przepis na roti z wiórkami kokosowymi , które można serwować zarówno do kurczaka na ostro, jak i podawać z dżemem. Składniki 3 szklanki mąki 1 szklanka wiórków kokosowych namoczonych uprzednio w wodzie około 3/4 szklanki wody
Kulinaria - potrawy z różnych stron światababka i 5 mini babeczek..Małe babeczki idealne były do koszyczka. 5 jajek 200 ml oleju 1 szkl. cukru 1 szkl. mleka 2 szkl. mąki 1,5 szkl. wiórków kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 1 tabliczka białej czekolady [ u mnie gorzka] 1 łyżka mleka dowolne dodatki do dekoracji Jajka ubić z cukrem i olejem na puszystą masę(...)Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. Nadal ubijając do masy jajecznej naprzemiennie dodawać mleko oraz mąkę z dodatkami. Wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy na babkę [ u mnie silikonowe foremki- bez smarowania i bułki tartej]. Piec około 1 godzinę 20 minut w temperaturze 160 stopni. Przestudzoną babkę wyjąć z formy. Czekoladę
Moje domowe kucharzenietylko 4 składników oraz ewentualnie 10 minut na wymieszanie masy, wylepienie kulek i oblanie ich gorzką czekoladą. Najlepiej smakują, gdy są schłodzone. Składniki dla 2 osób: 100 g wiórek kokosowych 2-3 łyżki mleka skondensowanego słodkiego 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki śmietany 30% Wiórki wsypać do miski. Stopniowo dodawać skondensowane mleko. Za pomocą łyżki wszystko ze sobą wymieszać. Jeżeli(...)aluminiową miskę. Gdy woda będzie wrzeć to do miski dodać rozdrobnioną czekoladę i 2 łyżki śmietany 30%. Masa czekoladowa musi być lekko rzadka i lśniąca. Z masy kokosowej formować małe kuleczki i od razu obtaczać w ciepłej czekoladzie. Przygotowane batoniki ułożyć na papierze do pieczenia i podawać dopiero wtedy, gdy czekolada stwardnieje
Ugotowaćżołądki, gdy okazuje się, że znalezisko jest nadal przydatne do spożycia, a nawet pożądane do zrobienia słodkiego? My tak. Znamy. Aż nadto dobrze! Wczoraj znaleźliśmy cały słoik wiórków kokosowych. A właściwie kamyków… Skomponowane na szybko z serkiem mascarpone i bananem dały w każdym razie świetny efekt! Inne składniki wymienione w niniejszym przepisie lepiej dajcie świeże… Składniki: 1 znaleziony(...)słoik wiórków kokosowych (ok. 15 łyżek) 500 g serca mascarpone 2 jajka 1 banan 3/4 szklanki cukru 5 łyżek śmietanki 36% Wykonanie: Serek mascarpone mieszacie mikserem z cukrem. Wbijacie po jednym jajku, cały czas mieszając. Dodajecie śmietankę i pokrojonego w plasterki banana, wsypujecie wiórki. Kiedy wszystkie składniki się wymieszają, nakładacie masę łyżką do foremek. Najlepiej użyć silikonowych, bo wówczas
GRUBY WAŁEKminut + czas pieczenia 50 minut Składniki: Na babkę: 370g mąki pszennej 250g masła 200g cukru (bardzo korzystną cenę na cukier znajdziecie TUTAJ ) 200g jogurtu naturalnego 45g wiórków kokosowych 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki soku z cytryn Skórka otarta z dwóch cytryn Na lukier: 2/3 szklanki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny(...)pieczenia oraz sodę. Ostawiamy na bok. W misce ucieramy masło wraz z cukrem do otrzymania jednolitej masy. Cały czas miksując wbijamy po jednym jajku. Wyłączamy mikser. Dodajemy wiórki kokosowe, sok i skórkę z cytryny oraz mąkę. Całość mieszamy szpatułką. Na końcu dodajemy jogurt naturalny i ponownie mieszamy do połączenia składników. Formę do babki smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką, przekładamy ciasto
Kolizje Smakówmasy makowej) 200 g maku niebieskiego mleko (dowolne) 1/2 szklanki rodzynek 6 łyżki miodu naturalnego 1/4 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich lub migdałów 4 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki amaretto (lub innego likieru migdałowego) starta skórka z dwóch pomarańczy sok z 3 pomarańczy sok z 1 cytryny 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki roztopionego masła Mak wsypać do rondla, zalać mlekiem(...)minut. Zmiksować zawartość rondla blenderem ręcznym tak, żeby nieco rozdrobnić mak (nie uda się dokładnie) ; dodać rodzynki, miód, skórkę i sok z pomarańczy, sok z cytryny, wiórki kokosowe i dobrze wymieszać; zostawić rondel na gazie i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez kolejne 30 minut co jakiś czas mieszając; ponownie dobrze zmiksować zawartość rondla ręcznym blenderem; dodać posiekane orzechy
Jem więc Jestemrząd. Sałatka z kapusty insprow ana smakami Azji Składniki (na 2 osoby): 1/2 główki małej, zielonej kapusty (białej zimą) 2 łyżeczki oleju kokosowego 1 mała limonka 3 cebulki ze szczypiorem duża garść świeżej kolendry z łodygami 2 duże pomarańcze 3 łyżki surowego sezamu sól i świeżo mielony czarny pieprz Zebrać razem wszystkie składniki. Szczypior i kolendrę poszatkować na małe kawałki(...)Pomarańcze obrać, usunąć białe części i podzielić na małe cząstki. Kapustę poszatkować na wąskie paseczki i włożyć do odpowiednio dużej miski; dodać do kapusty olej kokosowy; wstawić do mikrofalówki na 30 sekund; dokładnie wymieszać. Dodać do kapusty cząstki pomarańczy, kolendrę i szczypior; zetrzeć na na tarce typu zester skórkę z połowy lemonki i wycisnąć do miski sok z całości
Jem więc Jestemudało mi się stworzyć z nasion jakie można nabyć w sklepie Piątnica. Jakościowo są bardzo dobre. Nie ma jakichkolwiek zanieczyszczeń w opakowaniu. Składniki: 200 ml mleka kokosowego (można użyć ogólnie dowolnego mleka) 50 ml dowolnego mleka 2 łyżki nasion chia coś słodkiego do smaku (cukier, miód, syrop z agawy, stewia....) 100-200 g truskawek (można użyć mrożonych(...)owoce do dekoracji Wykonanie: Mleko kokosowe, normalne mieszamy i wlewamy do słoika o pojemności min 500 ml. Dosładzamy do smaku i dosypujemy nasze nasiona, zakręcamy słoik i energicznie nim potrząsamy. Odstawiamy na ok 20 min i po tym czasie czynność potrząsania ponawiamy. Słoik wstawiamy do lodówki na min 4 h, najlepiej na całą noc. Truskawki blendujemy, dosładzamy do smaku
Malinowe Pocałunkibędą te ze słoika lub puszki. Czas przygotowania: 60 minut Porcje: 4 Składniki: 500 g mięsa z królika (w tym przepisie comber), 1 puszka odtłuszczonego mleczka kokosowego, 3 łyżki oleju rzepakowego lub z pestek winogron do smażenia, garść świeżej kolendry . Pasta curry: 2 trawy cytrynowe, 2-3 chili z nasionami (lub bez nasion w wersji łagodniejszej(...)sparzyć. Otartą skórkę zmiksować z pozostałymi składnikami pasty. Na rozgrzanym oleju zrumienić kawałki królika, odłożyć na talerz. Na patelni podsmażyć pastę curry, dodać królika, bulion i mleczko kokosowe, dusić do miękkości pod przykryciem (comber ok. 45 minut). Pod koniec duszenia dodać sok z limonki i posiekaną kolendrę. W sezonie można dodać świeżego pomidora pokrojonego w drobną kostkę
SzczyptaSmaQ